• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Adete 5 gün kaldı gelin beraber bekleyelim kızlar belirtileriniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Klomenin muadili bi ilaç canım. Ama klomendeki gibi çok yumurta oluşmasını değil de az ve kaliteli yumurta oluşmasını sağlıyor. Ayrıca rahmi gebeliğe hazırlıyor.
Selam canım
yaştan dolayı bana da yumurta rezervinin azaldığını söylediler, bu sonuçlara göre direk tüp bebek yapabiliriz dediler,
ilaç falan da vermediler hani destekleyici çoğaltıcı, sonrasında bir gebeliğim oluştu fakat kaybettim...
şimdi bu ilacı neye göre veriyorlar bana neden gerek görülmedi benim mi demem gerekirdi?

Selam canım
yaştan dolayı bana da yumurta rezervinin azaldığını söylediler, bu sonuçlara göre direk tüp bebek yapabiliriz dediler,
ilaç falan da vermediler hani destekleyici çoğaltıcı, sonrasında bir gebeliğim oluştu fakat kaybettim...
şimdi bu ilacı neye göre veriyorlar bana neden gerek görülmedi benim mi demem gerekirdi?
Sende diyebilirsin tabi. Ama doktor tersleyebilir de ilacı yazabilir de. Bence gebelik oluştuysa hemen tüp bebek düşünme.

Sagol canim benim biz Allahima şukur iyiyiz bebisim erkek oluyor 18ci haftadayiz iste aydan ay a kontrollerdeyim senden ne haber yokmu bisiler devam ediomusun calismaya

Çok şükür canım maşaALLAH büyümüşsünüz Rabbim oğluşunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Bende aynı çalışmalara devam :)

tamam anladım onu da, ilaçları neye göre veriyorlar, onu bilemedim, sen de mi bilmiyorsun?
Yumurta yeterince gelişmiyorsa ilaç verilir. Bunun içinde ultrasonda bakılması gerekir. Çatlamayan yumurta görürse de çatlatma iğnesi verir. Bazı doktorlar süreci kısaltmak için hemen herkese yazıyorlar. Ama kist oluşumuna neden oluyor gereksiz kullanımı. Yani kaş yaparken göz çıkarmış oluyorlar.

Yumurta yeterince gelişmiyorsa ilaç verilir. Bunun içinde ultrasonda bakılması gerekir. Çatlamayan yumurta görürse de çatlatma iğnesi verir. Bazı doktorlar süreci kısaltmak için hemen herkese yazıyorlar. Ama kist oluşumuna neden oluyor gereksiz kullanımı. Yani kaş yaparken göz çıkarmış oluyorlar.
hmm anladım, o zaman ultrasonla da baktı vajinal de muayene etti var 3 4 tane dedi ehh fena değil demişti, ondan gerek görmemiş olabilir değil mi?

hmm anladım, o zaman ultrasonla da baktı vajinal de muayene etti var 3 4 tane dedi ehh fena değil demişti, ondan gerek görmemiş olabilir değil mi?
Gerek duymamıştır. İçine sinmediyse başka doktora da git istersen. Bi de bazı doktorlar 1 yıl denemeden ilaç vermiyor. Ne kadar denediniz bilmiyorum ama.

Gerek duymamıştır. İçine sinmediyse başka doktora da git istersen. Bi de bazı doktorlar 1 yıl denemeden ilaç vermiyor. Ne kadar denediniz bilmiyorum ama.
9 ay sonunda oldu , şimdi de kürtajdan sonra 3. adetimi bekliyorum, muayenelerde sıkıntı yok işte yumurta rezervlerin azalmış demişti. sigarayı bırak dedi o da düşürüyormuş zaten yaş da olmuş 39 .. hayırlısı bakalım Rabbim verirse olur..
Sen de hayırlısıyla sağlıkla kucağına al inşallah.

Herkese günaydın :eek:
Ben Melek.36 yaşımdayım. 11 yaşında bir kızım var:KK200:
Kızım çok istediği hatta hayatta tek istediği şey bir kardeş olduğu için 2 senedir hamile kalmaya çalışıyorum. Sorun yok şükür ama maalesef gebelikte yok:KK43: Bu süreçte 6 haftalık bi gebeligim kesesi bozulduğu için düştü kürtaj oldum.Birde kimyasalım oldu.Tedavidende ilaclardanda bıktım .Bu ay eşime ben 2 3 ay ara vereyim havuzda denizde zıplayayım eylülden sonra tekrar deneyelim dedim ama yinede kalbim elvermedi çalışmalara devam ettik :KK54:Bata son 6 gün. Kasıklarda minik minik batmalar ve ağrı göğüste hassasiyet var ama aşırı değil. Arada oluyor.dun dayanamadım test yaptım ve tabiiki negatif.Saatler sonra buharlaşma çizgisi görebildim. Umarım bu defa tutmuştur :KK71:
@Judi_K benide eklermisin listeye.Bat 23 Ağustos heyecan zırve
Hamileler sağlıkla alır umarım yavrularını kollarına .
Bebek isteyen herkese Rabbim en hayirlisindan en sagliklisindan tez vakitte nasip eder
Herkese sevgiler:KK15:

Kızım çok istediği hatta hayatta tek istediği şey bir kardeş olduğu için 2 senedir hamile kalmaya çalışıyorum. Sorun yok şükür ama maalesef gebelikte yok:KK43: Bu süreçte 6 haftalık bi gebeligim kesesi bozulduğu için düştü kürtaj oldum.Birde kimyasalım oldu.Tedavidende ilaclardanda bıktım .Bu ay eşime ben 2 3 ay ara vereyim havuzda denizde zıplayayım eylülden sonra tekrar deneyelim dedim ama yinede kalbim elvermedi çalışmalara devam ettik :KK54:Bata son 6 gün. Kasıklarda minik minik batmalar ve ağrı göğüste hassasiyet var ama aşırı değil. Arada oluyor.dun dayanamadım test yaptım ve tabiiki negatif.Saatler sonra buharlaşma çizgisi görebildim. Umarım bu defa tutmuştur :KK71:
Bebek isteyen herkese Rabbim en hayirlisindan en sagliklisindan tez vakitte nasip eder
aminn tatlım hoşgeldin
inşallah tutmuştur;)

Hoşgeldin aramıza tatlım benim. Memnun oldum Melekciğim ben de Nermin :) Rabbim kızına güzel mutlu gelecek versin inşallah. Tatlış tatlış kardeş mi istiyomuş :KK36: inşaALLAH kızının duası kabul olur bu ay tutunur bebiş. :dua: benim de bata 6gün var canım :KK49: listeye eklerim tabi. Ama hamiş olunca inşaALLAH müjdeli haberi ver ekliyim :anneadayı:
Eskiden batları da yazardım listeye ama çoğu kişi ye bat tarihlerini yazmayı unuttular yarısı yazdı yarısı yazmadı karışıklık oldu. Bende ondan sonra sadece hamişleri yazmaya karar verdim. İnşaALLAH bi gün biz de gireriz o listeye :dua::anneadayı:

Back