Adet sancisi:-((

destik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
734
275
Meraba kizlar. Benim her ay ki cilem adet sancisi. 21 yasindayim 9 aydir evliyim. Evlenince gecer derlerdi ama gecmedi. Adet sancisiyla birlikte kusma ishalde oluyor. Dr a gittim tetikler yapildi bi sorum yok dedi dr. tedavi olarak dogum kontrol hapi ve agri kesici verdi bekarken dogum kontrol hapini kullanmak istemedim. Evlenince esime kullanayim hem korunma olur hem tedavi dedim olmaz dedi. Haplara karsi bende cok sicak bakmiyordum vazgectim. Ama su 4 gundur hap ve hapta yetmeyince serumla geciyor. Yatak dosek yatiyom. Sabah oglen aksam ve hatta gece agri kesiciyle geciyor. Ictigim agri kesiciler canimi cok sıkıyor daha sonra. Dr um zarari olmaz sancin olunca ic dedi. Ama etraftaki herkes adet doneminde agri kesici kullanirsam cocugun olmaz kisir olursun v.s diyor. Belki kulaktam dolma bir bilgi ama icimi kemiyor yinede :-(

Benim adet düzensizliğim var ve çok sancili olurdum bekarken..şu an sancilar gecti ama düzensizlik devam..hurafedir o ama her seferinde ilaç alma taraftari degilim..

Etraftakiler doktordan daha iyi mi bilecek. Adamlar yillarca bosuna okumamis ya.

Benim de cok sıkıntili geciyor. Agri kesici aliyorum sicak su torbasi battaniye ile yatiyorum yaz gunu bile.

Benim de çok ağrılı geçerdi. Ağrı kesici içmeden duramazdım. Çocuk olmasına engel olduğunu hiç duymadım. İki kızım var. İlk doğumundan sonra hiç ağrım olmadı.

Etraftakiler doktordan daha iyi mi bilecek. Adamlar yillarca bosuna okumamis ya.

Benim de cok sıkıntili geciyor. Agri kesici aliyorum sicak su torbasi battaniye ile yatiyorum yaz gunu bile.
Ben de ole hatta yazin elektirikli soba bile actigim oldu

Meraba kizlar. Benim her ay ki cilem adet sancisi. 21 yasindayim 9 aydir evliyim. Evlenince gecer derlerdi ama gecmedi. Adet sancisiyla birlikte kusma ishalde oluyor. Dr a gittim tetikler yapildi bi sorum yok dedi dr. tedavi olarak dogum kontrol hapi ve agri kesici verdi bekarken dogum kontrol hapini kullanmak istemedim. Evlenince esime kullanayim hem korunma olur hem tedavi dedim olmaz dedi. Haplara karsi bende cok sicak bakmiyordum vazgectim. Ama su 4 gundur hap ve hapta yetmeyince serumla geciyor. Yatak dosek yatiyom. Sabah oglen aksam ve hatta gece agri kesiciyle geciyor. Ictigim agri kesiciler canimi cok sıkıyor daha sonra. Dr um zarari olmaz sancin olunca ic dedi. Ama etraftaki herkes adet doneminde agri kesici kullanirsam cocugun olmaz kisir olursun v.s diyor. Belki kulaktam dolma bir bilgi ama icimi kemiyor yinede :-(

Doktoru dinlemeyip etrafı dinliyosun biz sana ne diyelim?
6 sene Doğum kontrol hapı içip bıraktıktan sonra ilk denemede hamile kaldım
Yani millete bakarsak ben kısır olmuştum
Doktoruna git kist mi var ne var onu öğren
Bu kader ağrı normal değil

D
Doktoru dinlemeyip etrafı dinliyosun biz sana ne diyelim?
6 sene Doğum kontrol hapı içip bıraktıktan sonra ilk denemede hamile kaldım
Yani millete bakarsak ben kısır olmuştum
Doktoruna git kist mi var ne var onu öğren
Bu kader ağrı normal değil
Dr gittim hic bi sorun yok. Kist hormon vb. Dogum kontrol hapina sicak bakamiyorum. Oda benim tercihim.

Ins benimde olmaz dogumdan sonra. Sirf Bu sancilar gecsim diye bebek dusundugum oluyor
Benim de çok ağrılı geçerdi. Ağrı kesici içmeden duramazdım. Çocuk olmasına engel olduğunu hiç duymadım. İki kızım var. İlk doğumundan sonra hiç ağrım olmadı.
V

Ozaman kadinlarin yarisi kisir olmasi gerekiyory inanma o söylenenlere. Agri kesici icebilirsin sorun yok bunda.

Bu sancilari arkadasim da cekiyordu. Cocugu oldu bitti :)

• Beğen
Reactions: KV_
Dr un versigi her tedaviyi kabul etmek zorunda degilim. Bunu reddetmek benim hasta haklarim arasinsa var. Bu saglik sistemini mesgul etmek olmuyor
Peki neden ilaçları alıyorsunuz madem kabul etmiyorsunuz? Bir de o kadar eğitim almış doktora değil de cahil cühelaya nasıl inanıp onların tedavisini kabul ediyorsunuz?

Şu hapları ne kadar korkunç gösteriyorlar. Yeni nesil haplar hiç öyle korkunç haplar değil. Bende aşırı ağrı çekerdim yataktan kalkamazdım, bayılacak duruma gelirdim. Uzun zamandır doğum kontrol hapı kullanıyorum ve gayet memnunum.

Ozaman kadinlarin yarisi kisir olmasi gerekiyory inanma o söylenenlere. Agri kesici icebilirsin sorun yok bunda.

Bu sancilari arkadasim da cekiyordu. Cocugu oldu bitti :)
Sagol canim valla annem dahil herkes o kadar basko yapiyoko icme icme diye. Artik aklim bayagi karismisti

benimde adet günlerim çok sancılı geciyor ve benim ağri kesiciler adetimi kestigi icin icemiyorumda beni yatak dosek yatiriyor inan bittikten sonra gelecek adetlerimi dusunup napıcam yine diyorum allah yardimcimiz olsun hakikaten ceken bilir

Şu hapları ne kadar korkunç gösteriyorlar. Yeni nesil haplar hiç öyle korkunç haplar değil. Bende aşırı ağrı çekerdim yataktan kalkamazdım, bayılacak duruma gelirdim. Uzun zamandır doğum kontrol hapı kullanıyorum ve gayet memnunum.
Benim bayildigim oldu. Ama dogum kontrol hapindan cekiniyom. Zaten tuyluyum tutlenme yapiyor bunyeyi sasiyor diyolar. Denemeden bilemem ama cekiniyom iste

Eşiniz ne karışıyor sizin ağrınız için hap içmenize? Etraf da eşiniz de doktordan daha iyi bilemez. Doktor zararı yok diyorsa yoktur, ayrıca diyelim ki kısırlaştırıyor, peki çocuk mu önemli ben mi önemliyim? Ben o ağrıyı çok iyi bilirim çünki yıllardır bende hatta bazı aylar ölürcesine çekmekteyim ve hiç birşey benim canımdan önemli olamaz.

• Beğen
Reactions: KV_
Onlarin vermis oldugu bir tedavi yok ki. Bende uyguliyim.
Peki neden ilaçları alıyorsunuz madem kabul etmiyorsunuz? Bir de o kadar eğitim almış doktora değil de cahil cühelaya nasıl inanıp onların tedavisini kabul ediyorsunuz?
Oldu

X