Kocam bana sen kadın mısın ?
Seni begenmiyorum, istemiyorum dırdır kombosuyla beni darlasa aha kapı aha da sapı derim.
Yeter y
antidepresan kullanmasi benimle ilgili degil kendisi de bunu soyledi. ayrintilari tamamen bilmeden var sayimda bulunuyorsunuz.Bende yine yazıyorum haksızsınız adamı resmen delirtmişsiniz yine sabırlıymış. Antidepresan kullanacak hale getirdiğinizin farkına ne zaman varırsınız?
Maduru oynuyorsunuz ya da kendinizi öyle olduğunuza inandırmışsınız. Acilen bir psikiyatriye gidin , çift olarak değil siz kendinizi götürünmerhabalar. klasik bir baslangicla boyle bir konu acacagim aklima gelmezdi diye basliyorum ama tabii ki her sey insanlar icin. o sebeple bunlari okuyup yorum yaparken dalga gecerek yorum yapacaklari sadece 1 saniye durup dusunmeye davet ediyorum, herkes her seyi yasayabilir sacma bulsa da elestirse de.
ben esimle 8 yillik evliyim, 13 yildir da birlikteyiz. her seyden once cok iyi iki arkadasiz, sohbet etmeyi cok sevdigim, fikirlerine guvendigim bir insan onun icin ben de oyle oldugumu dusunuyorum genel olarak. ikimiz de okumus etmis insanlariz. ancak iliskimiz suresince bircok sorun yasadik. hep her sey yoluna girdi dedikce mutlaka hayat karsimiza sorun cikardi. abisi esinden bosanmisti annesi kafalari yedi biz evlenmek uzereyken evlenmemize karsi cikti, tam evlenelim derken babasi vefat etti. evlendik cocuk sahibi olalim dedik, oglumuz erken dogdu, bircok sorun yasadik. tamam saglikli dedik ama bu defa konusma geriligi, sinir krizleri gorduk oglumda ve en sonunda atipik otizm tanisi aldi. ben yetistirilme tarzimdan oturu biraz ofkeli, kizinca agzina geleni soyleyen bir yapidayim o bana gore daha sakin genel olarak. bu arada oglum babasina cok duskundur inanilmaz iyi, arkadas gibi bir baba.
4 yil once isteyerek yurt disina tasindik esim is teklifi aldi. ben is bulamazsam diye streslere girmistim ki cok sukur 1.5 yil gectikten sonra ben de is bulabildim. tam her sey duzeldi derken hepinizin bildigi gibi pandemi basladi, sosyal hayatimiz tamamen bitti 2 yil boyunca turkiyeye gelemedik. bu esnada tabii esim biraz depresif bir ruh haline burundu. neyse dedik ki kredi cekelim ev alalim madem bu kadar yildir burdayiz ve calisiyoruz. evrak islerini hallettik vs. gordugunuz gibi yine her sey normal gidiyor. esimle olan iliskimizde canimi sikan birkac konu var ama. kendisi inanilmaz bir sigara ve kahve bagimlisi. ornegin oglumla evde bir sorun yasariz adam hemen sigaraya kacmis ama oyle gunde 3-5 sigara degil en az 1 paket. bu da yillar icinde beni cok yordu. diger bir konu da cinsellik. ben oyle hicbir zaman esime karsi asiri cinsel tutku hissetmedim. belki bu durum benimle ilgiliydi cunku evlilik oncesi vajinismus yasadim ama egzersizlerle vs atlattim. o da bir donem erken bosalma sorunlari yasadi. ama ruhsal olarak hala cok da istekli degildim. belki de hayat bizi iyice yordu artik enerjimiz kalmadi bilemiyorum. esim gectigimiz yil aralik ayinda bu depresif halleri sebebi ile antidepresan kullanmaya basladi doktor tavsiyesi ile. ve hemen adapte olamadi surekli uyumalar, iletisim kesmeler vs. aralik ayinda turkiyeye gelmistik aslinda guzel bir tatil olacakti ki annesi ile bir takim sorunlar yasadik ben oglumla annemlerin yanina memlekete gittim, o esnada 1 hafta kadar ayri kaldik. bu da birbirimize karsi bizi iyice uzaklastirdi. ben biraz takintili bir insanim ve yasadiklarimi kolay atlatamiyorum. esime gecmise donuk bana oyle dedin, boyle yaptin diye de soylerim ama elimde degil.
