• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağızda oluşan Aft ? Neden çıkar? Önemli midir?

Hamileyim düzenli Demir alıyorum kan değerlerim iyi durumda malesef iki gündür benimde ağız içinde çıktı dehşet acı veriyor ben açıkcası stres ya da bir anlık korkuya ya da gece ateşlenmeye bağlıyorum.. Özellikle stres olunca çıkar diye biliyorum.. Bağışıklık düşüncede çıkar diyorlar.. Diş fırçalama alışkanlığı ile de olabilir.. Ha birde bende çıkmadan önce dışarda ekmek arası bişeyler yedim çok acıkmıştım ekmeğin kıtır tarafı da yapmış olabilir.. Geçmiş olsun

Hamileyim düzenli Demir alıyorum kan değerlerim iyi durumda malesef iki gündür benimde ağız içinde çıktı dehşet acı veriyor ben açıkcası stres ya da bir anlık korkuya ya da gece ateşlenmeye bağlıyorum.. Özellikle stres olunca çıkar diye biliyorum.. Bağışıklık düşüncede çıkar diyorlar.. Diş fırçalama alışkanlığı ile de olabilir.. Ha birde bende çıkmadan önce dışarda ekmek arası bişeyler yedim çok acıkmıştım ekmeğin kıtır tarafı da yapmış olabilir.. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum ne zaman gerilsem akabinde bu çıkıyor . Hayır ufacık şeysin sen nasıl bu kadar ağrıyabiliyorsun . :KK53: size de geçmiş olsun

Bende hamilelikten önce sık sık olurdu. Hamilelikte demir hapı kullandığım için hiç olmadı.
Arada bir tuzlu suyla veya sirkeli suyla gargara yap. Ve doktora gidip sebebini öğren.

Bende hamilelikten önce sık sık olurdu. Hamilelikte demir hapı kullandığım için hiç olmadı.
Arada bir tuzlu suyla veya sirkeli suyla gargara yap. Ve doktora gidip sebebini öğren.
Teşekkür ediyorum denerim :) kesinlikle giderim zaten çok pimpirikliyim sağlık konusunda . Artık hastane de beni tanıyor her bölüm :KK70:. :KK73:

Arkadaşlar aft gibi bir sorunum var bu ara . :KK43: Ağız içinde yumuşak dokuda oluyor. Bunlar niye oluşur? Tekrar etmesi önemli midir? Doktora gitmeli miyim? 2 günde geçiyor ama korktum :KK53:

Aft benim konum, yıllarca mücadele ettim, araştırdım ve sonunda çok şükür kurtuldum.

Eskiden haftalarca geçmeyen aftlarım varken şimdi çıkmadığı gibi dilim dahil yemek yerken ısırmaya bağlı oluşan minik kızarıklıklar bile aynı gün geçiyor.

Yorumları okumadım, yazanlar olmuştur belki, ben de tecrübelerimi aktarayım.

* Demir ya da B vitamini eksikliğiniz varsa muhakkak kurtulun.

*Paradontax original dışında diş macunu kullanmayın, paradontaxın florürlüsü filan değil, original yazacak, eczanelerden temin edebilirsiniz.

*Çoğu ilkel bulsa da misvak kullanın, böylelikle hem aftlara hem de ağzınızda rahatsız edici bir tatla uyandığınız sabahlara, tartara ve dişlerinizdeki sararmaya veda edersiniz.

*Bol su için.

*Koyu yapraklı yeşilliklerden yiyin (roka, ıspanak, vs) hatta yemeklerden sonra maydanoz çiğneyin.

*Tansiyon probleminiz yoksa her gün yarım limonu bir bardak suyla karıştırıp için, aftlardan kurtulmak dışında da çok faydasını göreceksiniz.

Her şeye rağmen aft oluşursa eczaneden afterband alın, travmatik bölgeyi yiyecek ve dil darbelerinden koruyarak daha hızlı iyileşme sağlayın.

Bunların bir kısmı yurtdışında gittiği bir kongrede aft konusunu da içeren bir sunum yapan diş hekimimin tavsiyeleri, bu konuyu bir sürü hastasıyla görüşerek çalıştı çünkü aft konusu tıbben çok sebebe bağlansa da kesin nedeni ve acil tedavisi hakkında hala kesin sonuca varılamayan bir mesele.

