!!!Adetiniz geçti ve negatif çıktıysa hemen adet söktürücü kullanmayın!!!

Bu arada Serap hayırlı olsun canım...ALLAHIM INSALLAH sag saglim Bebegini kucagına almayı nasıp etsin ve darısı İNSALLAH tüm anne baba olmak istiyenlere...İNSALLAH cümlemizin gönlüne göre verir ALLAHIM INSALLAH....

birde sey dicekdim sen dedin ya kürtaj adetin düzenini bozmaz diye banada tam tersini dedik bir kac doktor baslarda adet düzeni bozulur dedi...daha sonraları eski düzene girer dedi ama ilk aylarda düzen bozulur dedi hatta 11 Nisanda doktora gittigimdede oda aynısı dedi kürtajdan sonra 2 ay adet görmeyenler var sen ilk adetini görmüssün buda gelir en kısa zamanda SIKINTI yapma demisdi doktor normal düzenin bozulması demisdi...

Amin canım allah herkesin gönlüne göre versin. hepimize mutlu,huzurlu gebelikler yaşatsın, sağlıklı bebekler versin inşallah. valla canım benim de periyodum 37-38 günde bir. kürtajdan sonra 41. günde adet oldum doktor da kürtajdan sonraki adetinin 10 güne kadar gecikmesi normal dedi ve bi daha da adet olmadım işte anlattığım gibi geç döllenme olmuş. doktorlar farklı farklı şeyler söylüyor anlaşılan. gerçi kişiden kişiye de değişiyordur muhakkak. hamilelikte kimi belirti yaşıyor, kimi yaşamıyor ya bu da öyle bişeydir belki. ama kürtajdan sonra adet gördüğün için rahat ol öyle yapışıklık falan olsa ilkini de görmezdin zaten. belki stresten, belki bebektendir. allah sağlık versin de canım, geç olsun güç olmasın..

Sabah certain ultra erken gebelik testi yaptım cok silik çıktı ama bu test hakkında metre pek iyi şeyler yazmıyor bakalım çarşamba başka test yapicam çünkü kolum mosmor damarimi yirtmis hemşire kan alırken birde bende kansızlık var cok fazla kan verdim bu ara gebelik varsa bebise zarar vermesin.

Sabah certain ultra erken gebelik testi yaptım cok silik çıktı ama bu test hakkında metre pek iyi şeyler yazmıyor bakalım çarşamba başka test yapicam çünkü kolum mosmor damarimi yirtmis hemşire kan alırken birde bende kansızlık var cok fazla kan verdim bu ara gebelik varsa bebise zarar vermesin.

ayy geçmiş olsun canım ya dikkat et kendine. kan yapıcı şeylerden yemeye çalış bari ciğer falan. başka bi test alıp yap evde bakalım. silik de olsa gebelik olabilir çünkü

Bakalım canim birde nasil oksuruyorum bi görsen uzanamiyorum. Oturuncada belim ağrıyor şaştım kaldım Rabbim hayirlisyla ne olacaksa göstersin sonucunu. Belirsizlik cok yıpratıcı

seni çok iyi anlıyorum. ben de böyleydim. hatta bi gün başım ağrıdı ilaç da almadım. iki gün çektim resmen belki hamileyimdir diye. insan adet de olmayınca iyice geriliyor. madem hamile değilim neden adet olmuyorum diye kendini yiyip bitiriyor. ama hamile olduğumu ve bebeğin sağlıklı geliştiğini duyunca inan hiç bir nemi kalmadı. allahım inşallah sana da yaşatsın bu duyguları. ben ctesi doktora gidicem kalp atışlarını duymaya. umarım duyarız ve ilk gebeliğimde yaşadığım acıları tekrar yaşamam. allahtan herşeyin hayırlısını diliyorum sürekli. sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah. ve darısı senin ve diğer bebek isteyenlerin başına inşallah.