cok uzattim asil beni cok yipratan ve uzerinden 6 ay gecmis olmasina ragmen atlatamadigim konuya geleyim. ev kredisi basvurulari icin tum evraklari hazirladik ettik artik o gun avukata gidip imza islerini halledecegiz. esimin sigara bagimlisi oldugunu soylemistim. sabah gozumu acar acmaz o kokuyu almak beni delirtti ve bagirdim ya yeter ne bicim insansin sen diye o da iste yeni basladigi ilac etkisiyle sacma sapan konusuyor bana aptal kari sus artik dedi. ben delirdim nasil ofkelendim ama evden cikip gitmek zorundayiz.
neyse ciktik arabaya bindim ama sakin kalamiyorum arkaya oglumun yanina oturdum. neyse gidecegimiz yeri bilmiyoruz tabii okuz esim bana o laflari etmemis gibi bana telefondan navigasyonu ac ver dedi. benim o an salterler atti sen dedim bana hem aptal kari diyeceksin hem bana emir verecksin, sen kimsin, sen adam degilsin, bize neler yaptim vs bagirdim cagirdim arabada. en son park yeri bulduk o sirada ben soyle seyler soyledigimi hatirliyorum istemiyorum seni, begenmiyorum seni, su haline bak senden tiksiniyorum falan dedim. o sirada arabadan indi, elinde imzalanacak evraklar var. kapiyi tekrar acti ve benim hala soylenip bagirdigimi duyunca kagit tomarini yuzume dogru firlatti. ve maalesef o kagit tomari gozume ve gozumun alt kismina isabet etti. gozum diye haykirmaya basladim bu defa. esim o kadar bunun olmayacagini dusunmus ki basta bana inanmamis bile ve ben orada resmen sinir krizi gecirdim sur arabayi polise sikayet edecegim diye bagiriyorum. arabayi surerken boynunu yuzugumle cizdim baya kesildi. gozumun icinde kan toplandi ve 1 hafta gecmedi, goz kapagimin altinda morluklar olustu bu kan toplanmasi etkisi ile. ve su an dusundukce beni delirten diger durum da o esnada oglumun arabada olmasi idi bu beni yiktibu olay esnasinda bile bu olayi asamayacagimi biliyordum. olay sonrasinda cift terapisine basladik 1-2 ay sonra sanki durumu unuttum gibi oldu. ancak son 1-2 aydir surekli zihnimde sunlar var ben bunu hak etmedim, ben gurusuz muyum neden affettim? evet ona soyledigim laflar onu tahrik etmis olabilir ama bana asla bunu yapmamali idi vs. terapistimiz bu olayin asilabilecegini, esimin siddet meyillisi biri olmadigini ve hatasini anladigini dusunuyor. bu konu uzerine de baya calistik aslinda. esim de sonradan bana ya bir sey olsaydi, ya kalici hasar olsaydi diye dusundukce dayanamiyorum dedi ve asla sana zarar vermek icin atmadim o kagitlari nasil denk geldi bilmiyorum dedi. bazen diyorum nazar mi var, buyu mu var ne var uzerimizde. bir yandan da diyorum ki bunu ben asla atlatamam, unutamam. sosyal medyada yazilan, cizilenler de beni cok tetikliyor. insanlar edilen ufacik bir hakareti kabul etmeyip ayrilirken, sen gurusuz musun bunu affediyorsun diye beynimin icinde bir ses beni yiyp bitiriyor. diger yandan esimin iyi bir insan, iyi bir baba oldugunu biliyorum. ayrilirsam oglunun inanilmaz kotu etkilenecegini biliyorum. ama isin icinden cikamiyorum. esime bu olayi hatirlattikca bana artik zamani geri alamayacini, evet pisman oldugunu ama artik durumun benimle ilgili oldugunu soyluyor. benzer travmalari yasamis atlatmis birileri var midir? ne onerirler belki bir soz beni kendime getirir umudu ile yaziyorum. uzun oldu simdiden okuyan ve ictenlikle cevap yazanlara tesekkur ederim.
kilif bulmuyorum. oglum icin uzuldugumu, hatta hic zaman kaybetmeden bir uzmana basvurdugumuzu soyluyorum. hakliyim da demiyorum. ya o esnada cikip gidebilirdi 5 dakika disari cikip yuruyebilirdi. sinirlendigi birinin hala uzerine gelip elindekini yuzume firlatmasi gerekmezdi.
Valla ben kagıtla kalmazdım ne yalan diyim.Ne kadar incitici kelimeler degil mi? Insan bir yere kadar sabredebilir.
Görünen köy kılavuz istemezantidepresan kullanmasi benimle ilgili degil kendisi de bunu soyledi. ayrintilari tamamen bilmeden var sayimda bulunuyorsunuz.
