• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Afrikadaki Kardeşlerimize Bu Mübarek Ayda Yardımcı Olalım.

tamam yardım ediyorsunuz anladık,Allah kabul etsin. ama karşıt görüşlü insanlara bu tepkii neden?

hani hoşgörü nerde?

.

sanirim fazla söze gerek yok!!!!!!!!!!!

$vc.jpg

herkes kendi düşüncesini söylüyor kimin yorum yapacağına veya yapmayacağına siz karar veremezsiniz. kaldıki kimse kötü birşey demiyor. kimse oradaki insanların kötü olduğunu aman yapmayın etmeyin demiyor... Çok zengin olur heryere yardımda bulunur eyvallah ama ben o kadar zengin değilim önceliği kendi insanıma yaparım...

Yardım Edenlerin kesesine bereket Allah Kabul etsin. ama etmeyenide kötü bellemek çok çok büyük bir yanlış...

Türkiye çok zengin bir memleket değil hala gelişmekte olan bir ülkeyiz. daha 1 ay olmamış belki hepinizinde izlemiş olduğu bir haber vardı hatırlatayım karadenizde çay toplamaya giden bir çocuk köylülünün kendi yaptığı yıllardır kullanılan dandirik teleferik halatının kopmasıyla öldü. ondan kısa bir süre öncede bir anne çocuğuyla mahsur kalmıştı. karadenizde hala çok fazla teleferikler yolculuklar yapılmakta ne tehlikeler atltaıyorlar. oralarda hamile olan yaşlı hasta olan insanlar yok mu var neden başbakanımız oralara el atmıyor yol yapamıyon bari adam gibi teleferik yap.

hala okulu olmayan hastanesi olmayan yerlerimiz var hala hastanelerimiz yeterli kapasitede çalışmıyor. adam ağır yaralı halde 4-5 hastane gezmek zorunda kalıyor. zenginlerimiz okul yaptırıyor bağışlıyor ama meb öğretmen ataması niyeyse yapmıyor okullar öğretmensiz. hala 1-2-3,sınıflar bir,4-5. sınıflar bir arada ders görmek zorunda kalıyor. haaaala 84ten beri analarımızın ocağına ateş düşüyor. hala evlatlarımız ölüyor... biz hep ölüyoruz yıllardır şehit haberleri gençlerimiz hayatın baharındaki 20li çocuklar ölüyor ne uğruna peki?

bizim gençlerimiz burada ölürken, bizim gençlerimiz öğretmen olup atanamazken , bizim gençlerimiz okuyamazken , bizim gençlerimiz yapılmayan yollar teleferikler yüzünden ölürken, bizim gençlerimiz babalarımız annelerimiz hastane ararken ölürken. ben neden verdiğim verginin somaliye hastane yapılmasına mutlu olayım?

evet onlarda insan ama biliyorum ki benim ocağımdaki ateşi onlar söndürmeyecek ben önce kendi ailemi(vatanımı) düşünmem lazım..

ben böyle düşünüyorum yardım edene Allah kabul etsin en başta dediğim gibi....

Tebrik ederim..Çok güzel yorumladınız.. :54:

Bu tartışmanın sonu farklı boyutlara gider,bende isterdim konu tartışılsın,yardımlar nereye,nasıl,ne kadarı gidiyor,gitmiyor mu..fakat forum kurallarımızca kurum kötülemek,siyasi konular,dini içerikli konular yasak.Bu tür düşüncelerimizi başka platformlarda veya reelde tartışalım,peşini bırakmayalım ama burada olmaz..
Bu nedenle uyarı yapma ihtiyacı hissettim ve kurallarımızı hatırlatmak istedim.

Konuyla ilgilide bir şey geldi aklıma,bir köşe yazarı yazısında "aç yatıp,çıplak sevişmek" gibi bir deyim kullanmıştı somali için.İlk etapta kulağa çirkin geliyor fakat sorgulamadanda edemedim,neden oradaki insanlar açlık ve sefaleti yıllardır yaşadıkları halde sürekli doğuruyorlar?

