Afrikadaki Kardeşlerimize Bu Mübarek Ayda Yardımcı Olalım.

puccakanka

Canlarım iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.083
385
363
kızılaya göndermek ıcın afrıka yaz 2868
-dıyanet ıslerıne göndermek ıcın afrıka yaz 5601
-ıhh ye göndermek ıcın 3072

ordakı ınsanlar aclıktan uyuyamazken bız basımızı yastıga koyup uyumayalım...

Son düzenleme:
Hatırlatmanız iyi olmuş...
Gerçekten yardım etmeliyiz ne kadar imkanımız varsa..
Yemek yerken aklıma geliyor da
Şükrediyorum
Yediklerim boğazımda düğümleniyor kalıyor

guzel bir forum olmus ben yardimimi yaptim... sira diger arkadaslarda.... haydi arkadaslar hepimiz yardimci olaabiliriz

konuya değinmen güzel olmuş....

herkes elınden ne gelıyosa 3 kuruş -5 kuruş yardıma koşar diye düşünüyorum....

allah kabul etsin.....şu mübarek günde yardıma koşanların hayrını....

bu arada bizler şu günlerde çeşit çeşit yemekler yapıp artınca çöplere dökmeyelım nolur.....onları düşünelim......

ben artık aç gözlülük etmiyorum.....

yemeğimi çok az pişiriyorum.....çeşitide az yapıyorum.....çunku suyu içince yemege yer kalmıyo midede....

herkese hayırlı ramazanlar...

allahim yardim etsin onlara.
gogleden resimlere bakinca göz yaslarimi tutamadim
minicik minicik cocuklar acliktan ne hale gelmis.
9 aylik bi bebek hala 3 kilo.
icim sizladi rabbim yardiim et onlara.
biz elimizden gelen bagisi yaptik sizlerde yapin lütfen.

Hatırlatmanız iyi olmuş...
Gerçekten yardım etmeliyiz ne kadar imkanımız varsa..
Yemek yerken aklıma geliyor da
Şükrediyorum
Yediklerim boğazımda düğümleniyor kalıyor

guzel bir forum olmus ben yardimimi yaptim... sira diger arkadaslarda.... haydi arkadaslar hepimiz yardimci olaabiliriz

hepiminize gönülden teşekkür ediyorum ,bu sonki resim beni bitirdi görür görmez gözyaşlarım yanağımdan aşağı doğru süzüldüyavrum bi damla süt içebilmek için çırpınıyo ,oysaki annesi napsın yemeden içmeden o göğüsler süt dolarmı ne haldeler şuna bakın ,hala gözyaşlarıma hakim olamıyorum,biz 30gün boyunca oruç tutuyoruz ama akşam olurken yemek yiycez olmamızın hazzını yaşıyoruz,oysaki onlar akşama değil o kavurucu sıcaklarda 1 lokma suyun hayalini kura kura can veriyorlar,heleki o minnacık yavrular,geçen gördümde haberde,tencereden bozma bi beşikle çocuğu içine bindirmişler avutmaya çalışıyorlardı,ama garibim aç susuz nasıl sakinleşebiliki,yarabbim sen onlara yardım etmeleri için insanların yüreğine heleki zenginlerin merhamet serp ki bol bol yardım etsinler onlarda açlıktan susuzluktan kurtulsunlar,o bebelerin ne günahı var acaba diye düşünüyorum

çok sevindim bu topiği görünce.ne iyi etmişsiniz bu topiği açmakla...bende yaptım yardımımı ama keşke daha fazlasını yapabilsek
allahım yardımcıları olsun.en çokta suçu günahı olmayan o minik yavrulara üzülüyorum

mesela ramazan fitrelerinizi onlara bağışlayabilirsiniz hesap numaraları var orlara göndermek için,bu mübarek ayda nekadar hora geçer,nasıl olsa vericez fitrelerimizi neden çok muhtaç olan o minicik ölmek üzere olan çocuklara gitmesinki

haklısın canım ben takıldığım topiklere hep linki kopyalayıp gösteriyorum,eğer sizlerde yazıştığınız topiklere linki kopyalayıp ve başlığı alıntı yapıp koysanız görmeyenler görse çok ii olur,,bugün yine haberlerini gördüm fena durumdalar çok kötü oldum yine

Son düzenleme:
bu resimleri gördükçe yerimde duramıyorum.benimde bebeğim var yemek yemezse moralim bozuluyor ya ordaki anne ne yapsın.yavrusu gözünün önünde açlıktan ağlarken elinden birşey gelmezken tüm dünyanın gözünün önünde en elim dram yaşanıyor.bende yemekleri azalttım hem çeşit hem miktar olarak.elimden gelen yardımı yapıyorum maddi olarak ve inşallah yapmaya devam edeceğim.ne olur herkes duyarlı olsun.unutmayın komşusu açken tok yatan bizden değildir....

