Adım Adım Meme Büyütme Operasyonuna Hazırlanıyorum

Yaa size çok teşekkür ederim ameliyatım p.tsi gunu kas üstü olacak çok araştırdım net bilgi bulamıyordum şimdi çok daha rahatladım birde 2 yaşında bebegim var ameliyatı gizli oluyorum kardeşim gelecek yanıma daha konforlu ve doğal geçiş olması için istiyordum size sorularım olacak ameliyat sonrası ağrınız nasildi kac günde iyileşti dikiş izleri nasil mentor mu kullanıldı slikon olarak ben pürüzlü mentor sipariş verdirmistim birde sargılar ne kadar kaliyor genel anestezi aldınız mi
Rica ederim. Ama şunu da belirtmem gerek benim protezimin özelliğinden de kaynaklı olabilir bu doğal geçiş mevzusu. Ve derinizin ince mi kalın mı olduğu da görüntüde fark yaratabilir. Her vücut kendine özel. Benim ikinci ameliyatım olduğu için mi bilmiyorum ama uyandığımda ilk 2 saat ağrım olması dışında hiç ağrı yaşamadım. Kas altında ilkinde uyandığımda çok kötüydü kesik kesik nefes alabiliyordum kolumu kaldıramıyordum öksüremiyordum falan. Bunda çok rahattım kalktım makyaj yaptım hatta 😄 evet genel anestezi. Benimki motiva ergonomix. Neden pürüzlü tercih ettiniz?

Rica ederim. Ama şunu da belirtmem gerek benim protezimin özelliğinden de kaynaklı olabilir bu doğal geçiş mevzusu. Ve derinizin ince mi kalın mı olduğu da görüntüde fark yaratabilir. Her vücut kendine özel. Benim ikinci ameliyatım olduğu için mi bilmiyorum ama uyandığımda ilk 2 saat ağrım olması dışında hiç ağrı yaşamadım. Kas altında ilkinde uyandığımda çok kötüydü kesik kesik nefes alabiliyordum kolumu kaldıramıyordum öksüremiyordum falan. Bunda çok rahattım kalktım makyaj yaptım hatta 😄 evet genel anestezi. Benimki motiva ergonomix. Neden pürüzlü tercih ettiniz?

Pürüzlü tercih etmemin sebebi kas uetinde kapsül kontrat riskinin daha azalmasından doktorum kas üstu fasya altı olacağını söyledi motivayıda konuştuk fakat yeni olduğu için birde araştırdığımda bir kaç kişinin sorun yaşadığını okudum doktorumda bana bıraktı sadece mentorun kalite olarak bilindik ve son serisinin yeni çıkan içerisinde ki dokunun daha hafif oldugu çok daha iyi geldiğini söyledi yenu sipariş verdik normalde geçen hafta olacaktım yeni gelmiş insallah p.tsi gunu olacağım sedasyon ile uyku halinde olacakmış

Dikişleriniz ne kadar kaldi ne kadar sürede iyileşme yaşandı benimde dedim sertti fakat emzirme süresinden sonra yumuşak tabi ki göğüs derisi kas üstü belli olur mu bilmiyorum simdi ki gogus ölçüm 75 beden

Pürüzlü tercih etmemin sebebi kas uetinde kapsül kontrat riskinin daha azalmasından doktorum kas üstu fasya altı olacağını söyledi motivayıda konuştuk fakat yeni olduğu için birde araştırdığımda bir kaç kişinin sorun yaşadığını okudum doktorumda bana bıraktı sadece mentorun kalite olarak bilindik ve son serisinin yeni çıkan içerisinde ki dokunun daha hafif oldugu çok daha iyi geldiğini söyledi yenu sipariş verdik normalde geçen hafta olacaktım yeni gelmiş insallah p.tsi gunu olacağım sedasyon ile uyku halinde olacakmış
Pürüzlülerde daha doğrusu eski nesil pürüzlülerde bazı sorunlar oluşmuştu özellikle allergan pürüzlülülerle alakalı. Makro pürüz düzeyinin vücuda uyumlu olmadığı falan bulunmuş. Bu yüzden mikro pürüz düzeyine gidilmeye başlandı son dönemlerde yani çok minimum düzeyde bi pürüz. Vücuda daha uyumlu bulunmuş bu şekilde. Sanırım sizin de bahsettiğiniz bu yeni çıkan dediğinize göre xtra serisi var mentorun bu da aynı o şekilde diye duydum. Eğer öyleyse güzel..

Dikişleriniz ne kadar kaldi ne kadar sürede iyileşme yaşandı benimde dedim sertti fakat emzirme süresinden sonra yumuşak tabi ki göğüs derisi kas üstü belli olur mu bilmiyorum simdi ki gogus ölçüm 75 beden
Benimki eriyen dikişti alınmadı. Eğer dokunuz yumuşaksa daha az belli olur bence. Gergin bi dokuda daha bombeli olabiliyor. Kaç cc olacak?

