Adet söktürücü-Farlutal Kullananlar?

arkadslar benım adetım yaklasık uc ay gecıktı doktor sokturucu olarak tarlusal verdı ılac bıtelı altı yedı gunu gectı ama hala bır belırtı yok :S sımdı cıvanpercemı aldım ama burdan sogan kabugunu kaynatmanın da işe yaradıgını soylemıssınz sızce hangısını deneyım acayıp stres oldum cunku :S

arkadslar benım adetım yaklasık uc ay gecıktı doktor sokturucu olarak tarlusal verdı ılac bıtelı altı yedı gunu gectı ama hala bır belırtı yok :S sımdı cıvanpercemı aldım ama burdan sogan kabugunu kaynatmanın da işe yaradıgını soylemıssınz sızce hangısını deneyım acayıp stres oldum cunku :S

slm canım bana dr tarlusal verdi ilaç biteli bugün 10 gün oldu ama hala adet olmadım bende.
adet oldun mu sen kacıncı günü

slm canım bana dr tarlusal verdi ilaç biteli bugün 10 gün oldu ama hala adet olmadım bende.
adet oldun mu sen kacıncı günü

canım ben hala adet olamadım ya valla nolcak bılmıyorum civanpercemi,sogan kabugu suyu hepsini denedım ama yok yani :S on bes gun olacak nerdeyse doktora gene mi gitsem ?

Janım arkadasım ankaradaysan sanaonerım garantılı ılı arkıdasım kullandı muhakkak onerıyorum

Ulusta hal var orada ulus baharatcısı var tarıhı onda bı toz var nenesının tarıfıymıs bu tıp seylere hep merhem bırkınseylerı hazırlıyor

Muhakkak onerırım. Benım arkadasımın yuzu tamamen dısarıya dogru ıhtıhapdı acıdan bakamıyordu annatamam sana
Onu kullandıktan sonra. Ikı ayda sıvılce ılk bır hafta arttı sonrada hepsı kayboldu

O adamda cıdden gıtmenı onerıyorum bak

Çok teşekkür ederim Ulus baharatçı meşhur biri mi yani kime sorsam gösterirler mi? Ankaradayım evet çok teşekkür ederim şu sıralar çözdüm gibi ama tekrarlarsa bunu da deneyeceğim :)

Doktorumun söylediklerini aynen aktarıyorum.

Farlutal, tarlusal iki ilacında etkeni progesteron hormonu. Bu hormon sayesinde adetiniz düzene giriyor.

Çatlayamayan yıumurtayı çatlatıyor.

İlacı kullanırken bebek olabilir ona bir zararı yok. Olduysa be mutlu size :)

İlaç bittikten sonraki 10gün içinde adet oluyorsunuz (Benim istisnai şekilde 11. gün oldu)

Eğer olmazsanız ve gebelik şüpheniz varsa test yaptırın, gebelik şüpheniz yoksa yine olmadıysanız doktorunuza görünün ozaman

çatlatma iğnesi olabilirsiniz yada başka testlere tabi tutulabilirsiniz.

Ayrıca adetimi düzene sokmak için 3 ay kullanmamı önderdi. adetimin 15. günü başlayıp sabah akşam içerek 6 günde ilacı bitiriyorsunuz. Daha sonra 28-30. günlerde normal şekilde adet oluyorsunuz.

benim adetim gecen ay 15 gün gecikmişti tarlusal kullandım-farlutalla aynı- sabah 2 tane aksam 2 tane 3 günde bitiyor zaten bittikten sonra da 3.gün adet oldum....

arkadaşlar bede adet düzenszliğinden şikayat eden biriydim zaman geldiki ben 2 ay adet olmadım ve bunun için burda çok iyi bir jinekolok la görüştüm tahlil muayene derken hiç bir sorunum çıkmadı bana fartutal önerdi kullandım ama yine olmadım ve bi aktarcı arkadaşıma sordum civanperçemi diye bi tabe ot var aynı adaçayı gibi yapıyosun ve 2 gün düzenli içtim inanın hemen geldi bence deneyinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

aynı şekilde tavsiye ediyorum , bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum yapan doktor çok meşhur diye gittim ilgisiz donuk bi adam işini nasıl ne yaptı bilmiyorum ne ilaç verdi ne kontrol etti bunlar sakıncalı durumlar olduğu halde sonrasında başka bi doktora gittim muayene etti sağ yumurtalığın çok şiş ve iltihap olmuş dedi günüm geldi adetim 1 -2 damla geldi tık yok kafayı yicektim yapışıklıkmı oldu diye herkes şarıl şarıl oluyormuş kürtaj sonrası ilk adette, kimsenin de umrunda değil dr aldığı paraya bakıyo ilaç yazıp sallıyor amaann dedim içeyim şunu ilaçların içinde neler neler varken bundan nolcak dedim evde vardı civan perçemi,

1 bardak su kaynatıp demledim içtim ertesi gün söküttü maşallah kesinlikle tavsiye ederim menapoza girenlere bile iyi gelen bi ot , iltihap , miyom ne varsa söküp atıyormuş , hamileyken bile karnım bu kadar yoktu davul gibiyim kaç aydır inş iyice ne var ne yok söküp atarda hem temizlenir hemde karnım iner :)

HİÇ TEREDDÜT ETMERİN DERİM :KK66:))

Merhaba ben 16 yaşındayım bu ay ayın 20 si gibi tatile gideceğiz. Haziran ayında 18'inde regl oldum Temmuz'da 20'sinde bu ayda bu tarihlerde tatile gideceğim çok huzursuzum çünkü büyük ihtimal regl olacağım adet söktürücü falan kullansam olur mu yani yaşıma göre uygun mudur? Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun tüm tatilim mahvolucak:KK43: Çok teşekkürler..

