Affedemiyorum

Hikayelerimiz o kadar benzer ki bende 11 yasinda ailemin zoruyla kapandım liseye zar zor gönderdiler üniversite sinavinda gayet güzel not aldım ama şehrindeki üniversiteye bile gonderilmedim açıktan okumak zorunda bırakıldım... benim de iki abim var babam onlari okutmak için her şeyi yaptı ama okumadilar kuran kurslarına gönderdi bari hoca olsunlar diye onu da olmadılar kaçtılar hep... Bende evden komşumuzun kızının yanına bile gidemezdim bide köyde oturuyorduk imkanlar sıfır.. kısaca nefes almam bile batardi evdekilere.. annem bisey diyemezdi demek isterdi bilirdim ama karşı gelse babam onu döverdi bilirdim karşı gelmesini de istemezdim... çocukken uykularimda hep duyardım abimler birinin malına zarar verirdi babam sınırını annemden çıkarırdı .. ben büyüdükçe benden de çıkarırdı... Bu nedenle babama karşı hep buz gibi oldum.. evdeki baski sebebiyle 19 yasinda 45 günlük konuştuğum biriyle evden kaçarak evlendim... zor bela benimle konustular hoş konusmasa babam pek umrumda olmazdı abimler de... Allah razı olsun eşimden tam 8 senedir evliyiz şimdi üçüncü evladıma hamileyim her zaman el üzerinde tuttu beni değer verdi.. ben kadina değer verildiğini ne babamdan gördüm ne abilerimden.. iki kızım var Rabbım onlara uzun ömürler versin hep iyi insanlar çıkarsın karşılarına.. Ama onlara hep söylerim size zorbalık yapan kişiye eğer sınırını belirlemezseniz bu zorbalığa devam eder.. Bu biz bile olsak derim hep söylerim. Aklınızdan intihar etmeyi çıkarın bence kendiniz için vazgecemiyorsaniz evladınız için vazgeçin. Çünkü bu dünyada sizin evladinizi sizden daha iyi kimse bakamaz buyutemez. Kimse bir anne olamaz ve yerini dolduramaz.. sizin anneniz pasif kalmış yok gibi olmuş hep eğer siz de Allah korusun bu hayattan vazgecerseniz annenizin size yaptığı haksızlığı siz de evladiniza yapacaksınız. Ona sımsıkı sarılın ve lütfen hayattan yaşamaktan vazgeçmeyin

İçinizdekileri anlatsanız bile yine kendilerini haklı göreceklerdir. Bu saatten sonra hata kabul edip vicdanının rahatını bozmaz kimse. Ama özellikle annenizin bütün sorumlulukları sizin sırtına yüklemesi, umursamaz davranması vs. çok yanlış... Belki mesafe koyarsanız daha rahatlarsınız.

Affetmekle sonlanacak geçecek merak etme kesintiye uğrayan çocukluk Donna Jackson Nakazawa kitabını okurmusun

Eğer mümkünse ailenizden uzaklaşın.Semtinizi değiştirin hatta mümkünse ilinizi.Size acı veren olabilecekken olamayan bir çok şey.Hala yaşadığınız-yasatilan baskı.Bunlara en iyi çözüm minimum şekilde görüşüp sizi acıtan şeylerle yüzleşmemek.Neyse ki eşiniz iyiymiş çok şükür gerçekten buna kalben sevindim.

Senin ölümüne ne kadar üzülürler sence? Ya çocuğuna da sana yaşattıkklarını yaşatırlarsa?

Gerçekten şu kaderi yaşayan o kadar çok insan var ki …
Bende çok üzüldüm sizin yaşadıklarınıza ama kurtulmuşsunuz mutlusunuz , şükür benımde eşim iyi Allah razı olsun .
Önerileriniz yazdıklarınız için çok teşekkür ederim . O ıntıhar düşüncelerini attım kafamdan artık , daha rahatım daha iyiyim

Senin ölümüne ne kadar üzülürler sence? Ya çocuğuna da sana yaşattıkklarını yaşatırlarsa?
Çok haklısınız , ben o ıntıhar düşüncelerini sildim attım kafamdan . İbadet etmek teslimiyet aslında çaresini onda buldum diyebilirim . Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Çok teşekkür ederım önerileriniz için . Evet ben uzaklaşmak ıstıyorum zaten . Hiç sevmiyorum yaşadığım ilçeyi , insanlarını .
Önümde bir yıl daha var inşallah o zaman şartlar müsait olacak o zaman gideceğiz buradan …

Affetmekle sonlanacak geçecek merak etme kesintiye uğrayan çocukluk Donna Jackson Nakazawa kitabını okurmusun
Aslında işin sırrı affetmek , bununda farkındayım ama beynımde ki o sesi susturmaya çalışıyorum hep Allah’a sığınıyorum . Bu öfkeyi al kalbimden ben iyi bir anneyim iyi bir evladım iti bir eşim diyorum ve gerçekten çok rahatlıyorum .
Öneriniz içim teşekkür ederim mutlaka okuyacağım o kitabı ve size de haber vereceğim

Teşekkür ederım değerli yorumunuz için çok haklısınız . Uzaklaşmak ve affetmek… her ikisinide başaracağım .

Ne kadar güzel yazmışsınız
O bakıp büyüttüğüm çocuk aslında benım ilk çocuğum gibi yanı kardeşim öyle bağlıyım öyle seviyorum ki onu .
Küçükken misafirliğe giderdik mesela annem ben kardesım . Kardeşim gelır kulağıma abla çişim var derdi . Çişini bile bana soylerdı
Şimdilerde her öğlen bana yemek yemeye gelır . Hala annemın sorumluluklarını almaya devam ediyorum yAni .
İntihar düşüncesi bazı zamanlarda öyle yoğun sekılde benı sarıyor ki kendimden korkuyorum inanın ki .
Ama iyileşiyorum , başarmak zorundayım çünkü bana ıhtıyacı olan minicik bir beden var . Canım kadar sevdiğim eşim var . Kardeşim abim daha dört aylık bir yeğenim var . Aslında şükredecek çok şeye sahibim Allah’a şükür idrak edebiliyorum , terapi ilaçlar ibadet etmek , koşulsuz sığınma , dua…
bunlar sayesınde hepsı .

Şükürler olsun Rabbım size evlatlariniza hayırlı saglikli ömür nasip etsin insallah Allah im mutluluğunuzu daim etsin

Küçük yaşta ezilmişsiniz şimdi napsanız fayda etmez.üzülmeyin.kabul edin.doktorunuza söyleyin intihar düşüöcem var diye ilacınızı değiştirsin.sizin yerinizde başka biri olsa babasından nefret eder siz seviyorum demişsiniz.kafanız çok karışık ,bağımlı kişilik gibi geldi bana ama doktorunuz daha iyi bilir.Teşhis ne koydular?

çok üzülerek okudum ama sizi takdir ettim ne kadar güçlüsünüz ve bilinçlisiniz. En önemlisi duygularınız ve geçmişinizle yüzleşmişsiniz, bu sanılandan çok daha zor ve çok cesurca birşey. Umarım hayatınız bundan böyle kendi doğrularınızla ve hep güzelliklerle geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…