adet sancısı..

havvamm

Agresif serseri bir beybiyim🐣😂
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
876
1.835
333
arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlışsa yetkililer düzeltir zaten.. lütfen bana yardm edin :59: benim adetim her ay çok sancılı geçiyor.. hap içiyorum ama her zaman fayda etmiyor hepte içmek istemiyorum ama olmuyo işte içmezsem daha çok ağrıyor.. size sormak istediğim bildiğiniz bi yöntem falan var mı ağrı kessin falan diye.. biliyosanız lütfen yardm edin şimdiden teşekkğr ediyorum:43:

Canim iki turlu agri sebebi vardir. bunlardan birisi normal dir. ikicisi ise kist, cikolata kisti, enfeksiyon vb seyler oldugu icin agri seklidir. bunun neden oldugunu anlamak icin doktora gozukmelisin, doktor hersey normal , agrinda normal derse, agri kesici icmekten cekinme. benimde cok agrim olur, ilk 2 gun yatarim, doktorum agri kesici ic bir zarari olmaz dedi.

agrinin azalmasi icin, ayagin altina sicak su torbasi koymasi, sicak bitki caylari icmen , kafeinden uzak durmak, hafif yururus, ilik bir dus almak, yapman gereken seyler. Bide agir islerden regl doneminde uzak durman.

bunlar benim bildiklerim ve uyguladiklarim. gecmis olsun tekrardan...

canım daha önce 2 kere gittim kadın doğuma ama yaşım tutmuyomuş almadılar.. biri 15 diğeri 16ydı.. üstelik arayp gtmiştik yaşı tutuyo gelsin demişlerdi oraya gidince kçük demişlerdi.. bizde bidaha gitmedik.. teşekkür ederim yardımın için:71:

rica ederim, ama sen ergenlikte oldugun icin, cok normal agrilar. daha yasin kucukmus:) bu agrilar 25 yasina kadar devam ediyor, sonra hafifliyor zamanla , kendini herzaman sicak tut, corap giy, okula gidip gelirken usutme.

rica ederim, ama sen ergenlikte oldugun icin, cok normal agrilar. daha yasin kucukmus:) bu agrilar 25 yasina kadar devam ediyor, sonra hafifliyor zamanla , kendini herzaman sicak tut, corap giy, okula gidip gelirken usutme.

annemde bunları söylüyo ama ben her zaman dikkata almıyorum :62: teşekür ederim :)

Bildim bile hep sancılı olmuştur benim. Yaşım ilerledi hala aynı mecbur ağrı kesici içiyorum doktora gittim hiç birşey çıkmadı. Ama çok ağrı kesici içmek zorunda kalıyorum o biraz kafamı karıştırıyor. Genede hastanelik olup ancak iğneyle filan kendine gelenlerde var sonuçta. Diğer tüm yöntemleri denedim ayağımı sıcak tutma, ılık duş, kekik çayı vs vs hiç yani etkisi yok.

benim aşırı derecede ağrır yatak döşek yatar bütün adetim boyunca ağlarım. ağrıkesici, ılık ballı süt, belime ve ayağıma ılık su torbası, sıcak duş, sakinleştirici bitki çayları denemediğim hiç birşey kalmadı. evlenince geçer dediler, geçmedi. çocuk yap geçer diyolar yapınca görcem artık geçecekmi. doktor rahim eğriliği var çekeceksin bu ağrıları yapacak bişey yok dedi :85:

Bildim bile hep sancılı olmuştur benim. Yaşım ilerledi hala aynı mecbur ağrı kesici içiyorum doktora gittim hiç birşey çıkmadı. Ama çok ağrı kesici içmek zorunda kalıyorum o biraz kafamı karıştırıyor. Genede hastanelik olup ancak iğneyle filan kendine gelenlerde var sonuçta. Diğer tüm yöntemleri denedim ayağımı sıcak tutma, ılık duş, kekik çayı vs vs hiç yani etkisi yok.

evet canım biz gene hapla falan idare ediyoruzda dediğin gibi her ay hastanelik olanlarda var bunada şükür.. ve katılıyorum sıcak su falan etki etmiyo hikaye hepsi..

