- 26 Ocak 2013
- 1.233
- 3.504
- 333
- Konu Sahibi streshanim
-
Al bendende o kadar ağrım Vs. Yok bekarlıkta çok vardı ama aşırı sınırlı oluyorum. Hıc bıseye tahammülüm kalmıyor ve şuan bende aynı durumdayım bazen sınırden cennet gecıresım gelıyo ve yaş 31 benımdeEskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
Evet halsizlik ve uyku problemi de fena. Hiçbir şeye yapmaya mecalim yok sanki. Hep yatmak istiyorum. Uyku desen sabah 5 e kadar uyuyamadığım oluyor. Bazen de akşama kadar uyuyorum haftasonuysa. Yani uyku da anormal. O bile hayatımı etkiliyor.Bendede oluyo adetten 5 gün önce sinirli huzursuz birde cok halsiz oluyorum hep uykum oluyo
Iki doğumdan sonra da mi oluyor bunlar. Ay menopoza kadar kurtulamayacak mıyız biz bundan
Evet psikolojik yönü çok daha ağır. Zaten çözüm aradığım yönü de bu.. ama çözümü yok gibi rahatlatıcı bitki çayları dışında.. sürekli de bitki çayı içemeyiz ki..Neyse ki yalnız değilmişim. Paragrafta yazdığınız şeylerin aynılarını ben de yaşıyorum konu sahibi. Hatta tahammülsüzlük seviyem o kadar artıyor ki ben kendime bile tahammül edemiyorum. Elimden gelse kendimi bir kaşık suda boğacağım yani o derece. Yüz yıl önce yaptığım veya söylediğim saçma sapan bir şeye takılıp ben onu niye yaptım ki, üff bunu da nasıl söylemişim ne salakmışım diyorum kendi kendime. Sonra pms dönemi geçince de buna niye takıldım ben ya diye hayıflanıyorum
Bir de ben de gözlemlediğim şu şekilde çalışıyor pms dönemi. Eğer regl döneminden önce fiziksel ağrılarım erken başlar ve çok olursa psikolojik belirtileri çok yaşamıyorum. Ama şayet ağrım sancım çok olmazsa bu sefer ruh halim bitiriyor beni. Aşırı bir gerginlik, her şeye patlama, herkesin her dediğinin gözüme batması, tartışmaya girme(istemsiz) ne ararsanız var yani. Fizyolojik belirtilerin çözümünü bir şekilde buluyoruz da bizi asıl mahveden ruh hali gel gitleri bence.
yan etkisi fazla, denedim ben çayı. Belki herkeste farklıdır ama beni hiç iyi etkilemedi. Çok baş dönemsi, mide bulantısı yaptı.Testere disli aslanpencesi cayi icin.
Kum torbası aldım benEvet psikolojik yönü çok daha ağır. Zaten çözüm aradığım yönü de bu.. ama çözümü yok gibi rahatlatıcı bitki çayları dışında.. sürekli de bitki çayı içemeyiz ki..
Eşim de adet dönemimde hep onun dediği 'beni anla, bizim hallerimiz var' varla takılıyor banaCem YILMAZ’ın bu konuda bir esprisi var ya. “Adet öncesi bir hafta gerginlik, off ölüyorum, yaklaşma bana, çikolata getir gelirken... bir hafta zaten öyle.. adet sonrası desen aynı berbat günler. Ya biri şu kadınlara söylesin bir ay zaten dört hafta!”
Bunun devamını biliyor musunuz? “Kadın var airbus kaldırıyor, astronot bazıları uzaya gidiyor, sırtında bebeyle tarlaya gidiyor, onları da takvime göre mi ayarlıyorlar... bizimki de çekmiş gri eşortmanı ayy benim hallerim var”Eşim de adet dönemimde hep onun dediği 'beni anla, bizim hallerimiz var' varla takılıyor bana
Yok canım ben doğum yaptım 30 yaşındayım benim de aynı. Adet öncesi aşırı sinirli tahammülsüz ve duygusal oluyorum. Hele bir de bir sorun varsa hayatımda o da tüy dikiyo üstüne.Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
evet evet:)) indirmiyorum uçağı açın pencereleri:))gösteride hep kadınlar olsa , o günlerine denk gelse dayak atarlardı bana diyordu :))Bunun devamını biliyor musunuz? “Kadın var airbus kaldırıyor, astronot bazıları uzaya gidiyor, sırtında bebeyle tarlaya gidiyor, onları da takvime göre mi ayarlıyorlar... bizimki de çekmiş gri eşortmanı ayy benim hallerim var”böyle düşününce insanın kendine gülesi geliyor gerçekten
Ben bu kafayı eşime anlatamıyordum. Gittik izledik cemciğimi de duygu dünyama bir adım atmayı başardı bu sayedeevet evet:)) indirmiyorum uçağı açın pencereleri:))gösteride hep kadınlar olsa , o günlerine denk gelse dayak atarlardı bana diyordu :))
Depresyon ilacı kullanmak istiyorum ama bu sene çocuk düşünüyorum diye başlamak istemedim,yoksa ilaç alınca rahatliyordum,ama birden bırakınca çok kötüAynı ben..mutsuzluk, sinir, depresyon off. Üstüne bir de astımımı tetikliyor. Astım hastasıyım , 1 hafta önceden başlıyor şikayetlerim..
valla nolucak bilmiyorum, 39 yaşına geldim hep böyleydim hiç azalmadı. Niye yaşıyoruz ki falan moduna giriyorum. Normalde hiç öyle biri değilim:) bütün tartışmalarıma bakıyorum hep o dönemde . Nasıl bir depresyon, mutsuzluk anlatamam.Depresyon ilacı kullanmak istiyorum ama bu sene çocuk düşünüyorum diye başlamak istemedim,yoksa ilaç alınca rahatliyordum,ama birden bırakınca çok kötü
Ben de ağrı çok olmuyor ,egzersiz çok iyi geliyor ,nerdeyse hiç olmaz.bir de ben her ay bu PMS olayini atlayıp ,hep hakliymisim gibi sinirleniyorumOf aynı. Adetten 1 hafta önce başlıyor ve adet donemini de eklersek nerden baksan 10 gün dünya başıma yıkılmış gibi mutsuzum. O mutsuzluğu atamiyorum. Bir de halsizlik ekleniyor. Yatayim kimse dokunmasın istiyorum. Adet geçiyo dünyaya yeniden geliyorum sanki. Bi enerji bi mutluluk. Ya valla ben her ayin 10 gününü böyle geçirmekten çok bıktım. O 10 gün sanki hiç geçmeyecek ömrüm bitmiş gibi hissediyorum. O kadar gerçekçi ki geçecek gibi gelmiyor o an. Valla yoruldum ya. Kadınların çekeceği çile varmış.. en azindan yalnız olmadığımı pek çok kadinin benim gibi hissettiğini anladım bu başlıkta. Bana sadece ben bu kadar ağır geçiriyormusum gibi geliyordu. Ağrıyı belki çoğu kadın yaşıyor ama ağrıdan çok psikoloji daha beter bitiriyor beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?