- Konu Sahibi puccakanka
tamam yardım ediyorsunuz anladık,Allah kabul etsin. ama karşıt görüşlü insanlara bu tepkii neden?
hani hoşgörü nerde?
hani hoşgörü nerde?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
herkes kendi düşüncesini söylüyor kimin yorum yapacağına veya yapmayacağına siz karar veremezsiniz. kaldıki kimse kötü birşey demiyor. kimse oradaki insanların kötü olduğunu aman yapmayın etmeyin demiyor... Çok zengin olur heryere yardımda bulunur eyvallah ama ben o kadar zengin değilim önceliği kendi insanıma yaparım...
Yardım Edenlerin kesesine bereket Allah Kabul etsin. ama etmeyenide kötü bellemek çok çok büyük bir yanlış...
Türkiye çok zengin bir memleket değil hala gelişmekte olan bir ülkeyiz. daha 1 ay olmamış belki hepinizinde izlemiş olduğu bir haber vardı hatırlatayım karadenizde çay toplamaya giden bir çocuk köylülünün kendi yaptığı yıllardır kullanılan dandirik teleferik halatının kopmasıyla öldü. ondan kısa bir süre öncede bir anne çocuğuyla mahsur kalmıştı. karadenizde hala çok fazla teleferikler yolculuklar yapılmakta ne tehlikeler atltaıyorlar. oralarda hamile olan yaşlı hasta olan insanlar yok mu var neden başbakanımız oralara el atmıyor yol yapamıyon bari adam gibi teleferik yap.
hala okulu olmayan hastanesi olmayan yerlerimiz var hala hastanelerimiz yeterli kapasitede çalışmıyor. adam ağır yaralı halde 4-5 hastane gezmek zorunda kalıyor. zenginlerimiz okul yaptırıyor bağışlıyor ama meb öğretmen ataması niyeyse yapmıyor okullar öğretmensiz. hala 1-2-3,sınıflar bir,4-5. sınıflar bir arada ders görmek zorunda kalıyor. haaaala 84ten beri analarımızın ocağına ateş düşüyor. hala evlatlarımız ölüyor... biz hep ölüyoruz yıllardır şehit haberleri gençlerimiz hayatın baharındaki 20li çocuklar ölüyor ne uğruna peki?
bizim gençlerimiz burada ölürken, bizim gençlerimiz öğretmen olup atanamazken , bizim gençlerimiz okuyamazken , bizim gençlerimiz yapılmayan yollar teleferikler yüzünden ölürken, bizim gençlerimiz babalarımız annelerimiz hastane ararken ölürken. ben neden verdiğim verginin somaliye hastane yapılmasına mutlu olayım?
evet onlarda insan ama biliyorum ki benim ocağımdaki ateşi onlar söndürmeyecek ben önce kendi ailemi(vatanımı) düşünmem lazım..
ben böyle düşünüyorum yardım edene Allah kabul etsin en başta dediğim gibi....
Bu tartışmanın sonu farklı boyutlara gider,bende isterdim konu tartışılsın,yardımlar nereye,nasıl,ne kadarı gidiyor,gitmiyor mu..fakat forum kurallarımızca kurum kötülemek,siyasi konular,dini içerikli konular yasak.Bu tür düşüncelerimizi başka platformlarda veya reelde tartışalım,peşini bırakmayalım ama burada olmaz..
Bu nedenle uyarı yapma ihtiyacı hissettim ve kurallarımızı hatırlatmak istedim.
Konuyla ilgilide bir şey geldi aklıma,bir köşe yazarı yazısında "aç yatıp,çıplak sevişmek" gibi bir deyim kullanmıştı somali için.İlk etapta kulağa çirkin geliyor fakat sorgulamadanda edemedim,neden oradaki insanlar açlık ve sefaleti yıllardır yaşadıkları halde sürekli doğuruyorlar?
