adım adım birikim

Bizde dikkat etmenin ilk adımı harcamaları yazmak oldu. Sadece günlük harcadığımız miktarı manav- kasap-pastane- lokanta-market diye kısa başlıklarda gruplandırarak yazdık. Misalen bir pasta 30 lira dersek çokda fazla bir miktar değil. Gözümüze az görünüyor.Ama bu harcamaları toplu olarak yazınca ne kadar da çok harcadığımzı farkettik.
2.635 le başladığımız aylık "mutfak" harcamasını 1500-1000' lere düşürmeyi başardık.
Belki size de yardımcı olur diye yazmak istedim.

İyi akşamlar arkadaşlar ben bugün pazara gittim
yarım kilo limon. 1.5
3 liralık mısır unu
2 liralık susam
1 kilo ıspanak 2tl
Kilosu 1.5 dan 4 liralık havuç ve turp
1 kilo nar. 4tl
3 tanesi 10 lira olan ev terliği den 3 tane terlik
5 liradan iki tane panduf aldım kızlara 10
1 koli yumurta 9 lira
Pırasa portakal elma evde vardi almadım
Marul 2.5
Maydanoz 1 TL toplamda 49 TL harcadım

1 liradan oğlumun kumparasina attim

Aynen canım... Yazınca nerelere ne kafa harcanmış, gerekli miydi gereksiz miydi diye sorgulayabiliyorsun kendini.

Yine oyle sebze meyve fazla pahalı değil... Kar yağdığı zaman bi fiyat artışı olmuştu :)

Bizim buraya bu sene kar 2 kere yağdı ve iki günde eridi fazla kar görmedik evet hesapli
Burada İstanbul'da karnabahar 3 liradan birden 7 liraya çıktı... Portakal her yerde 1 tl idi kar zamanı 4 liraya çıktı şimdi ise 1.5 2 arası.. Ateşi dindi ama kardan sonra baya zorladı çiftçileri

Burada İstanbul'da karnabahar 3 liradan birden 7 liraya çıktı... Portakal her yerde 1 tl idi kar zamanı 4 liraya çıktı şimdi ise 1.5 2 arası.. Ateşi dindi ama kardan sonra baya zorladı çiftçileri
Karnıbaharı pek seven yok bizde kilosunu sormadım ama küçük karnıbaharın üstünde 1 TL yazılıydı portakalı eşim marketten aldı kilosu 3 TL idi canım pazarda 2 tl

Fuzuli hiçbirşey yok sanırım. Sağlıkla yiyin.
Ben çok çöpe atıyorum. Eğer hiçbir şeyi telef etmeden bir ay geçirsem inanın masrafım yarıya iner. Dikkat etmeye çalışıyorum ama markete gidince ihtiyacım olmayan birçok şey alıyorum. Misal evde kaşar var ama yetmezse diye alıyorum.Sonra küfleniyor ve çöpe gidiyor.
2 kişiyiz o yüzden birçok şey fazla geliyor.Ama engeleyemiyorum.Evde olsun mantığıyla çok şey alıyorum.

Bitmesine yakın alın... Bu haftadan itibaren başlayın liste yapmaya yavaş yavaş azalanları, eksilenleri yazın listeyle çıkın markete

Kolay kolay israf etmem nadir kaşar peyniri için ben büyükse az az bölüyorum dondurucuya atıyorum yiyeceğimiz kadar çıkartırım

Ben buzluğu aktif kullanmıyorum çünkü yeteri kadar alıyorum ve buzluktan kullanmayı sevmiyorum
Daha doğal daha taze olmasını seviyorum

Ama siz madem fazla alıyorsunuz , ya az almaya çalışın , ya da o an fazla olan herşeyi buzluğa atın ..
Mesela kaşarı paketiyle atabilirsiniz ya da rendeleyip atabilirsiniz
Markete listeyle çıkabilirsiniz
Alırken çöpe atacağınızı düşünün , onu alabilmek için nasıl çalıştığınızı düşünün , ya da bir yudum su bulamayanları düşünün , açlıktan ölenleri .. böyle böyle kendinizi frenleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…