Affeden ve mutlu olan var mıdır?

Deruchette

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
7.780
3.829
448
Bugünlerde okuduğum konularla da alakalı olarak aklıma takılan birşey var kızlar, ne kadar yapma etme desek de burdaki çoğu arkadaş bir şekilde hata yapan (aldatmadan tutun yalan söylemeye kv ile eşinin arasındaki dengeyi sağlayamamaya kadar) eşini/nişanlısını affediyor. Ben bir kişiyi affedersen aynı hatayı iki kez yapar kanısındayım, yanlışta mıyım bilmiyorum. Ablamda da gördüm affetti ama son hep aynıydı her konuda.

Peki ne oluyor bunların sonu? Affedip de mutlu olan eşim/nişanlım bu hatayı yapmıyor iyiyiz mutluyuz diyen var mı? Yoksa benim gibi mi düşünüyorsunuz? Çok şükür şuan bir sorunum yok, ama yapım gereği biraz paranoyağım hep başıma gelse naparım diye düşünüyorum. Fikirlerinizi almak istedim. Çok mu katı kurallarla çevirmeliyiz ilişkilerimizi, yoksa hep optimist olup affedici yapıcı mı olmalıyız, Tecrübem yok bölünmüş durumdayım.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum :16:

canım ben çok şey yaşadım..eşimle birbirimize karşı hatalarımız oldu..ayrılma noktasına da geldik..
ama ben onca şeye rağmen birbirimize bir şans daha verdim..anlamıştım çok pişman olduğunu..şuan gerçekten çok mutluyum 6 ay kadar oldu barışalı..ama yıllar sonra yine hata yaparmı bilemem..
bide şu var..her insan hata yapabilir hayatındaaa...Allah kimseyi şaşırtmasın....(amin)

bi söz vardır. aldatan bırıne verilen şans ikinciye verilen izindir dıye. çok doğru aldatan yada yalan soyleyen gene aldatır
başıma geldı benzer bı olay. affetmedım. çok sevsemde affetmedım. neden.çunku bır daha guvenmeyecektım ona. eee guven olmazsa bır yuva nasıl kurulur?"acaba" larla yaşayacağım bır hayatı ıstemedım
açıkcası affeden hemcınslerımıde anlamıyorum. çoğu sırf ayrılırsam naparım bır daha boyle ılışkı bulabılır mıyım evlenebılır mıyım dıye düşündüğü için affedıyor. ne kadar cırkın ve gurur kırıcı. bır daha guvenmeyeceğiniz bır adamı affetmeyın asla

Önce bir kere olan şeyin tekrarlanma olasılığı çok yüksek. Bunu inkar edemeyiz.
İkincisi affedip de mutlu olabilmek için affedilen olayın tekrarlanmaması yetmez.
Affettim diyebilirsiniz. Ama bu diliniz de midir? yüreğiniz de mi?
Sorun tekrarlanmaz ve affeden kişi konuyu hiç yaşanmamış sayabilirse, hafızasından, kalbinden tamamen silebilirse ancak öyle mutlu olabilir

Valla bu herkesin kişisel tercihi.

Ben bana verilen tek bir ömrü yaşıyorsam, kimseye 2. bir şans vermem. Şans vermek demek her yaptığını yutup sineye çekmek affetmek demektir.

Herkes elindekinin kıymetini bilip ona göre yaşayacak. Karşımdaki kıymet bilmeyecek ve ben ona şans vereceğim, mümkün değil.