Hem diyorsunuz kimse kimsenin yaptığı yardıma karışmasın hem gelip önce kendi ülkenizdeki insanlara yardım edin diye mesaj veriyorsunuz, buradaki insanların yardımlarına karışıyorsunuz, bırakın kim kime yardım ediyorsa etsin. Allah hepimizin yardımlarını kabul etsin inşallah...
ve ayrıca yazmayı atlamışım devlet birşey yapacaksa afrikaya ithalatı ihracatı arttıracak teşviklerde bulunmalı yatırım teşvikleri koymalı. bunları yapmıyor kamera karşısında aman biz< hastane yapıyoz yol yapıyoz işte iş adamlarımıd-zdan rica edecez bilmem neyde.. sen yapabileceğin şeyleri yapma neden onlar şu anki kadar yankı uyandırmazdı reklamını yapamazdı değil mi....
Aslında herşeyi ortaya dökmüşsünüz..Umarım herkes birgün anlar ne demek istediğimizi...Hâlâ anlamamışlar olacaklar ki ; kadının buruşan memelerini örnek gösterip ,ftograf yüklüyorlar bir bize bakın bir onlara diye..Biz sanki üzülmüyor muyuz..Bizi duygusuz bilmeleri çok kötü..Anlaşılamamış olmak kötü değil..Çünkü zamanı geldiğinde anlayacaklardır ..
ben kesinlikle böyle birşey yazmadım tekrar okuyun o iki mesajımı. burada mesaj veriliyorsa eğer bunu karşı tarafın algılama şekline bağlıdır . sonuçta sizlerde o zaman somaliye yardım dedin diye resimlerle vs mesajlar veriyorsunuz.
ben sadece onu yap bunu yap dediğim şeylerde bizim gibi sade vatandaşın yapabileceği şeyler zaten değildi. ben her ay düzenli olarak ödediğim vergimin kendi ülkemin yararına kendi ülkemde eksik olan şeylerin giderilmesi için ödüyorum. somaliye hastane yapılsın diye değil.
Başbakan somaliye hastane yapıyormul yol yapıyormuş... bunlar tamamen göz boyamaca kendi ülkendeki köy yollarını yapsana her kış insanlar evlerinde mahsur kalıyor. en ufak yağmurda seller oluyor insanlar şehrin göbeğinde boğularak ölüyor. sen kendi yollarını bırakmışın başka bir ülkenin toprağını asfaltlıyorsun hemde kimin parasıyla benim paramla. bunun için mi ben vergi ödüyorum.
yardımı yapılıyo kampanyalar isteyen katılır sizin gibi yapar yardımını. konseri düzenlenir. iki sanatçı gidir ordaki insanla foto çeker aman ne müthiş kampanya.
daha bir kaç gün önce hberini okudum gazze için yapılan yardımlardan toplanan paralar haala Türkiye'deymiş....
aynen canım ya valla geçen eşimde aynısını söyledi,haberleri izliyoz afrikalıları gösteriyo çocuklar perişan falan,eşim valla yaa bukadar sefiliz diye yakınıyolar niye okadar çocuk doğuruyolar,işleri güçleri şey yapmakmı bu haldeyken bide demişti,okonuda bende hak veriyorum,ama ne biliyim ben sadece o yavrucaklara acıyorum en çok napiyim bende bi anneyimBu tartışmanın sonu farklı boyutlara gider,bende isterdim konu tartışılsın,yardımlar nereye,nasıl,ne kadarı gidiyor,gitmiyor mu..fakat forum kurallarımızca kurum kötülemek,siyasi konular,dini içerikli konular yasak.Bu tür düşüncelerimizi başka platformlarda veya reelde tartışalım,peşini bırakmayalım ama burada olmaz..
Bu nedenle uyarı yapma ihtiyacı hissettim ve kurallarımızı hatırlatmak istedim.
Konuyla ilgilide bir şey geldi aklıma,bir köşe yazarı yazısında "aç yatıp,çıplak sevişmek" gibi bir deyim kullanmıştı somali için.İlk etapta kulağa çirkin geliyor fakat sorgulamadanda edemedim,neden oradaki insanlar açlık ve sefaleti yıllardır yaşadıkları halde sürekli doğuruyorlar?
canım ya hikayeyi okurken tüylerim diken diken oldu burnumun direği sızladı derlerya işte öyle bişey oldum,,gerçekten çok doğru söylemişşu açlıktan ağlamaya mecali olmayan kardeşlerimizin bile halini görmek istemeyip kendilerince haklı bir yol bulup bunada ilk başta kendilerini inandırıp Türkiye'deki kardeşlerimiz varken ne gerek var zihniyetindeki arkadaşları anlayamıyorum kimse kusura bakmasın! tabikide halkımızın yaşadıklarını görmemezlikten gelemyiz onlarada yardım etmeliyiz elimizin geldiğince..