Siz çemkireceğinize sürekli tahrik edeceğinize ağzınıza geleni sayacağınıza beş dakika çıkıp yürüseydiniz? Hep saydırayım karşımdaki put gibi dursun mu istiyorsunuz? Herkesin sabrının bir sınırı var. Bırakın adamı rahat ya, sigara içiyorsa içsin, ilk defa mı içiyor sanki.kilif bulmuyorum. oglum icin uzuldugumu, hatta hic zaman kaybetmeden bir uzmana basvurdugumuzu soyluyorum. hakliyim da demiyorum. ya o esnada cikip gidebilirdi 5 dakika disari cikip yuruyebilirdi. sinirlendigi birinin hala uzerine gelip elindekini yuzume firlatmasi gerekmezdi.
Sorunun bu yazdıgın mesajda saklı.Burada bana saldıran tüm yorumlara genel bir cevap olarak yazıyorum: BEN KENDİMİ HAKLI GÖRMÜYORUM, AMA YAŞADIĞIM OLAYDAKİ SON NOKTAYI NE YAPARSAM YAPAYIM HAK ETMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM. Şimdi buna göre cevap yazarsanız sevinirim
Bu çok başka bir mevzu. Sen kendi konunu bu şekilde genelleyemezsin.Burda bana bu yorumları yazanlar gerçekten kadına şiddete hayır diyoruz demesin, kadın hak etmediği sürece kadına şiddete hayır diyoruz desin
keşke siz inip 5 dakika yürüseydiniz. Adam sinirini kontrol edebiliyor edemeyen sizsiniz o yüzden bunu sizin yapmanız gerekirdi.kilif bulmuyorum. oglum icin uzuldugumu, hatta hic zaman kaybetmeden bir uzmana basvurdugumuzu soyluyorum. hakliyim da demiyorum. ya o esnada cikip gidebilirdi 5 dakika disari cikip yuruyebilirdi. sinirlendigi birinin hala uzerine gelip elindekini yuzume firlatmasi gerekmezdi.
Ölürmüş öyle demeSiz çemkireceğinize sürekli tahrik edeceğinize ağzınıza geleni sayacağınıza beş dakika çıkıp yürüseydiniz? Hep saydırayım karşımdaki put gibi dursun mu istiyorsunuz? Herkesin sabrının bir sınırı var. Bırakın adamı rahat ya, sigara içiyorsa içsin, ilk defa mı içiyor sanki.
Tedavi olun çok acil hem de. Öfke sorununuz için ivedilikle tedavi olun.bu zamana kadar yapilan tum yorumlarin aslinda iyi niyet ile yapildigini var sayarak soyle bir sey rica edecegim: ben zaten uzgunum, derdim su an hakli haksiz aramak degil. genel anlamda hem bu iliski problemlerine, hem de kafamdan atamadigim dusuncelere nasil cozum bulurum'u anlamak. rica ediyorum beni gommeyi birakip buna odaklanabilir misiniz? tamam ben sucluyum keske gozumu oysaymis. burdan devam edebilir miyiz?
O ilk hakareti etmiş olabilir ama depresyonda olduğunu bildiğiniz birini sabah kalkar kalkmaz sigarası yüzünden eleştiren sizsiniz.evet ben onu tamamen haksiz gormuyorum ama tahrik konusunda hep o ilk adimi atan oldu. o gun ornegin ilk hakareti o etti. benim en buyuk sucum olaylari uzatmakti ve bunu kabul ediyorum. asla kusup kendimi geri cekmeyi beceremedim, hep tartismaya devam ettimo da aslinda benim bu olayi surekli onune getirmemden sikayetci. yani aslinda ne gidebiliyoruz ne kalabiliyoruz su anda. arafta kaldik cikamiyoruz bu donguden
bu zamana kadar yapilan tum yorumlarin aslinda iyi niyet ile yapildigini var sayarak soyle bir sey rica edecegim: ben zaten uzgunum, derdim su an hakli haksiz aramak degil. genel anlamda hem bu iliski problemlerine, hem de kafamdan atamadigim dusuncelere nasil cozum bulurum'u anlamak. rica ediyorum beni gommeyi birakip buna odaklanabilir misiniz? tamam ben sucluyum keske gozumu oysaymis. burdan devam edebilir miyiz?
Hala magduru oynuyorsun.bu zamana kadar yapilan tum yorumlarin aslinda iyi niyet ile yapildigini var sayarak soyle bir sey rica edecegim: ben zaten uzgunum, derdim su an hakli haksiz aramak degil. genel anlamda hem bu iliski problemlerine, hem de kafamdan atamadigim dusuncelere nasil cozum bulurum'u anlamak. rica ediyorum beni gommeyi birakip buna odaklanabilir misiniz? tamam ben sucluyum keske gozumu oysaymis. burdan devam edebilir miyiz?
