adım adım birikim

Nevresimleri her hafta değiştirmiyor musunuz ?

bence konumuzla çok alakalı bi husus değil ama nevresimleri renklilerle birlikte söylemiş olabilir arkadaş

Renkli
Beyaz
Nevresim
Banyo paspasları
Vileda ucu
2 kez de oğlumunkiler
Yüzme kıyafetlerim olmak üzere 8 kez makine çalışıyor
Misafir geldiğinde masaörtüsü için ayrıca çalışıyor
+ Yazın pikniğe gittiğimiz için piknik örtüleri derken haftada 8-10 arası makine çalışıyor

Ben de az çamaşır yıkamak istiyorum

Renkliler haftada en az 3 kez
Banyo paspası
Beyazlar 2 kez
Çoraplar ve alt eşortmanlar
Koyu renk üst kıyafetler
İç çamaşırları
Kazaklar
Tabi ekstra battaniye vs gibi şeyler mutlaka çıkıyor
Ben bunları bu şekilde ayrı yıkıyorum
Hem çamaşır makinesi hem kurutma makinesi çalışıyor haliyle ütü de. 2 küçük çocuğum var. Bu durumda ne elektrik ne de su faturası az gelmiyor

Bu tamamen hayat tarziyla alakali mesela bizim ayrica makine calistiracak yüzme kıyafetlerimiz yok camasir mk 9 kilo benim onu dolduracak kadar kirli biriktirmeden calistirmam nevresimlerim mesela 6 tane var haftada mutlaka degisir 3-4 nevresimi 1 defada yikarim buda ayda 1 kere yapar sofra masa ortusu vs. Fazla kirlenmez hem cocuk yok hemde evde surekli yemek pisirip yemiyoruz calisma saatlerimiz denk gelmisse oluyor
Buda ayda bire tekabül ediyor ote yandan banyo paspasi vileda ucunu vs makinede yikamam bana gore makinede basimi koydugum yastik kilifi yada yüzümüzü sildigimiz havlular la banyo paspasi yer sildigim vileda ucu ayni yerde yikanmamali onlari balkonda kendim yikarim guneste kuruturum dedigim gibi tamamen tercih ve yasam tarzina gore degisir

Dediğiniz gibi battaniye , bornozlar , koltukların minderlerinin kılıfları , tüller , güneşlikler de oluyor ayrıca ..

Son düzenleme:

Dediğiniz gibi yaşam tarzıyla hayata ve temizliğe bakış açısıyla ilgili ..

10 taneye yakın nevresim takımım var , ama çıkardığım nevresim takımını koskoca 1 ay kirli sepetinde bekletmek hiç bana göre değil , çıkardığım an direk makineye atıyorum ..

Balkonun terliğiyle eve basmam , balkona değen şeyi eve sokmam , kapalı balkon olmadıktan sonra balkon evin dışı gibidir bana göre , çünkü dışarının tozu pisliği olduğu gibi balkondadır .. Orayı yıkarken kullandığım çekçeki banyomda bile kullanmam .. Oranınki oraya özeldir ..

Önce paspasları , sonra vileda ucunu yıkıyorum , sonra da makineyi 1 kez de boş çalıştırıyorum , içi temizlenmiş oluyor , zaten her yıkamada sirke kullanıyorum , o da mikropları kırıyor ..

Masa örtüsü sadece misafir geldiğinde seriyorum , onu da masayı kaldırır kaldırmaz makineye atıp yıkıyorum ..

Yazın da piknik örtülerini her piknik sonrası yıkıyorum , çünkü bu tarz şeyler bana göre tek kullanımlık olmalı yani kullanıldığı an bekletilmeden yıkanmalı ..

Son düzenleme:
Selam Hanımlar =))
Nasıl gidiyor birikimler, tasarruflar =))
Ay sonu geliyor, kumbaramı açmama 5 gün var, sanırım 1,5 gramı tutturacağım
birikim + düğün takı ve paralarını peşinat yapıp, yatırımlık ev aldık. 3 yıl boyunca her ay 2250 kadar zorunlu tasarruf etmiş olacağız. bunun dışında da üç-beş demeden köşeye atıyoruz inşallah. ekonomiyi takip ettikçe kendimi kötü hissediyorum. allah memleketimizin sonunu hayır etsin.

Bir takım nevresim için 1 defa makineyi çalıştırmanız , buna bağlı olarakta elektrik ve su faturanızın fazla gelmesi gayet olağan bu durumda bende az çamaşır yıkamak istiyorum diye mesajın sonuna eklemeniz garip kaldı sadece

Ayrıca herkesin temizliği kendinedir burada konumuz temizlik titizliğimiz değil birikim..
İnanın sizin balkon paspasınızı sadece orda kullanmanız,efendime söyleyeyim nevresimi hemen bekletmemeniz,makinede sirke kullanmanız,evinizdeki hijyeniniz ,size göre tek kullanımlık olması gereken şeyler vs. burda kimsenin bununla ilgileneceğini sanmıyorum dediğim gibi birikim ve tutumlu olma hakkında açılmış bi konuda gereksiz bi detay olmuş mesajınız..

Hayırlı olsun eviniz, Allah sıkılmadan ödemek nasip etsin inş.
Ben ekonomiyi takip etmeyi bıraktım, son bir haftadır haberde izlemiyorum, çünkü çok moralim bozuluyor
Umarım düzelir, tek tememnnim bu

Hayırlı olsun eviniz, Allah sıkılmadan ödemek nasip etsin inş.
Ben ekonomiyi takip etmeyi bıraktım, son bir haftadır haberde izlemiyorum, çünkü çok moralim bozuluyor
Umarım düzelir, tek tememnnim bu
moral bozuldukça da sürekli daha fazla nasıl tasarruf ederim düşüncesi oluşuyor. en azından bende öylebu para ulaşamayacağım yerde dursun, yok şu kadarı elimin altında olsun vs gibiekonomi ve diğer güncel konuları takip etsek bir türlü, etmesek bir türlü.

bu arada güzel dileklerin için teşekkür ederim

Merhabalar..
Bir hafta arayla iki kez saglik problemi yasiyorum. 250 300 tl civari masrafim oldu
Su an upuzun dumduz yatiyorum tum sirtim boynum tutuldu. Daha oncede yasadigim bir problem tekrarladi bir ay fizk tedavi almistim oyle acilmisti. Herseyin basi saglik hep diyoruz basimiza gelmeden asla anlamini hissetmiyoruz.
Bu hafta birikime dair tek tespitim 200 tl civarinda tl para tutmak. Ben hepsini doviz ve altina ceviriyordum. Bozdurmaya insan kiyamiyor ama biraz tl de tutsaydim fena olmazdi.

geçmiş olsun, allah şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…