Affeden ve mutlu olan var mıdır?

Affetmedim. Sevgisini de yüreğime gömdüm bitirdim

Eğer affetseydim onun gözünde de ona karşı aciz görünecektim

İyi ki affetmedim, yine olsa yine terk ederdim.

( Tabi ben aldatma konusunda yaptım bu yorumu)

Nasıl olman sorusuna gelince, naparsan yap ama çok değerli olduğunu hissettirince şımarıyor bu erkekler arkadaş şımarmayanı görmedim daha..

Son düzenleme:
Aldatma çok farklı bir konu benim için ama diğer saydıkların affedilebilir.
Sonuçta hangimiz kusursuzuz?
Ben hiç hata yapmam, dört dörtlüğüm diyen biri var mı?
Sinirle söylediği kötü sözü affedebilirim.
Ailesi yüzünden çıkan sorunlar da genelde affediliyor canım.
Ben kendimi yırttım senin ailen benim onlar değil artık delirtme beni diye, hala ağzımdan kaçar.:17:
Peki senin ailen diye soruyorlar, ya senin annen?
İşte o zaman anlıyorsun çok da sert olmamak gerektiğini..:25:

Bence bir tokat da unutulabilir 2. şans verilebilir, onun acısı unutulur..
Ama aldatmanın acısı unutulamaz bence.

Seviyorum o yüzden aldatılmama rağmen affettim olayı benim için tam saçmalık.
Kimi seviyorsun hala? Senin yerine başkasını koyabilen adamın nesini seviyorsun?

hakaretini (küfür değil) affettiydim kaç kere tekrarladı. bastım tekmeyi kıçınaaaa :47:

ben okadar çok affettimki eşimi sayısını bilmem haddi hesab yok.eşimde alkol ve sonrasında şiddet sorunu vardı sonra başka sorunlar çıktı.ben her defasında baba evine döndüm özür diledi affettim her defasında inandım ona.ama yine yaptı yine yaptı ve şunda 10 aylık bebeğimle baba evindeyim yine içip beni dövdü.umrunda bile değiliz.bu sefer bende kararımı verdim affetmicem.bir insan 7 sinde ne ise 70 indede odur.

ben aldatıldım ve affettim yıllar önce. netten biriyle bir kaç kez mesajlaşmaydı yaptığı şey. flörtöz mesajlardı, açıkça olmasa da alt metni buydu mesajların.

çok kötü günlerdi hep aklımda ayrılmak vardı affettiğim için kendime aldattığı için ona karşı öfke doluydum.

ama "affetme karar verdin arkasında dur." dedim kendi kendime. yine de çok yüzüne vurdum o dönem, çok eziyet ettim hem ona hem kendime. üstünden 4 yıl geçti evliyiz şimdi.

bu olay ona çok büyük bir ders oldu. beni kaybetmekten çok korktu, bir daha yaparsa biteceğini gördü. ha şu da olabilirdi "beni affediyor bir daha yapabilirim." de diyebilirdi. o zaman beni aldattığı için değil tıynetsiz bir adam olduğu için terkederdim onu. hala da böyle düşünüyorum. evli olmamız bir şeyi değiştirmez eğer böyle bir şeyi bir daha yaparsa kesinlikle biter. o da bunu çok iyi biliyor:34:

Peki ona tam anlamıyla güvenebildin mi tekrardan ?

ben senin gibi düşünüyordum ama bir arkadaşım iyi ki affetmişim dedi
sonra farklı düşünmeye başladım
affedilmez hatalar hariç affetmek güzeldir
mesela aldatmak ya da şiddet hariç

Benim için bu sınıfa yalan da girer.

Aldatma çok farklı bir konu benim için ama diğer saydıkların affedilebilir.
Sonuçta hangimiz kusursuzuz?
Ben hiç hata yapmam, dört dörtlüğüm diyen biri var mı?
Sinirle söylediği kötü sözü affedebilirim.
Ailesi yüzünden çıkan sorunlar da genelde affediliyor canım.
Ben kendimi yırttım senin ailen benim onlar değil artık delirtme beni diye, hala ağzımdan kaçar.:17:
Peki senin ailen diye soruyorlar, ya senin annen?
İşte o zaman anlıyorsun çok da sert olmamak gerektiğini..:25:

Bence bir tokat da unutulabilir 2. şans verilebilir, onun acısı unutulur..
Ama aldatmanın acısı unutulamaz bence.