Valla ben kagıtla kalmazdım ne yalan diyim.
Gücüm yetse o an burup burup monte ederdim yani.
O kadar da değil.
hayir asla. ve ailemde hicbir kadinin da bunu yasadigini bilmiyorum. belki de bu yuzden bunu atlatamiyorum. ama huzursuz bir evde buyudum, tartismalar vardiMerak ettim. Siz cocukken siddet gördünüz mü?
Yahu adamın boynunu çizmişsin delirip.hayir asla. ve ailemde hicbir kadinin da bunu yasadigini bilmiyorum. belki de bu yuzden bunu atlatamiyorum. ama huzursuz bir evde buyudum, tartismalar vardi
Adamı sinir hastası etmişsin tebrikler sigara içtiği İçin bilemiyorum tepkin fazla geldi ordan sonrasını okumadım zatenmerhabalar. klasik bir baslangicla boyle bir konu acacagim aklima gelmezdi diye basliyorum ama tabii ki her sey insanlar icin. o sebeple bunlari okuyup yorum yaparken dalga gecerek yorum yapacaklari sadece 1 saniye durup dusunmeye davet ediyorum, herkes her seyi yasayabilir sacma bulsa da elestirse de.
ben esimle 8 yillik evliyim, 13 yildir da birlikteyiz. her seyden once cok iyi iki arkadasiz, sohbet etmeyi cok sevdigim, fikirlerine guvendigim bir insan onun icin ben de oyle oldugumu dusunuyorum genel olarak. ikimiz de okumus etmis insanlariz. ancak iliskimiz suresince bircok sorun yasadik. hep her sey yoluna girdi dedikce mutlaka hayat karsimiza sorun cikardi. abisi esinden bosanmisti annesi kafalari yedi biz evlenmek uzereyken evlenmemize karsi cikti, tam evlenelim derken babasi vefat etti. evlendik cocuk sahibi olalim dedik, oglumuz erken dogdu, bircok sorun yasadik. tamam saglikli dedik ama bu defa konusma geriligi, sinir krizleri gorduk oglumda ve en sonunda atipik otizm tanisi aldi. ben yetistirilme tarzimdan oturu biraz ofkeli, kizinca agzina geleni soyleyen bir yapidayim o bana gore daha sakin genel olarak. bu arada oglum babasina cok duskundur inanilmaz iyi, arkadas gibi bir baba.
4 yil once isteyerek yurt disina tasindik esim is teklifi aldi. ben is bulamazsam diye streslere girmistim ki cok sukur 1.5 yil gectikten sonra ben de is bulabildim. tam her sey duzeldi derken hepinizin bildigi gibi pandemi basladi, sosyal hayatimiz tamamen bitti 2 yil boyunca turkiyeye gelemedik. bu esnada tabii esim biraz depresif bir ruh haline burundu. neyse dedik ki kredi cekelim ev alalim madem bu kadar yildir burdayiz ve calisiyoruz. evrak islerini hallettik vs. gordugunuz gibi yine her sey normal gidiyor. esimle olan iliskimizde canimi sikan birkac konu var ama. kendisi inanilmaz bir sigara ve kahve bagimlisi. ornegin oglumla evde bir sorun yasariz adam hemen sigaraya kacmis ama oyle gunde 3-5 sigara degil en az 1 paket. bu da yillar icinde beni cok yordu. diger bir konu da cinsellik. ben oyle hicbir zaman esime karsi asiri cinsel tutku hissetmedim. belki bu durum benimle ilgiliydi cunku evlilik oncesi vajinismus yasadim ama egzersizlerle vs atlattim. o da bir donem erken bosalma sorunlari yasadi. ama ruhsal olarak hala cok da istekli degildim. belki de hayat bizi iyice yordu artik enerjimiz kalmadi bilemiyorum. esim gectigimiz yil aralik ayinda bu depresif halleri sebebi ile antidepresan kullanmaya basladi doktor tavsiyesi ile. ve hemen adapte olamadi surekli uyumalar, iletisim kesmeler vs. aralik ayinda turkiyeye gelmistik aslinda guzel bir tatil olacakti ki annesi ile bir takim sorunlar yasadik ben oglumla annemlerin yanina memlekete gittim, o esnada 1 hafta kadar ayri kaldik. bu da birbirimize karsi bizi iyice uzaklastirdi. ben biraz takintili bir insanim ve yasadiklarimi kolay atlatamiyorum. esime gecmise donuk bana oyle dedin, boyle yaptin diye de soylerim ama elimde degil.