Affetmek, daha sonrası için izin vermek gibi.. Erkekler,"nasıl olsa affediyor" gibi bir rahatlığa sahip oluyorlar :31:

Ben affetmedim... :ssz:

canım ben çok şey yaşadım..eşimle birbirimize karşı hatalarımız oldu..ayrılma noktasına da geldik..
ama ben onca şeye rağmen birbirimize bir şans daha verdim..anlamıştım çok pişman olduğunu..şuan gerçekten çok mutluyum 6 ay kadar oldu barışalı..ama yıllar sonra yine hata yaparmı bilemem..
bide şu var..her insan hata yapabilir hayatındaaa...Allah kimseyi şaşırtmasın....(amin)

Evet canım senin konularını biliyorum, şimdi mutlu olmana çok sevindim inşallah hep böyle devam eder.

bi söz vardır. aldatan bırıne verilen şans ikinciye verilen izindir dıye. çok doğru aldatan yada yalan soyleyen gene aldatır
başıma geldı benzer bı olay. affetmedım. çok sevsemde affetmedım. neden.çunku bır daha guvenmeyecektım ona. eee guven olmazsa bır yuva nasıl kurulur?"acaba" larla yaşayacağım bır hayatı ıstemedım
açıkcası affeden hemcınslerımıde anlamıyorum. çoğu sırf ayrılırsam naparım bır daha boyle ılışkı bulabılır mıyım evlenebılır mıyım dıye düşündüğü için affedıyor. ne kadar cırkın ve gurur kırıcı. bır daha guvenmeyeceğiniz bır adamı affetmeyın asla

Önce bir kere olan şeyin tekrarlanma olasılığı çok yüksek. Bunu inkar edemeyiz.
İkincisi affedip de mutlu olabilmek için affedilen olayın tekrarlanmaması yetmez.
Affettim diyebilirsiniz. Ama bu diliniz de midir? yüreğiniz de mi?
Sorun tekrarlanmaz ve affeden kişi konuyu hiç yaşanmamış sayabilirse, hafızasından, kalbinden tamamen silebilirse ancak öyle mutlu olabilir

can çıkar huy çıkmaz

Valla bu herkesin kişisel tercihi.

Ben bana verilen tek bir ömrü yaşıyorsam, kimseye 2. bir şans vermem. Şans vermek demek her yaptığını yutup sineye çekmek affetmek demektir.

Herkes elindekinin kıymetini bilip ona göre yaşayacak. Karşımdaki kıymet bilmeyecek ve ben ona şans vereceğim, mümkün değil.

Affetmek, daha sonrası için izin vermek gibi.. Erkekler,"nasıl olsa affediyor" gibi bir rahatlığa sahip oluyorlar :31:

Ben affetmedim... :ssz:

Bu mesajların hepsi aynı görüşte :1: ben de affetmek taraftarı değilim güven gittiğinde geri gelmiyo çünkü içinde hep bi şüpheyle yaşarsan hayat zehir olur. ama mutlu evliliklere baktığımda da karşılıklı olarak pire için yorgan yakma olayının hiç olmadığını görüyorum. -bu tanım benim için çok uygun-

acaba diyorum hep mutsuzluklarımızın sebebi bu mu?

Bu neyi affettiğine bağlı ;

Aldatmayı affediyorsan ona aldatma ruhsatını vermiş olursun, affetmem o yüzden

Yalanı yaşam biçimi haline getirmiş birini de affetmem, çünkü bu değişebilen bir huy değil

Ama diğer konularda çok sert olamam, herkes ikinci bir şansı hak eder, çok fazla astığı astık kestiği kestik bir ilişki de dikiş tutmaz, hoşgörü ve affedicilik her zaman olmalı. Affedicilik derken de insan affederek, karşısındakine lütuf bahşediyormuş gibi hissetmemeli, aldatmayı ayrı tutarak konuşuyorum ki, karşımdaki bir hata yapıyorsa, kendimi de yoklarım. Bu hataya sebebiyet veren nedir, altında ne var gibi şeyler düşünürüm. Zaten yapı olarak çok katı bir insan değilim, bugün bunu yapan yarın şunu yapar kuralından gitmem hiç, her olay kendine özeldir ve şartları çerçevesinde analiz edilmelidir diye düşünüyorum.

