• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affedilmek için ne yapsam?

Kesinlikle haklısınız aklın yolu bir. Size yardım etmeye çalıştığını düşünürüm ben de, kardeş nihayetinde kötü olun istemez. Ancak yardım şekli baştan sona yanlış. Bu geçti gitri ama bundan sonra sınırlarını aşmalarına izin vermeyin.
Teşekkür ederim birinin beni haklı bulması çok değerli benim için çok değerli. Haklısınız ciddi bir sınır koyma sorunum var.

100 bini nasıl verdiniz ki yani dolandırıldınız ama bile isteye verip ardından ayrıldı mı . Biraz müge izleyin
Vermezsen özel yazışmaları babana okuturum demişti. Aslında peşini bırakmıştım da kardeşim olayı büyüttü en sonunda dayımla papaz olduk. Artık beni müge anlı da kurtaramaz :(

İyi akşamlar herkese. Akıl alma amaçlı yazıyorum. Uzun olabilir kusura bakmayın.
Geçmiş ilişkimde dolandırıldım ve terkedildim. Baya zaman geçti. Mesajlarını arşivlemiştim çünkü ilerde tekrar para için gelirse şikayetçi olmam gerekirse diye düşünmüştüm. Tatilde kardeşimin evine gittim. Ben banyodayken kendi şarjı bittiği için benim telden eşini aramak için cebimi almış ve aradıktan sonra merakından whatsabıma da bakmış. (Tuş kilidim yoktu malesef, telefonu karıştıracağını düşünmemiştim.) Arşivdeki mesajları görünce benim kaptırdığım parayı geri almak için şikayetçi olmamı istedi. Ben istemiyordum ve geldi geçti artık uğraşamam dedim. Memlekete döndüm. Ama o dayıma, yengeme olayı anlatmış, "ablamın parasını geri alalım, o babama anlatamamış ama dava açılsın, o ite bırakmayalım, cezasını çeksin" demiş.
Dayımlar kalkıp bize geldi ve "en son para istediğinde neden şikayetçi olmadın" dediler, üst üste sordular, sunduğum nedenlere inanmadılar ve ben de panikle itiraf ettim "özel yazışmaları babam görmesin diye verdim" dedim. En son konuşmamızda "parayı ver yoksa baban mesajlarımızı görür" demişti.
Ertesi gün dayımlar pikniğe gidiyoruz diyerek beni savcılığa götürdü. Kardeşim "Abla eğer bu çakaldan şikayetçi olmazsan, aileni değil, onu seçmiş olursun" dedi. Üzerimdeki baskıya dayanamayarak şikayet dilekçesini imzaladım. Bu sırada dayım da onun ailesine ulaşmış ve "oğlunuz, bizim kızdan şantajla para almış, geri ödemezse başını ağrıtıcaz" demiş. Onun şehirdeki emniyet müdürlüğünden bir tanıdığa ziyarete gitmiş, napalım diye akıl danışmış.
Birkaç hafta sonra bu kişi işyerimi arayarak şikayeti geri almam için uzunca yalvardı. Ben de ona "artık ailemi çiğneyemem kusura bakma" deyip kapattım. Sonraki günler de abileri ablaları aramaya ve onlar da "nolur şikayetini çek, annemiz hasta, oğlu hapse girerse dayanamaz" dediler. En sonunda annesi bizim oraya geldi. Dedi ki "Kızım ben geçen sene kalp krizi geçirdim. Oğlum hapse girerse kaldıramam. Şikayetini çek yemin ederim, bir daha karşına çıkmayız" dedi. Ağladı. Sinirlerim bozuldu. Şikayeti çekmezsem sürekli o veya onunla bağlantılı birileri yakamdan düşmeyecek, hapse girerse kinlenip de çıkacak diye düşünerek şikayeti geri çektim.
Beni adliyede görenler olmuş ve aileme yetiştirmişler. Dayım da beni sıkıştırdı" Doğru söyle, şikayeti geri mi aldın, bak öğrenirim" dedi ve ben de bir haftadır hem o hem ailesi telden işten arıyor, annesi buraya kadar geldi, ağladı, ve ben de bunaldım, bundan sonra başlarına birşey gelirse benden bilecekler, başıma kalacaklar, uğraşacak halim kalmadı" dedim, "senden de yengemden de çok özür dilerim" dedim. Bana çok kızdılar. Ben de pişmanım. Çünkü yaşadığımız yerlerin arası 4 saat, sırf bu dava için git gel km ler teptiler, onun ailesine ulaştılar, diş gösterdiler, dayım onun şehrindeki emniyete bile gitti. Çok suçlu hissediyorum. Onlardan nasıl özür dileyeceğim bilemiyorum.
Tekrar savcılığa gittim, son durumu anlattım, savcı da "siz şikayetini alsanız da almasanız da ortada tehdit mesajı var, kamu davası açılacak, o zaman ifadeye çağrılınca bunları da anlatın veya şimdi tekrar şikayetçi olacaksanız ifadenizi tekrar alalım" dedi. Ona da cesaret edemedim. Karşı taraf tekrar iletişime geçer dayanamıycam artık dedim. Zaten aylardır aile akraba herkes beni konuşuyor bıktım artık. Şu an tek düşündüğüm dayımın ve yengemin gönlünü nasıl alabileceğim. Anneler babalar günlerinde hediye alsam çok mu zayıf kalır? Nasıl bir ifade kullansam? Siz olsanız napardınız?​
Siz bırakın milletin gönlünü de paranızı almaya bakın aileniz çok haklı anesi ağlamışmış da bilmem ne de senin ailene o msjları atsaydı sende ağlayacaktın kimse seni düşünmüyor sen niye düşünüyorsun

Mümkünse hiç bir şey yapmayın daha çok batarsınız zira .ıçıp bir de üstüne sıvamışsınız.

Siz bırakın milletin gönlünü de paranızı almaya bakın aileniz çok haklı anesi ağlamışmış da bilmem ne de senin ailene o msjları atsaydı sende ağlayacaktın kimse seni düşünmüyor sen niye düşünüyorsun
Sağolun yorumunuz için. Bu şekilde akıl ve destek veren herkese çok teşekkürler. Şikayeti geri aldığım anı düşündükçe pişman oluyorum. Korkaklığımla düşmanımı ipten aldım, dayımı yengemi kaybettim. Kendimi düşünmeyi hak etmiyorum gibi geliyor.

Mümkünse hiç bir şey yapmayın daha çok batarsınız zira .ıçıp bir de üstüne sıvamışsınız.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Panikle aptallıkla işler en kötü hale geldi. Gidip şikayeti tekrarlasam belki beni affederler diye bunu yapsam bu sefer de karşı tarafı iyice kinlendireceğim ve aileme zarar verirler diye de korkuyorum. Savcı zaten kamu davası açılıcak dediği için belki de tehditten ceza alırsa dayımların öfkesi biraz geçer mi ki diye düşünüyorum. Ya da en baştan savcılığa götürdüklerinde orada karşı çıkacaktım, kimseyi uğraştırmayacaktım. Aylardır şöyle olsaydı böyle olsaydı diye diye hasta oldum.

Sağolun yorumunuz için. Bu şekilde akıl ve destek veren herkese çok teşekkürler. Şikayeti geri aldığım anı düşündükçe pişman oluyorum. Korkaklığımla düşmanımı ipten aldım, dayımı yengemi kaybettim. Kendimi düşünmeyi hak etmiyorum gibi geliyor.
Gidip tekrar şikayetçi olacaksınız paramı almadan çekmiyorum diyeceksiniz o şerefsiz sizden şantajla aldığı parayı hangi karı kızla keyifle yedi onu düşünün hırslanırsınız anasına da diyin ki oğlunun cebindeki parayı yerken nerden geldi diye sormadın şimdi ağlama

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Panikle aptallıkla işler en kötü hale geldi. Gidip şikayeti tekrarlasam belki beni affederler diye bunu yapsam bu sefer de karşı tarafı iyice kinlendireceğim ve aileme zarar verirler diye de korkuyorum. Savcı zaten kamu davası açılıcak dediği için belki de tehditten ceza alırsa dayımların öfkesi biraz geçer mi ki diye düşünüyorum. Ya da en baştan savcılığa götürdüklerinde orada karşı çıkacaktım, kimseyi uğraştırmayacaktım. Aylardır şöyle olsaydı böyle olsaydı diye diye hasta oldum.

olay aşırı saçma bir hal almış, şikayeti çekmişsiniz ama kamu davası devam edecek, yani çekmenin ne anlamı kaldı, bunu kimse söylemedi mi size
kinlenecek olan bu şekilde de kinlenir, tekrar şikayetçi olun da en azından paranızı kurtarın, bu kadar olaydan sonra bir halt edemezler, korkmayın.

Gidip tekrar şikayetçi olacaksınız paramı almadan çekmiyorum diyeceksiniz o şerefsiz sizden şantajla aldığı parayı hangi karı kızla keyifle yedi onu düşünün hırslanırsınız anasına da diyin ki oğlunun cebindeki parayı yerken nerden geldi diye sormadın şimdi ağlama
kesinlikle böyle yapın

Sağolun beni yüreklendirdiniz. 2. şikayetten sonra tekrar karşılaşırsam bu şekilde motive olarak hızlı ve sert konuşarak başımdan atmaya çalışıyim aklımda bulunsun

olay aşırı saçma bir hal almış, şikayeti çekmişsiniz ama kamu davası devam edecek, yani çekmenin ne anlamı kaldı, bunu kimse söylemedi mi size
kinlenecek olan bu şekilde de kinlenir, tekrar şikayetçi olun da en azından paranızı kurtarın, bu kadar olaydan sonra bir halt edemezler, korkmayın.
Hakkaten saçmalıklar zincirine döndürdüm, dediğiniz mantıklı paramı kurtarmak için şansımı deneyeyim bari.

