• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Afrikadaki Kardeşlerimize Bu Mübarek Ayda Yardımcı Olalım.

inşallah yardımlarımız yerine ulaşır dertlere derman olur.açlık hiç bişeye benzemez.inşallah bu durumu örnek alıp israf yapmaktanda kaçınırız

somaliye yardım etmeyenler varsa hala;
yardım etmek çok kolayndamlaya damlaya göl olur demiş atalarımız:

Şuan atv deki programı izleyin ve bir yardım da siz yapın 2868 SABAH yazıp gönderin

Ben kendi ülkemde bir fakirime yardim etmeyi daha mantikli buluyorum cünkü kime gittigini gözümle görüyorum ve o insanin hayir duasini kulaklarimla duymak beni cok mutlu ediyor bu bir, ikinciside kimsenin bana nereye yardim yapmami söylemeside bir tuhaf.

Bu akşam haberlerde izledim, kendilerine Ramazan erzakı yardımı yapılan Roman vatandaşlarımız bu yardımları Somali ye göndermişler. Kadın dedi ki; "evet bizimde ihtiyacımız var ama onlar bizden daha kötü durumda" kadını alnından öpesim geldi. Kendi ihtiyacı olduğu halde kendinden daha yoksul olanı düşünüp yardım etmek çok büyük bir erdem. Allah böyle erdemli insanların bu dünyasını da öte dünyasını da cennet eylesin inş.

Ben kendi ülkemde bir fakirime yardim etmeyi daha mantikli buluyorum cünkü kime gittigini gözümle görüyorum ve o insanin hayir duasini kulaklarimla duymak beni cok mutlu ediyor bu bir, ikinciside kimsenin bana nereye yardim yapmami söylemeside bir tuhaf.

o senin düşüncen kimseye zorla gönderin mecbursunuz demiyoruz,isteyenler vede merhameti olanlara yardım elinizi uzatın diyoruz,kişisel bişey değil buu:19:

Bu akşam haberlerde izledim, kendilerine Ramazan erzakı yardımı yapılan Roman vatandaşlarımız bu yardımları Somali ye göndermişler. Kadın dedi ki; "evet bizimde ihtiyacımız var ama onlar bizden daha kötü durumda" kadını alnından öpesim geldi. Kendi ihtiyacı olduğu halde kendinden daha yoksul olanı düşünüp yardım etmek çok büyük bir erdem. Allah böyle erdemli insanların bu dünyasını da öte dünyasını da cennet eylesin inş.

evet çok doğru söylemişsiniz:46::46:.bizim ülkemizde kimse açlıktan kola kolay ölmez ama malesef oradaki çocuklar ölüyor çok üzülüyorum izleyince yüreğim parçalanıyor.rabbim hayırlarımızı kabul etsin.allah yardım etsin oradakilere

Ben yardım etmedim etmeyeceğim..
!!
Afrika çoooook uzun yıllardır yine bildiğimiz Afrika idi..Meslektaşım geçen hafta 20 bin TL yardım gönderdi..Fakat kendi komşularımız,akrabalarımız..?
Onlar ne halde..Diyeceksiniz ki burada kimse açlıktan ölmüyor..Allah kimseyi açlıkla sınamasın..2 öğün atlasak bayılıyoruz..Yardım duygularınız çok güzel..Fakat bu yardım kampanyaları ülkendeki çarpıklıkların, yanlışların ve malum olayların üzerini örtbas etmek için , insanların duygularıyla oynayıp kendi başlarına gelecek olan olayların unutturulması için ortaya çıkan bir kampanya ise ben bu kampanyaya destek olmayacağım..

Çok şükür ki rabbime sadece ramazan ayı diye değil, her ay yardımımı , yardıma muhtaç kişilere yapıyorum..Ama böyle kampanyalarla olmaz bu iş..
Biliyorum tepki göstereceksiniz..Maalesef gerçek böyle..Doğru birdir..

!!
Afrika çoooook uzun yıllardır yine bildiğimiz Afrika idi..Meslektaşım geçen hafta 20 bin TL yardım gönderdi..Fakat kendi komşularımız,akrabalarımız..?
Onlar ne halde..Diyeceksiniz ki burada kimse açlıktan ölmüyor..Allah kimseyi açlıkla sınamasın..2 öğün atlasak bayılıyoruz..Yardım duygularınız çok güzel..Fakat bu yardım kampanyaları ülkendeki çarpıklıkların, yanlışların ve malum olayların üzerini örtbas etmek için , insanların duygularıyla oynayıp kendi başlarına gelecek olan olayların unutturulması için ortaya çıkan bir kampanya ise ben bu kampanyaya destek olmayacağım..