seni çok iyi anlıyorum. ben de böyleydim. hatta bi gün başım ağrıdı ilaç da almadım. iki gün çektim resmen belki hamileyimdir diye. insan adet de olmayınca iyice geriliyor. madem hamile değilim neden adet olmuyorum diye kendini yiyip bitiriyor. ama hamile olduğumu ve bebeğin sağlıklı geliştiğini duyunca inan hiç bir nemi kalmadı. allahım inşallah sana da yaşatsın bu duyguları. ben ctesi doktora gidicem kalp atışlarını duymaya. umarım duyarız ve ilk gebeliğimde yaşadığım acıları tekrar yaşamam. allahtan herşeyin hayırlısını diliyorum sürekli. sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah. ve darısı senin ve diğer bebek isteyenlerin başına inşallah.
Amin canim benim. Senin gibi cok tatlı ama birazda oyuncu olacak bebisin. Saklambaç oynadı ama en sonunda ebe sobe yaptın buldun onu. Şimdide o minicik kalp atışlarıyla sana merhaba diyicek

Amin canim benim. Senin gibi cok tatlı ama birazda oyuncu olacak bebisin. Saklambaç oynadı ama en sonunda ebe sobe yaptın buldun onu. Şimdide o minicik kalp atışlarıyla sana merhaba diyicek

ayyy canım amin inşallah. evet benim bebiş biraz biraz nazlı sanki. hemen göstermedi kendini saklandı yaramaz. ctesi kalp atışlarını duyarız inşallah ve allahım sağlıkla doğmasını da nasip etsin bebeğimin. :nazar: allahım bu duyguları sana da yaşatsın inşallah.

tikita hemen paniğe kapılma cnm. ben de tarlusal adlı adet söktürücüden 4 tane içmişitim. burada başka bir arkadaş var o 24 tane içmiş ve bugün yarın doğumu olacak. belki de oldu şu günlerde bilemiyorum. doktor bana ilacın bebeğe zararlı olmayacağını hatta içerisindeki progesteron sayesinde daha sıkı tutunacağını söyledi. çünkü düşük riski olan bayanlara da progesteron içeren bir ilaç veriyorlarmış. çok endişeleniyorsan yarın tekrar kan ver canım için rahatlasın. yine negatif çıkarsa da ilacını bitirirsin.

Ay canım çok teşekkür ederim..içim rahatladı..Bende eşimin yeğenine sordum eczanede çalıştığı için belki biraz bilgisi vardır diye..Gebelik varsa ilk aydan korkma dedi bana bi zararı olmaz dedi..Bir kaç gün daha beklicem canım..İlacı da kestim içmedim bu sabah.normalde yarın sabah 10cu ilacımı içecektim.ben sabah-akşam içtim doktor dedi diye..bakalım bir kaç güne daha adet olmazsam tekrar giderim ya da belki önce idrar testi yaparım eczaneden alıp...gelişmeleri yazarım canım..ÇOK AMA ÇOK SAĞOL...

Allah seni ve bebeğini korusun ... :)

Son düzenleme:
canım stres olma hemen ben ne evliliğimden önce ne sonra hiç adet düzensizliği yaşamadım... aralıkta kalp atışı alınamadığı için kürtaj oldum vee tam 57 gün sonra adet oldum... üzüntüden kaynaklı tamamen.. hormonlar hemen normal seviyeye dönmüyor malesef.... ama bir daha ki adetimi tam 28 gün sonra gördüm her zaman ki gibi.. bu ay gecikti korunma süresi bitmişti bu ay denemlere başlamıştık ama gebelik testleri negatifti zaten hiç hamile gibi de hissetmiyordum doktora gittim hormonlarıma baktırdım herşey normal,hamile de değilim adet söktürücü yazdı 1 tane aldım ve hemen regl oldum.. sanırım biraz da dört gözle bekliyoruz tedirginlik oluştu çünkü kürtajdan sonraa... doktor psikolojik ya da mevsimsel sakin ol sadece dedi.. folik asite devam artık.. sende doktoruna görün canım en güzeli bu için rahatlasınn.. söktücü kullanmayı bende hiç istemİştim ama zaten 1 tanesi bile yetti psikolojik olduğu çok belli yani.. Rabbim bir daha aynı acıyı yaşatmasın hiç birimize sağlıkla kavuşalım bebeklerimize en kısa zamanda