Son düzenleme:
Bu tartışmanın sonu farklı boyutlara gider,bende isterdim konu tartışılsın,yardımlar nereye,nasıl,ne kadarı gidiyor,gitmiyor mu..fakat forum kurallarımızca kurum kötülemek,siyasi konular,dini içerikli konular yasak.Bu tür düşüncelerimizi başka platformlarda veya reelde tartışalım,peşini bırakmayalım ama burada olmaz..

Konuyla ilgilide bir şey geldi aklıma,bir köşe yazarı yazısında "aç yatıp,çıplak sevişmek" gibi bir deyim kullanmıştı somali için.İlk etapta kulağa çirkin geliyor fakat sorgulamadanda edemedim,neden oradaki insanlar açlık ve sefaleti yıllardır yaşadıkları halde sürekli doğuruyorlar?

Uyarı için teşekkürler..Son paragrafta ise çok güzel özetlediniz..Teşekkür ederim güzel yorumunuza..

Hem diyorsunuz kimse kimsenin yaptığı yardıma karışmasın hem gelip önce kendi ülkenizdeki insanlara yardım edin diye mesaj veriyorsunuz, buradaki insanların yardımlarına karışıyorsunuz, bırakın kim kime yardım ediyorsa etsin. Allah hepimizin yardımlarını kabul etsin inşallah...

ben kesinlikle böyle birşey yazmadım tekrar okuyun o iki mesajımı. burada mesaj veriliyorsa eğer bunu karşı tarafın algılama şekline bağlıdır . sonuçta sizlerde o zaman somaliye yardım dedin diye resimlerle vs mesajlar veriyorsunuz.

ben sadece onu yap bunu yap dediğim şeylerde bizim gibi sade vatandaşın yapabileceği şeyler zaten değildi. ben her ay düzenli olarak ödediğim vergimin kendi ülkemin yararına kendi ülkemde eksik olan şeylerin giderilmesi için ödüyorum. somaliye hastane yapılsın diye değil.

Başbakan somaliye hastane yapıyormul yol yapıyormuş... bunlar tamamen göz boyamaca kendi ülkendeki köy yollarını yapsana her kış insanlar evlerinde mahsur kalıyor. en ufak yağmurda seller oluyor insanlar şehrin göbeğinde boğularak ölüyor. sen kendi yollarını bırakmışın başka bir ülkenin toprağını asfaltlıyorsun hemde kimin parasıyla benim paramla. bunun için mi ben vergi ödüyorum.

yardımı yapılıyo kampanyalar isteyen katılır sizin gibi yapar yardımını. konseri düzenlenir. iki sanatçı gidir ordaki insanla foto çeker aman ne müthiş kampanya.

daha bir kaç gün önce hberini okudum gazze için yapılan yardımlardan toplanan paralar haala Türkiye'deymiş....

ve ayrıca yazmayı atlamışım devlet birşey yapacaksa afrikaya ithalatı ihracatı arttıracak teşviklerde bulunmalı yatırım teşvikleri koymalı. bunları yapmıyor kamera karşısında aman biz< hastane yapıyoz yol yapıyoz işte iş adamlarımıd-zdan rica edecez bilmem neyde.. sen yapabileceğin şeyleri yapma neden onlar şu anki kadar yankı uyandırmazdı reklamını yapamazdı değil mi....

ve ayrıca yazmayı atlamışım devlet birşey yapacaksa afrikaya ithalatı ihracatı arttıracak teşviklerde bulunmalı yatırım teşvikleri koymalı. bunları yapmıyor kamera karşısında aman biz< hastane yapıyoz yol yapıyoz işte iş adamlarımıd-zdan rica edecez bilmem neyde.. sen yapabileceğin şeyleri yapma neden onlar şu anki kadar yankı uyandırmazdı reklamını yapamazdı değil mi....

Aslında herşeyi ortaya dökmüşsünüz..Umarım herkes birgün anlar ne demek istediğimizi...Hâlâ anlamamışlar olacaklar ki ; kadının buruşan memelerini örnek gösterip ,ftograf yüklüyorlar bir bize bakın bir onlara diye..Biz sanki üzülmüyor muyuz..Bizi duygusuz bilmeleri çok kötü..Anlaşılamamış olmak kötü değil..Çünkü zamanı geldiğinde anlayacaklardır ..

