Sağolun bu da aklımda bulunsun, 2. şikayetten sonra da arayan gelen olursa sert çıkmayı deneyeceğim umarım başarırımBirdaha rahatsız ederlerse duygu sômürüsüne, hepinizi şikayet ederim deyin. Paranızı da isteyin duruşmada.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağolun bu da aklımda bulunsun, 2. şikayetten sonra da arayan gelen olursa sert çıkmayı deneyeceğim umarım başarırımBirdaha rahatsız ederlerse duygu sômürüsüne, hepinizi şikayet ederim deyin. Paranızı da isteyin duruşmada.
Bu tipler korkak olur. Yine de ısrarla gelirlerse hepsine uzaklaştırma kararı aldırın. Para getirseymis her gelen borç kalmazmış zaten terbiyesizlerSağolun bu da aklımda bulunsun, 2. şikayetten sonra da arayan gelen olursa sert çıkmayı deneyeceğim umarım başarırım
Yaomaniz gereken cok basit parami getirin sikayetimi geri cekecegim diyeceksiniz , yok oyle bedavaya sikayet cekmek .anasini basisini degil parayi gondersinlerHaklısınız onlar çok iyi insanlar ben hak edemedim. Ah bende parayı geri alacak akıl olsa zaten kaptırmazdım sanırımYine de şansımı deniycem tekrar
Teşekkür ederim yorumunuz için çok tatlısınızBu tipler korkak olur. Yine de ısrarla gelirlerse hepsine uzaklaştırma kararı aldırın. Para getirseymis her gelen borç kalmazmış zaten terbiyesizler
Haklısınız bu kadar basitti ve sağlam duramadım. Yalnız ben bir defa geri çekmiş bulundum ya şimdi ikinci şikayetimde de o kişinin eli daha güçlü olur mu ki?Yaomaniz gereken cok basit parami getirin sikayetimi geri cekecegim diyeceksiniz , yok oyle bedavaya sikayet cekmek .anasini basisini degil parayi gondersinler
Olmaz birşey . Duruşmada hakim sırra zaten şikayetçiyim dersiniz.Haklısınız bu kadar basitti ve sağlam duramadım. Yalnız ben bir defa geri çekmiş bulundum ya şimdi ikinci şikayetimde de o kişinin eli daha güçlü olur mu ki?
Affederim çünkü telafi etmiş olurum.Haklısınız maalesefSiz yeğeninizi şikayeti tekrar etse affeder miydiniz?
Sanırım orda yanlış yazmış olabilirim, benim dayım yengem benim davam için benimle konuşmak beni savcılığa götürmek için 4 saat gitti ve bir hafta bizde kalıp döndüler. Ben de şikayeti geri alarak onları boşuna yordum diye üzüldüm. Şikayeti de karşı tarafın ailesinin gelip gitmesinden arayıp huzursuz etmesinden bıktığım için geri almıştım.100bin tl kaptırmışsın anası 4 saatlik yoldan gelip yalvardı diyosun
Ya SABIR!!!
Teşekkürler yorumunuz için. İnşallah onlar da öyle düşünürler.Affederim çünkü telafi etmiş olurum.
Teşekkürler akıl verdiğiniz için, inşallah kazanabilirim davayı.Olmaz birşey . Duruşmada hakim sırra zaten şikayetçiyim dersiniz.
bu senı bağlamaz ki kazık kadar herif çalışsın ödesin tehtid etmemeyi öğrenmesi gerek bu kadar yumuşak kalpli olmaa. Seninde annen baban var size acıyan yokmalesef durumları yok galiba, ben zaten geri alamayacağımı biliyorum da, dayımla yengemi kırdığıma üzülüyorum
Kesinlikle haklısınız aklın yolu bir. Size yardım etmeye çalıştığını düşünürüm ben de, kardeş nihayetinde kötü olun istemez. Ancak yardım şekli baştan sona yanlış. Bu geçti gitri ama bundan sonra sınırlarını aşmalarına izin vermeyin.Kardeşime çok sinirliyim. "Bu kadar reklam etmene gerek yoktu" dedim. "Senin hakkını geri alalım diye uğraştım" dedi. Uzlaşamıyoruz. Benim gibi düşündüğünüz için çok teşekkürler. Karşı tarafa teslim olmakta hatalıyım tabi. Olayın sıcaklığıyla kafam çalışmadı.
