Annenizin sizin yanınızda olup bebeğe bakması demek kendinize zaman kalabiliyor olması demek.
1. Akşamları üstünüzü sağın gece anneniz beslesin. Siz uyuyun.
2. Kuafore gidip kendinizde değişiklik yapın. Birkaç parça üst baş alın.
3. Bebeğinizi emzirirken en sevdiğiniz diziyi açıp baştan izleyin. Komedi programlarını izleyin. Normalde aklıma gelmez hasancan kaya izledim bölümlerce saçma seylere güldüm. Çok iyi gelmişti.
4. Bebeğinize kitap okuyun. Hem size hem Bebeğinize iyi gelecek.
5. Youtube tan basit egzersiz videoları açın yapın 10 15 dakikalık.
6. Bebeğiniz kucağınızda dans edin en sevdiğiniz şarkılarla. Bağınız kuvvetlenecek.
7. Hava durumuna aldırmayın. Uygun şekilde giyinip anneniz ve bebeğiniz ile birlikte dışarı çıkın. Bir cafede oturmanıza gerek bile yok. Kahvenizi termosunuza koyun.
8. Hayatta size en çok ne keyif veriyorsa onlara yönelin. Ben 3 aylık bebeğimle lunaparka gitmiştim.
9. Haftasonları eşiniz ve bebeğinizle ortak bir şeyler yapın. Dışarı çıkın. Beraber bebeğinizi oynatın. Ve eşinizle hep iletişimde kalın.
Kolunuzu kaldıramayacak kadar yorgun ve bitkin hissedebilirsiniz. Ama bir yerden başladığınızda gerisi gelecek inanın. Önemli olan iyi olmak için bir adım atmak. İlk çocuğumun bebekliğini sürekli korku endişe ve ağır lohusalık yuzunden doyasıya yasayamadım. Onun o yenidoğan hallerine geri donmek için dunyaları veririm şimdi. Bu yuzden ikincisinde kendimi kapatmadım. Hatta bazı sağlık problemlerimiz olmasına rağmen kendimi bırakmadım. Bir şekilde toparladım. Biz anneyiz. Bebeklerimiz için güçlü olmalıyız. Hadi silkelenip kendinize bir yapılacaklar listesi oluşturun. Ve bu minik bebeğinizle sizin bir başarı öykünüz olsun. 2 ay sonra her şey daha kolay olacak. Aşacaksınız inanıyorum