Genelde demir eksikliğinden olur bide çok yemek secermisin yumurta yoğurt balık falan yememekten ve bol su icmemekten kaynaklaniyo ve kantaron yağı iyi geliyo gargara yapicaksin

Bunun yetişkin kadınlarda bir diğer sebebi de vajinal enfeksiyon veya mantar.
Vajinal duş icin 1 lt su içine 2, 3 yemek kasigi elma sirkesi koyup gun boyu kullanin, hic bir zarari yok
Eğer sebebi buysa 1 gun içinde etkisini görürsünüz

bende de sık sık çıkıyor. dönem dönem de vajinal mantar oluyorum. acaba bunla mı ilgiliymiş şsaşırdım şuan. suyu gargara mı yapıcaz anlamadım o kısmı?

Aft benim konum, yıllarca mücadele ettim, araştırdım ve sonunda çok şükür kurtuldum.

Eskiden haftalarca geçmeyen aftlarım varken şimdi çıkmadığı gibi dilim dahil yemek yerken ısırmaya bağlı oluşan minik kızarıklıklar bile aynı gün geçiyor.

Yorumları okumadım, yazanlar olmuştur belki, ben de tecrübelerimi aktarayım.

* Demir ya da B vitamini eksikliğiniz varsa muhakkak kurtulun.

*Paradontax original dışında diş macunu kullanmayın, paradontaxın florürlüsü filan değil, original yazacak, eczanelerden temin edebilirsiniz.

*Çoğu ilkel bulsa da misvak kullanın, böylelikle hem aftlara hem de ağzınızda rahatsız edici bir tatla uyandığınız sabahlara, tartara ve dişlerinizdeki sararmaya veda edersiniz.

*Bol su için.

*Koyu yapraklı yeşilliklerden yiyin (roka, ıspanak, vs) hatta yemeklerden sonra maydanoz çiğneyin.

*Tansiyon probleminiz yoksa her gün yarım limonu bir bardak suyla karıştırıp için, aftlardan kurtulmak dışında da çok faydasını göreceksiniz.

Her şeye rağmen aft oluşursa eczaneden afterband alın, travmatik bölgeyi yiyecek ve dil darbelerinden koruyarak daha hızlı iyileşme sağlayın.

Bunların bir kısmı yurtdışında gittiği bir kongrede aft konusunu da içeren bir sunum yapan diş hekimimin tavsiyeleri, bu konuyu bir sürü hastasıyla görüşerek çalıştı çünkü aft konusu tıbben çok sebebe bağlansa da kesin nedeni ve acil tedavisi hakkında hala kesin sonuca varılamayan bir mesele.
Demir eksikliğim vardı gecen gün kontrole gittim düzelmiş dedi . Geriye vitamin eksikliği şüphesi kalıyor ona da baktırayım bi. Tavsiyenize uyacağım . Umarım düzelir . Çok teşekkür ederim :dua:

B vitamini eksikliğinden olur. Bağışıklığın zayıflayınca olur. Başka şikayetin yoksa doktor krem verir yollar. :)

İnşallah . Başka derdim yok şükür . Allah başka dert vermesin :KK200: sağolun :KK45:

Kenacort oral medic gibi kremler var. Acısı çoksa ve uzun süre geçmiyorsa krem al. Ama dayanabiliyorsan acıya kremle uğraşma vitaminle kökten kazı problemi. Solgar vm2000 multivitamin içinder her türlü viramin mineral bol bol var bağışıklığı güçlendiryo :₺

Demir eksikliğim vardı gecen gün kontrole gittim düzelmiş dedi . Geriye vitamin eksikliği şüphesi kalıyor ona da baktırayım bi. Tavsiyenize uyacağım . Umarım düzelir . Çok teşekkür ederim :dua:

Demir deponuza da bakıldı mı?

Bazen ihmal ediliyor ama demir eksikliği sıkıntınız olduysa depo demire de bakılmalıydı çünkü mevcut durumda demir eksikliğiniz yoksa bile demir deponuz boşaldıysa aynı şikayetleri tekrar tekrar yaşar, bir dahaki kontrole kadar her şeyi normal sanırsınız ama bakarsınız ki demir yerlerde.