Çok şükür ki rabbime sadece ramazan ayı diye değil, her ay yardımımı , yardıma muhtaç kişilere yapıyorum..Ama böyle kampanyalarla olmaz bu iş..

tepki değilde canım haklı olabilirsin belki ama,böyle düşüncelere giremiyo insan ister istemez haberlerde orda burda,,,ordaki yavruların gözlerinden akan bi damla gözyaşına heleki annesininde elinden birşey gelmemesine ve sırf bu yüzden onların ölmelerine göz yummak bence merhametsizlik,en azından ben dayanamam,biz burda dediğin gibi 2öğün atlasak bayılıyoruz ama bide onları düşün o minicik çocukların boğazından bu sıcaklarda bi damla su girmediğini düşün nasıl acımazsın ben onları gördükçe yanıyorum ,halime şükrediyorum allahım yardımcıları olsun:70:

tepki değilde canım haklı olabilirsin belki ama,böyle düşüncelere giremiyo insan ister istemez haberlerde orda burda,,,ordaki yavruların gözlerinden akan bi damla gözyaşına heleki annesininde elinden birşey gelmemesine ve sırf bu yüzden onların ölmelerine göz yummak bence merhametsizlik,en azından ben dayanamam,biz burda dediğin gibi 2öğün atlasak bayılıyoruz ama bide onları düşün o minicik çocukların boğazından bu sıcaklarda bi damla su girmediğini düşün nasıl acımazsın ben onları gördükçe yanıyorum ,halime şükrediyorum allahım yardımcıları olsun:70:

Evet izledikçe ağlıyoruz..Acı bir gerçek var ki ; bir ülke istese (başta ABD) anında kökünden kazır bu sefaleti.. Sadece üzülüyorum ve paranın oraya nasıl ve kim aracılığıyla gittiği bildirilmeden yapılan yardım üzüyor beni..:// Bizler müslümanız..Duygularımız hep aynıdır.. Haklısnız..Allah yardımcıları olsun..

Burayı da siyasi tartışma alanına çevirmeyelim arkadaşlar,yardım yapan insanların kalbini yarıp baktınız mı,ya da

aklından geçenleri mi okudunuz?

Yardım yapacak arkadaşlar için açılmış bu konu,devletin,hükümetin,siyasetin işi yok burda,merhamet ve insanlık

adına açılmış burası,insanlık var yani,belli başlı herşeye muhalefet olmayı görev bilmiş arkadaşlar var bu

sitede,zaten ilgilenmiyosanız yardımlarla ilgilenmeyin o zaman,kimse kimseye şuraya yardım yap diye zorlamıyo...şurda ağız tadıyla güzellikle bir şeyler yapmaya

çalışan insanlara da mani olmayın,güzellikle açıkca yazıyorum burdan,kimseyle tartışmak da değil amacım,birbirimize

saygı gösterelim lütfen...
:kkk:

Son düzenleme:
!!

Nasıl olsa yıllardır açlık çeken bir yer Afrika evet, birileri istese o yoksulluk biter ama Afrika gelişmiş ülkelerin sömürgesi olmuş bir yer. Sırf siyasi olaylardan ötürü yardım etmeyelim mi? bu mantığı ben anlamıyorum anlamayacağım da...

Kampanyanın uzun solukta ne amaç güttüğü beni hiç ilgilendirmiyor, oraya yardımlar gidiyor mu? o insanların karnı doyuyor mu işte beni ilgilendiren kısım bu? bu yüzden güvendiğim kaynaklardan yaptım yardımımı, sadece Somali ye ağlayıp kendi ülkemin sorunlarını da unutmuyorum çok şükür...

Bu hükümeti desteklemeyebilirim, bir çok yönden eleştiririm ama ortada açlık çeken bir ülkeye yardım varsa işte böyle konularda birleşirim de...

Herkes sizin gibi düşünseydi oraya bu yardımlar yapılmayacaktı ve daha çok insan ölmeye devam edecekti, neden bu yönden düşünmüyorsunuz, kişisel yardımlarda gidiyor oraya bir sürü kaynak var sadece devlet kanalı ile gitmiyor ki, bir sürü kampanya kaynak var.
Ve en çok yardım eden de Türkiye oldu ve sırf Ramazan ayı olduğu için çünkü açlıkla terbiye ediyoruz nefsimizi o yüzden daha çok anladık onları. Daha yakın olan Arap ülkeleri ilgilenmedi bile.

