adım adım birikim

Kilit nokta kredi karti ben kozmetikti kiyafetti hic duramiyorum sadece ben harciyorum bu karti esim karismaz
Kredi kartına yuklenmemek için cuzdanından çıkarıp evde durabilir 2-3 gun kadar...bakalım kredi kartım evde durduğu zamanlar tepkin ne olacak. Bu arada hoşgeldin canım

Kredi kartına yuklenmemek için cuzdanından çıkarıp evde durabilir 2-3 gun kadar...bakalım kredi kartım evde durduğu zamanlar tepkin ne olacak. Bu arada hoşgeldin canım

Sagol hosbuldum canim aslinda ödemeleri yapinca nakitte azalıyor ya yanimdaki nakiti harcamayayim diyip karttan aliyorum arac bende yakıtı ben alirim genelde bide sigara kullaniyorum hergun olmasada 2 gune 1 paket alirim esim fazla icmez hatta hic icmez arada oyle eserse ama ben iste stres yasayip sigaraya sariliyorum 10 tl oda

Sagol hosbuldum canim aslinda ödemeleri yapinca nakitte azalıyor ya yanimdaki nakiti harcamayayim diyip karttan aliyorum arac bende yakıtı ben alirim genelde bide sigara kullaniyorum hergun olmasada 2 gune 1 paket alirim esim fazla icmez hatta hic icmez arada oyle eserse ama ben iste stres yasayip sigaraya sariliyorum 10 tl oda
İlk olarak sigarayı bırakmandan yanayım ama ilk başlarda bu olanaksız hale gelebiliyor... Sarma sigara deneyin bence... Ayda 100-150 lira gibi bir miktarı paket sigaralara vereceğiniz yerde 20 liralık aldığınız tütün sizi baya idare edecektir... Sarma makinesini alıp siz sarın :)

Esimin kardesi ondan aliyordu ama tütünü cok sertti icemedim :anne: keske 150 200 olsa ben 300.den asagi gitmiyordur herhalde
Sertlikleri değişiyor.. Siz pitasadaki hafif olanlarından bir deneyin bence Birde tütünler açıkta kaldığı zamanlar sertleşir.. İçen kişiye ağır gelebilir.. Tütün poşetinin ağzı açık olmayacak veya sardığınız sigaralar açıkta kalmayacak kutu içinde kalacak. Tütünün sertleşmesini engeller. :)

Hayırdır canım nereye gidiyorsun
Sınavlara çalışmak için üyelik iptali yaptırıyorum ama geri gelecem
Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim.
Gelecek yıl bebek düsünmeye başlayacam hayatımı o zamana kadar biraz yoluna koymam gerek.
Eski topikleri yine yazarim gelince de burda paylasırım.

Gelecek yıl bebek düsünmeye başlayacam hayatımı o zamana kadar biraz yoluna koymam gerek.
Hasatvakti Hasatvakti allah gönlüne göre versin inşallah hedeflerine çabucak ulaşırsın. Hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

Merhaba kizlar bende birikim yapmak istiyorum ama malesf bu konuda biraz savurganlik var gibi kendimden bahsedeyim 6 aylik evliyim 28 yasindayim bankaciyim evimize aylik 4000 kadar para giriyor 1435 tl konut kredimiz var esimin ev pesinati ve askerlik icin kredisi var 800 gibi yapiyor sanirim benimde 5 bin tl bi kredim var aylik 550 ödüyorum bes yapmistim 1 seneyi gecti isveren katkili oldugu icin biraz daha avantajli orda 4 bin kadar birikimim var benim kredi kartim var ayda genelde 700den asagi gelmez faturalari esim ödüyor konut kredisini paylasiyoruz diger borclari herkes kendi ödüyor

1435
800
550
700

Bunlar aylık kredi ve kred kartı
Geriye sadece 500 kalıyor
Bununla hem faturalar hem mutfak masrafı hem genel market , temizlik alışverişi vb nasıl yetiriyorsunuz ?

Gitmeeee ya biz ozleriz seni:KK43: uzucu bir msj uyelik iptali vs

1435
800
550
700

Bunlar aylık kredi ve kred kartı
Geriye sadece 500 kalıyor
Bununla hem faturalar hem mutfak masrafı hem genel market , temizlik alışverişi vb nasıl yetiriyorsunuz ?

evde olmuyoruz gün içinde doğalgaz 250 civarı elektrik 80 su da 20-30 aralığında geliyor 30 tl de aidat var pazar haftada 1 gün yaparız 10-15 tl gider eşim genel çoğunlukta akşamları çalıştığından fazla yemek yapmam yalnzım diye annemlere giderim aslında nerdeyse hergün annemlerde olurdum ama bu aralar biraz azalttım :dondurma: ha bide benim ayda ortalama 300 tl setcardım var market ve bahsettiğiniz diğer giderleri ordan karşılarız oda artar bile çünkü heray alınan belli başlı şeyler dışında temizlik kişisel bakım ürünlerini 2 ayda bir filan alırız şampuan deodorant deterjan filan :KK51:

beyaz eşyaları A+++ almak çok iyi fikirdi bu arada onuda belirteyim bulaşık mk. 2 günde bir çalıştırırım yemek yapmam fazla ama bizde çay kahve olayı çoktur :kahve: çamaşır mk. haftada 2-3 rahat çalışır elektrikli süpürge de öyle bu ay 48 tl elektrik kesilmiş :KK28: cidden tasarruflu kızlar evlenecek olanlara tavsiye ederim

Son düzenleme:
selam tekrar. biz de iki kişi olduğumuz için beyaz eşyalar çok çalışmaz. bulaşık makinam 2 veya 3 günde bir, çamaşır makinam haftasonu bi renkli bi beyaz sadece. beyaz bazen iki haftada bir olabiliyor. dondurucum ve buzdolabım doğal olarak sürekli çalışıyor ama elektriğim genelde 48 civarı. bi geçen ay çok geldi o da misafirlerim vardı uzun süreli.

X