- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.360
- 498
Carsaftan kilo tabii ki belli olur. Zayif bir insanla sisman bir insan ayni mi? Kiloyu belli etmemek isteyen icine korse giyer, o ayri. Ama adam veya kadin beline bombalari sarmissa nerden anlayacaksiniz kilo mu yoksa bomba mi ne? Kim ister ki yolda, otobuste yaninda cocugu giderken bir intihar saldiricisinin kurbani olmak pisi pisine?Bilmediğiniz için öyle davranıyorsunuz hatta bunun adı biraz "önyargı", ben de çarşaflıyım. Çarşaftan kilom bile anlaşılır, çok zayıfsın az kilo al derler hep. Ben nasıl altında bişey saklayabilirim ki?
Bu bir tercih meselesi. Ben bu kıyafetle rahat ediyorsam saygı duyulmalı. Şu da bir gerçek ki; insanlar benden uzak duracak diye kimliğimden ve inanışımdan taviz vermem. Uzak durmak isterseniz sizin kararınız :)
Siz tabii ki o niyetle giymiyorsunuz carsafi, ama o niyetle giyenler de var, nerden anlayacagiz? Gecen sene o niyetle giyen biri Bagdat'ta 14 kisinin olumune sebep oldu. Avrupa'da bazi ulkeler carsafi yasakliyor bu yuzden.. Guvenlik gerekcesi ile.. Guvenlik sadece bir carsafla saglanmaz ama bu da bir suru diger onlemin yaninda bir onlem iste.. Ne kadar cok onlem, o kadar cok guvenlik..
Turkiye'de son senelerde terorist sayisi Suriye'den gelenlerle binlerce oldu, Hizbullah'i, El Nusrasi, Isidcisi, OSOsu, TAk, DEAS, bilmem ne.. Eskiden bir tek PKK vardi, sinirlari acip doldurdular hepsini. Canlari isteyince sokaklara, meydanlara cagiriyorlar.. Devlet beni korumuyorsa, benim kendimi korumam lazim. O yuzden carsaflilardan uzak duruyor olmam sana garip gelmemeli, o sadece onlemlerden biri. Turkiyeye geldigimde kalabaliklardan da uzak durmaya calisiyordum iki yil once. Bu ara bu tur olaylar biraz azaldi, ya da yayin yasaklarindan duymuyoruz, bilemem.
Son düzenleme: