• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağızda oluşan Aft ? Neden çıkar? Önemli midir?

Enfeksiyon bakteri dedik ya, dolayisiyle kotu kokudur, ilk anda, beyaz, sari akıntı, Zaman Zaman kısa sureli ağri
Hatta nefesin kokmasi bile herhangi enfeksiyon belirtisidir
Yani boyle boyle anlasilşr :)

Eğer

enfekte olması, bakteri olması demek
Bakteri hep var zaten yararlisi, zararsizi,
Bagisiklik sistemi az bi sekteye uğradiginda alarm noktalari devrede
Bebekler de doğarken mantarlı yollardan geçiyorsa onlarda da bu olabiliyor
Zaten rutin olarak jinekolojik muayenemizi yaptiriyoruz değil mi?
Bir dahaki görüşmede uzmanına da soralım :)) içimiz rahat etsin
Anladım. :KK57: Haklısınız. Umarım öyle bisey değildir ya . Strestendir :KK57:

Enfeksiyon bakteri dedik ya, dolayisiyle kotu kokudur, ilk anda, beyaz, sari akıntı, Zaman Zaman kısa sureli ağri
Hatta nefesin kokmasi bile herhangi enfeksiyon belirtisidir
Yani boyle boyle anlasilşr :)
Anladım. Bilgilendirme için teşekkürler :KK66: Peki o yazdığınız sirkeli su kesin çözümmü enfeksiyona . Bebeklere çok şaşkınım hala ama çok mantıklı :KK57:

bende de sık sık çıkıyor. dönem dönem de vajinal mantar oluyorum. acaba bunla mı ilgiliymiş şsaşırdım şuan. suyu gargara mı yapıcaz anlamadım o kısmı?
Donem donem olan mantar muhtemelen adet sonrası oluyordur, sebebi naylon ped :(
Evdeyken havlu peçete kullanabilirsiniz, sık değiştirme şartıyla. Bu naylon pedlerden en azından daha saglikli, tabi tampon yapar tikistirmiyoruz :)

Anladım. Bilgilendirme için teşekkürler :KK66: Peki o yazdığınız sirkeli su kesin çözümmü enfeksiyona . Bebeklere çok şaşkınım hala ama çok mantıklı :KK57:
Hiçbir zararı yok, pH dengesi vajinanin florasına en yakın olan bu. Deneyin, ölçüyü abartmadan, sıradan taharet gibi, rahatlayacaksınız :)

Donem donem olan mantar muhtemelen adet sonrası oluyordur, sebebi naylon ped :KK43:
Evdeyken havlu peçete kullanabilirsiniz, sık değiştirme şartıyla. Bu naylon pedlerden en azından daha saglikli, tabi tampon yapar tikistirmiyoruz :)
Günlük pedlerin de akıntıya sebep olduğu söyleniyor diye kullanmıyorum ben meselâ. Acaba bundan dolayı mı ?

Günlük pedlerin de akıntıya sebep olduğu söyleniyor diye kullanmıyorum ben meselâ. Acaba bundan dolayı mı ?
Elbette, günlük pes, renkli kokulu tuvalet kagidi, kozmetik vajinal duş ürünleri.. Tum bunlar floranın dengesi bozuyor, gerekli pH olmadığında kotu niyetli bakteriler düğün yapıyor :)
Bunun disinda, antibiyotik, dogum kontrol ilaclari gibi oral veya damar yoluyla alınan tedaviler de sebep oluyor mantara, enfeksiyona.
Eğer sık tekrarlanıyorsa dahiliye uzmanına basvurmalisiniz mutlaka, geç iyileşen yaralar, tekrarlayan enfeksiyonlar pek de geçiştirmeye gelmez :)

Elbette, günlük pes, renkli kokulu tuvalet kagidi, kozmetik vajinal duş ürünleri.. Tum bunlar floranın dengesi bozuyor, gerekli pH olmadığında kotu niyetli bakteriler düğün yapıyor :)
Bunun disinda, antibiyotik, dogum kontrol ilaclari gibi oral veya damar yoluyla alınan tedaviler de sebep oluyor mantara, enfeksiyona.
Eğer sık tekrarlanıyorsa dahiliye uzmanına basvurmalisiniz mutlaka, geç iyileşen yaralar, tekrarlayan enfeksiyonlar pek de geçiştirmeye gelmez :)
Haklisiniz.. Ne zaman grip olsam tekrarlıyor . Ne zaman gerilsem tekrarlıyor . Enfeksiyon olayına hiç dikkat etmemiştim. Bu kez onu da takibe alacağım . Muhtemelen bana doktorun yolları ... :KK70: Kafaya takarım ben çünkü :KK57: Teşekkürler güzel bayan :KK200:

Haklisiniz.. Ne zaman grip olsam tekrarlıyor . Ne zaman gerilsem tekrarlıyor . Enfeksiyon olayına hiç dikkat etmemiştim. Bu kez onu da takibe alacağım . Muhtemelen bana doktorun yolları ... :KK70: Kafaya takarım ben çünkü :KK57: Teşekkürler güzel bayan :KK200:
Ay utandım :olamaz:
Bildiklerimi paylastim hepsi bu :)))

Bende de çok çıkardı aft.Hatta biri geçmeden başka biri daha çıkardı.O kadar da doktora gittim.Ne ilaçlar işe yaradı ne karadut.
İnternette araştırırken sık sık aft sorunu yaşayanların sls içermeyen diş macunu kullanması gerektiğini okudum.Aradım taradım bulamadım öyle bir diş macunu.Kızımın diş macunundan kullanmaya başladım bende.Çocuklar için olan natural diş macunlarından.O gün bugündür çıkmıyor aft falan.Alışmışım bide yıllardır acayibime gidiyo valla olmayışları :)

Donem donem olan mantar muhtemelen adet sonrası oluyordur, sebebi naylon ped :KK43:

ben günlük ped kullanıyorum. hiç önermiyolar biliyorum ama başka türlü gün boyu iç çamaşırım temiz kalmıyor akıntı yüzünden :( gerçekten her kadında böyle akıntı var mı yoksa ben mi yaşıyorum bunu ya :( yıllardır böyle. bıktım usandım.

Gecenlerde bende de cıktı cok acı veren birsey yorgunluk ve stres sebeb oluyormus sureklı tekrarlayan ve uzun sure gecmeyen aftlar ıcın doktora gıdılmelıymıs

Gecenlerde bende de cıktı cok acı veren birsey yorgunluk ve stres sebeb oluyormus sureklı tekrarlayan ve uzun sure gecmeyen aftlar ıcın doktora gıdılmelıymıs
Çok uzun süreli kalmıyor da sanki sık tekrar ediyor gibi bendeki . Şimdiye kadar önemsememistim. Karbonatlı su ile gargara yaptım baya iyileşti. Doktora gideceğim. Tabi öncesinde bunu neyin tetiklediğini anlamam gerek takipteyim . Bir sonra ki afta kadar :KK14:

ben günlük ped kullanıyorum. hiç önermiyolar biliyorum ama başka türlü gün boyu iç çamaşırım temiz kalmıyor akıntı yüzünden :KK43: gerçekten her kadında böyle akıntı var mı yoksa ben mi yaşıyorum bunu ya :KK43: yıllardır böyle. bıktım usandım.
Ped yerine kağıt havluda iş görmez mi ? Ped gibi katlayın atın çantanıza o_O Her wc de değişin .

Çok uzun süreli kalmıyor da sanki sık tekrar ediyor gibi bendeki . Şimdiye kadar önemsememistim. Karbonatlı su ile gargara yaptım baya iyileşti. Doktora gideceğim. Tabi öncesinde bunu neyin tetiklediğini anlamam gerek takipteyim . Bir sonra ki afta kadar :KK14:

Buyuk ıhtımalle stres kucuk ıhtımalle bı derı hastalıgı

Ped yerine kağıt havluda iş görmez mi ? Ped gibi katlayın atın çantanıza o_O Her wc de değişin .

kayar gider ama o :) ped gibi yapışkan olmadığından yürüdükçe kayıveririr. etek falan giymiş olsam allah korusun yolda yürürken altımdan düşüveriyormuş bi de:KK57:

Back