• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adını Sen Koy !

nevbahar

Herkes Olmuş Sahtekar
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
3.910
13
358
40
75470993.jpg

Gökyüzüne Gidiyorum Gelir misin?

...

93833782.jpg

Herkez Biraz Yalnız Aslında!

...

31310345.jpg

Geçersem Sonsuzca Giderim Ama...

...

98754257.jpg

Sarı mı? Mavi mi? Yeşil mi?

29ebb4a7b2817ec86c530278a04f60d3.jpg

Sen Canlı olansın...

Not: Daha önce koyup koymadığımdan emin değilim bu karemi...

50400854.jpg

İlk HDR çalışmam.

Yer: İznik...

...

31652485.jpg

Her zaman çıkamazsın...

HDR nedir ? çok merak ettim forumda aradım ama bulamadım?

HDR bir fotoğraf tekniğidir.

Tek kareden yapılabildiği gibi makbulü 3 kareden olanıdır. 9 kareye kadar HDR yapılabilir. Kısaca söylemem gerekirse;

Aynı manzarayı hiç yer değiştirmeden( Tripod şart oluyor) 3 kez sadece EV pozlamasını değiştirerek çekiyoruz. -1,0,+1 gibi yada -2,0,+2 gibi...

Sonrasında HDR programları ile bu üç kare tek karede birleştirilir, aşırı kaçan renk tonajlar sizin gözünüze kalmış değiştirmek gerisi bu oluyoryerimseniben

Tabi benim ki çok ama çok kısa bir özet. Bu konuda çok uzun makalaler mevcut.

hımmmm çok ilginç ,sanırım bundan dolayı çok gerçekçi duruyor
sanki resmin içindeymişim gibi hisetmiştim
açıklama için çooooooook tşkler saol canım :)

Güzel yorumlarınız için Teşekkür ederim...

a644a49285cac0cc91f3bca722279133.jpg

Sarı Sonbahar

Hepsi birbirinden güzel ama bu en güzel :asigim: Bayılıyorum senin çekimlerine kuzum biliyosun dimi sırnaşık şey

Not: hıdıra selam :smiley-cool:

Allah senin iyiliğini versin:roflol:Başka hıdır çalışmalarımı da ilk sen görüceksin kuzum:asigim:

Beğenisini sunan herkeze teşekkür ediyorum ayrıcaa.s.

ay ben pek sevdim bu hıdır çalışmasını bayıldım yaaaa
keşkem bende yapabilsem ama nevbahar sizin anlatıklarınızı bilem zar zor anladım ki püffffffffffffffff

ay ben pek sevdim bu hıdır çalışmasını bayıldım yaaaa
keşkem bende yapabilsem ama nevbahar sizin anlatıklarınızı bilem zar zor anladım ki püffffffffffffffff

İlk olarak siz tek kareden HDR yapabilirsiniz. Bu 3 kareye göre daha kolaydır. Aslında 3 kare pek zor değil sadece teknik terim içerikli anlattığım için zor gibi gelmiştir.

Siz çekim yaptığınız da HDR kararı verdiğiniz fotoğrafınız için ben size yardımcı olurum merak etmeyin öğrenirsinizyerimseniben

Back