benim aşırı derecede ağrır yatak döşek yatar bütün adetim boyunca ağlarım. ağrıkesici, ılık ballı süt, belime ve ayağıma ılık su torbası, sıcak duş, sakinleştirici bitki çayları denemediğim hiç birşey kalmadı. evlenince geçer dediler, geçmedi. çocuk yap geçer diyolar yapınca görcem artık geçecekmi. doktor rahim eğriliği var çekeceksin bu ağrıları yapacak bişey yok dedi :85:

hemen çocuk yapmaya bak benceeee :D 9 ay boyunca adette olmazsın :1:

Allah yardımcımız olsun biz bayanların işi çok zor kıl, tüy almayı, adet, adet sancıları, çocuk doğurmayı bende aynı konuda muzdaribim inanılmaz ağrı çekiyorum tansiyonum düşüyo kan şekerim düşüyoçok zor bende ağrı kesici kullanıyorum ama yinede bunada şükür allah daha beterinden saklasın başka hastalık vermesin biz ayda bir çekiyoruz ne yapalım oda biz kadınların bir parçası oda olmazsa olmaz :44:

Allah yardımcımız olsun biz bayanların işi çok zor kıl, tüy almayı, adet, adet sancıları, çocuk doğurmayı bende aynı konuda muzdaribim inanılmaz ağrı çekiyorum tansiyonum düşüyo kan şekerim düşüyoçok zor bende ağrı kesici kullanıyorum ama yinede bunada şükür allah daha beterinden saklasın başka hastalık vermesin biz ayda bir çekiyoruz ne yapalım oda biz kadınların bir parçası oda olmazsa olmaz :44:

öyle valla her derdi biz çekiyoruzz :)

Papatya çayını adete yakın içmeye başlayınca sakinleştiriyor ve sancıları kesiyor. Onun dışınca hayıt tohumu çayı da sancılar üzerinde etkili oluyor.

çalışmalara başladık bakalım kısmet artık ne zaman gelir bebek :49: o 9 ayın acısı doğururken çıkacak ama :27:

inşallah en yakın zamanda olurrr :emir_bebek: haklısın acısı çıkıyo napalım kadınların çilesii :) sen bol bol yürü bir ıkınışta çıkarırsın :64:

Papatya çayını adete yakın içmeye başlayınca sakinleştiriyor ve sancıları kesiyor. Onun dışınca hayıt tohumu çayı da sancılar üzerinde etkili oluyor.

benim zamanım belli olmuyo ki daha düzene oturmadı bi düzelsin içerim canım teşekkür ederiiimmmm :10:

bende aynı dertten muzdaribim:( 1 hafta önceden ilaç içmeye başlamazsam çok sancılı geçiriyorum

kötüymüş seninki de canım yaa 1 hafta çekilirmi o sancıı ben 2 gün çekiyorum ölüyorum valla..

Bende aynı durumdayım canım adet olmadan 1 hafta önce başlar ağrısı birde olduktan sonra 1 hafta daha sürer. Çok acillik oldum çok doktora gittim. Adet olduğum zaman bütün ailede bütün herkes öğrenir zaten:)
Ağrıya en iyi gelen kekiği kaynatıp iç birde hep sıcak su torbasıyla dolaşıyorum oda çok iyi geliyor rahatlatıyor Üzerine bir de majezik içiyorum ağrısı kesiliyor hemen:)

Bende aynı durumdayım canım adet olmadan 1 hafta önce başlar ağrısı birde olduktan sonra 1 hafta daha sürer. Çok acillik oldum çok doktora gittim. Adet olduğum zaman bütün ailede bütün herkes öğrenir zaten:)
Ağrıya en iyi gelen kekiği kaynatıp iç birde hep sıcak su torbasıyla dolaşıyorum oda çok iyi geliyor rahatlatıyor Üzerine bir de majezik içiyorum ağrısı kesiliyor hemen:)

2 hafta o sancı çekilirmi yaa :52: kekiği kaynatıp içmek hiç iştah açıcı gelmedi bana :86: sıcak su torbasıda bende etki etmiyor ne yazıkki :D novalgin içiyorum bende :)

Back