Adet öncesi sendrom

Neyse ki yalnız değilmişim. Paragrafta yazdığınız şeylerin aynılarını ben de yaşıyorum konu sahibi. Hatta tahammülsüzlük seviyem o kadar artıyor ki ben kendime bile tahammül edemiyorum. Elimden gelse kendimi bir kaşık suda boğacağım yani o derece. Yüz yıl önce yaptığım veya söylediğim saçma sapan bir şeye takılıp ben onu niye yaptım ki, üff bunu da nasıl söylemişim ne salakmışım diyorum kendi kendime. Sonra pms dönemi geçince de buna niye takıldım ben ya diye hayıflanıyorum

Bir de bende gözlemlediğim şu şekilde çalışıyor pms dönemi. Eğer regl döneminden önce fiziksel ağrılarım erken başlar ve çok olursa psikolojik belirtileri çok yaşamıyorum. Ama şayet ağrım sancım çok olmazsa bu sefer ruh halim bitiriyor beni. Aşırı bir gerginlik, her şeye patlama, herkesin her dediğinin gözüme batması, tartışmaya girme(istemsiz) ne ararsanız var yani. Fizyolojik belirtilerin çözümünü bir şekilde buluyoruz da bizi asıl mahveden ruh hali gel gitleri bence.

Al bendende o kadar ağrım Vs. Yok bekarlıkta çok vardı ama aşırı sınırlı oluyorum. Hıc bıseye tahammülüm kalmıyor ve şuan bende aynı durumdayım bazen sınırden cennet gecıresım gelıyo ve yaş 31 benımde

Bendede oluyo adetten 5 gün önce sinirli huzursuz birde cok halsiz oluyorum hep uykum oluyo
Evet halsizlik ve uyku problemi de fena. Hiçbir şeye yapmaya mecalim yok sanki. Hep yatmak istiyorum. Uyku desen sabah 5 e kadar uyuyamadığım oluyor. Bazen de akşama kadar uyuyorum haftasonuysa. Yani uyku da anormal. O bile hayatımı etkiliyor.

Evet psikolojik yönü çok daha ağır. Zaten çözüm aradığım yönü de bu.. ama çözümü yok gibi rahatlatıcı bitki çayları dışında.. sürekli de bitki çayı içemeyiz ki..

Burda yazılanlardan ben şunu anladım: Sandığımız gibi düzenli cinsel hayata geçince ya da doğum yapınca geçmiyor bu pms dediğimiz lanet. 28-30 yaşlarından sonra da yaş ilerledikçe şiddetleniyor anladığım kadarıyla. Bir ümit düzenli cinsel hayata geçince ya da doğum yapınca düzelir zannediyordum. O ümidim de kalmadı Allah hepimize sabır versin kızlar. Çözümünü bulanlar yazsın. En azından yalnız değilmişiz pek çok kadın böyleymiş. Belki daha anlayışlı oluruz kendimize bu dönemde bunu düşünüp. En çok da kendimizden nefret ediyoruz bu dönem çünkü.

Evet psikolojik yönü çok daha ağır. Zaten çözüm aradığım yönü de bu.. ama çözümü yok gibi rahatlatıcı bitki çayları dışında.. sürekli de bitki çayı içemeyiz ki..
Kum torbası aldım ben çok sinirli oluyorum o dönem.Yumrukluyorum, zaten sınav stresleri de var, o zaman da yumrukluyorum.

Cem YILMAZ’ın bu konuda bir esprisi var ya. “Adet öncesi bir hafta gerginlik, off ölüyorum, yaklaşma bana, çikolata getir gelirken... bir hafta zaten öyle.. adet sonrası desen aynı berbat günler. Ya biri şu kadınlara söylesin bir ay zaten dört hafta!”