canım cok cok tsk ederim yazdıgın icin....amin canım ALLAH kimseye böyle acıyı birdaha yasatmasın cok kötü bi durum :KK43: ben bebegimin kalbini durdugunu duydugum andan itibaren cok agladım cok sarsıldım :KK43: kürtaja ameliyata giderken agladım hemsireler beni sakinlestirmeye calısdı sonra kürtaj bitmis uyandım basladım devam aglamaya :KK43: cok zordu :KK43: hmmmmmm seninde ilk adetin gec gelmis benim ilk adetim 29 gün sonra geldi demekki ikinci adetim gec gelecek :KK43: ve seninde söyledigin gibi üzüntüden stressden kaynaklanıyor galiba :KK43: ben daha halen o günlerin piskolojısini atlatamadım :KK43: canım ben doktora gittim 11 nisanda hersey normal sadece yumurtalıkda kist olusmus ama oda normal dedi adetle bir gider o dedi...10 gün icinde adet olmazsan tekrar gel adet söktürücü verecem yazacam dedi...ama ben bu ayın sonunu beklicem İNSALLAH ozamana kadar kendiliginden gelir....bakalım canım hayırlısı....ALLAHIM İNSALLAH tez zamanda kucaklarımızı doldurur...sen bundan sonra calısmalara devam etceksin degilmi ??? :) İNSALLAH tez zamanda iyi haberlerini alırız...

Ay canım çok teşekkür ederim..içim rahatladı..Bende eşimin yeğenine sordum eczanede çalıştığı için belki biraz bilgisi vardır diye..Gebelik varsa ilk aydan korkma dedi bana bi zararı olmaz dedi..Bir kaç gün daha beklicem canım..İlacı da kestim içmedim bu sabah.normalde yarın sabah 10cu ilacımı içecektim.ben sabah-akşam içtim doktor dedi diye..bakalım bir kaç güne daha adet olmazsam tekrar giderim ya da belki önce idrar testi yaparım eczaneden alıp...gelişmeleri yazarım canım..ÇOK AMA ÇOK SAĞOL...

Allah seni ve bebeğini korusun ... :)

amin canım aminn. darısı başına inşallahh..
canım ben de ilk ayda bebeğe zararı yok diye duydum. hamileliğini öğrenmeden içtiğin ilaçlar etkilemiyomuş. ilacı kesmen iyi olmuş. en azından şüphe ederek içmemen daha iyi. bence bi evde test yap bakalım ne çıkacak. adetini bekleme belki de olmazsın :) mutlaka haber ver bak merak ederim ben dee :)