Seviyorum o yüzden aldatılmama rağmen affettim olayı benim için tam saçmalık.
Kimi seviyorsun hala? Senin yerine başkasını koyabilen adamın nesini seviyorsun?

Ben tokadı da unutamam ki, seven insan kıyabilir mi?Ben bunu anlayamam unutamam da.

ben okadar çok affettimki eşimi sayısını bilmem haddi hesab yok.eşimde alkol ve sonrasında şiddet sorunu vardı sonra başka sorunlar çıktı.ben her defasında baba evine döndüm özür diledi affettim her defasında inandım ona.ama yine yaptı yine yaptı ve şunda 10 aylık bebeğimle baba evindeyim yine içip beni dövdü.umrunda bile değiliz.bu sefer bende kararımı verdim affetmicem.bir insan 7 sinde ne ise 70 indede odur.

Senin için çok üzüldüm :5: ama eşin malesef kıymet bilen biri değilmiş. keşke çocuk yapmasaydın canım.

Ben tokadı da unutamam ki, seven insan kıyabilir mi?Ben bunu anlayamam unutamam da.

Senin için çok üzüldüm :5: ama eşin malesef kıymet bilen biri değilmiş. keşke çocuk yapmasaydın canım.

Sinirle ağızdan kaçan kötü söz gibi sinirle atılan tokat olabilir.
Daha önce hiç olmamıştır zaten bilirsin ki gerçekten çok pişman.
Bunun için 2. bir şans verilebilir ve o pişmanlıkla gerçekten unutturabilir sana o erkek.

Sinirle ağızdan kaçan kötü söz gibi sinirle atılan tokat olabilir.
Daha önce hiç olmamıştır zaten bilirsin ki gerçekten çok pişman.
Bunun için 2. bir şans verilebilir ve o pişmanlıkla gerçekten unutturabilir sana o erkek.

peki yalan affedilebilir mi?? iki ay önce nişanlandım ve evliliği kabul etmeden önce sigarayı bırakırsan sana evet derim dedim sigara olursa hayatında ben olmam dedim, nişanı da atarsam tek sebepten atarım o da yalan söylersen dedim,sigarayı bıraktım dedi hep sordum hep sordum her defasında yeminler etti içmiyorum dedi, yalan söyleme diyede hep uyardım bak kızarım en fazla bir saat sürer ama affederim dedim yalanı ise asla affetmem beni kaybedersin dedim,akşam annesine sordum ara sıra içtiğini söyledi bana aylardır yalan söylüyormuş bir keresinde kokmuştu benim üzerime yemin bile etmişti içmiyorum diye, sigara içtiğinde tiksindiğimi soğuduğumu hep söyledim denemiş bırakamamış tartıştığımızda içmiş bunaldığında sonrasında da devam ettirmiş beni kaybetmekten korkmuş üzülmeyim diye söylememiş ama çok rahat bir değil beş değil bana hep yalan konuştu,başka konuda yakalamadım ama insan bunu yapıyorsa her şeyde yapmaz mı ben nasıl bilecem başka konularda dürüst olduğunu bundan sonra nasıl güvenip inanacam?nişanı atmayı düşünüyorum bu çok büyük ve zor birşey bu yuvayı yalan üzerine nasıl kurarım,konu sigara tamam nefse ağır geliyordur yıllardır içiyordu ama beni gerçekten sevse yapar mıydı beni kaybetmeyi göze alır mıydı? Ne yapmalıyım her şeyimiz çok güzeldi evimizi tuttuk eşya ve gelinlik bakıyorduk ben bu yüzden dönmeli miyim? hayatında alışkanlık haline getirdiyse yalanı bi ömür çekmek zorunda kalırsam ya da belkide öyle bi huyu yoktur nasıl bilecem ne yapmalıyım sizce bana yardım edin :((((