Sağolun beni yüreklendirdiniz. 2. şikayetten sonra tekrar karşılaşırsam bu şekilde motive olarak hızlı ve sert konuşarak başımdan atmaya çalışıyim aklımda bulunsun
Ya kimseyle konuşmak zorunda da değilsiniz ki.
Bu insanlar neden size ulaşabiliyor? Her istediğimiz insana bu kadar rahat ulaşabiliyor muyuz günlük hayatta? Ki bu normal bir durum da değil, adamın kendisi sizi tehdit ederek paranızı almış. Annesi gelip oğlunun yaptığına bakmadan rahat rahat sizinle konuşabiliyor. Neden?
Henüz evladım yok ama var olduğunu düşünerek cevap veriyorum. Oğlum yapsaydı hadi ben gidip kızla konuşmaya çalıştım ki yapmamam lazım, kız benimle neden konuşsun? Ben sizi tanımam etmem, olay zaten hukuka intikal etti, lütfen gider misiniz deyip beni göndermesi lazım. Kimse kimsenin sızlanmalarını dinlemek zorunda değil.
Bana yapılsa gidiyor musunuz yoksa polis mi çağırayım derim mesela, oturup da dert dinlemem. Çünkü bana ne.

Hiç konuşmayın muhatap bile olmayın ya yazık günah 100 b sen kolay mı kazanıyosub

Ya kimseyle konuşmak zorunda da değilsiniz ki.
Bu insanlar neden size ulaşabiliyor? Her istediğimiz insana bu kadar rahat ulaşabiliyor muyuz günlük hayatta? Ki bu normal bir durum da değil, adamın kendisi sizi tehdit ederek paranızı almış. Annesi gelip oğlunun yaptığına bakmadan rahat rahat sizinle konuşabiliyor. Neden?
Henüz evladım yok ama var olduğunu düşünerek cevap veriyorum. Oğlum yapsaydı hadi ben gidip kızla konuşmaya çalıştım ki yapmamam lazım, kız benimle neden konuşsun? Ben sizi tanımam etmem, olay zaten hukuka intikal etti, lütfen gider misiniz deyip beni göndermesi lazım. Kimse kimsenin sızlanmalarını dinlemek zorunda değil.
Bana yapılsa gidiyor musunuz yoksa polis mi çağırayım derim mesela, oturup da dert dinlemem. Çünkü bana ne.
Benim ne kadar panik ve telaşlı olduğumu benden iyi biliyorlar sanırım. O an kafam çalışsa sağlıklı bir insanın sizin dediğiniz gibi davranması gerekirdi.

Benim ne kadar panik ve telaşlı olduğumu benden iyi biliyorlar sanırım. O an kafam çalışsa sağlıklı bir insanın sizin dediğiniz gibi davranması gerekirdi.
Tamam işte bir kere dersinizi aldınız, bu sefer biraz sağlam durun ya. Haklı olan sizsiniz, onlar değil. Kimse için olmasa bile dayı ile yenge için bile değmez mi?

Tamam işte bir kere dersinizi aldınız, bu sefer biraz sağlam durun ya. Haklı olan sizsiniz, onlar değil. Kimse için olmasa bile dayı ile yenge için bile değmez mi?
teşekkürler desteğiniz için, ben de onları düşünerek sağlan durmaya çalışacağım.

100 bin demişsiniz ama o dönemdeki değeriyle şu anki değeri arasında büyük fark olduğuna eminim. Bence faiziyle birlikte isteyin o parayı.
İhtiyacınız olmasa bile gerçekten ihtiyacı olanlara(Lösev, öğrenciler vs) verirsiniz elin şantajcı, dolandırıcı, organik atık kalıntısı adamlarına kalmasın o para.

100 bin demişsiniz ama o dönemdeki değeriyle şu anki değeri arasında büyük fark olduğuna eminim. Bence faiziyle birlikte isteyin o parayı.
İhtiyacınız olmasa bile gerçekten ihtiyacı olanlara(Lösev, öğrenciler vs) verirsiniz elin şantajcı, dolandırıcı, organik atık kalıntısı adamlarına kalmasın o para.
çok tatlısınız, organik atık kalıntısı yazmanız süper 😂
aslında bu fikir çok güzel, ona gideceğine ihtiyaç sahiplerine gitsin

Back
X