Adet sancisi:-((

Amin canim benim sagolasin. Su an folik asid kullaniyom. Esim istiyor bebis. Bakalim insallah bi iko aya baslariz calismalara
Bir de kansızlıkta regl sancııs yapar. Sana imom öneririm. İçinde folik asir b12 demir gibi bir sürü vitamin var. Ben gebeliğimden 1 ay önce kullanmaya başlamıştım. Folbiol(tek folikasit olan) onu bırakmıştım imom omega en iyisi

Bir de kansızlıkta regl sancııs yapar. Sana imom öneririm. İçinde folik asir b12 demir gibi bir sürü vitamin var. Ben gebeliğimden 1 ay önce kullanmaya başlamıştım. Folbiol(tek folikasit olan) onu bırakmıştım imom omega en iyisi
Benim su an kullandigimda folik asit demir kalsiyum var. Adi folic trio

Benim su an kullandigimda folik asit demir kalsiyum var. Adi folic trio
Bence imom kullan çünkü fazla folik asit yüklemesi sinir vs gibi sorunlara sebep olur. İmomun içinde her şey var akşam yatmadan önce tok karnına atıyorum. Sürekli kustuğum halde değerlerim iyi çıktı bu nedenle. Hayatımda ilk kez tırnaklarım falan uzadı :)

Doğum kontrol hapları dediğimiz oral kontraseptifler kısırlık yapmaz. Öyle düşünmeyin. Ama başka başka ve çok fazla yan etkileri var. Yapılan araştırmalarda meme kanseri olan hastaların ciddi çoğunluğunda doğum kontrol hapı geçmişinin olduğu yapılan araştırmalarca kanıtlanmış. Mesela emboli pıhtı gibi riskleri artırıyor. Eğer ki bu gibi durumlardan genetik olarak yaşam şekli olarak risk altındaysanz daha çok tetikliyor. Ama kısırlık yapmaz korkmayın. Kilo alma tüylenme vs olabilir. Ağrı kesici alınca çocuğun olmayacağını 21 yıllık yaşamımda 4 yıllık sağlık bölümü hayatımda ilk defa duydum. Fazla ağrı kesici alımı midenizin yapısını bozar ve karaciğerinizi yorar. Ama kısırlık yapmaz. İçiniz serin olsun. Bende her ay değil ama dönem dönem bu kadar şiddetli geçiriyorum adetimi. Doktorum bana ponstan forte verdi. Adetten iki üç gün önce belirtilerle at dedi. Ama ben eğer sınavım okulum önemli bi işim yoksa atmıyorum. Adet olduğunda atınca da bi saate faydasını gösteriyor ve bi daha sonuna kadar hiç ağrım olmuyor

Ayy valla canım bilirim :63: Ne pis ağrır ya. Benimde öyle olurdu. Evlen geçer dediler geçmedi. Çocuk olunca geçer dediler ilk kızımı normal doğum yaptım gene geçmedi. İkici kızım da normal doğum. Aman tahtalara mi vursam bilemedim ama baya azaldı.:super:
Ağrı kesicı her ay içerdim. Nasıl bi ağrıysa zamanla oda iyi gelmedi. Her ay acil her ay acil. :cry:
Sen kimsenin dediğine kulak asma canım. İçin rahat edecekse başka bi doktora daha git istersen.
He bide çevrenin herşeye karışması var ki... İnsanlar zaten neden tıp okumakla uğraşsın. Ne gerek var. Ne çok biliyorlar arkadaş. Korkuyom artık yakında bu bilmişler ameliyat falanda yapıcak.:-)
Tedavine uy canım. Boşver herkesi. Rabbim şifa bide hayırlı sağlıklı sıhhatli bi bebiş nasip etsin inşiallah :KK9:

Ayy valla canım bilirim :63: Ne pis ağrır ya. Benimde öyle olurdu. Evlen geçer dediler geçmedi. Çocuk olunca geçer dediler ilk kızımı normal doğum yaptım gene geçmedi. İkici kızım da normal doğum. Aman tahtalara mi vursam bilemedim ama baya azaldı.:super:
Ağrı kesicı her ay içerdim. Nasıl bi ağrıysa zamanla oda iyi gelmedi. Her ay acil her ay acil. :cry:
Sen kimsenin dediğine kulak asma canım. İçin rahat edecekse başka bi doktora daha git istersen.
He bide çevrenin herşeye karışması var ki... İnsanlar zaten neden tıp okumakla uğraşsın. Ne gerek var. Ne çok biliyorlar arkadaş. Korkuyom artık yakında bu bilmişler ameliyat falanda yapıcak.:-)
Tedavine uy canım. Boşver herkesi. Rabbim şifa bide hayırlı sağlıklı sıhhatli bi bebiş nasip etsin inşiallah :KK9:
Cok sagol canim benim. Allah razi olsun:-)