Merhaba bayanlar, kendi yaşadığım bir şeyi buraya yazmak istiyorum, belki birilerine faydalı olurum...
Adetimi bir hafta geçtikten sonraya kadar evde neredeyse her gün test yaptım ama hep negatifti. En sonunda doktora gittim, ultrasoda bişey göremedi ve kan verdim. Ancak kan sonucum Bhcg=0,23'tü yani negatif. Doktor stresten veya mevsim dönüşünden kaynaklanabileceğini söyleyerek tarlusal adlı adet söktürücüyü verdi. Ben gene de emin olamadım ve kendiliğinden adet olurum nasılsa diye ilacı kullanmadım.
Kan verdiğimin üzerinden 13 gün daha geçmişti ama ne adet olmuştum ne de evde yaptığım testler pozitif çıkıştı. Acaba başka bir rahatsızlığım olabilir mi diye bile telaşlanmaya başlamıştım. Sat'ımın üzerinden 58, bat'ımın üzerinden ise 20 gün geçtiği gün tekrar evde test yaptım ve negatifi görünce artık başka türlü adet olamıcam diye tarlusalı kullanmaya başladım.
Gene de içim rahat değildi, acaba mı diye düşünmeden duramıyordum ve ertesi gün doktora gittim. Bu arada 2 gündür midem bulanmaya başlamıştı ama ben psikolojiktir diye üstünde durmadım, çünkü adetim geçtiğinden beri hamilelik belirtileri yaşadığımı sanıp test yapıyordum, tabi sonu hüsran :KK43:
Doktor, ilacın bitti mi dedi, hayır kendiliğinden adet görürüm diye hemen kullanmak istemedim, daha dün başladım ilaca dedim. Ultrasonla baktı, kist yok ama gebelik de yok ilacını kullanmaya devam et dedi. Ama midem bulanıyor ilacı içince dedim, önemli değil sen kullan, ilaç bittikten on gün sonra yine adet görmezsen gel dedi.
Eve dönüş yolunda kendi kendime ya hamileysem, ilaç bebeğe zararlı diye düşünüp içim içimi yiyordum. Doktor değilsin diyordu, testler negatif çıkıyordu ama ben içten içe "ya hamileysem" demekten geri duramıyordum. Son bir kararla yol üzerindeki devlet hatanesine uğrayıp kan verdim. O akşam ve ertesi sabah da ilacı kullanarak toplamda dört adet tarlusal hap içmiş oldum.
Ertesi gün öğleye doğru internetten kan sonucumu gördüğümde şok yaşadım resmen. Bhcg=17,6, sonuç pozitifti. Nasıl olabilir diye aklım almıyordu ama çok sevinmiştim. Tek endişem İlacın bebeğe zarar verip vermeyeceğiydi. Öğleden sonra devlet hastanesine gittim ve doktor değerimin düşük olduğunu, ancak geç döllenme olabileceğini söyledi. Sonucu alıp derhal ilk doktorun yanında aldım soluğu. Bana bu değerin çok düşük olduğunu, sağlıklı bi gebelik olmadığını söyledi. Nasıl yani sonuç pozitif, ilaçtan da 4 tane içmiş oldum deyince de, sen ilaca devam et onun gebeliğe zararı yok, muhtemelen kimyasal gebelik bu, düşük yapacaksın dedi. Ben ağzım açık bi iki laf daha ettim ve tamam ilaca ara ver o zaman cumartesi(3 gün sonra) tekrar kan testi yapalım, sağlıklı bi gebelik olması için değerin 100'ün üzerinde olması lazım, bu kimyasal gebelik zaten o zamana kadar adet görebilirsin, yani düşük yaparsın dedi.
Moralim yerlere indi tabi söylememe gerek yok. Aklımdaki tek düşünce ilacı kullanmıcaktım ve o doktora da birdaha asla gitmicektim. 2 gün önce yaptığım idrar testinin aynısından evde bi kutu daha vardı. Akşam yaptım testi ve ikinci çizgiyi gördüm. Yani idrarda 2 gün önce olmayan bebek ertesi gün kanda, sonraki gün ise idrarda çıkmıştı. Mucize gibi!
Bugün ise dün gördüğüm ikinci çizginin heyecanı ile uyandım. Sabah kan varmı, düşük yaptım mı diye kontrol ettim ama çamaşırım tertemizdi. Bebeğim hala benimle. Bugün kan vericem öğleden sonra, bakalım iki gün içinde değerim yükselmiş mi, ne kadar yükselmiş, bebeğim bana tutunacak mı? Hepsini yaşadıkça görücem tabi buraya da yazıcam.
Bu konuyu negatif çıkınca hemen ümitsizliğe kapılmayın, hemen ilaç kullanmayın ve moralinizi bozmayın diye yazıyorum. Belki sizin de mucizeniz içinizdedir dikkat edesiniz diye yazıyorum. Allah isteyen herkese sağlıklı bebekler, hayırlı evlatlar versin. Her şey nasip kısmet tabi. Bebeğim benimle olacaksa da olmayacaksa da her şey Allah'tan...

Benim adetim 45 gün gecti ve mecburen söktürücü verdi doktor cünkü gebelik yoktu kullandim ve adet olmadim tekrar gittim doktora ama yine bebek yok dedi. söktürücü igne verdi igneyi yaptirdim ve 5 gun sonra adet oldum. ama cok az miktarda. simdi bitti ama kasiklarima cok sanci giriyo midem bulaniyo korktum konunu okuyunca :KK43:(((

