adım adım birikim

ben o zaman yazdıklarımda kımsenın adını vermemıstım kı ozellıkle sızın adınızı vereyım. ben yazdıklarınızla guclu durusunuzu cok takdır eden bırıyım zaten. benı o sekılde degerlendrdıgınızde cok ama cok kırılmıstım. gayet saygılı bi şekılde kırıldıgımı yazmıstım ancak ısım vermemıstım.

Sağlık olsun olabilir böyle yanlış anlaşılmalar ya da bilmeden istemeden birbirini üzmeler. Birbirimize değer verip kendimizi açtığımız sürece normal böyle durumlar.. ben de ikinizi daha önce de takip ettiğim için yazmak istedim istemeden bir kırgınlık oluşmasın diye..

Teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığın içiN ancak bu içimizi döküp, bunu daha sonrA aleyhinde kullanma olarak görülmesin lütfen
Yani bir kadın içini ve öZelini yazıyor, ben de bu durumundan yararlanıp intikam alıyorum gibi görünmesin

Ne demek bir yudum mutluluk şuan olayın üzerine kırgın hassas olabilir ilerleyen günlerde seni anlayacağını düşünüyorum kötü niyetle yazmadığını farkeder ve özrünü kabul eder.. kinlenecek bir durum bile oluşmuyor ki aramızda herkesin bir mizacı var sadece..

etiketlenmişim ben de hemen geldim. 4 yıl kadar önce bir edebiyat sitesinde yazdığım şiirleri paylaşıyordum. sitede yaşça benden epey ama epey büyük bir büyüğüm bana taktı. ne şiir yazarsam yazayım, beni yerden yere vuruyor falan. ben bu adama gıcccııııkkkk olmuştum. aslında şiirlerini de hayranlıkla okurdum. neyse sonunda ben ona kendimce (!) haddini bildirdim ve engelledim. bir süre sonra da unuttum. aradan iki yıl gibi bir zaman geçti. gittiğim şiir dinletilerinden birinde, sohbet ortamına kaldım. saçları epey kırlaşmış bir abiyle sohbete daldık. ama nasıl keyif alıyorum, kendisiyle bir dahaki sefere görüşmek için sözleşiyoruz. bu bir kaç ay kadar sürdü. bir gün yine grup içindeyiz, bana kendine ait bir şiirini okur musun dedi. ben de okudum. sonra bana 4 yıl önce yazdığım bir şiirin ilk bir kaç mısrasını okudu. ardından o edebiyat sitesindeki rumuzumla bana hitap etti. şoka girdim. hala şaşkın şaşkın bakıyorum, sevimli küçük kız büyümüşsün. şiirlerin de büyümüş, tarzın oturmuş vsvsv. sonra yerden yere vuran bir kaç eleştiri yaptı, bende o an jeton düştü. izini kaybettirdin ama bak kanlı canlı karşıma yine çıktın. hala bana gıccık oluyor musun dedi. ben gülmeye başladım, tabi masadakiler bir şey anlamadı. şu an kendisi en sevdiğim büyüklerimden biri. hatta nikah şahidim oldu. ailecek görüşüyoruz, eşi ablam oldu. iki harika kızı var.

demem o ki burası sanal. biz gerçek olsak da yazıyoruz, ses yok, mimik yok, göz teması yok, vücut dili yok. yanlış anlamaya ve anlaşılmaya gebe bir ortamdayız. fazlaca takılmamak lazım. yanlış anlamayı bir kez düzeltiriz veya düzelttiğimizi zannederiz, baktık yanlış anlamalar hala devam ediyor eyvallah, peki deyip yola devam etmek lazım. kendi adıma ben öyle yapıyorum. ısrarcı olup ne birilerini istemeden üzelim, ne açıklama yapmak zorunda kalıp yıpranalım.

öyle bir anımı paylaşasım geldi.

Son düzenleme:
Aynen canım... Dediğin gibi hiç bişekilde mimik ifade olmayınca çok çabuk yanlış anlaşılabiliyor. :) SertSessiz ablamda yanlış bişey kullanmayayım diye de tdk ya bakmış mesela... :) bir yudum mutluluk ablamda da bu konuda hassasiyet olunca biraz böyle bir ortam oluştu :)

Merhaba Hanımlar,
Bir süredir yazamadım. Kış ortası küçük çocukla beraber taşınma işlerini halletmeye çalışıyorum. Bir yandan da ay sonunda işyerinde önemli bir denetim var. Onun hazırlığı ile uğraşıyorum. Haftasonu eşimin teyzesinin kızının düğünü varmış. 3 gün önce haberimiz oldu. Memlekete gitmemiz gerekiyor. Epey masraflı olacak. Benzin, çeyrek altın, görümcem yeni eve taşındı ona ev hediyesi, kızı karne alacak ona hediye vs. derken bu ayın da beklenen beklenmedik gideri çıkmış oldu. Bir ay birşey çıkmasa şaşıracağım gerçekten.

izninizle alıntı yaparak yazıyorum....
çok haklısınız...çocuk yaşlarda babamı kaybettim...akraba olarak yakın sayılacak kimselerin bana giysi alıverişlerinde ''yetimdir'' söylemleri kahrederdi beni...acındırma,,,ezikleme,,,aşağılama,,,yoksunlama,,,adı her neyse işte duygunun...babasızlığımı kafama kafama yüreğime yüreğime sanki bir tokmakla vururmuş gibi hatırlatırlardı.tabii onlar farkında değillerdi,şimdi suçlayamam...ama kahrederdi beni...sanki bunun suçlusu ya da sebebi benmişim gibi hissederdim....
satırları okuyunca yazmadan edemedim...haa laa ''yetim'' kelimesinden nefret ederim...

bence o kelime babasız olma durumu değil...yoksunluk...

yazan kişinin art niyetle yazmadığına eminim...yazılarınızı okuyorum hemen hemen çoğunuzun ....

sevgili bir yudum mutluluk....siz çok güçlü bir kadınsınız...size gıpta ediyorum...sevgi ile mutluluk ile bir ömür sürün oğullarınızla....

ne yazık ki her ay dediğiniz gibi ekstra bir olay çıkıyor elecda
ne yapalım çalışıyoruz deyip, şükredip , sağlık olsun gerisi olur deyip fani hayatımıza devam edeceğiz
inan bende bazen bunları dişlerimi sıkarak söylesem de bir başkası deyince farkındalığım artıyor
belki bende sana iyi gelirim

Ablacim sen hassasiyetini belirttin ya ben de kendi hassasiyetimi belirtmek istedim.
Bazen bir sey soruyorum cevap var cevap var yani öyle bir cevap geliyor ki bir daha bir sey yazasim ya da sorasim gelmiyor bu konuya biraz dikkat edilmesi için yazdim.
Iznin olursa ben senin icin düsündüklerimi yazmak istiyorum.
Eşinden bosandigini saniyordum ve ne kadar güclü bir kadin diyordum icimden hep... Kuzucuklarinla dimdik ayaktasin.
Dün ögrendikten sonra da seninle ilgili düsüncem degismedi cocuklarinin arkasindasin dag gibisin allah kuzularinla sana mutlu bir ömür versin inşallah.

Çok teşekkür ederim...sevgi dilini ne kadar güzel konuşuyorsunuz ve ne kadar düşünceli, kibar, hassas birisiniz...yazdıklarınız içime işledi...Rabbim size çok güzel günler görmeyi nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…