Son düzenleme:
Aslında herşeyi ortaya dökmüşsünüz..Umarım herkes birgün anlar ne demek istediğimizi...Hâlâ anlamamışlar olacaklar ki ; kadının buruşan memelerini örnek gösterip ,ftograf yüklüyorlar bir bize bakın bir onlara diye..Biz sanki üzülmüyor muyuz..Bizi duygusuz bilmeleri çok kötü..Anlaşılamamış olmak kötü değil..Çünkü zamanı geldiğinde anlayacaklardır ..

Ummaktan başka yapacağım birşey yok sanırım :)

şu açlıktan ağlamaya mecali olmayan kardeşlerimizin bile halini görmek istemeyip kendilerince haklı bir yol bulup bunada ilk başta kendilerini inandırıp Türkiye'deki kardeşlerimiz varken ne gerek var zihniyetindeki arkadaşları anlayamıyorum kimse kusura bakmasın! tabikide halkımızın yaşadıklarını görmemezlikten gelemyiz onlarada yardım etmeliyiz elimizin geldiğince..

yani tek sorun mesafe mi? gözümüzn gördüğü her yer (bizzat gidip göremesekte) bizim komşumuz gibidir.. bu haldeki insanları unutup hala yok efendim siyasi güçlerin yüzünden, bu böyle gelmiş böyle gidicek düşüncesi o insanlara arkamızı dönmemizi o duruma kayıtsız kalacağımızı mı göstermiyor..

bir hikaye vardır çok severim bu konuyada cup diye oturuyor..
Bir adam, okyanus sahilinde yürüyüş yaparken, denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca, bu kişinin, sahile vurmuş denizyıldızlarını denize attığını fark eder ve 'Niçin bu denizyıldızlarını denize atıyorsunuz?' diye sorar. Topladıklarını denize atmaya devam eden kişi, 'Yaşamaları için,' yanıtını verince, adam şaşkınlıkla, 'İyi ama burada binlerce denizyıldızı var. Hepsini atmanıza imkân yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki?' der. Yerden bir denizyıldızı daha alıp denize atan kişi, 'Bak, onun için çok şey değişti,' karşılığını verir'

bu hikaye Afrika'daki kardeşlerimize az da olsa ellerinden geldiğince (bütçelerine uygun) yaptığı hayırın ne kadar yerinde ve doğru olduğunu gösteriyor.. hepinizin yüreğine sağlık..

Hepiniz Allah'a emanet olun

Son düzenleme:
yardım edilmesin demiyorum. yardımlar yerine ulaşıyor mu diyorum

perşembenin gelişi çarşambadan belli olur...:68:

ayrıca saçma sapan insanlar oraya götürülüp,gözümüze sokulmasın. bu bana samimi gelmiyor işte...

size samimi geliyor mu ekranda ağlayan o boya bebekleri?

diğer ülkeler farkında değil mi orda ki açlığın?

neden yıllarca durdurmadılar?

ve afrika yıllardır bu durumda... şimdi mi fark edildi? neden özellikle ramazanda başladı kampanya?

o zaman önlem alınsın nüfus patlaması yaşanmasın...evet her konuda olduğu gibi buna da önlem alsınlar.bakın ben sizlere uzun vadeli planlar sunuyorum

ithalat-ihracatı teşvik edici yatırımlar yapılsın.yapılsın ki bu insanlar insan gibi yaşasın. çalışsın,üretsin diyorum

aslında isteseler o kadar çok şey yaparlar ki.

ve açlığın olduğu tek yer afrika değil diğerlerine de yardım yapsınlar

bilmiyorum...umarım ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar haksız çıkarız

not1- siyasi tartışma peşinde değilim

not2- bu kampanyayı kim başlatsa düşüncem değişmeyecekti

not3- umarım ceza almam

ben kesinlikle böyle birşey yazmadım tekrar okuyun o iki mesajımı. burada mesaj veriliyorsa eğer bunu karşı tarafın algılama şekline bağlıdır . sonuçta sizlerde o zaman somaliye yardım dedin diye resimlerle vs mesajlar veriyorsunuz.

ben sadece onu yap bunu yap dediğim şeylerde bizim gibi sade vatandaşın yapabileceği şeyler zaten değildi. ben her ay düzenli olarak ödediğim vergimin kendi ülkemin yararına kendi ülkemde eksik olan şeylerin giderilmesi için ödüyorum. somaliye hastane yapılsın diye değil.