Eşim de adet dönemimde hep onun dediği 'beni anla, bizim hallerimiz var' varla takılıyor bana

Eşim de adet dönemimde hep onun dediği 'beni anla, bizim hallerimiz var' varla takılıyor bana
Bunun devamını biliyor musunuz? “Kadın var airbus kaldırıyor, astronot bazıları uzaya gidiyor, sırtında bebeyle tarlaya gidiyor, onları da takvime göre mi ayarlıyorlar... bizimki de çekmiş gri eşortmanı ayy benim hallerim var” böyle düşününce insanın kendine gülesi geliyor gerçekten

Yok canım ben doğum yaptım 30 yaşındayım benim de aynı. Adet öncesi aşırı sinirli tahammülsüz ve duygusal oluyorum. Hele bir de bir sorun varsa hayatımda o da tüy dikiyo üstüne.

evet evet:)) indirmiyorum uçağı açın pencereleri:))gösteride hep kadınlar olsa , o günlerine denk gelse dayak atarlardı bana diyordu :))

evet evet:)) indirmiyorum uçağı açın pencereleri:))gösteride hep kadınlar olsa , o günlerine denk gelse dayak atarlardı bana diyordu :))
Ben bu kafayı eşime anlatamıyordum. Gittik izledik cemciğimi de duygu dünyama bir adım atmayı başardı bu sayede yalnız bir arkadaşla da gün içinde hep bu tür şovlardan espriler yaparız. Genelde cem yılmazdan olur. Onu yaşadım sizinle

Doğum yapıp yapmamakla alakası yok ben doğum yaptim ama adet öncesi aşırı gergin hassas sinirli oluyorum.

Aynı ben..mutsuzluk, sinir, depresyon off. Üstüne bir de astımımı tetikliyor. Astım hastasıyım , 1 hafta önceden başlıyor şikayetlerim..
Depresyon ilacı kullanmak istiyorum ama bu sene çocuk düşünüyorum diye başlamak istemedim,yoksa ilaç alınca rahatliyordum,ama birden bırakınca çok kötü

Depresyon ilacı kullanmak istiyorum ama bu sene çocuk düşünüyorum diye başlamak istemedim,yoksa ilaç alınca rahatliyordum,ama birden bırakınca çok kötü
valla nolucak bilmiyorum, 39 yaşına geldim hep böyleydim hiç azalmadı. Niye yaşıyoruz ki falan moduna giriyorum. Normalde hiç öyle biri değilim:) bütün tartışmalarıma bakıyorum hep o dönemde . Nasıl bir depresyon, mutsuzluk anlatamam.

Ben de ağrı çok olmuyor ,egzersiz çok iyi geliyor ,nerdeyse hiç olmaz.bir de ben her ay bu PMS olayini atlayıp ,hep hakliymisim gibi sinirleniyorum geçtikten sonra heee diyorum bı jeton düşüyor.sonra diyorum demek ki insanlar böyle böyle deliriyor.onlar da haklı hani.

bende hem ağrı oluyor,hem sinir,hem duygusallık adet öncesi 1 hafta gergin oluyorum ve mutlaka büyük bir tartışma yaşıyorum.adet sırasındada ağrı oluyor eskiden daha kötüydü şuan ilaçla çekilebilir seviyede ağrılar.

Sorunun Pms; premenstural sendrom. Bende de 33 yaşında başladı. Çok saçma gelmişti. O zamana kadar olmayan şey sonradan başladı. Doktorum sonradan da olabilen bir şey olduğunu, bunu çok yoğun yaşadığı İçin boşanmaya kadar giden hastasının olduğunu söylemişti.

adetten bir kaç gün öncesinde başlayıp, adetin ortalarına kadar sürüyor.

hafif Doz bir antidepresan alabilirsin, doktorun verdiği. İsmi de belli aslında ama Burada söylemem doğru olmaz.

Adet başlamadan bir kaç gün önce başlayıp, ortasına kadar kullanıyorsun. Hassas olduğun günler yani. Sonra bırakıyorsun. Bir müddet sonra kendi kendine Geldiği gibi, kendi kendine de geçebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…