HERKESİN VİCDANI ALTÜST OLUYOR BU ACI MANZARALARI, AÇLIĞI, HASTALIĞI, EVSZİLİĞİ,.. GÖRÜNCE. İNANIN ÜZÜLMEDEN EDEMİYOR KİMSE.. EN AZ 7BİN YETİM ÇOCUK VARMIŞ.. VE AZ ÖNCE İZLEDİM ŞAHİT OLAN BİRİ ANLATIYORDU 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK 2 YAŞIDAKİ KARDEŞİ İÇİN YEMEK DERDİNDEYMİŞ.ZATEN O DA ONUN GİBİ ACİZ, MUHTAÇ KÜÇÜKLÜKTEN YETİŞKİN İNSAN GİBİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEK KARDEŞİNİ AÇ BIRAKMAMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORMUŞ O KÜÇÜCÜK BEDENİ ŞİMDİDEN BÜYÜK BİR YÜKÜN ALTINDA.. DAYANILIR GİBİ DEĞİL..

İŞGALDEN KAÇAN AİLELER AÇLIĞA, SUSUZLUĞA DAYANAMAYAN EN HASTA ÇOCUĞUNU SIRF DİĞER KARDEŞLERİNİ KURTARMAK ONLARA YÜK OLMASIN DİYE YOLLARA TERK EDİYORMUŞ. BİR ANA YÜREĞİ BUNA NASIL DAYANIR DİYE DÜŞÜNYORSUNUZDUR EMİNİM.. (DÜŞÜNÜN NE KADAR ÇARESİZ DURUMDALAR ) AMA HEPSİ ÖLECEĞİNE BİRİNİ FEDA EDİYORMUŞ.. SOFRAYA OTURDUĞUMDA YEDİĞİM YEMEKLER BOĞAZIMA TIKANIYOR.. BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KARINCA KARARINCA.. EN AZINDAN MÜMKÜN OLDUĞUNCA DUYURMAYA ÇALIŞALIM YARDIM KURULUŞLARININ ADINI HESAP NO'LARINI NET ORTAMINDA DA BOLCA.. GÜNCELLİĞİNİ KORUSUN.. ÇOK ŞÜKÜR HALKIMIZ ÇOK DUYARLI BU YÜZDEN BİR NEBZE OLSUN MUTLUYUM..

Nakdi Yardımlar İçin:
Banka: Tüm bankalardaki Türk Kızılayı hesabı
İnternet: TÜRK KIZILAYI
Telefon: 168 ücretsiz bağış ve danışma hattı
PTT: 2868 numaralı Kızılay posta çeki
Kızılay: Tüm Kızılay şubeleri

SMS Yoluyla Yardım İçin:
Sabah yaz 2868′e mesaj at, 5 TL bağış yapın

TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
“ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

SMS ile Bağışta bulunmak için AFRIKA yaz 5601’e 1 SMS gönder
SMS ile Fitrenizi vermek için AFRIKA yaz 5601’e 2 SMS gönder

hergün onları tvde görüp bikezdaha yaram deşiliyo,bikez daha ölüyorum onların acısına,ne kadarda büyük bir acıdırki,bi ana mecburiyetten yavrusunu yollara bıraksın yürek nasıl dayanır nasıl,,ben ogünden sonra yavrularımın gözlerine her baktığımda,o minnacık gözü yaşlı bebeler geliyo aklıma,okadar uzun süredir açlarki bukadar zayıf görünüyorlar,nasıl dayanıyor bilmem o ufacık bedenleri,biz bile akşama yemek yiycemizi bildiğimiz halde başımız dönerken,onlar hergün her dakika bunu kaldırmak zorundalar,ama en kötüsüde bir anne için,yavrusuna bi damla su içirememenin,onu susturmak mümkün olmıycanı bile bile avutmaya çalışması ve gözünün önünde günden güne eriyip giden yavrusu için elinden hiç birşey gelmemesi ne kadar acıdır kimse bilemez

Nakdi Yardımlar İçin:
Banka: Tüm bankalardaki Türk Kızılayı hesabı
İnternet: TÜRK KIZILAYI
Telefon: 168 ücretsiz bağış ve danışma hattı
PTT: 2868 numaralı Kızılay posta çeki
Kızılay: Tüm Kızılay şubeleri

SMS Yoluyla Yardım İçin:
Sabah yaz 2868′e mesaj at, 5 TL bağış yapın

TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
“ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

SMS ile Bağışta bulunmak için AFRIKA yaz 5601’e 1 SMS gönder
SMS ile Fitrenizi vermek için AFRIKA yaz 5601’e 2 SMS gönder

(GÜNCELLEMEK AMACIYLA TEKRAR YOLLANMIŞTIR)

Son düzenleme:
Allahım dayanılacak gbi değil,açlık hastalık derken birde annesiz yollarda ölüme terkediliyorlar,ah yavrular ah yavrular.Allahım merhamete getir insanlığı sahip çıkalım,birdaha bunlar yaşanmasın.

Allah c.c. razı olsun.

"(Komşusu açken tok yatan (olgun, kamil) mümin değildir.) [Buhari]
(Merhametli olmayanın (olgun, tam) imanı olmaz.) [Taberani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…