Başbakan somaliye hastane yapıyormul yol yapıyormuş... bunlar tamamen göz boyamaca kendi ülkendeki köy yollarını yapsana her kış insanlar evlerinde mahsur kalıyor. en ufak yağmurda seller oluyor insanlar şehrin göbeğinde boğularak ölüyor. sen kendi yollarını bırakmışın başka bir ülkenin toprağını asfaltlıyorsun hemde kimin parasıyla benim paramla. bunun için mi ben vergi ödüyorum.

yardımı yapılıyo kampanyalar isteyen katılır sizin gibi yapar yardımını. konseri düzenlenir. iki sanatçı gidir ordaki insanla foto çeker aman ne müthiş kampanya.

daha bir kaç gün önce hberini okudum gazze için yapılan yardımlardan toplanan paralar haala Türkiye'deymiş....

O iki mesajınızı da okudum ilkinde kendi açımdan hiç bir şey yoktu fikir belirtiyordunuz sadece, hatta bir arkadaş da iyi yapıyorsunuz ne güzel diye belirtti, ama 2. mesajınızda insanların yardımlarını sorgulayan etkileyecek şeyler yazdınız. Hükümete siyasete dayandırdınız hala devam ediyorsunuz ki bu forumda yasak bildiğim kadarı ile.

Topiğin adı Afrikaya yardım çağrısı farkettiniz mi? tabi ki burada o mesaj verilecek ne yazılacaktı. Siz bir yandan Afrika daki insanlara yardım edenlere diyecek lafım yok deyip bir yandan da kendi insanımıza yardım edelim ben vergimle oraya niye hastane yaptırayım önce kendi insanımızı düşünelim diye buradaki insanları eleştiriyorsunuz ben bu çelişkiye anlam veremiyorum işte. Kendi adıma da bizim insanımızı bırakın oraya yardıma koşun demedim.

Sözgelimi ben diğer yardım topiklerine gidip arkadaşlar Afrikalılar daha muhtaç bence onlara yardım etmeliyiz diye insanları etkilemeye çalışsam hoş olur muydu? Bunu yaparken burada denildiği gibi bence Afrikada ki insanlar daha muhtaç ben onlara yardım ediyorum desem ki aynı şey bence, denildiği gibi insanların kime yardım edeceğine karışmış olmaz mıydım?

Madamiksin dediği gibi hükümeti eleştirmenin yeri burası mı?

aynen canım ya valla geçen eşimde aynısını söyledi,haberleri izliyoz afrikalıları gösteriyo çocuklar perişan falan,eşim valla yaa bukadar sefiliz diye yakınıyolar niye okadar çocuk doğuruyolar,işleri güçleri şey yapmakmı bu haldeyken bide :19:demişti,okonuda bende hak veriyorum,ama ne biliyim ben sadece o yavrucaklara acıyorum en çok napiyim bende bi anneyim:59:
şu açlıktan ağlamaya mecali olmayan kardeşlerimizin bile halini görmek istemeyip kendilerince haklı bir yol bulup bunada ilk başta kendilerini inandırıp Türkiye'deki kardeşlerimiz varken ne gerek var zihniyetindeki arkadaşları anlayamıyorum kimse kusura bakmasın! tabikide halkımızın yaşadıklarını görmemezlikten gelemyiz onlarada yardım etmeliyiz elimizin geldiğince..

yani tek sorun mesafe mi? gözümüzn gördüğü her yer (bizzat gidip göremesekte) bizim komşumuz gibidir.. bu haldeki insanları unutup hala yok efendim siyasi güçlerin yüzünden, bu böyle gelmiş böyle gidicek düşüncesi o insanlara arkamızı dönmemizi o duruma kayıtsız kalacağımızı mı göstermiyor..

bir hikaye vardır çok severim bu konuyada cup diye oturuyor..
Bir adam, okyanus sahilinde yürüyüş yaparken, denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca, bu kişinin, sahile vurmuş denizyıldızlarını denize attığını fark eder ve 'Niçin bu denizyıldızlarını denize atıyorsunuz?' diye sorar. Topladıklarını denize atmaya devam eden kişi, 'Yaşamaları için,' yanıtını verince, adam şaşkınlıkla, 'İyi ama burada binlerce denizyıldızı var. Hepsini atmanıza imkân yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki?' der. Yerden bir denizyıldızı daha alıp denize atan kişi, 'Bak, onun için çok şey değişti,' karşılığını verir'

bu hikaye Afrika'daki kardeşlerimize az da olsa ellerinden geldiğince (bütçelerine uygun) yaptığı hayırın ne kadar yerinde ve doğru olduğunu gösteriyor.. hepinizin yüreğine sağlık..