Bu neyi affettiğine bağlı ;

Aldatmayı affediyorsan ona aldatma ruhsatını vermiş olursun, affetmem o yüzden

Yalanı yaşam biçimi haline getirmiş birini de affetmem, çünkü bu değişebilen bir huy değil

Ama diğer konularda çok sert olamam, herkes ikinci bir şansı hak eder, çok fazla astığı astık kestiği kestik bir ilişki de dikiş tutmaz, hoşgörü ve affedicilik her zaman olmalı. Affedicilik derken de insan affederek, karşısındakine lütuf bahşediyormuş gibi hissetmemeli, aldatmayı ayrı tutarak konuşuyorum ki, karşımdaki bir hata yapıyorsa, kendimi de yoklarım. Bu hataya sebebiyet veren nedir, altında ne var gibi şeyler düşünürüm. Zaten yapı olarak çok katı bir insan değilim, bugün bunu yapan yarın şunu yapar kuralından gitmem hiç, her olay kendine özeldir ve şartları çerçevesinde analiz edilmelidir diye düşünüyorum.

teşekkür ederim arkadaşım güzel bir analiz yapmışsın. fakat yalan konusuna gelince, yaşam tarzına mı dönüştürmüş yoksa sıkışınca mı söylüyor ne bileyim insan anlayamaz ki.

kimse kara kaşı kara gözü için affetmez canım, bi kadın ihanet gibi onur kırıcı, yıkıcı bişey yaşamışsa ve affetmişse çoğu zaman mecburiyetlerinden ötürüdür.. ya gidecek yeri, dönecek bir ailesi yoktur.. ya parası yoktur.. ya da evlatlarını düşünüyodur..
ne diyim çok zor bu işler, Allah kimseye yaşatmasın.. :19:

Bugünlerde okuduğum konularla da alakalı olarak aklıma takılan birşey var kızlar, ne kadar yapma etme desek de burdaki çoğu arkadaş bir şekilde hata yapan (aldatmadan tutun yalan söylemeye kv ile eşinin arasındaki dengeyi sağlayamamaya kadar) eşini/nişanlısını affediyor. Ben bir kişiyi affedersen aynı hatayı iki kez yapar kanısındayım, yanlışta mıyım bilmiyorum. Ablamda da gördüm affetti ama son hep aynıydı her konuda.

Peki ne oluyor bunların sonu? Affedip de mutlu olan eşim/nişanlım bu hatayı yapmıyor iyiyiz mutluyuz diyen var mı? Yoksa benim gibi mi düşünüyorsunuz? Çok şükür şuan bir sorunum yok, ama yapım gereği biraz paranoyağım hep başıma gelse naparım diye düşünüyorum. Fikirlerinizi almak istedim. Çok mu katı kurallarla çevirmeliyiz ilişkilerimizi, yoksa hep optimist olup affedici yapıcı mı olmalıyız, Tecrübem yok bölünmüş durumdayım.

Affedilecek seyler var affedilmeyecek seyler var.

Aldatılmak, saygısızlık ve sorumsuzluk affedilmemeli bence.

Bir adam sorumsuzsa ona sorumluluk duygusu aşılamak imkansız.
Aldatmışsa ve affedilmişse yine tekrarlıyor.
Saygısızsa size asla ama asla değer vermez.

Tüm bunları yaşayarak tecrübe ettim :)

ben de yolun başında olanlardanım , burada okuduğumuz ne çok zor durum var ,ablalarımızın , kardeşlerimizin yaşadığı..oturduğum yerden akıl vermek çok kolay geliyo ama yaşasam işin içinden çıkamazdım heralde..Allah göstermesin gerçekten , bizi sevdiklerimizle sınamasın..

kimse kara kaşı kara gözü için affetmez canım, bi kadın ihanet gibi onur kırıcı, yıkıcı bişey yaşamışsa ve affetmişse çoğu zaman mecburiyetlerinden ötürüdür.. ya gidecek yeri, dönecek bir ailesi yoktur.. ya parası yoktur.. ya da evlatlarını düşünüyodur..
ne diyim çok zor bu işler, Allah kimseye yaşatmasın.. :19:

ya sevdiği için affedenlere ne demeli?

Affedilecek seyler var affedilmeyecek seyler var.

Aldatılmak, saygısızlık ve sorumsuzluk affedilmemeli bence.