Benimki eriyen dikişti alınmadı. Eğer dokunuz yumuşaksa daha az belli olur bence. Gergin bi dokuda daha bombeli olabiliyor. Kaç cc olacak?
Cc de karar verilmedi ameliyattan once denenecekmis hani hangisi daha güzel durur diye belkide benimde eriyen dikiştir insallah oyledir:) ameliyattan sonra ki sureci merak ediyorum dediğim gibi bebegim var ve eşimden bile gizli oluyorum sargılardan bahsediliyor falan bu kas ustu icinde geçerli mi

Merhabalar :))
Pek çoğunuz gibi yıllardır ben de meme büyütme operasyonlarını, implantları ve yaptıranların tecrübelerini takip ediyorum. Dönem dönem ihtiyaç duydum, dönem dönem bu soruna takılmadım... Aslında sorun hep vardı da psikilojik olarak bu durumu yendiğim ve üstesinden gelemediğim zamanlar oldu diyelim :) Sonunda 2 yıl kadar emen bir çocuğun varlığı, e artık yaşımın geçiyor olması (Dante modu 35), özgüven depolamak ve evliliğime yeni hayecan katmak için bu operasyonu olmaya karar verdim.
Meme üst dokum yok gibi ve alt kısımda en fazla 2 cmlik bir dokum var. 165 boyunda 51 kilo civarındayım. Çok cüsseli bir yapım yok, isteğım kibar ve doğal geçişli b cup bir meme. Çok dolgun kesinlikle istemiyorum. Yani anlayacağınız hayatımda radikal bir değişiklik yaratmayacak boyut istiyorum...
Bu taleplerimle beraber birkaç doktorla online olarak görüştüm ama görüştüğüm doktorların kas altı tekniği kullanmaları nedeniyle vazgeçtim. Kas üstü yaptırmak istiyordum ve ilk yüz yüze randevumu Tamer Şakrak'a aldım. Konuşması falan çok tatlı bir doktor ama boyut konusunda çok söz vermemesi ve ona bırakmamı istemesi, madem yaptıracaksın dolgun olsun demesi ve tabii ki fiyatının istediğim motiva ergonomiks için pahalı olmasi sebebiyle ameliyat günümü almışken vazgeçtim..Aynı zamanda kas üstü tekniğinin, üst dokumun olmayışı ve kilo olarak çok dolgun olmamam sebebiyle bana ileride problem yaratacağını hissettim...
Sonrasında tatlış sonuyokbunun93'le tanıştım ve yaptığımız ve hala başının etini yediğim uzun yazışmalarımız sonucu Vanity Estetik Doç. Dr. Sedat Tatar'ı incelemeye aldım. Yaptığı işleri, Doçent oluşu ve bir hastane kurumuna bağlı oluşu açıkçası güven verdi.
Velhasıl kelam 10 Mart günü ameliyata giriyorum :)) online görüşme sonrası yuvarlak ya da damla implanta uygun olduğumu belirtti tercihi bana bıraktı. Boyut olayını hiç konuşmadık henüz. Beğendiğim görselleri göstereceğim kendisine.
Yarın muayene ve testlerim var. Operasyon öncesi kan değerleri kontrolü ve malum covid testi olacağım. İsteğim kas üstüne uygun olmadığım için dual plan olmak ve damla silikon yaptırmak... reallife sitelerinden görüp beğendiğim modeller çoğunlukla damla silikon çıkıyor. Ve beğendiğim meme modellerinde 275-300 cc arasında çıkıyor.
Yarın muayene sonrası gelişmelerden haberdar edeceğim.
Hepinize sevgiler ☺
Merhaba nasil oldunuz şimdi ki ağrılarınız nasil

Merhaba nasil oldunuz şimdi ki ağrılarınız nasil
Merhaba, bugün düne göre daha iyiyim. Ama ödemler fazlalaştıkça sütyen sıkıyor ve ağrım oluyor hem ön kısımda hem de sırtımda. Yatıp kalktıktan sonra en çok ağrım olan zamanlar. Ama sırt ağrım daha çok zorladı beni... dikislerimi hissetmiyorum pek. Onun dışında kendimi zorlamadan işlerimi halledebiliyorum, kol kaslarımı çok kullanmamaya çalışıyorum. Bol bol sıvı ve ilaçları tüketiyorum şuan ağrı kesici ve kas gevşetici kurtarıcım gibi. Yarın çok sıcak olmayan bir duş almamı söyledi doktor. Bakalım yarın umarım daha iyi olurum..