Kaç kadın arkasında böyle sahip çıkan ailesi olmadığı için perişan hayatlar yaşıyor siz de pasifliğinizden jer şeyi yanlarına bırakıyorsunuz.İyi akşamlar herkese. Akıl alma amaçlı yazıyorum. Uzun olabilir kusura bakmayın.
Geçmiş ilişkimde dolandırıldım ve terkedildim. Baya zaman geçti. Mesajlarını arşivlemiştim çünkü ilerde tekrar para için gelirse şikayetçi olmam gerekirse diye düşünmüştüm. Tatilde kardeşimin evine gittim. Ben banyodayken kendi şarjı bittiği için benim telden eşini aramak için cebimi almış ve aradıktan sonra merakından whatsabıma da bakmış. (Tuş kilidim yoktu malesef, telefonu karıştıracağını düşünmemiştim.) Arşivdeki mesajları görünce benim kaptırdığım parayı geri almak için şikayetçi olmamı istedi. Ben istemiyordum ve geldi geçti artık uğraşamam dedim. Memlekete döndüm. Ama o dayıma, yengeme olayı anlatmış, "ablamın parasını geri alalım, o babama anlatamamış ama dava açılsın, o ite bırakmayalım, cezasını çeksin" demiş.
Dayımlar kalkıp bize geldi ve "en son para istediğinde neden şikayetçi olmadın" dediler, üst üste sordular, sunduğum nedenlere inanmadılar ve ben de panikle itiraf ettim "özel yazışmaları babam görmesin diye verdim" dedim. En son konuşmamızda "parayı ver yoksa baban mesajlarımızı görür" demişti.
Ertesi gün dayımlar pikniğe gidiyoruz diyerek beni savcılığa götürdü. Kardeşim "Abla eğer bu çakaldan şikayetçi olmazsan, aileni değil, onu seçmiş olursun" dedi. Üzerimdeki baskıya dayanamayarak şikayet dilekçesini imzaladım. Bu sırada dayım da onun ailesine ulaşmış ve "oğlunuz, bizim kızdan şantajla para almış, geri ödemezse başını ağrıtıcaz" demiş. Onun şehirdeki emniyet müdürlüğünden bir tanıdığa ziyarete gitmiş, napalım diye akıl danışmış.
Birkaç hafta sonra bu kişi işyerimi arayarak şikayeti geri almam için uzunca yalvardı. Ben de ona "artık ailemi çiğneyemem kusura bakma" deyip kapattım. Sonraki günler de abileri ablaları aramaya ve onlar da "nolur şikayetini çek, annemiz hasta, oğlu hapse girerse dayanamaz" dediler. En sonunda annesi bizim oraya geldi. Dedi ki "Kızım ben geçen sene kalp krizi geçirdim. Oğlum hapse girerse kaldıramam. Şikayetini çek yemin ederim, bir daha karşına çıkmayız" dedi. Ağladı. Sinirlerim bozuldu. Şikayeti çekmezsem sürekli o veya onunla bağlantılı birileri yakamdan düşmeyecek, hapse girerse kinlenip de çıkacak diye düşünerek şikayeti geri çektim.
Beni adliyede görenler olmuş ve aileme yetiştirmişler. Dayım da beni sıkıştırdı" Doğru söyle, şikayeti geri mi aldın, bak öğrenirim" dedi ve ben de bir haftadır hem o hem ailesi telden işten arıyor, annesi buraya kadar geldi, ağladı, ve ben de bunaldım, bundan sonra başlarına birşey gelirse benden bilecekler, başıma kalacaklar, uğraşacak halim kalmadı" dedim, "senden de yengemden de çok özür dilerim" dedim. Bana çok kızdılar. Ben de pişmanım. Çünkü yaşadığımız yerlerin arası 4 saat, sırf bu dava için git gel km ler teptiler, onun ailesine ulaştılar, diş gösterdiler, dayım onun şehrindeki emniyete bile gitti. Çok suçlu hissediyorum. Onlardan nasıl özür dileyeceğim bilemiyorum.