Doğum kontrol hapları dediğimiz oral kontraseptifler kısırlık yapmaz. Öyle düşünmeyin. Ama başka başka ve çok fazla yan etkileri var. Yapılan araştırmalarda meme kanseri olan hastaların ciddi çoğunluğunda doğum kontrol hapı geçmişinin olduğu yapılan araştırmalarca kanıtlanmış. Mesela emboli pıhtı gibi riskleri artırıyor. Eğer ki bu gibi durumlardan genetik olarak yaşam şekli olarak risk altındaysanz daha çok tetikliyor. Ama kısırlık yapmaz korkmayın. Kilo alma tüylenme vs olabilir. Ağrı kesici alınca çocuğun olmayacağını 21 yıllık yaşamımda 4 yıllık sağlık bölümü hayatımda ilk defa duydum. Fazla ağrı kesici alımı midenizin yapısını bozar ve karaciğerinizi yorar. Ama kısırlık yapmaz. İçiniz serin olsun. Bende her ay değil ama dönem dönem bu kadar şiddetli geçiriyorum adetimi. Doktorum bana ponstan forte verdi. Adetten iki üç gün önce belirtilerle at dedi. Ama ben eğer sınavım okulum önemli bi işim yoksa atmıyorum. Adet olduğunda atınca da bi saate faydasını gösteriyor ve bi daha sonuna kadar hiç ağrım olmuyor
Sagol canim
Ben meslek lisesi hemsirelim mezunuyum unidem devam ediyom saglik olumaya

Bence imom kullan çünkü fazla folik asit yüklemesi sinir vs gibi sorunlara sebep olur. İmomun içinde her şey var akşam yatmadan önce tok karnına atıyorum. Sürekli kustuğum halde değerlerim iyi çıktı bu nedenle. Hayatımda ilk kez tırnaklarım falan uzadı :)
Sagol canim bakiyim dr uma daniscam

O hap olayı bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor ama ağır ağrı kesicilerin hamile kalmayı zorlaştırdığı biliniyor. Çok zorunda olmadıkça kullanmamanızı tavsiye ederim. İshal ve kusma bende de oluyor çok normal ve genelde genetik. Bazı insanlar farkında bile olmuyor regl olduklarının deliriyorum:) Where is the adalet? :))
Buscopan diye bir hap var ağrı kesici değil ama rahim kasılmalarına iyi geliyor onu da kullanabilirsiniz. Bir de bu ağrıyı kabullenmek gerekiyor. Ben öyle yaptım. Canım ağrım...

Sagol canim
Ben meslek lisesi hemsirelim mezunuyum unidem devam ediyom saglik olumaya
Bak sende sağlıkcıymışsın. Ailen neden bu kadar müdahale ediyor ben biliyorum bunun eğitimini aldım diyin. Sizinde daha bilinçli olmanız gerekir ayrıca. Tamam büyükleri kırmak istemiyorsanız saygısızlık etmek istemiyorsanız içmedim kullanmıyorum deyin. Her şeyi bilmelerine gerek yok neticede bu mahreminiz

Meraba kizlar. Benim her ay ki cilem adet sancisi. 21 yasindayim 9 aydir evliyim. Evlenince gecer derlerdi ama gecmedi. Adet sancisiyla birlikte kusma ishalde oluyor. Dr a gittim tetikler yapildi bi sorum yok dedi dr. tedavi olarak dogum kontrol hapi ve agri kesici verdi bekarken dogum kontrol hapini kullanmak istemedim. Evlenince esime kullanayim hem korunma olur hem tedavi dedim olmaz dedi. Haplara karsi bende cok sicak bakmiyordum vazgectim. Ama su 4 gundur hap ve hapta yetmeyince serumla geciyor. Yatak dosek yatiyom. Sabah oglen aksam ve hatta gece agri kesiciyle geciyor. Ictigim agri kesiciler canimi cok sıkıyor daha sonra. Dr um zarari olmaz sancin olunca ic dedi. Ama etraftaki herkes adet doneminde agri kesici kullanirsam cocugun olmaz kisir olursun v.s diyor. Belki kulaktam dolma bir bilgi ama icimi kemiyor yinede :-(
Yillarca her ay agrikesici ictim ve cevremdeki bir çok kişi hicbirimiz kısırlıkla ilgili sıkıntı yaşamadık ama adet sancisi her zaman sebepsiz değildir

Ben de 2 yıllık evliyim,evlenince geçer dediler ama daha da sancılı olmaya başladı.Ayağını mutlaka sıcak tut,İnan bu sıcakta ev botlarıyla dolaşıyorum evde.Dr bana Arveles verdi,ama artık onda fayda etmiyor.1 günde 3-4 tane içiyordum,bu ay değiştirdim.Majezik aldım.