yani tek sorun mesafe mi? gözümüzn gördüğü her yer (bizzat gidip göremesekte) bizim komşumuz gibidir.. bu haldeki insanları unutup hala yok efendim siyasi güçlerin yüzünden, bu böyle gelmiş böyle gidicek düşüncesi o insanlara arkamızı dönmemizi o duruma kayıtsız kalacağımızı mı göstermiyor..
bir hikaye vardır çok severim bu konuyada cup diye oturuyor..
Bir adam, okyanus sahilinde yürüyüş yaparken, denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca, bu kişinin, sahile vurmuş denizyıldızlarını denize attığını fark eder ve 'Niçin bu denizyıldızlarını denize atıyorsunuz?' diye sorar. Topladıklarını denize atmaya devam eden kişi, 'Yaşamaları için,' yanıtını verince, adam şaşkınlıkla, 'İyi ama burada binlerce denizyıldızı var. Hepsini atmanıza imkân yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki?' der. Yerden bir denizyıldızı daha alıp denize atan kişi, 'Bak, onun için çok şey değişti,' karşılığını verir'
bu hikaye Afrika'daki kardeşlerimize az da olsa ellerinden geldiğince (bütçelerine uygun) yaptığı hayırın ne kadar yerinde ve doğru olduğunu gösteriyor.. hepinizin yüreğine sağlık..
Hepiniz Allah'a emanet olun
ama ben açlığın bukadar hat safaya çıkan başka biyer daha göremiyorumyardım edilmesin demiyorum. yardımlar yerine ulaşıyor mu diyorum
perşembenin gelişi çarşambadan belli olur...
ayrıca saçma sapan insanlar oraya götürülüp,gözümüze sokulmasın. bu bana samimi gelmiyor işte...
size samimi geliyor mu ekranda ağlayan o boya bebekleri?
diğer ülkeler farkında değil mi orda ki açlığın?
neden yıllarca durdurmadılar?
ve afrika yıllardır bu durumda... şimdi mi fark edildi? neden özellikle ramazanda başladı kampanya?
o zaman önlem alınsın nüfus patlaması yaşanmasın...evet her konuda olduğu gibi buna da önlem alsınlar.bakın ben sizlere uzun vadeli planlar sunuyorum
ithalat-ihracatı teşvik edici yatırımlar yapılsın.yapılsın ki bu insanlar insan gibi yaşasın. çalışsın,üretsin diyorum
aslında isteseler o kadar çok şey yaparlar ki.
ve açlığın olduğu tek yer afrika değil diğerlerine de yardım yapsınlar
bilmiyorum...umarım ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar haksız çıkarız
not1- siyasi tartışma peşinde değilim
not2- bu kampanyayı kim başlatsa düşüncem değişmeyecekti
not3- umarım ceza almam
yardım edilmesin demiyorum. yardımlar yerine ulaşıyor mu diyorum
perşembenin gelişi çarşambadan belli olur...
ayrıca saçma sapan insanlar oraya götürülüp,gözümüze sokulmasın. bu bana samimi gelmiyor işte...
size samimi geliyor mu ekranda ağlayan o boya bebekleri?
diğer ülkeler farkında değil mi orda ki açlığın?
neden yıllarca durdurmadılar?
ve afrika yıllardır bu durumda... şimdi mi fark edildi? neden özellikle ramazanda başladı kampanya?
o zaman önlem alınsın nüfus patlaması yaşanmasın...evet her konuda olduğu gibi buna da önlem alsınlar.bakın ben sizlere uzun vadeli planlar sunuyorum
ithalat-ihracatı teşvik edici yatırımlar yapılsın.yapılsın ki bu insanlar insan gibi yaşasın. çalışsın,üretsin diyorum
aslında isteseler o kadar çok şey yaparlar ki.
ve açlığın olduğu tek yer afrika değil diğerlerine de yardım yapsınlar
bilmiyorum...umarım ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar haksız çıkarız
not1- siyasi tartışma peşinde değilim
not2- bu kampanyayı kim başlatsa düşüncem değişmeyecekti
not3- umarım ceza almam