Açlıktan ölmek üzere olan bir bebeyi kurtardıysa benim yardımım olayın siyasi amacı bilmem ne tarafı hiç ilgilendirmiyor. Ben yakınlarımdaki yoksullara yardım ediyorum zaten diyerek de vicdanımı susturmam mümkün değil. Ya da aman Afrika zaten yıllardır açlık çekiyor Birleşmiş Milletler düşünsün Unicef düşünsün de diyemem ben. Oradaki açlık kasıtlı olarak bitirilmiyor diye yardımdan da muaf olacağımız anlamına da gelmez. Dünyanın neresi olursa olsun insan insandır benim için. Oraya giden yardımlar yüzünden buradaki yoksullara yardım edilmedi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Zaten islam bilincinde olan biri ilk önce kendi yoksul akrabalarından ve komşularından başlaması gerektiğini bilir.

Şüphesiz olan tek gerçek Afrika nın şu an açlıktan kıtlıktan kırıldığı ve yardıma çok ihtiyacı olduğudur.

Burayı da siyasi tartışma alanına çevirmeyelim arkadaşlar,yardım yapan insanların kalbini yarıp baktınız mı,ya da

aklından geçenleri mi okudunuz?

Yardım yapacak arkadaşlar için açılmış bu konu,devletin,hükümetin,siyasetin işi yok burda,merhamet ve insanlık

adına açılmış burası,insanlık var yani,belli başlı herşeye muhalefet olmayı görev bilmiş arkadaşlar var bu

sitede,zaten ilgilenmiyosanız yardımlarla ilgilenmeyin o zaman,kimse kimseye şuraya yardım yap diye zorlamıyo...şurda ağız tadıyla güzellikle bir şeyler yapmaya

çalışan insanlara da mani olmayın,güzellikle açıkca yazıyorum burdan,kimseyle tartışmak da değil amacım,birbirimize

saygı gösterelim lütfen...
:kkk:

Bir de tuhaf olan ne biliyor musun?
Kimsenin bana nereye yardım yapacağımı söylemesi tuhaf deyip, alttan ben yakınlarıma kendi ülkemdeki insanlara yardım etmeliyim mesajını verip buradaki insanların Somali ye yaptığı yardıma karışması, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Sanki burada kendi yoksullarımız ölsün Somali dekiler yaşasın diyoruz....

Bir de tuhaf olan ne biliyor musun?
Kimsenin bana nereye yardım yapacağımı söylemesi tuhaf deyip, alttan ben yakınlarıma kendi ülkemdeki insanlara yardım etmeliyim mesajını verip buradaki insanların Somali ye yaptığı yardıma karışması, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Sanki burada kendi yoksullarımız ölsün Somali dekiler yaşasın diyoruz....

Evet haklısın,kurumlar hükümetin değil,vatandaşı olduğumuz DEVLETİN,bunu karıştırıyolar,

Ben şu yaşıma kadar Türkiyede açlıktan ölen bir insan dahi duymadım,

Yakınında fakir kimse olduğunu bilen bir tas çorba bile olsa gider yardım eder bu ülkede,

Ama orda görüyosunuz açlıktan çocukların bilinci yerinde değil,haberlerde diyolar yani yemek yedirmek için önce

kendilerine getirmeye çalışıyolar çocukları,

Neyse çok uzatmaya gerek yok,ama insan hiç ölmeyecekmiş gibi davranıyo,bilse ki ölünce onların da vebalinden

kurtulamayacak,ama yok işte,neyse ALLAH açlıkla imtihan etmesin,hakkaten çok zor 12 saat aç kalıyoruz da aman

öldüm bittim derecesinde yakınıyoruz,o minik kalpler ne yapsın de mi?

7 aylık Kenya da ki kampa getirilmiş bir bebek vardı 3400 gramdı sadece ya benim oğlum doğduğunda 3800 gramdı o bebecik o halde düşün, o ana kadar yaşaması bile mucize belki, yüzü kafatasından ibaret sadece gözleri kalmış bir bebek, dr lar ümit yok demişti onun için ama 10 gün içinde tedaviye cevap verip 400 gram daha aldı yüzüne biraz renk gelmişti...

