• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Adete 5 gün kaldı gelin beraber bekleyelim kızlar belirtileriniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba arkadaşlar bat 17 şubat
Belirtiler olarak sadece arada karnımda batmalar oynamalar oluyor sanki hafif kasık ağrıları ve göğüs ucum da beyaz kabarcıklar var bir kimyasal gebelik geçirmiştim onda göğüslerim çok şişti dokunamıyordum bile şuan öyle bişey yok sizce saydıklarım hamilelik belirtisi olur mu?

Şuan çoğumuzda bu belirtilerden var canım bende dahil. Ama böyle belirtiler olup da adet görenimiz de var her türlü tepkimeye psikolojik olarak hazır olalım :))

Şuan çoğumuzda bu belirtilerden var canım bende dahil. Ama böyle belirtiler olup da adet görenimiz de var her türlü tepkimeye psikolojik olarak hazır olalım :))
En azından bunu duyduğuma sevindim canım ben tek değilmişim :)
Teşekkrüler canım :KK68:
Yarın kan testi yapmayı düşünüyorum bakalım

Galiba Azerbaycanda ovulasyon testleri yok. Ya da ben rastlamadım bilmiyorum ama ben de çok isterim ovu testlerini yapmayı :110:
Kuzum internetten sipariş etmiştim ben öyle çok uyguna geliyor. Vardır kesin orda da. Eczaneden alınca pahalıya geliyor baya

En azından bunu duyduğuma sevindim canım ben tek değilmişim :)
Teşekkrüler canım :KK68:
Yarın kan testi yapmayı düşünüyorum bakalım

Oooo gerçekten mi bende çok şüphede kaldım ama adetimi beklemeye karar verdim benim de 18inde. Eğer kan testi yaparsan bana da bi örnek olmuş olursun

Oooo gerçekten mi bende çok şüphede kaldım ama adetimi beklemeye karar verdim benim de 18inde. Eğer kan testi yaparsan bana da bi örnek olmuş olursun
Evet ama benim biraz mecburi canım enfeksiyon sorunum var bu yüzden gebelik var mı yok mu ona göre ilaç kullanıcam bu sabah doktor idrarda gebelik testi yaptı negatif çıktı bende birde kan tahlili yapim dedim sence doktorun yaptığı idrar da gebelik testi yanılma payı var mı?

Cnm yumurtlama gününü evde tam anlamı ile bilemeyeceğimiz icin O günü kacirmamak icin gün aşırı öneriliyor ama eğer yumurtlama takibi yaptırırsan ovulasyon olduğunda ve 3 gün daha iliski öneriyor doktor
Ben bu ay evde ovulasyon testi kullanmadan değerlendireceğim canım. Takvimdeki ovulasyon günü bazen tutmuyor, 1 gün önce yumurtluyorsun mesela. Acaba takvimdeki yumurtlama tarihinden 1 gün öncesinden ve yumurtlamadan 1 gün sonrasına kadar 3 gün ard arda değerlendirsek sperm kalitesi düşer mi hergün olduğu için.

Yok canım çatladıktan sonra da yarıyor niyesini bilmiyorum ama. Şöyle düşün her uygulamada ovulasyonu 1 hafta veriyor ama çatlamayı o bir haftanın son 3.gününe koyuyor.. Yanı yumurtlamadan sonraki 2 günü de hamilelik şansı yüksek diye yazıyor. Çatlama günü ilişki olursa daha iyi olur tabi. O yüzden öyle denk getirmek gerekiyorki o gün aşırılarda yaptığımız ilişkilerden biri yumurtlama gününe denk gelsin. Bence tabi. Yoksa yani henüz hamile kalmışlığım yok. Kel derman bilse kendi kafasına sürermiş misali olmasın yani. :KK70:
Tamam canım anladım, teşekkürler. Tüm ay boyunca gün aşırı tepinmeye gerek yok herhalde. Kaldıramam :D

Evet ama benim biraz mecburi canım enfeksiyon sorunum var bu yüzden gebelik var mı yok mu ona göre ilaç kullanıcam bu sabah doktor idrarda gebelik testi yaptı negatif çıktı bende birde kan tahlili yapim dedim sence doktorun yaptığı idrar da gebelik testi yanılma payı var mı?

Yanılma payı olabilir canım en iyisi kan testi. Sonucunu bize de bildirsen sevinirim

ÇOK UZUN YAZI :KK70:

Canım ben bu konuyu ilişkiye girmeden araştırdım. Şöyle ki yumurtlama dönemi hariç ilişkiye girilen günlerde hamilelik olasılığı çok düşük. Tabiiki ilişkiye girilebilir ama yumurta o zamana kadar çatlamış olursa senin pek işine yaramaz. Gördüğün fotoğrafta mavi ve mor renkli olanlar benim yumurtlama dönemim ve en yüksek hamile kalma olasılığım ayın 4ü. Sarı renkliler PMS dönemi,pembeler adet. Biz yumurtlama döneminin en yüksek olduğu günün(yani ayın 4ü) önceki 2 günü ve sonraki 1 günü beraber olduk. Çatlayan yumurtlama hücresinin yaşama süresi 24 saatken spermin yaşam süresi en fazla 76 saat. Yani mantık olarak hamile kalma olasılığının en yüksek olduğu günün ya 1 gün öncesi ya da 1 gün sonrasında ilişkiye gireceksin ki yaşam süreleri denk gelsin. Ben bu şekilde bilgiler okudum,Videolar izledim durum bundan ibaret
Doğru canım. Mantıken de zaten düşününce hangi günleri değerlendirmen gerektiğini anlıyorsun. Daha önce yumurtlama dönem hariç korunmasız ilişki yaşamıştım ama gebe kalmadı tabi şans çok düşük.