Merhaba, bugün düne göre daha iyiyim. Ama ödemler fazlalaştıkça sütyen sıkıyor ve ağrım oluyor hem ön kısımda hem de sırtımda. Yatıp kalktıktan sonra en çok ağrım olan zamanlar. Ama sırt ağrım daha çok zorladı beni... dikislerimi hissetmiyorum pek. Onun dışında kendimi zorlamadan işlerimi halledebiliyorum, kol kaslarımı çok kullanmamaya çalışıyorum. Bol bol sıvı ve ilaçları tüketiyorum şuan ağrı kesici ve kas gevşetici kurtarıcım gibi. Yarın çok sıcak olmayan bir duş almamı söyledi doktor. Bakalım yarın umarım daha iyi olurum..
Çok çok geçmiş olsun insallah bu ağrılar da geçecek zor olanı atlattınız ve elinizde mükemmel gogusleriniz olacak🙏💐 Bir an önce iyilesmeniz dileğimle..

Çok çok geçmiş olsun insallah bu ağrılar da geçecek zor olanı atlattınız ve elinizde mükemmel gogusleriniz olacak🙏💐 Bir an önce iyilesmeniz dileğimle..
Teşekkür ederim umarım daha iyi olurum... henüz son formlarını bilemiyorum tabi... bu arada göğüs yapımda sarkıklık olmaması için hesaplama yaptı doktorum, ya polytech takacaktı ya da mentor. Mentor 330 cc damla protez olmuş

Teşekkür ederim umarım daha iyi olurum... henüz son formlarını bilemiyorum tabi... bu arada göğüs yapımda sarkıklık olmaması için hesaplama yaptı doktorum, ya polytech takacaktı ya da mentor. Mentor 330 cc damla protez olmuş
Kas altı haliyle zor bir süreç ama 4 gündem sonra rahatlama olacak sizin daha çok yeni insallah hersey düzelecek bugün zor olması ağrı kesiciler damar yolu gibi olmuyor etkisi çok tesirli gelmiyor güzel olacak ınanıyorum hersey istediğiniz gibi olsun

Kas altı haliyle zor bir süreç ama 4 gündem sonra rahatlama olacak sizin daha çok yeni insallah hersey düzelecek bugün zor olması ağrı kesiciler damar yolu gibi olmuyor etkisi çok tesirli gelmiyor güzel olacak ınanıyorum hersey istediğiniz gibi olsun
Teşekkür ederim evet ağrı kesiciler daha az etili. Ama inan sırt ağrısı mı meme ağrısı mı dersen sırt ağrısı beni daha çok zorluyor 😶

3. Günden ameliyatın ardından 55. Saatten merhaba,
Dün gece en rahat uykumu geçirdim. Yataktan desteksiz kalkabildim. Kesintisiz uyudum. Sabah ilk uyanınca biraz ödemlerin yukarı çıkması sebebiyle ağrı oluyor ama kahvaltı sonrası ağrı kesici ve kas gevşetici yarım saat sonra etkisini göstermeye başlıyor. Bugün göğüs ya da sırt ağrısından çok sutyenin en alt demir kopçaları sanırım battığı için rahatsız etti. Şimdilik o bölgeye pamuk koydum. 1. Gün odemlerden dolayı baya ayrık duran meme uçları dün karşıya bakıyordu ve yakınlaşmıştı. Çok rahatsız olduğumda 5 10 dakika sutyeni açabileceğimi söylemişlerdi genelde akşam saatlerinde kullanıyorum o hakkımı. Dun akşam yemek yapabildim bugün de kahvaltı hazırlayıp etrafı toparlayabildim kendimi çok yormayacak şekilde. Göğüs ağrısını çok derin nefes alırsam hissediyorum ki büyük çoğunluğu ağrının sıkı sutyenden dolayı, çıkardığımda anlayabiliyorum.
Bugün banyo yapabileceğimi söyledi doktorum ama ben yarın yapmayi planlıyorum daha yeni toparlanmayı hissediyorken farklılık yaratmak istemiyorum.
3. Gün notlarım Şimdilik bu kadar.
Operasyonu geçirmiş kişilerden spor sutyeni önerisi alabilirim... şimdiden teşekkürler :)

