adet sancısı lutfen yardım!!!!!

karpuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
342
49
48
32
Merhaba kizlar ben 22 yasinda bekarim ve adet donemimde asiri derecede sancim oluyor dayanamiyorum hem karnimda hemde bacaklarimda oluyor bu sanci...Bu donemlerde agri kesici kullanmak zararli diyorlar ozelliklede ilerisi icin cocuk faln olmaz diyorlar ama ben yinede dayanamiyorm arveles kullaniyorum bu cok zarar vermez diye duydum ama emin degilim bilgisi olan varsa yardim ederseniz cok sevinirim simdiden tesekkurler...

Ayni sorun bende de var.
Valla bazen keşke adet olmasam diye içimden gecirmiyor değilim
Ağrı kesicinin zarari cok, sadece çocukla alakası yok ki..
En iyisi bitkisel yöntemlerle geçirmek sanırım

Regl'in bittikten sonra hemen doktora gitmelisin. Yoğun ağrı sebepsiz değildir hiç bir zaman. Muhakkak kist falan gibi bişey vardır.
Ağrı kesici almak çocuk olmamasına falan sebep olmaz. Bunlar hurafe. Sadece regl'in kesilmesine sebep olur. O da bir sonraki ay daha fazla sancıya yol açar...

Benimkide en basindan beri kivrandiriyor bazen agri kesicinin bile faydasi olmuyor malesef bana en iyi gelen ayaklarimin altina sicak su koymak oluyor bunu deneyebilirsin karnina koymak zararliymis diye duydum.ayrica legene su koyup icine oturmakta iyi diyorlar ama onu denemedim deneyebilirsin istersen her defasinda agri kesici almayacagim diyorum ama dayanamiyorum 12 yasimda adet oldum 8 yildir agrim hic dinmedi bir ara duzensizdi ve hayit tohumu kullandim hem duzene firmisti hemde agrisiz gecmisti tadi kotu oldugu icin simdi icemiyorum onuda deneyebilirsin

Mutlaka doktora gidin. Aşırı sancı altında hastalık yatıyor olabilir. Kist olabilir,rahimde başka problem olabilir. Hiç hafife almayın durumu,geçmiş olsun.

Evet asiri derecede kesiliyor cogu insanda evlenmeden gecmez o sanci kizken hep olur diyorlar dogal yontemlerle mumkun degil gecmiyor

Birde arkadaslar kist demis ama ben ultrasona girdigim halde bir sey cikmamisti sende bir sey olabilir tabi ona bir sey diyemem cunku agri kistin habercisidir

Buna tıpta dismenore deniliyor dismonere de kendi içinde 2ye ayrılıyor. Sizin ağrınız sadece ilk gün mü çok fazla oluyor? Yoksa adet bitimine kadar her gün yoğun ağrı mı çekiyorsunuz?
eğer sadece ilk 1-2 günse normal. Rahim duvarı yenileniyor sonuçta. Ama tüm adet süreciniz boyunca ağrı çekiyorsanız kist değil ama hormonal bir bozukluk olma ihtimali yüksek.
bende aynı dertten muzdaripim. İlk gün dik yürüyemiyorum acıdan resmen. Gittim hormon testi yaptırdım ve ultrasona girdim. Hormonlarda ufak bir dengesizlik varmış ama doktor hap kullanmadan düzenlenir dediği için herhangi bir ilaç kullanmadım.

Tavsiyelerime gelince illa ağrı kesici içecekseniz ben buscopan öneririm. Adet sancısı için arvelesten daha uygun bir ilaç bence. Ama yine de bir doktora danışarak kullanmanız daha doğru olur tabi. Ayrıca sıcak su torbası da etkili. Karnınuza havlu serip üstüne sıcak su torbası koyup 10-15 dakika kadar bekletirseniz rahatlarsınız biraz.

Bence neolur neolmaz bi kadın doğumcuya görün cnm.. Bu kdr şiddetliyse belki başka bi durum vardır.. Önlem almakta fayda var.. İlaç çocuk olmasını etkilemez ama içmek istemiyorum diyosan ayakların altına, beline ve bacaklarının üstüne sıcak koymakta çok iyi geliyo.. Evlendikten snra geçer diyolar ama evlenipte ağrı çeken çok insan tanıyorum.. Hatta bnm annem çok şiddetli olmasada bazı aylarda hala sancı çeker.. Kadın menapoza giricek nerdeyse ama üşüttüğü zmnlarda hala çekiyo.. Yapısal bişi yani yapıcak bişi yok.. İşin özü şu ki, KADIN OLMAK ZOR

Sicak suyun pek etkisi olmuyor bende tam tersi dahada artiyor sanki...Sancimda valla ilk uc gun oluyor

Benim hic agrim olmaz acaba bundada bi tuhaflik varmidir sadece senede iki uc kerecagrir ozamanda usuttugumden onun disinda adet sancisi bilmem ilk oldugumdada oyleydi

Benimde ağrı kesicisiz geçmeyen adet sancılarım oluyor. Bunun vücudumuzda prostaglandin denen maddelerin fazla salgılanmasıyla alakası var (hiç birşey bulunamayanlarda bu şekilde), prostaglandin rahmin kasılmasına neden oluyor, dolayısıyla daha fazla ağrı hissediyoruz. Ama yine de bir dr a görünmelisin. Ağrı kesici almanın çocuk olmamasıyla kesinlikle bir alakası yok. Ayrıca evlenincede ağrı geçmiyor üzgünüm benim geçmedi... Umarım doğumla birlikte geçer.

İlaçla çocuğun olmaz yok ağrı evlenince geçer yok doğurunca geçer diye bir şey yok.annem,halam ben bu ağrıyı çekiyoruz. Benim her ay farklı olur bazen bacaklarım ağrır,öbür ay belim,öbür ay kafam yani her ay ağrım farklı yerde olur.bugün 1. günü ama masallah ağrısını 4 gündür çekiyorum.sol yumurtalıkta berbat ağrı. İlaçsız dayanmaya çalışıyorum ama dayanamayacaksam ilaç kullanıyorum.Bugün ağrım çoktu kuru siyah üzüm,fındık ve badem yedim biraz iyi geldi kan söktü.Belki size de iyi gelebilir tabii herkesin bünyesi farklı.

Aynen benimde bugun birinci gunum cok siddetliydi yuruyemiyordum bile o yuzden yine aldim ilac mecburen evet kuru uzumu daha oncede duymustm ama hic denemedim aslinda tesekkurler

Ben Özel gün bandı kullanıyorum. Eskiden bulmakta zorlanıyordum ama Gratislerde de satmaya başlamışlar.

Japon teknolojisi ile yapılmış bir ürünmüş. Ayda 4 tane bana fazlasıyla yetiyor. Sıcak su torbası ve ilaca artık gerek kalmıyor ama çikolatayı napıcam bilemiyorum :)

Detaylı bilgi burda var :

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…