Bir de aklıma geldi, şarkıcı Reyhan Karaca var ya oraya gitmiş dönüşte havaalanındaki gazetecilere röportaj veriyordu. Bir tane anne bebeğini arabadan içeri kucağıma attı diyor, yani al bebeğimi götür kurtar demek istemiş. Günler sonra bir gazetede magazin muhabiri ünlülerin kıyafetlerini eleştirenler oluyor ya Reyhan Karacanın üzerindeki kıyafeti eleştiriyor ya o şapka o kıyafete gitmiş mi özensiz giyimiş bilmem ne vs.. yahu bu kadar mı şuursuzluk olur gazeticisin birde kadın oraya yardım etmeye gitmiş üzerindeki kıyafetin uyup uymadığını mı kontrol edecekti, insan bir bakar nereye gitmiş nerden gelmiş ama tatil beldesine gitse bikinisiyle görüntülemek için nereye gitmiş diye koşardınız peşinden...

o mesajların bağışların bir kısmı vergilere gidiyor zaten. ve ayrıca evet ordakilerde insan ama ben yanı başımdaki komşum aç yatarken kalkıp binlerce km uzaktakine yardım etmem ne kadar vicdana sığar üstelik görmeden attığım mesajın gerçekten yerine ulaştığına kesinlikle emin olmadan...

ben elimden geldiğince market alışverişi yapıyorum ara ara etrafımda gerçekten ihtiyacı olanlara dağıtıyorum.

o mesajların bağışların bir kısmı vergilere gidiyor zaten. ve ayrıca evet ordakilerde insan ama ben yanı başımdaki komşum aç yatarken kalkıp binlerce km uzaktakine yardım etmem ne kadar vicdana sığar üstelik görmeden attığım mesajın gerçekten yerine ulaştığına kesinlikle emin olmadan...

ben elimden geldiğince market alışverişi yapıyorum ara ara etrafımda gerçekten ihtiyacı olanlara dağıtıyorum.

sende çok güzel yapıyosun canımm,,:16:

iki üc gün önce bir topicde Adamin biri 60.000 TL kredi karti borcu oldugu halde gidip buzdolabi ve BULASIK makinasi alabiliyorsa evine Türkiyede fakir yok demektir!!!!

ilk sayfadaki resimleri gördünüz mü bilmem ama kadinin memeleri kurumus resmen, nerde böyle insanlar türkiyede söylermisiniz???

:63:

bagista bulunmak istemeyen de burda yorumda bulunmasin bir zahmet!!!

iki üc gün önce bir topicde Adamin biri 60.000 TL kredi karti borcu oldugu halde gidip buzdolabi ve BULASIK makinasi alabiliyorsa evine Türkiyede fakir yok demektir!!!!

ilk sayfadaki resimleri gördünüz mü bilmem ama kadinin memeleri kurumus resmen, nerde böyle insanlar türkiyede söylermisiniz???

:63:

bagista bulunmak istemeyen de burda yorumda bulunmasin bir zahmet!!!

herkes kendi düşüncesini söylüyor kimin yorum yapacağına veya yapmayacağına siz karar veremezsiniz. kaldıki kimse kötü birşey demiyor. kimse oradaki insanların kötü olduğunu aman yapmayın etmeyin demiyor... Çok zengin olur heryere yardımda bulunur eyvallah ama ben o kadar zengin değilim önceliği kendi insanıma yaparım...

Yardım Edenlerin kesesine bereket Allah Kabul etsin. ama etmeyenide kötü bellemek çok çok büyük bir yanlış...

Türkiye çok zengin bir memleket değil hala gelişmekte olan bir ülkeyiz. daha 1 ay olmamış belki hepinizinde izlemiş olduğu bir haber vardı hatırlatayım karadenizde çay toplamaya giden bir çocuk köylülünün kendi yaptığı yıllardır kullanılan dandirik teleferik halatının kopmasıyla öldü. ondan kısa bir süre öncede bir anne çocuğuyla mahsur kalmıştı. karadenizde hala çok fazla teleferikler yolculuklar yapılmakta ne tehlikeler atltaıyorlar. oralarda hamile olan yaşlı hasta olan insanlar yok mu var neden başbakanımız oralara el atmıyor yol yapamıyon bari adam gibi teleferik yap.