Tekrar savcılığa gittim, son durumu anlattım, savcı da "siz şikayetini alsanız da almasanız da ortada tehdit mesajı var, kamu davası açılacak, o zaman ifadeye çağrılınca bunları da anlatın veya şimdi tekrar şikayetçi olacaksanız ifadenizi tekrar alalım" dedi. Ona da cesaret edemedim. Karşı taraf tekrar iletişime geçer dayanamıycam artık dedim. Zaten aylardır aile akraba herkes beni konuşuyor bıktım artık. Şu an tek düşündüğüm dayımın ve yengemin gönlünü nasıl alabileceğim. Anneler babalar günlerinde hediye alsam çok mu zayıf kalır? Nasıl bir ifade kullansam? Siz olsanız napardınız?
sağolun beni iyi gözle gördüğünüz için, bir anlık panik ve düşüncesizlikle büyük hata yaptım, geri almaya çalışacağım.bu senı bağlamaz ki kazık kadar herif çalışsın ödesin tehtid etmemeyi öğrenmesi gerek bu kadar yumuşak kalpli olmaa. Seninde annen baban var size acıyan yok
ilk baskıda yıldığım için pişmanım, panik anında kafam çalışmadı, dayımla yengemin beni affetmesi için uğraşacağım ama affetmeyebilirler de malesefKaç kadın arkasında böyle sahip çıkan ailesi olmadığı için perişan hayatlar yaşıyor siz de pasifliğinizden jer şeyi yanlarına bırakıyorsunuz.
Konu siz değilsiniz şerefsiz oğulları, bunu söyleyip kesip atamadınız mı? "Oğlunuzdan hesap sorun beni taciz etmeye devam ederseniz sizden de şikayetçi olurum, oğlunuz düşünseydi sağlığınızı sorumlusu ben değilim" diyemediniz mi?
Her arayanı her yanınıza geleni pasifçe dinlemişsiniz, daha ilk arayan kişide tavrınızı koyacaktiniz, sanki oğulları bi tek size yaptı bunu, bilmiyordur onlar ne mal olduğunu. Dayınız ve yengenizin yerinde olsam asla konuşmam sizinle.
Teşekkür ederim birinin benim öfkeye hakkım olduğunu düşünmesi benimle aynı şeyleri hissetmesi çok değerli benim için. Benim imajımın da onun olayı duyurmasında payı olabilir ama yine de herkes bir kere fikrinin sorulmasını biraz gizliliği hak ederdi. İşin sonunda dayımı yengemi kaybedeceğimi bilsem valla telefonu yutardım. Bende biraz akıl olsa zaten ülkede adalet yok bari paranın birazını kurtarayım diye akledebilsem belki onların gözünden düşmeyecektimKardeşim telefonumu karıştırdı dayımlara haber verdi vs dediğiniz yerde kardeşinize çok sinirlendim yalnız mesajlarınızı okudukça kafamı duvarlara vurasım geldi. Kusura bakmayın kırmak için söylemiyorum asla ama burdan görünen siz hakkını aramayı bilmeyen, kolayca sindirilen bir insana benziyorsunuz. Genel karakteriniz sebebiyle de kardeşiniz ablam yine beceremez ben el atayım dedi muhtemelen. Hiçbir şey yoksa o insanlara paramı getirin şikayetimi çekeyim derdiniz olurdu biterdi. Bence karşı taraf bile sizin karakterinizi anlamış olmalı ki hiç para teklif etmemiş. Arkanızda dağ gibi duran bir dayınız olduğu için de çok şanslısınız.
Ek olarak ülkede kadınları çatır çatır öldüren adamlar serbest geziyor, tehdit etti diye kimseyi hapse atmazlar.