Benim adetim 45 gün gecti ve mecburen söktürücü verdi doktor cünkü gebelik yoktu kullandim ve adet olmadim tekrar gittim doktora ama yine bebek yok dedi. söktürücü igne verdi igneyi yaptirdim ve 5 gun sonra adet oldum. ama cok az miktarda. simdi bitti ama kasiklarima cok sanci giriyo midem bulaniyo korktum konunu okuyunca :KK43:(((

adet olduysan bebek yoktur demekki canım. üzme kendini boş yere. ilaçlar yüzünden düşük falan olmuş olsa allah korusun düşükte yoğun kanamalı ve parçalı gelirdi. ayrıca çok da sancın olurdu. senin adet olmama sebebin başka bişey heralde. üzme kendini..

serap mrb yazdıklarını tek tek okudum ve bana ümit verdi inşallah bende hamileyimdir. canım benim adetim çok düzenli olurdu bu ayın 8 inde olmam gerekti yalnız adet olmadan önceki göğüs şişmesi arada bir sancı girmesi gibi belirtilerin hiç biri olmadı. eczaneden test aldım yaptım negatif çıktı haftasonu doktora gittim kan testi yaptırdım ultrasyonda baktı bi şi göremedi ve bugün kan test sonucumda negatif çıktı :KK43: ama hala hasta olmadım göğüslerim 3 gün önce şişti hafif ağrı var arada bir sol kasığımda bir batma oluyo ve arada bir sancı girip geçiyo karnıma. anlayacağın 1 hafta oldu ve hiç bir belirti de yok. şimdiye kadar adetim hiç geçmemişti hayatımda ilk defa böyle bi şi yaşadım eşimde çok heycanlandı ama bugün kan testi negatif çıkınca ümitlerimiz suya düşmüştü..inşallah bende bebek sahibi olurum.. lütfen bana da dua et.

serap mrb yazdıklarını tek tek okudum ve bana ümit verdi inşallah bende hamileyimdir. canım benim adetim çok düzenli olurdu bu ayın 8 inde olmam gerekti yalnız adet olmadan önceki göğüs şişmesi arada bir sancı girmesi gibi belirtilerin hiç biri olmadı. eczaneden test aldım yaptım negatif çıktı haftasonu doktora gittim kan testi yaptırdım ultrasyonda baktı bi şi göremedi ve bugün kan test sonucumda negatif çıktı :KK43: ama hala hasta olmadım göğüslerim 3 gün önce şişti hafif ağrı var arada bir sol kasığımda bir batma oluyo ve arada bir sancı girip geçiyo karnıma. anlayacağın 1 hafta oldu ve hiç bir belirti de yok. şimdiye kadar adetim hiç geçmemişti hayatımda ilk defa böyle bi şi yaşadım eşimde çok heycanlandı ama bugün kan testi negatif çıkınca ümitlerimiz suya düşmüştü..inşallah bende bebek sahibi olurum.. lütfen bana da dua et.

canım evlat sahibi olmak isteyen herkes için dua ediyorum zaten. hamilelerin duaları kabul olur derler. allahım hayırlısını versin herşeyin. sadece söktürücü kullanma. mevsimsel veya stresten geciktiyse kendiliğinden olucaktır zaten. ama bebek varsa da 1-2 hafta içinde öğreneceksin zaten. allah gönlüne göre versin canım. darısı isteyen herkesin başına inşallahh..

canım evlat sahibi olmak isteyen herkes için dua ediyorum zaten. hamilelerin duaları kabul olur derler. allahım hayırlısını versin herşeyin. sadece söktürücü kullanma. mevsimsel veya stresten geciktiyse kendiliğinden olucaktır zaten. ama bebek varsa da 1-2 hafta içinde öğreneceksin zaten. allah gönlüne göre versin canım. darısı isteyen herkesin başına inşallahh..

inşallah çok teşekkür ederim. dediğin gibi hiç bir ilaç kullanmayı düşünmüyorum zaten. beni en çok ümitlendiren bu yaşıma kadar yaşamamış olduğum adet gecikmesi olayını yaşamış olmam hemde 7 gün :) bir gelişme olursa paylaşacağım. bizimle kal :KK66:

Canim benimde 5 inde hasta olmam gerekiyordu bende olmadım. Doktor adet sokturucu verdi almadım bekliyorum inş ikimizde hamileyizdir

X