Adet sancısı ne illet birşeydir yaaaaa:kusmuk:
Ben bekarken acillik olurdum. Evlendim ilk ay yine acillik oldum. :110: İçtiğim ağrı kesicinin haddi hesabı yok kısır olsam ben olurdum.
Şimdi 3 çocuk sahibiyim adet olacağımı anladığım anda hemen bir arveles içiyorum en azından günlük hayatım aksamıyor
İlk çocuğum sezeryandi hiç doğum sancısı çekmedim ikincide erken geldi bir ağrı var ama belli belirsiz adet sancısı gibi normal kalktım gittim nste günümdü. Ebe ağrın varmı diyor biraz sanki var gibi diyorum. Drumu aramış ebe sancım yüksek çıkıyormuş ama benim rahatlığım kadını tedirgin etmiş. Neyse dr açılması var mı bir bakın demiş. Beni muayene etti 7 cm açıklığım var. Ben şok oldum. İyi de ben bu sancıyı har ay çekiyorum değişik gelmedi bana dedim:KK48: Tabi ondan sonraki ağrı beni benden aldı ama yine sezaryene kadar zor dayandım.

Meraba kizlar. Benim her ay ki cilem adet sancisi. 21 yasindayim 9 aydir evliyim. Evlenince gecer derlerdi ama gecmedi. Adet sancisiyla birlikte kusma ishalde oluyor. Dr a gittim tetikler yapildi bi sorum yok dedi dr. tedavi olarak dogum kontrol hapi ve agri kesici verdi bekarken dogum kontrol hapini kullanmak istemedim. Evlenince esime kullanayim hem korunma olur hem tedavi dedim olmaz dedi. Haplara karsi bende cok sicak bakmiyordum vazgectim. Ama su 4 gundur hap ve hapta yetmeyince serumla geciyor. Yatak dosek yatiyom. Sabah oglen aksam ve hatta gece agri kesiciyle geciyor. Ictigim agri kesiciler canimi cok sıkıyor daha sonra. Dr um zarari olmaz sancin olunca ic dedi. Ama etraftaki herkes adet doneminde agri kesici kullanirsam cocugun olmaz kisir olursun v.s diyor. Belki kulaktam dolma bir bilgi ama icimi kemiyor yinede :-(
Benimde agrim cok oluyor rahmim ters normalde on tarafa mesanenin ustune dogru olur benimki bagirsaklarin ustune dogru ve kendi icinde kivrilmis sekildeymis bende agri kesici içmeden duramiyorum ponstan diye bir agri kesici var iyi geliyor bana

D destik Allah yardımcın olsun.Seni çok iyi anlıyorum yıllardır aynı ağrıyı çekiyorum.Yaz günü tir tir titreyip.Soğuk terler döküp kustuğumu bilirim.Dediğin gibi ishal de eşlik ederdi her ay.Hamile kaldım şu an doğumdan sonra acaba yine devam edicek mi o ağrı diye kara kara düşünüyorum.Bazı arkadaşlar devam ediyo yazmış çok üzüldüm.Yıllardır ağrı kesici içmekten mide ülseri çıktı bende çünkü ilaç içmesem ağrıdan baygınlık geliyodu o derece şiddetli.Ama sonradan ögrendim normal deil bu kadar ağrı olması evlendikten sonra rahim filmi çektirdim doğuştan yarım rahimliymişim.Bu durumda olanlarda olabiliyomuş bu ağrılar zaman kaybetmeden bi rahim filmi çektir.Bu arada agrı kesici kullanmak hamile kalmaya engel deil ama çok zararı var.

Doktoru dinlemeyip etrafı dinliyosun biz sana ne diyelim?
6 sene Doğum kontrol hapı içip bıraktıktan sonra ilk denemede hamile kaldım
Yani millete bakarsak ben kısır olmuştum
Doktoruna git kist mi var ne var onu öğren
Bu kader ağrı normal değil
Aa cok tebrik ederim, zeytinagaci idin değil mi ? :)
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah:KK200:

X