affedemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yasadiginiz sorunlar evliligin ve hayatin olagan seyrinde olabilecek seyler. Son kagit atma olayi hos olmamis ama siz de onun boynunu cizmissiniz. Belki anlatmadiginiz seyler de var. Siz de terapiye baslayin ayrica.

Bakın burda anlaşılmayan bir nokta var. Ben haklıyım eşim haksız demiyorum hatta kendimi durduramadığımı, hıncımı alamadığımı biliyorum bunun için bireysel terapiye de başladım. Hatta olay şu o kağıt olayından sonra ben yine kendime yüklendim. Ne gurursuzun defol gitsene bu evlilikten diye. Sigara konusunu aşamıyorum çünkü eşimin oğluma kötü örnek olacağını, erkenden öleceğinden korkuyorum. Aslında tüm öfkelerim altında yoğun üzüntüler olduğunu görüyorum. Belki çocukluktan gelen hisler, travmalar bilmiyorum. Sadece çok çıkmazda hissediyorum

beni delirten diger durum da o esnada oglumun arabada olmasi idi bu beni yikti
Bağırıp çağırırken oğlunuz arabada değil miydi? Evde bağırırken sürekli tartışma çıkarırken oğlunuz duymuyor görmüyor muydu? Eşiniz kağıdı yüzünüze atınca oğlunuzun arabada olduğu aklınıza gelmiş. Yorucusunuz gerçekten.

Ya tedavi olun ya da eşinizden boşanın.
Oglunuza sigaradan dolayı kötü örnek olacak diye düşünene kadar arabanın içinde yaşadıklarınızın ne kadar kötü bir örneği yeterince teşkil ettigini düşünün.
O gördüklerini asıl çocuk unutur mu ?
Saçmalamayın artık.
Her türlü hır gür kavga kıyametten etkilenecek çocuk için ya sigara kötü örnek olursa diye yaygara koparmanın neresinde mantık var ?
Hala bencilce affedemiyorum diyorsunuz.
Adam yeter ulan deyip resti çekerse o zaman görürüm sizi.
Yıllarca manyak bir babayı çektik biz 4 kardeş.
Birilerinin bozuk psikolojisinin nedenlerini biz yaşamak zorunda mıyız ?
5 yaşında babam annemi dövdüğü zaman şahit oldugum travmayı 39 yasımdayım hala gitmez aklımdan.
Deli deli dolanmayın ortalıklarda.
Gidin tedavi mi oluyorsunuz, boşanıyor musunuz artık canınız nasıl isterse yola koyulun.
Çocugunu düşünen anne feveranı değil bu.

Siz affedecek degil, af dileyecek noktaya gelmissiniz. Sizin bakis aciniza gore degerlendirirsek esiniz gurursuz ve bosanmali. Oglunuza en cok zarari siz veriyorsunuz. Ofke nobeti gecirip, babasina saldiran, herseye konusan, gecmisi unutamayan, olaylari büyüten, histerikli bir anne olarak görünüyorsunuz.

Öfkenizin altinda üzüntü olduğunu söyleyerek davranislariniza bir kılıf bulmussunuz.

Çok şükür çalışıyorum yoksa dediğiniz gibi gurbette zor olurdu her açıdan. Oğlumun durumu aslında yıprattı her ikimizi de ruhsal olarak ayrı yaşamak da bir seçenek en kötü bunu deneyeceğim her şeyi bıçak gibi kesip atmadan

Aynı babam böyleydi.
Annemi bizi döver üzerine 1 hafta pişman olur yazık ben de inanırdım ne güzel bir daha olmayacak der yine yer dayagı otururdum.
Demek ki isteyen gayet kendine çeki düzen verebiliyor kısa süreli de olsa.
Muhim olan o davranısını korumak.
Aşırı sinirlendim şu konuya.
Babama sorsak hep haklı.
Niye ?
Çünkü yaramazmışız.

