Aft benim konum, yıllarca mücadele ettim, araştırdım ve sonunda çok şükür kurtuldum.
Eskiden haftalarca geçmeyen aftlarım varken şimdi çıkmadığı gibi dilim dahil yemek yerken ısırmaya bağlı oluşan minik kızarıklıklar bile aynı gün geçiyor.
Yorumları okumadım, yazanlar olmuştur belki, ben de tecrübelerimi aktarayım.
* Demir ya da B vitamini eksikliğiniz varsa muhakkak kurtulun.
*Paradontax original dışında diş macunu kullanmayın, paradontaxın florürlüsü filan değil, original yazacak, eczanelerden temin edebilirsiniz.
*Çoğu ilkel bulsa da misvak kullanın, böylelikle hem aftlara hem de ağzınızda rahatsız edici bir tatla uyandığınız sabahlara, tartara ve dişlerinizdeki sararmaya veda edersiniz.
*Bol su için.
*Koyu yapraklı yeşilliklerden yiyin (roka, ıspanak, vs) hatta yemeklerden sonra maydanoz çiğneyin.
*Tansiyon probleminiz yoksa her gün yarım limonu bir bardak suyla karıştırıp için, aftlardan kurtulmak dışında da çok faydasını göreceksiniz.
Her şeye rağmen aft oluşursa eczaneden afterband alın, travmatik bölgeyi yiyecek ve dil darbelerinden koruyarak daha hızlı iyileşme sağlayın.
Bunların bir kısmı yurtdışında gittiği bir kongrede aft konusunu da içeren bir sunum yapan diş hekimimin tavsiyeleri, bu konuyu bir sürü hastasıyla görüşerek çalıştı çünkü aft konusu tıbben çok sebebe bağlansa da kesin nedeni ve acil tedavisi hakkında hala kesin sonuca varılamayan bir mesele.