Kızlar merhaba ben 2buçuk senelik evliyim. bu son 2 aya kadar sorunsuz günü gününe işleyen regl düzenm altüst oldu. Geçen ay 2 hafta arayla 1er hafta boyunca regl oldm. Temmuzun 5 inde ve 27sinde. Ayın 12sinde eşimle ilişkimiz oldu. ben en geç ağustosun 26sinde regl olmayı beklerken 8 günlük bi gecikme yaşadım. Bu arada tam regl olacagım günlerde hem eşimin bana ihanet ettiğini öğrendim şimdi boşanma sürecine girdik ve o finlandiyaya taşınıyor. üstelik dayım da beyin kanaması geçirdi. Ve hayatım alt üst oldu. 2gün önce gebelik testi yaptım ve negatif çıktı. Zaten korunmuştuk. Sadece emin olmak için yaptım. Sizce ne zaman regl olurum. ;Regl olcakmışım gibi ağrılarım 1 haftadır devam ediyor. Belim ve göguslerimde acılar var. Ve artık menepozlu gibi sıcak basmalarım oldu. Doktor bir arkadaşım stresten diyor ama artık iyice panikledim. Şuan düşündüğüm son şey gebelik. yine de böyle bir ihtimal var mı. Yardımcı olun. Allah kafir kullarına bile bu acıyı yaşatmasın :KK43:

Arkadaşlar merhaba bir kaç ay sonra evleneceğim inşallah fakat farlutal kullanıyorum adetim çok geciktiği zamanlarda düzensiz bir adet dngüm var. oldu da evliyken bir şekilde gebe kaldım farlutal da kullandım farketmeden bir zararı olur mu bebeğe? yine kanama gelir mi hamile olsam bile? bu konularda çok dikkatli ve bilgili olmak istiyorum..:emir_bebek:

Kızlar merhaba ben 2buçuk senelik evliyim. bu son 2 aya kadar sorunsuz günü gününe işleyen regl düzenm altüst oldu. Geçen ay 2 hafta arayla 1er hafta boyunca regl oldm. Temmuzun 5 inde ve 27sinde. Ayın 12sinde eşimle ilişkimiz oldu. ben en geç ağustosun 26sinde regl olmayı beklerken 8 günlük bi gecikme yaşadım. Bu arada tam regl olacagım günlerde hem eşimin bana ihanet ettiğini öğrendim şimdi boşanma sürecine girdik ve o finlandiyaya taşınıyor. üstelik dayım da beyin kanaması geçirdi. Ve hayatım alt üst oldu. 2gün önce gebelik testi yaptım ve negatif çıktı. Zaten korunmuştuk. Sadece emin olmak için yaptım. Sizce ne zaman regl olurum. ;Regl olcakmışım gibi ağrılarım 1 haftadır devam ediyor. Belim ve göguslerimde acılar var. Ve artık menepozlu gibi sıcak basmalarım oldu. Doktor bir arkadaşım stresten diyor ama artık iyice panikledim. Şuan düşündüğüm son şey gebelik. yine de böyle bir ihtimal var mı. Yardımcı olun. Allah kafir kullarına bile bu acıyı yaşatmasın :KK43:

canım büyük ihtimalle stresten olmuştur sendeki gecikme.. Allah da sana bu kötülüğü yapanların kötülüğünü yanlarına bırakmaz umarım :2:içini rahat tut sen hepsi geçecek zamanla. Sen emin olmak için yine de bir kan testi yaptır ilerleyen zamanda..

Soğan kabuğu suyu ictim dün gece 1 kupa bardağı bugünde sabah soğanı kaynatıp suyunu ictim hala bisey yok ne kadar süre icicez bunu 15 gun gecikti :KK43:
Farlutal kesin mi pazartesi farlutal alıcam sogan suyu olmadı :KK43:

kızlar ben 3-4 aydır adet olmuyordum. bekarım bu arada. bende pko var. düzensiz adet oluyorum bu yüzden. eylül ayında tarlusal içtim ve adet olmuştum 7 gün sürdü. fakat ekim ayında yani bu ay ilaç kullanmadan adet oldum. ama adetim hala devam etmekte 13. gün bugün. uzun sürdü. ilaç dan dolayı mı oldu acaba? daha önce bu sorunla karşılaşan birileri var mı ? yardım lütfen

bende pko hastasıyım canım bu illette bazen adet olamıyorsun bazende senin 13. günün olduğu gibi kanamayı durduramıyorsun :KK43: 2 ay adet görmediğimde oldu ayda 2 kere adet gördüğümde...sadece doğum kontrol hapları düzene sokuyor..

ya bişi sorucam uzun zamandır gebelik için uğraşıyorum onbeş gün gecikti adetim heycan heycan ama malesef sonuç negatif.. tarlusal verdi bugün 4. gün ama hala adet olmadım sizde nasıl oldu acaba

Son düzenleme:
tarlusal kullandım 2 gün o ldu biteli içimde birşeyler oynuyor sanki ama :121:
hala adet olamadım

Daha önce konuşulmuştur eminim ama reçetesiz alabiliyor muyuz bunu eczaneden istesem direk verirler mi acaba? Doğum kontrol hapını yeni bıraktım adet gelmiyor gelmiyor testler negatif çıkıyor ben gerildikçe geriliyorum kullanmalı mıyım sizce?

X