cok uzattim asil beni cok yipratan ve uzerinden 6 ay gecmis olmasina ragmen atlatamadigim konuya geleyim. ev kredisi basvurulari icin tum evraklari hazirladik ettik artik o gun avukata gidip imza islerini halledecegiz. esimin sigara bagimlisi oldugunu soylemistim. sabah gozumu acar acmaz o kokuyu almak beni delirtti ve bagirdim ya yeter ne bicim insansin sen diye o da iste yeni basladigi ilac etkisiyle sacma sapan konusuyor bana aptal kari sus artik dedi. ben delirdim nasil ofkelendim ama evden cikip gitmek zorundayiz.
neyse ciktik arabaya bindim ama sakin kalamiyorum arkaya oglumun yanina oturdum. neyse gidecegimiz yeri bilmiyoruz tabii okuz esim bana o laflari etmemis gibi bana telefondan navigasyonu ac ver dedi. benim o an salterler atti sen dedim bana hem aptal kari diyeceksin hem bana emir verecksin, sen kimsin, sen adam degilsin, bize neler yaptim vs bagirdim cagirdim arabada. en son park yeri bulduk o sirada ben soyle seyler soyledigimi hatirliyorum istemiyorum seni, begenmiyorum seni, su haline bak senden tiksiniyorum falan dedim. o sirada arabadan indi, elinde imzalanacak evraklar var. kapiyi tekrar acti ve benim hala soylenip bagirdigimi duyunca kagit tomarini yuzume dogru firlatti. ve maalesef o kagit tomari gozume ve gozumun alt kismina isabet etti. gozum diye haykirmaya basladim bu defa. esim o kadar bunun olmayacagini dusunmus ki basta bana inanmamis bile ve ben orada resmen sinir krizi gecirdim sur arabayi polise sikayet edecegim diye bagiriyorum. arabayi surerken boynunu yuzugumle cizdim baya kesildi. gozumun icinde kan toplandi ve 1 hafta gecmedi, goz kapagimin altinda morluklar olustu bu kan toplanmasi etkisi ile. ve su an dusundukce beni delirten diger durum da o esnada oglumun arabada olmasi idi bu beni yiktibu olay esnasinda bile bu olayi asamayacagimi biliyordum. olay sonrasinda cift terapisine basladik 1-2 ay sonra sanki durumu unuttum gibi oldu. ancak son 1-2 aydir surekli zihnimde sunlar var ben bunu hak etmedim, ben gurusuz muyum neden affettim? evet ona soyledigim laflar onu tahrik etmis olabilir ama bana asla bunu yapmamali idi vs. terapistimiz bu olayin asilabilecegini, esimin siddet meyillisi biri olmadigini ve hatasini anladigini dusunuyor. bu konu uzerine de baya calistik aslinda. esim de sonradan bana ya bir sey olsaydi, ya kalici hasar olsaydi diye dusundukce dayanamiyorum dedi ve asla sana zarar vermek icin atmadim o kagitlari nasil denk geldi bilmiyorum dedi. bazen diyorum nazar mi var, buyu mu var ne var uzerimizde. bir yandan da diyorum ki bunu ben asla atlatamam, unutamam. sosyal medyada yazilan, cizilenler de beni cok tetikliyor. insanlar edilen ufacik bir hakareti kabul etmeyip ayrilirken, sen gurusuz musun bunu affediyorsun diye beynimin icinde bir ses beni yiyp bitiriyor. diger yandan esimin iyi bir insan, iyi bir baba oldugunu biliyorum. ayrilirsam oglunun inanilmaz kotu etkilenecegini biliyorum. ama isin icinden cikamiyorum. esime bu olayi hatirlattikca bana artik zamani geri alamayacini, evet pisman oldugunu ama artik durumun benimle ilgili oldugunu soyluyor. benzer travmalari yasamis atlatmis birileri var midir? ne onerirler belki bir soz beni kendime getirir umudu ile yaziyorum. uzun oldu simdiden okuyan ve ictenlikle cevap yazanlara tesekkur ederim.
hanimefendi tek bir kagit degil. 1 tomar kagit. 1 hafta gozumde kantoplanmasi ve goz altimdaki cizikle gezdim. illa bicaklanmam mi lazim siddet gormem icin? ya sunu yazsaniz anlarim adami delirtmissin ama yapmamaliydi bunu.Yahu adamın boynunu çizmişsin delirip.
Yüzüne kagıt atıldı diye şiddet gördügünü mü sanıyorsun ciddi ciddi ?