hala okulu olmayan hastanesi olmayan yerlerimiz var hala hastanelerimiz yeterli kapasitede çalışmıyor. adam ağır yaralı halde 4-5 hastane gezmek zorunda kalıyor. zenginlerimiz okul yaptırıyor bağışlıyor ama meb öğretmen ataması niyeyse yapmıyor okullar öğretmensiz. hala 1-2-3,sınıflar bir,4-5. sınıflar bir arada ders görmek zorunda kalıyor. haaaala 84ten beri analarımızın ocağına ateş düşüyor. hala evlatlarımız ölüyor... biz hep ölüyoruz yıllardır şehit haberleri gençlerimiz hayatın baharındaki 20li çocuklar ölüyor ne uğruna peki?

bizim gençlerimiz burada ölürken, bizim gençlerimiz öğretmen olup atanamazken , bizim gençlerimiz okuyamazken , bizim gençlerimiz yapılmayan yollar teleferikler yüzünden ölürken, bizim gençlerimiz babalarımız annelerimiz hastane ararken ölürken. ben neden verdiğim verginin somaliye hastane yapılmasına mutlu olayım?

evet onlarda insan ama biliyorum ki benim ocağımdaki ateşi onlar söndürmeyecek ben önce kendi ailemi(vatanımı) düşünmem lazım..

ben böyle düşünüyorum yardım edene Allah kabul etsin en başta dediğim gibi....

herkes kendi düşüncesini söylüyor kimin yorum yapacağına veya yapmayacağına siz karar veremezsiniz. kaldıki kimse kötü birşey demiyor. kimse oradaki insanların kötü olduğunu aman yapmayın etmeyin demiyor... Çok zengin olur heryere yardımda bulunur eyvallah ama ben o kadar zengin değilim önceliği kendi insanıma yaparım...

Yardım Edenlerin kesesine bereket Allah Kabul etsin. ama etmeyenide kötü bellemek çok çok büyük bir yanlış...

Türkiye çok zengin bir memleket değil hala gelişmekte olan bir ülkeyiz. daha 1 ay olmamış belki hepinizinde izlemiş olduğu bir haber vardı hatırlatayım karadenizde çay toplamaya giden bir çocuk köylülünün kendi yaptığı yıllardır kullanılan dandirik teleferik halatının kopmasıyla öldü. ondan kısa bir süre öncede bir anne çocuğuyla mahsur kalmıştı. karadenizde hala çok fazla teleferikler yolculuklar yapılmakta ne tehlikeler atltaıyorlar. oralarda hamile olan yaşlı hasta olan insanlar yok mu var neden başbakanımız oralara el atmıyor yol yapamıyon bari adam gibi teleferik yap.

hala okulu olmayan hastanesi olmayan yerlerimiz var hala hastanelerimiz yeterli kapasitede çalışmıyor. adam ağır yaralı halde 4-5 hastane gezmek zorunda kalıyor. zenginlerimiz okul yaptırıyor bağışlıyor ama meb öğretmen ataması niyeyse yapmıyor okullar öğretmensiz. hala 1-2-3,sınıflar bir,4-5. sınıflar bir arada ders görmek zorunda kalıyor. haaaala 84ten beri analarımızın ocağına ateş düşüyor. hala evlatlarımız ölüyor... biz hep ölüyoruz yıllardır şehit haberleri gençlerimiz hayatın baharındaki 20li çocuklar ölüyor ne uğruna peki?

bizim gençlerimiz burada ölürken, bizim gençlerimiz öğretmen olup atanamazken , bizim gençlerimiz okuyamazken , bizim gençlerimiz yapılmayan yollar teleferikler yüzünden ölürken, bizim gençlerimiz babalarımız annelerimiz hastane ararken ölürken. ben neden verdiğim verginin somaliye hastane yapılmasına mutlu olayım?

evet onlarda insan ama biliyorum ki benim ocağımdaki ateşi onlar söndürmeyecek ben önce kendi ailemi(vatanımı) düşünmem lazım..

ben böyle düşünüyorum yardım edene Allah kabul etsin en başta dediğim gibi....

Hem diyorsunuz kimse kimsenin yaptığı yardıma karışmasın hem gelip önce kendi ülkenizdeki insanlara yardım edin diye mesaj veriyorsunuz, buradaki insanların yardımlarına karışıyorsunuz, bırakın kim kime yardım ediyorsa etsin. Allah hepimizin yardımlarını kabul etsin inşallah...

Son düzenleme:
Back