Yorumunuzun amacı nedir? Beni ölesiye eleştirmek mi, yoksa bir çocuk daha etkilenmesin diye beni kendime getirmek mi? Eğer ikincisi ise siz de üslubunuzu biraz düzeltin çünkü hem benim üslubumu eleştirip aynı tarz öfke ile cevap vermek biraz garip duruyor. Ama size kızmıyorum çünkü iyi niyetli olduğunuzu düşünmek istiyorum

Yahu babanız da şiddet gösteren tarafmış işte. Ben de şiddete öfkelendim diyorum adam bana aptal karı dedi diyorum. Siz konuyu düzgünce okuduğunuza emin misiniz? Evet çıldırdım arabada keşke çıldırmasaydım ama adama da durup lan ne biçim laf etmiş diyemiyor musunuz? Yoksa sizin de travmalarınızı tetiklediği için mi bu kadar öfke dolu konuşuyorsunuz

Kötü niyetim neden olsun ?
Hala kendinizi affedemiyorum sendromuna sokunca buradan babam gibi duruyorsunuz o sebeble kendinize gelin diyorum.

Boyle konulara hep sunu yaziyorum. Esiniz/siz sinirlendiginizde patronunuza bagirip, vurabiliyor musunuz? Cevap almadim simdiye kadar ama muhtemelen cevap hayir. Yani insan isterse herseyi yapabilir, ofkesine hakim olabilir. Siddet bastirabilecek, gucsuz insanlara gosteriliyor. Babanizda oyleymis, kendinizi savunamadiginiz ve kaybetme korkusu olmadigi icin bunlari yasamissiniz. Omur boyu unutamayacagniz travma yasatmis size. Ama eminim ki siz cok iyi bir annesinizdir ya da anne olacaksinizdir ve cocugunuza yasadiklarinizi asla yasatmayacaksiniz

Hanımefendi arabada agzınıza geleni adama sayarsanız size ne diyecekti ?
Haklısın karıcım mı ?

Babam işyerinde bir melek gibi bilinirdi.
Allah'ım şok olmuştuk ailece bunu öğrendigimizde.
Tüm garezi bizeymiş.

Bizde diyoruz ki makineli tüfek gibi konusup durursaniz bir yerden sonra insani çıldırtırsınız. Adam size zarar vermek isteseydi pataklardi, yapmamis. Aksine siz ona zarar vermissiniz. Hakaret duymussunuz cunku insani boguyorsunuz. Konuyu okurken boguldum, yorumlara verdiginiz cevaplarda bogucu. Hakaret etmese iyiymis ama adami köşeye sıkıştırmışsınız

Hanımefendi
Sana saldırmıyoruz farkında mısın bilmiyorum.

Vallaha sizin davranislariniz da normal degil. Sizin de yardim almaniz gerekiyor. Yapi olarak söyleyim böyleyim diye agzimiza geleni sayamiyoruz. Ha saydiniz gelen tepkilere de hazirlikli olun. Ikinizin sansi daha da ileri gitmemmissiniz. Basiniza kaza da gelebilirdi. Travmalariniz varsa bunlari profesyonel yardim ile atlatmaniz gerekir.

Bana göre son noktayı haketmişsiniz.
Adama o kadar lafı sayıp suratıma kagıtları attı demeniz çok komik degil mi ?

Araçta, trafiğe çıkmadan, trafikte seyrederken yaptiklarinizi cok yanlis buldum. Ozellikle trafikte oldugunuz zamanlarda tartisma cikarmamaniz tum toplum için iyi olur. Çünkü trafik dogasi geregi tehlike barindirir ve ne kadar tecrubeli olursak olalim dikkat gerektirir.
Zamanla tartışmalarinizin etkisi hafifler ve yenilerini uzerine eklemezseniz hafifledikce içinizden atarsiniz diye düşünüyorum.

Ne yapmışım da köşeye sıkıştırmışım bıktım sigarandan diyerek mi? Yani o zaman bana aptal karı diyebilir, kafama gözüme bir şeyler fırlatabilir. Burda bana bu yorumları yazanlar gerçekten kadına şiddete hayır diyoruz demesin, kadın hak etmediği sürece kadına şiddete hayır diyoruz desin. Çok konuşursan fiziksel zarar görebilirsin yani?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…