Hepiniz Allah'a emanet olun
canım ya hikayeyi okurken tüylerim diken diken oldu burnumun direği sızladı derlerya işte öyle bişey oldum,,gerçekten çok doğru söylemiş:16:

ayrıca saçma sapan insanlar oraya götürülüp,gözümüze sokulmasın. bu bana samimi gelmiyor işte...

ve afrika yıllardır bu durumda... şimdi mi fark edildi? neden özellikle ramazanda başladı kampanya?

o zaman önlem alınsın nüfus patlaması yaşanmasın...evet her konuda olduğu gibi buna da önlem alsınlar.bakın ben sizlere uzun vadeli planlar sunuyorum

ithalat-ihracatı teşvik edici yatırımlar yapılsın.yapılsın ki bu insanlar insan gibi yaşasın. çalışsın,üretsin diyorum

not3- umarım ceza almam
ama ben açlığın bukadar hat safaya çıkan başka biyer daha göremiyorum:19:

not3- umarım ceza almam

ithalat ihracat demissinde o ülkeden ne ithal edeceksin
yer alti zenginlikleri vardi fakat sömürüle sömürüle hic bise kalmadi
su yok ki birseyler eksin bicsin de ithal etsinler
ne ithal edeceksin???

paralar nere gidiyor demissin, ilk önce niyet önemlidir sonra bagista bulundugun kurulus önelmi

ihh ile yakindan uzaktan alakam yoktur misal olarak veriyorum sadece

İHH tüm dünyada öncelik sırasına göre savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgelerde,afet bölgelerinde,yoksulluk olan tüm ülke ve bölgelerde faaliyetler yürütür.

ihh´nin afrika projeleri var:
1- Somali&#8217;de kalıcı projeler desteğinizi bekliyor: Susam yağı sıkma makinesi satın alma projesi. Bedeli 25.128 Dolar!
2- Somali&#8217;de kalıcı projeler desteğinizi bekliyor: Dul hanımlar için sebze tezgâhı açma projesi. Bedeli 13.500 Dolar!
3- Somali&#8217;de kalıcı projeler desteğinizi bekliyor: İhtiyaç sahibi 10 aileye dikiş makinesi dağıtımı projesi. Bedeli 2.810 Dolar!
4- Somali&#8217;de kalıcı projeler desteğinizi bekliyor: İhtiyaç sahibi ailelere inek dağıtımı projesi. Bedeli 400 Dolar!
5- Somali&#8217;de kalıcı projeler desteğinizi bekliyor: İhtiyaç sahibi çiftçilere jeneratör temini projesi. Bedeli 19.125 Dolar!
6- Somali&#8217;de kalıcı projeler desteğinizi bekliyor: İhtiyaç sahibi çiftçilere traktör yardımı projesi. Traktör bedeli 25.875 Dolar!
7- Somali&#8217;de kalıcı projeler desteğinizi bekliyor: İhtiyaç sahibi ailelere mısır öğütme makinesi dağıtımı projesi. Bedeli 22.500 Dolar!
8- Somali&#8217;de kalıcı projeler desteğinizi bekliyor: Somali&#8217;de sulama kanalı açma projesi. Bedeli 33.360 Dolar!
9- Somali&#8217;de kalıcı projeler desteğinizi bekliyor: Somali&#8217;de su kuyusu açma projesi. Bir Kuyu bedeli 800 Dolar!