Bir adam sorumsuzsa ona sorumluluk duygusu aşılamak imkansız.
Aldatmışsa ve affedilmişse yine tekrarlıyor.
Saygısızsa size asla ama asla değer vermez.

Tüm bunları yaşayarak tecrübe ettim :)

Sorumsuzluğu biliyorum tecrübem var sağolsun babam onun acısını baya bi çektirdi bize yıllardır.
Sadakat o kadar zor bulunan bir meziyet ki. Nişanlıyım ama kimseden emin olamıyorum ben. Yakın çevremde o kadar çok ihanete şahit oldum ki. Şimdi aldatmıyor diyebiliyorum, ama ya bundan 5 yıl sonra 10 yıl sonra yine aynı kalacak mı? işte bunun cevabını veremiyorum. kimseye güvenemiyorum.

Denenmişi denemek kadar saçma bir şey yok. Evet aldatıldım ve terkedildim. Şu an o çok mutlu, bense yaşadıklarımdan dolayı mutsuzum. Tekrar deneyelim dediği yok şuan ama olurya bir gün dönerse asla tekrar denemem. İkinci ihaneti oğlum da artık hiç kaldıramaz. Bir kere yapıp affedilen nasıl olsa affetti, ben yine alttan girer üstten çıkarım yine affettiririm çocuk da var nasıl olsa diye düşünür. Asla yeni bir şans verilmemeli. Şunu düşünün o size bir şans daha verir miydi?

allah mutluluğunu bozmasın dikkat et gene temkinli ol

Denenmişi denemek kadar saçma bir şey yok. Evet aldatıldım ve terkedildim. Şu an o çok mutlu, bense yaşadıklarımdan dolayı mutsuzum. Tekrar deneyelim dediği yok şuan ama olurya bir gün dönerse asla tekrar denemem. İkinci ihaneti oğlum da artık hiç kaldıramaz. Bir kere yapıp affedilen nasıl olsa affetti, ben yine alttan girer üstten çıkarım yine affettiririm çocuk da var nasıl olsa diye düşünür. Asla yeni bir şans verilmemeli. Şunu düşünün o size bir şans daha verir miydi?

Sanırım benim nişanlım bu şansı vermezdi.

ben aldatıldım ve affettim yıllar önce. netten biriyle bir kaç kez mesajlaşmaydı yaptığı şey. flörtöz mesajlardı, açıkça olmasa da alt metni buydu mesajların.

çok kötü günlerdi hep aklımda ayrılmak vardı affettiğim için kendime aldattığı için ona karşı öfke doluydum.

ama "affetme karar verdin arkasında dur." dedim kendi kendime. yine de çok yüzüne vurdum o dönem, çok eziyet ettim hem ona hem kendime. üstünden 4 yıl geçti evliyiz şimdi.

bu olay ona çok büyük bir ders oldu. beni kaybetmekten çok korktu, bir daha yaparsa biteceğini gördü. ha şu da olabilirdi "beni affediyor bir daha yapabilirim." de diyebilirdi. o zaman beni aldattığı için değil tıynetsiz bir adam olduğu için terkederdim onu. hala da böyle düşünüyorum. evli olmamız bir şeyi değiştirmez eğer böyle bir şeyi bir daha yaparsa kesinlikle biter. o da bunu çok iyi biliyor:34:

ben senin gibi düşünüyordum ama bir arkadaşım iyi ki affetmişim dedi
sonra farklı düşünmeye başladım
affedilmez hatalar hariç affetmek güzeldir
mesela aldatmak ya da şiddet hariç

mutlu olmak affettıkten sonra eşin bır daha hata yapmaması demek değil,
senden giden hevesler gurur kırıklıgı hayal kırıklıgı oluyor, bunları tamır edebılır mısın? mesele bu... mutluluk ınsanın kendı düşüncelerınde...
ben gercekten affedebılen ınsanların oldugunu dusunmuyorum gorunurde affetmiş ama içten içe kin besledıklerını dusunuyorum, ama yıllar sonra belkı unutulur bılemıyorum...

Back
X