adım adım birikim

Kızlar birkaç şey daha söyleyip bu konuyu kapatmak istiyorum. Evet inanıyorum Sertsessiz'in kötü bir niyeti yoktu ve ona kızmıyorum, kaç kez özür de dilemiş sağolsun...
Toplumun diline yerleşmiş kalıplaşmış sözcükler var...ama bunu söylerken karşımızdaki ne hisseder diye düşünelim...Tdk sözlüğündeki anlamını aşar bazen hissettiklerimiz, açtığımız ya da kanattığımız yaralar...en basitinden bir örnek; "kısır" çocuğu olmayan bir kadın için söylenir ama biz bunu o hanımefendiye sözlükteki anlamı bu diye söylersek olur mu? incinmez mi? kırılmaz mı? Bu sözcükleri benim anneannem söylese hiç üzülmem çünkü öyle görmüş yetişmiş, yaşlıdır derim...ama biz hepimiz eğitimli insanlarız..lafın nereye gittiğini hesap etmemiz gerekir...
Bir insan annesini babasını kaybedebilir..Bu onun ya da başkasının suçu değildir, Allah'ın takdiridir...Peygamberimiz bile annesiz babasız büyümüştür...YAPILMASI GEREKEN BU KİŞİLERE ACIMAK, AŞAĞILAMAK, HAKİR GÖRMEK DEĞİLDİR. Benim eşim de aslan gibiydi bu kadar erken öleceği aklımın ucundan geçmezdi. Bu sizlerin de başına gelebilir. Böyle bir durumda çocuklarınızın ve sizin yaşamanızı istemediğiniz durumları başkalarına da yaşatmayın. İnsanlara dul, yetim vs sıfatları takmayın. Zor olan hayatları daha da zorlaştırmayın....

MAAŞTAN KÖŞEYE PARAYI ATTIM BİRİKİM İÇİN AMA SAY SAY 1 AY GEÇMİYOR SANKİ BİR AN ÖNCE ŞUBAT GELSE DE YİNE ATSAM HEYECANLI İŞMİŞ

AAA BÜYÜK HARFLE YAZMIŞIM YENİ FARKETTİM :)))

MAAŞTAN KÖŞEYE PARAYI ATTIM BİRİKİM İÇİN AMA SAY SAY 1 AY GEÇMİYOR SANKİ BİR AN ÖNCE ŞUBAT GELSE DE YİNE ATSAM HEYECANLI İŞMİŞ

AAA BÜYÜK HARFLE YAZMIŞIM YENİ FARKETTİM :)))
Biriktirmek gerçekten zevkli...Arttığını görmek de mutlu ediyor :) Ben kocaman bir kumbara aldım her gün atıyorum...içini görmüyorum ve saymıyorum da ya tamamen sürpriz olacak :)

aynı fikirdeyim canım... altın bize yalvarsın, beni al, beni al diye... :))

Biriktirmek gerçekten zevkli...Arttığını görmek de mutlu ediyor :) Ben kocaman bir kumbara aldım her gün atıyorum...içini görmüyorum ve saymıyorum da ya tamamen sürpriz olacak :)

benim kumbaralar da baya ağırlaştı... ama dolana kadar açmak yok... tamamen sürpriz... dağ, fare doğurmaz, inşallah.... :)))

Ben dayanamadım açtım heen 20 Euro aldım, üstü kumbarada. 80 90 tl civarı çıktı, yaklaşık 20 gündür biriktiriyordum.
Tüm masraflarımı çıkardığımda 254 tl + cüzdanımdaki 180 tl kalıyor.
Bakalım ne kadar harcayacağım, ne kalacak.
Bu ay 1 gr altın ve 20 euro almış oldum.
Kredi kartım hediyeler ve ihtiyaçlardan dolayı 780 tl idi, önümüzdeki ay 175 tl.
Bir dahaki aya çok hevesliyim inşallah dizimi kırar otururum harcamam

Ben kura bakmadan alıyorum çünkü tl olarak bıraksam daha çok kaybederim gibi geliyor,dolar 1 tl nin üzerinde ilk çıktığı ve hızlandığı zamanlarda 10 - 20 dolar ala ala 120 dolar almıştım, 180 tl civarı bir parayla. Sonra 340 tl ye bozdurdum.

altın inmiyor, inmezse inmesin, acelem yok, beklerim, ve 130 un altına inmediği sürece de almam.. bakalım kim kar edecek, hodri meydan... :))
Altının gramı bir anda 120lere çıkmıştı, 115e düştüğünde aynen böyle demiştim. Düşsün diye beklerken gramı 127deyken anca alabildim

Altının gramı bir anda 120lere çıkmıştı, 115e düştüğünde aynen böyle demiştim. Düşsün diye beklerken gramı 127deyken anca alabildim

ahhh ah, altınla ilişkimiz çok önceleri başladı..... gramı 100 ün üstündeyken, çıkacak çıkacak deyip, millete altın aldırdılar, 70 lere kadar düştü.... altın , döviz piyasası, kördüğüm, çözebilene aşkolsun...
o nedenle elimdeki fiziki altınları bozdurmadım, almak için de, dediğim seviyeye gelmesi lazım... gelmezse de, güzelim tl de kalmaya devam... :)) her iki durumda da sorun yok yani... :) nasipten öte yol yok....

TL'da vadesiz hesapta mı tutuyorsun? ben de çoklu alım için 130 ve az üstünü bekliyorum. beklediğime değecek mi muamma

TL'da vadesiz hesapta mı tutuyorsun? ben de çoklu alım için 130 ve az üstünü bekliyorum. beklediğime değecek mi muamma

ben iş için ziraat bankasını kullanıyorum, hesaplarım vadesiz, para tutmuyorum orada zaten, 2-3 günde bir eft yapıyorum...
özelde de kuveyttürk le çalışıyorum... oradaki hesaplarım vadeli.... ama her ne kadar kuveytin sistemini bilsem ve helal olduğuna inansam da, şüpheli olduğundan kar payını ana parama katmıyorum canım.....

aynen canım, alacağım üç beş gram olsa, ve de amacım yatırım olsa, ben de alırdım bu fiyatlardan... ama benim amacım yüklü miktarda alıp, yükselince satmak, kaptı kaçtı yapmak yani... :)) o nedenle bu fiyatlardan almam....

Ben sertsessizalınmAsın âmâ gerçekten çok sert ve olmadık bir anda yazıdan birşeyi çekip olmayacak sorularını veya sözlerinigördüm.
Biraz özen göstermek gerektiğini ve karşınızdakine hitab ederken kibar olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…