insanlan hatalarının sınırı var bence yani unutulma sınırı

tartısırsın bağırır çağırırsın annesine bağırırsın kavga edersin ama eş giderde aldatırsa affedilmez çünkü seni istememis baskaına gitmis daha ötesi varmı pismanmıs bilmem neymis önemlimi

kavga edersin seni döverse daha ötesi varmıı

bana göre bu 2 durum dısında sanki unutulmayacak bir sey yok gibi

arkadasımıneşi bir çok sey yaptı kız hep sabretti ama en son saçından sürükleyerek dövünce bosandı eşi barısalım diye neler yaptı ama arkadasım bitti artık dedi seviyordu ve ne sevgisi sevsem neye yarar dedi dönmedi hiççç

peki yalan affedilebilir mi?? iki ay önce nişanlandım ve evliliği kabul etmeden önce sigarayı bırakırsan sana evet derim dedim sigara olursa hayatında ben olmam dedim, nişanı da atarsam tek sebepten atarım o da yalan söylersen dedim,sigarayı bıraktım dedi hep sordum hep sordum her defasında yeminler etti içmiyorum dedi, yalan söyleme diyede hep uyardım bak kızarım en fazla bir saat sürer ama affederim dedim yalanı ise asla affetmem beni kaybedersin dedim,akşam annesine sordum ara sıra içtiğini söyledi bana aylardır yalan söylüyormuş bir keresinde kokmuştu benim üzerime yemin bile etmişti içmiyorum diye, sigara içtiğinde tiksindiğimi soğuduğumu hep söyledim denemiş bırakamamış tartıştığımızda içmiş bunaldığında sonrasında da devam ettirmiş beni kaybetmekten korkmuş üzülmeyim diye söylememiş ama çok rahat bir değil beş değil bana hep yalan konuştu,başka konuda yakalamadım ama insan bunu yapıyorsa her şeyde yapmaz mı ben nasıl bilecem başka konularda dürüst olduğunu bundan sonra nasıl güvenip inanacam?nişanı atmayı düşünüyorum bu çok büyük ve zor birşey bu yuvayı yalan üzerine nasıl kurarım,konu sigara tamam nefse ağır geliyordur yıllardır içiyordu ama beni gerçekten sevse yapar mıydı beni kaybetmeyi göze alır mıydı? Ne yapmalıyım her şeyimiz çok güzeldi evimizi tuttuk eşya ve gelinlik bakıyorduk ben bu yüzden dönmeli miyim? hayatında alışkanlık haline getirdiyse yalanı bi ömür çekmek zorunda kalırsam ya da belkide öyle bi huyu yoktur nasıl bilecem ne yapmalıyım sizce bana yardım edin :((((

bence sen fazla abartmışsın güzelim adama baskı yapmışsın. zorla yalan söylemeye itmişsin. bırakmasına yardımcı olsan anlarım ama direkt rest çekmişsin bırak diye dayatmışsın. dayatmalar her zaman tatlı gelir insana. kaldı ki bu bir bağımlılık seni sevmesiyle alakası olduğunu sanmıyorum. bırakabilse anında zaten bırakır. ona biraz zaman tanı. o kadar da üstüne gitme tek derdiniz bu olur inşallah.

Konu ba$ligini gorunce altanma uzerine bir konu oldugunu dusundum tabi arada da geciyor . 2.sans verilebilir ama soyle cok sevdigim biri olur esim cocuklarim ailem onun disinda olmaz . Bu tur seyler basima gelmedigi icin boyle konusuyorum ama yasarsam tepkim ne olur bilemem.Bunu en iyi tecrube edinen arkadaslar bilir .

Ne şekilde olursa olsun eskisi gibi olunmuyor ara ara unutuyorsun normale dönüyor ama herşeyi artık batıyor ben eskisi kadar mutlu değilim hiç güvenim yok o güvende asla geri gelmeyecek maddi durumum çalışıyorum, evim yok ,11 aylık kızım var arkamda dağ gibi ailem yok bu yüzden kabullendim kabullenmedim desemde ama beni ikna etti aylardır herşey yolunda ama gelde bana sor olmuyor kırılan bardak yapışkanla tutmuyor

Back
X