Somalideki insanlarin parasi mi var da bunlari almiyorlar acaba??
ramazan ayninda bu tür kampanyalarin duyurluma sebebi de insanlar zekatlarini fitrelerini ihtiyac sahibi olanlara yollasinlar diye
yoksa afrkadaki bu durum aylardan beri hatta senelerden beri var, hava degisiminden dolayi da kuraklik artik sürekli olan bir durum haline gelmis orda
dün belgeselde izledim 5 - 7 sene arasinda ugrayan kuraklik artik kalici diye
ve bu tür kuruluslar araciligi ile gönderebiliyoruz onlara yardim yoksa bir insan kalkipta kendiliginden somaliye digip orda yardimda bulunmaz

ihh tek bir tane kurulus oraya yardim götüren, daha nice cok kuruluslar var cok sükür,
ordaki felaketin el birligi icerisinde üstesinden gelebiliriz, bir kisinin iki kisinin yapacagi birsey degil

ayrica ben avusturyada yasiyorum, yani hiristiyan bir millet ama dün gece somaliye yardim kampanyasi vardi ve avusturyalilar bir gecede 3,4 miliyon euro topladilar
siz zannediyorsunuz ki sade türkler mi yardim etmek zorunda, vicdan sahibi olan herkez birseyler yapiyor
ve bizim milletimiz vicdan sahibi oldugu icin türkiyedeki yoksuluna fakirine sahip cikiyor yani türkiyede acliktan ölen olmaz
ama onlarin sahib cikani yok sömürdü gittiler sömürdü gittiler, sömürecek bise kalmayincada birdaha ugramadilar o ülkeye

kara ülkenin karabahtli insanlari
Allah yardimcilari olsun

Aç yatıp çıplak sevişiyorlarmış...
Bizim fakirlerimizin de çoğu öyle değil mi her birinin 5 er 10 ar çocuğu var. Üstelik buradaki fakirlerin yeşil kartları var her mahallede sağlık ocağı var, aile planlaması da bedava olmasına rağmen böyleler, ama o ülkede öyle mi?

Bu ülkede kadının adı yok diyoruz, orada kadının hiç bir şeyi yok.

Thomson Reuters Vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre;

"Kadınlar açısından en tehlikeli beşinci ülke Somali'de ise doğumla bağlantılı anne ölümleri, tecavüz ve kadın sünnetinin yaygınlığının yanı sıra kadınların eğitim, sağlık ve ekonomik kaynaklara erişimi hayli sınırlı. Somali'de kadından sorumlu bakan Meryan Kasım, ülkesinin listede ilk sırada yer almamasına şaşırdığını belirterek, Somali'de bir kadının karşılaşabileceği en tehlikeyi şeyin gebe kalmak olduğunu, çünkü doğum öncesi kontrollerin olmaması yüzünden gebe bir kadının yaşama olasılığının yüzde 50-50 olduğunu söyledi.
Kasım, bunun yanı sıra tecavüz olaylarının günlük bir vaka olduğu ülkede her kızın sünnet olduğunu, buna kuraklık, kıtlık ve çatışmaların da kadınların karşılaştığı tehlike olarak eklendiğini kaydetti."

Buna benzer bir haberi ben yıllar evvel National Geographic de okumuştum. Bizde doğurmasınlar efendim diye ahkam kesiyoruz, oradaki kadınların çocukların hiç bir günahı yok. Bir çok kadın kuruluşu Afrika daki kadın sünneti denen iğrenç uygulamanın kaldırılması için yıllardır uğraş veriyor. Anneler çocukları arasında acı bir tercih yapmak durumundalar...

Ya oturmuş Türkiye ile Somali yi karşılaştırıyoruz, çok saçma...

işsizlik aldı başını gidiyor,terör olayları her gün can alıyor

madem demokrasi var her görüşe açık olacaksınız.farklı birini görünce böyle bi yerlerdenn copy paste yapıp cevap vermeyeceksiniz

ülkede kaos varken hop oraya atlanması yanlış

günde 12 saate 300 tl alan insanlar var ülkemizde->şükredin orda o da yok

bazı yerlerde hastane,yol,okul yok------>olsun diğer bölgelerde var

ülkede terör var--------->olsun orda daha beteri var şükredin

kadının adı yok----->aa otur bacım klitorisine dokunmuyorlar senin.sünnet yok yani.ama dayakçı,tecavzcü erkekler dışarı salınır.var mı hala kadının adı var diyen?

somali kendimi bildim bileli açlıkla mücadele ediyor.o halde bm neden yardım etmiyor?