Ben bu ay evde ovulasyon testi kullanmadan değerlendireceğim canım. Takvimdeki ovulasyon günü bazen tutmuyor, 1 gün önce yumurtluyorsun mesela. Acaba takvimdeki yumurtlama tarihinden 1 gün öncesinden ve yumurtlamadan 1 gün sonrasına kadar 3 gün ard arda değerlendirsek sperm kalitesi düşer mi hergün olduğu için.
Benim takvimdeki ile alakasız oldu ovulasyon

Ayın 4ü olarak gösterdiği gün de girmedim. O gün çok şiddetli kasık ağrısı oldu önceki günki ilişkiden kaynaklanan. Beni zorlayacağını düşündüm. Zaten sonraki gün doktora gittiğimde de doktor yumurtan çatlamak üzere dedi. Ayın 5iydi. Ve ben 5inde ilişkiye girdim büyük ihtimalle geceye kadar zaten çatlamış oluyor
O ağrı yumurtlama ağrısı olmuyor mu normalde? Ben her ay 1 gün sancı çekerim ve o günü yumurtlama günüm olarak bilirim. Takvimde de zaten hep o tarihe denk gelir sancım.

Bende de nedense korunmasız ilişki sonrası kasık ağrısı olur, ertesi gün yapamam. Neden oluyor acaba? Bir bende oluyor sanıyordum:KK50:

Evet canım nasip kısmet artık. Aklınıza takılan birşey olursa YouTube’da Op.Dr. Banu çiftçi diye bi doktor var detaylı video anlatımları yapıyor onları izleyebilirsiniz Ay-n ilk Hali Ay-n ilk Hali @cennetyarim
Ben daha çok araştırma yapıp okuyorum canım ama sağ ol bakarım bir. Daha çok İngilizce araştırma yapıyorum, daha bilgili geliyorlar bizim Türklerden. Çok kaynak bulamıyorum Türkçe araştırma yapınca.

O ağrı yumurtlama ağrısı olmuyor mu normalde? Ben her ay 1 gün sancı çekerim ve o günü yumurtlama günüm olarak bilirim. Takvimde de zaten hep o tarihe denk gelir sancım.

Bende de nedense korunmasız ilişki sonrası kasık ağrısı olur, ertesi gün yapamam. Neden oluyor acaba? Bir bende oluyor sanıyordum:KK50:

Evet canım yumurtlama ağrısıymış inanır mısın yumurtalığım davul gibi şişmiş doktor öyle söylemişti zaten elimle bile hissedebiliyordum yumru gibi bi şişkinlik vardı sanki küçük idrarını saatlerce tutarsın da yapmazsın idrar kesen şişer ya.. aynı onun gibiydi

Merhaba arkadaşlar bat 17 şubat
Belirtiler olarak sadece arada karnımda batmalar oynamalar oluyor sanki hafif kasık ağrıları ve göğüs ucum da beyaz kabarcıklar var bir kimyasal gebelik geçirmiştim onda göğüslerim çok şişti dokunamıyordum bile şuan öyle bişey yok sizce saydıklarım hamilelik belirtisi olur mu?
Olabilir de olmayabilirde canım boş yere umutlandırmayayım. Bende de bir ton belirti oluyor hatta 18 gün geciktiğim bile olmuştu ama sonuç sıfır. En iyisi âdeti bekleyip görmek aslında, boş yere strese giriyoruz ve âdetimiz gecikiyor stresten. Stres olunca da âdet gecikebiliyor ve boş boş umutlara kapılıyoruz.

Ben 3 gün geciktim ama testim bugün negatif çıktı mesela. Belli ki gecikeceğim bu ay.

Ben daha çok araştırma yapıp okuyorum canım ama sağ ol bakarım bir. Daha çok İngilizce araştırma yapıyorum, daha bilgili geliyorlar bizim Türklerden. Çok kaynak bulamıyorum Türkçe araştırma yapınca.

Tabi canım bu tür şeyler araştırılıp öğrenilen bilgiler. İnsan kendini ne kadar geliştirirse o kadar daha konuya hakim oluyor

Düşüyo sanırım ya :( ben iki aydır hergün değerlendirdim sonuç hüsran. İlk ay gün aşırı yapmıştık hemen hamile kalmıştım. Bu ay nolursa olsun gün aşırı :)))

Evet canım yumurtlama ağrısıymış inanır mısın yumurtalığım davul gibi şişmiş doktor öyle söylemişti zaten elimle bile hissedebiliyordum yumru gibi bi şişkinlik vardı sanki küçük idrarını saatlerce tutarsın da yapmazsın idrar kesen şişer ya.. aynı onun gibiydi
Doğru tahmin ediyormuşum demek ki o zaman. Benim sol taraf o kadar sancır ki o gün patlayacak gibi hissederim. O sancıyla ilişkiye giremem ben.

Back