Merhaba,
Perşembe gerçekleşen ameliyatın ardından bugün 4. Günüm. Sabahları çok daha rahat uyanıyorum ve ödemler sebebiyle sabah ilk kalktığımda oluşan göğüs üstündeki ağrılar çok daha hafif ve hızlı azaliyor. Herhangi bir ağrı kesici ya da kas gevşetici almadan 3-4 saat durabiliyorum ilk uyandığımda. Zaten aldığım ağrı kesici ve kas gevşeticiyi aslında bedeni sıkı sıkı saran ameliyat sütyeni yüzünden alıyorum... Bugün ilk banyomu yaptım ve saçlarımı kendim kuruttum. 2. Günden beri kendim giyinebiliyorum. Çok efor sarfetmeden yerleri süpürüp kahvaltı ve akşam yemeği hazırlayabiliyorum. Sadece akşam artık sofra kurma noktasında eşimden destek aldım ayakta durmaktan yorulduğum için. Bulaşık makinesini de 2 günden beri boşaltıp doldurabiliyorum ama artık daha seriyim ve daha rahatım. Üst dolaplardan bir şey almak ve yerleştirmek için bir basamak kullanıyorum. Ellerimi kafa hizamdan yukarı kaldırmıyorum ve herhangi bir ağrı hissetmiyorum. Çok kas gücü gerektirecek hareketlerden kaçırıyorum ve kontrollü davranıyorum.
Meme üst bölgesinde ödemler var haliyle ve şişler. Şekil alması ödemler ininceye kadar sürecek... şimdilik bu kadar...

Merhabalar nasıl oldunuz?
Merhabalar :)

Bugün 16. Günüm...
7. Günümde pansuman ve doktor kontrolüm vardı her şey yolundaymış. Ameliyat olduğumu unuttum diyebilirim :) Normal yaşantıma %90 döndüm. 5 kilonun üzerinde bir şey kaldırmamaya dikkat ediyorum. Kollarımı gayet rahat hareket ettirebiliyorum. Ödemlerim baya azaldı ama hala daha var şekli oturmaya başladı. Şu anki haliyle görüntüsünden rahatsız değilim ve güzel duruyorlar daha da düzeleceğini bildiğim için moralim gayet yerinde :) Doktorum ilk günden itibaren yan yatabilecegimi söylemişti ben de sırt üstü ve yan yatabiliyorum uyumada çok sıkıntı çekmiyorum açıkçası. Beni en çok zorlayan sırt ağrısı olmustu, hatta içtiğim kas gevşetici ve ağrı kesicileri sırt ağrım için içiyordum. Sanırım medikal sütyene alıştım ve ödemlerin inmesiyle o çok sıkma olayı da azaldığı için sırt ağrım da kalmadı. Tüm işlerimi aksatmadan yapabiliyorum ve bunu 5 günden itibaren yapıyorum. Doktorum spor sutyenine geçebileceğimi soyledi biraz daha bekliyorum çünkü şekil konusunda medikal sütyen gerçekten çok güzel toparlıyor. Ha alar ısınınca spor sütyeni kullanmaya başlayacağım ama sadece gündüzleri. Geceleri medikal sütyeni takmaya devam edeceğim. Dikis izleri meme alt çizgisine baya yaklaştı, biri yarım cm digeri de 1 cm den az yukarıda. Şuan deri merhemi kullanıyorum, 1 hafta sonra silikon bant tedavisinde başlayacağım. Şimdilik bu kadar 🤗

Merhaba evet ameliyat oldum aynı gün eve çıktım. Ödemler sebebiyle ağrım var ama onun dışında yürümede bir sıkıntı yaşamadım. Kollarımı çok yukarı kaldırmamaya çalışıyorum. Yani kaslarımı çok kullanmıyorum. 4 gün gibi bir sureden bahsetti doktor. Bugun saha 24 saat oldu operasyonun üzerinden. Şimdilik fena değilim otururken ve ayakta yatmaktan daha rahatım.
Hangi doktora ameliyat oldunuz acaba şuan memnunmusumuz sarkma da varmıydı göğüslerinizde

Merhaba gecmis olsun cok guzel anlatmissiniz surecinizi umarim hep memnun kalirsiniz. Sizlere bir sorum olacak breast implant illness durumunu hic arastirdiniz mi?
Ben haftaya cumaya gun aldim yillardir istiyorum bu ameliyati ama hep icim de endiseli bu hastalik bana da vurursa diye. Hic doktoruna soran var mi ya da doktoru bahseden var mi bu hastaliktan?

Hangi doktora ameliyat oldunuz acaba şuan memnunmusumuz sarkma da varmıydı göğüslerinizde
Ben Doç. Dr. Sedat Tatar'ı tercih ettim. Özgecmişini ve yaptığı işleri araştırmanızı öneririm... sarkma şu şekilde vardı, ben çocuğumu 2 yıl kadar emzirdim ve 5 aydan itibaren tek memeden emdi sadece. Emdiği meme diğerine göre 1-2 cm daha sarkık bir deriye sahipti. Ama söz konusu sarkma protezle yok oldu çünkü sarkma olan memeyi toparlayacak bir boyut seçildi. Çok memnunum 40 gün oldu şuan hem görüntüsünden hem de sağlığımdan çok memnunum.

X