yardım yapan kuruluş önemli demişsiniz.bende size farklı bi soru yöneltirdim ya neyse...önce diğer yardımlar amaca ulaşsın

evet her ailede en az 6 çocuk var.yapmasınlar,korunsunlar.yıllarca ab,bm,unicef gitti neden yapmadı,bir Allah*ın kulunun aklına gelmedi mi korunma yöntemleri

ayağını yorganına göre uzatacaksın o zaman.

hee bu durumda benimde yapacağım bi şey yok. önce kendi ülkene bakacaksın.

ayrıca ben en çok o yavrulara üzülüyorum.geleceği olmayan bi ülkede ebeveynlerinn bencil davranarak dünyaya getirdiklleri o masumlara üzülüyorum

not1: bu msj yapılan yardımları eleştirmek için değildir. anlayacak şekilde okuyun lütfen

not2:siyaset yapmadım,mevcut hükümdeti topa tutmadım.ülkemin haline bakmadan yapılanları gördüm-üzüldüm ve yazdım

not3- yapılan yardımlar amacına ulaşsın,masum yavrular aç kalmasın...siyaset yapmadım

Son düzenleme:
Bir zaman sonra somali de unutulup gidecek,yine biz bize kalacağız..birden bire ramazan ayında somali yardımları ayyuka çıktı,tamam yardım edilsin tabi,derisi kemiklerine yapışmış günahsız,suçsuz yavruların fotoğraflarını çarşaf çarşaf gözümüze sokarcasına yayınlarlarsa elbette insani,vicdani duygularımız kabaracak ve ne yapabiliriz diye düşüneceğiz..hepimiz insanız.
Bir noktaya dikkat çekmek isterim,yaptığınız yardımların nereye-kimlere gittiğini araştırın,peşini bırakmayın.Yardım kuruluşlarını çok iyi inceleyin.
Öyle bir devirdeyizki kimsenin gözünün yaşına bakmadan seni soyuyorlar,hemde afedersiniz donunuza kadar..Bilinçli bir şekilde istediğiniz yere yardım yapmakta serbestsiniz,komşum aç yatarken ben nasıl tok yatabilirim?
Allah hepimize başımızı yastığa koyduğumuzda huzurlu ihsan eylesin!

hükümet demişsinizde arkadaşım afrika orada hep vardı hep açtı... aş evlerinde somalili açlıktan ölmek üzere olan 3-4 yaşlarındaki çocuğun arkasında pusuda bekleyen akbabalı resim kendimi bildim bileli var olan bir resim. yani afrikadaki tablo yeni değil. ama şimdi birden bukadar yükselen bir yardım kampanyası vs hükümetin söylemleriyle bi kaç artisti oarya götürmesiyle oldu. kimse buna karşı çıkmasın. neden geçen sene ondan önceki sene yoktu o zaman aç değillermiyde ölmüyorlar mıydı? veya kasımda aralıkta bu kampanya neden yoktu birden ramzan ayında patladı....

Deniz feneri aklıma geliyor rmazanda yaptığı vurgunlar geliyor aklıma...

yardım eden kötü birşey yapmıyor allah kabul etsin 10 kere bin kere. sevabı kendine ordaki insanda muhakkak duasını ediyo. ha burdakine yardım etmiş ha ordakine sevabı aynı benim yazımla etkilenecek kadar hafifse duyguları bir öndeki cümlemle yerine gelsin duyguları :)
ben saygı duyuyorum ben etkilenmiyorum resimleri görünce burada yazılanları okyanus deniz yıldızı vs okuyunca nasılki etkilenmiyorsam inanın benim yazdıklarımlada etkilenen olmaz.

olursa da bu kimi ilgilendirir. ben hırsızlığa veya başka bir kötü şeye özendirmiyorum. yapılan bir yardım iyilik yapılan bir hayat kurtarmak değil mi sonuçta...

ve şu denizyıldızı muhabbeti. o çocukta önce kendi kumsalından en yakınında yatan deniz yıldızından başlamış hayat kurtarmaya ...

ben şahsen yapacağım yardım için kişiyi ve duurmunu görmek isterim oraya buryaa para göndermek ban agöre dğeil nereye gidiyro o paralar kim eyapıyor o paraları çok mu günvesiizim size bilmem ama iyilik yapacaksamda önce mahallemden başlarım ...

Back