Mesela ben demir eksikliğim olmamasına rağmen demir deposunu yükseltmek için iki aydır demir hapı kullanıyorum.

Bu arada demir kaybını önlemek için adet döneminiz yoğun geçiyorsa kadın doğuma gitmenizi, ilaç kullanmadan demir eksikliğinden kurtulmak istiyorsanız da kan portakalına keçiboynuzu pekmezi ekleyip içmenizi ya da ısırgan suyunu tavsiye ederim.

Demir deponuza da bakıldı mı?

Bazen ihmal ediliyor ama demir eksikliği sıkıntınız olduysa depo demire de bakılmalıydı çünkü mevcut durumda demir eksikliğiniz yoksa bile demir deponuz boşaldıysa aynı şikayetleri tekrar tekrar yaşar, bir dahaki kontrole kadar her şeyi normal sanırsınız ama bakarsınız ki demir yerlerde.

Mesela ben demir eksikliğim olmamasına rağmen demir deposunu yükseltmek için iki aydır demir hapı kullanıyorum.

Bu arada demir kaybını önlemek için adet döneminiz yoğun geçiyorsa kadın doğuma gitmenizi, ilaç kullanmadan demir eksikliğinden kurtulmak istiyorsanız da kan portakalına keçiboynuzu pekmezi ekleyip içmenizi ya da ısırgan suyunu tavsiye ederim.
Bir çok şeye birden baktı hemoglobin, demir , demir emilimini sağlayan şeyler, demir deposu dediginiz şey tam olarak ne ? Hatta sonuçların çok güzel 1 ayda bu kadar toplaması mükemmel filan dedi . Olmadı yine giderim sorarım :( pekmez içemiyorum keşke icebilsem içim bi tuhaf oluyor içerken :( ısırgan suyu faydalıysa denerim onu içmiştim daha önce :KK48:

Az önce nenemden kalma yöntemi kuru toz kahveyi bastım parmağımla oraya aklım çıktı resmen beynime vurdu :D ama şimdi iyiyim :) Bi deneyin derim SANIRIM yarayı yakıyor nenem hep ilaç çantasında taşırdı azıcık kuru kahve ağız içi yarası için Allah rahmet eylesin rahmet istedi :)

Aaa
Az önce nenemden kalma yöntemi kuru toz kahveyi bastım parmağımla oraya aklım çıktı resmen beynime vurdu :KK70: ama şimdi iyiyim :) Bi deneyin derim SANIRIM yarayı yakıyor nenem hep ilaç çantasında taşırdı azıcık kuru kahve ağız içi yarası için Allah rahmet eylesin rahmet istedi :)
:KK70:Hahahah. Allah rahmet eylesin .. hemen koşuyorum mutfağa:KK55: belki iyi gelir . Bugün deneme tahtası oldu ağzım bide bu oluversin amaaannn:süslü: :KK70:

bende de sık sık çıkıyor. dönem dönem de vajinal mantar oluyorum. acaba bunla mı ilgiliymiş şsaşırdım şuan. suyu gargara mı yapıcaz anlamadım o kısmı?
Hayır, tuvalet ihtiyacinizi giderdikten sonra bu karismla temizlenmeniz tavsiye edilir, fakat muhakkak çok iyi ve tek yönlü kurulumasiniz

Eğer
:KK57::KK57: Ben şok :confused: İlk kez duyuyorum. Peki bilimsel açıklaması ne ? Bir de hiç başıma gelmedi galiba enfeksiyon olduğunu nasıl anlıyoruz :olamaz: Çok cahil gördüm kendimi :oha::KK70:
enfekte olması, bakteri olması demek
Bakteri hep var zaten yararlisi, zararsizi,
Bagisiklik sistemi az bi sekteye uğradiginda alarm noktalari devrede
Bebekler de doğarken mantarlı yollardan geçiyorsa onlarda da bu olabiliyor
Zaten rutin olarak jinekolojik muayenemizi yaptiriyoruz değil mi?
Bir dahaki görüşmede uzmanına da soralım :)) içimiz rahat etsin

Back