- Konu Sahibi streshanim
-
Ben normal demlediğim çayıma karanfil bal ve limon atıyorum şekersiz içiyorum acayip rahatlatıp dinginlesiyorum o anki moduna göre 4 bardak içtiğim bile oluyor benimde regl öncesi ruh hallerim berbat herşeye sinirlenip ağlıyorum havada neden bulut var diye bile sinirlenirim ahahhahahaEskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
Aynı ben..mutsuzluk, sinir, depresyon off. Üstüne bir de astımımı tetikliyor. Astım hastasıyım , 1 hafta önceden başlıyor şikayetlerim..Ben de 34 den bildiriyorum,çok yoğun geçiriyorum ,kavga ediyorum ,esim olur annem olur iş arkadaşlarım olur ,artık gözüme kim fazla gelirse ,uyku duzenim bozulur ,kabuslar peşpeşe ,depresyona giriyorum ,intihar dusuuncelerim oluyor ,hani daha da kötüsü bı tik ötesi birilerini öldüreceğim,bu sene iki defa bu dönemde ağlayarak psikiyatriste randevu aldım,ama adetim bitince normale donuyorum.hicbiseyim yok gibi.Sonu nereye varır bilmiyorum
Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
Bende de 30da başladı baş ağrısı. Gitgide zorlaşıyor sanki. O değil de bu dertten muzdarip ne kadar kadin varmış yaeskiden baş ağrısı olmuyodu 28den sonrada o başladı özellikle son günü kafamı duvarlara vurmak istiyorum
Ya çok komik ve tatlısınızSen yine iyi kendi başını vurmak istiyorsun. Ben bazen dengesizlikten eşimin kafasını vurmak istiyorum o duvara.
Of aynı. Adetten 1 hafta önce başlıyor ve adet donemini de eklersek nerden baksan 10 gün dünya başıma yıkılmış gibi mutsuzum. O mutsuzluğu atamiyorum. Bir de halsizlik ekleniyor. Yatayim kimse dokunmasın istiyorum. Adet geçiyo dünyaya yeniden geliyorum sanki. Bi enerji bi mutluluk. Ya valla ben her ayin 10 gününü böyle geçirmekten çok bıktım. O 10 gün sanki hiç geçmeyecek ömrüm bitmiş gibi hissediyorum. O kadar gerçekçi ki geçecek gibi gelmiyor o an. Valla yoruldum ya. Kadınların çekeceği çile varmış.. en azindan yalnız olmadığımı pek çok kadinin benim gibi hissettiğini anladım bu başlıkta. Bana sadece ben bu kadar ağır geçiriyormusum gibi geliyordu. Ağrıyı belki çoğu kadın yaşıyor ama ağrıdan çok psikoloji daha beter bitiriyor beni.Ben de 34 den bildiriyorum,çok yoğun geçiriyorum ,kavga ediyorum ,esim olur annem olur iş arkadaşlarım olur ,artık gözüme kim fazla gelirse ,uyku duzenim bozulur ,kabuslar peşpeşe ,depresyona giriyorum ,intihar dusuuncelerim oluyor ,hani daha da kötüsü bı tik ötesi birilerini öldüreceğim,bu sene iki defa bu dönemde ağlayarak psikiyatriste randevu aldım,ama adetim bitince normale donuyorum.hicbiseyim yok gibi.Sonu nereye varır bilmiyorum
Iki doğumdan sonra da mi oluyor bunlar. Ay menopoza kadar kurtulamayacak mıyız biz bundanBendede var. Doktorum bana hormonlar almayi önerdi..henpz gidip almadim. Ama gelecek kontrolde yazdiracagim artik. Beni de en cok sinirli hallerim deli ediyor. Elimde degil cünkü. Bende ikinci dogumdan sonra basladi bu durum
İşe yararsa haber verir misiniz?Merhaba kardesim Allah kurtarsin bende de var ayni sikintilar ise konsantre olamiyorum, aksamlari sanki dunya yikilmis da altinda kalmisim gibi bi ic sikintisi cokuyor, spor yapasim saglikli beslenesim gelmiyor surekli igrenc seyler yemek istiyorum sabahlari uyanamiyorum cok yorgun oluyorum neden boyle bilmiyorum ben vitamin takviyesi almaya ve gunde 3 litre su icmeye basladim belki ise yarar.
Bendede oluyo adetten 5 gün önce sinirli huzursuz birde cok halsiz oluyorum hep uykum oluyoEskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Evet benim de bu dönem biten iliskilerim olmuştu. Şimdikiyle de kafamda yüz kere ayrılıyorum20li yaslarda da karnim agrirdi ama ilk gün sadece. Simdi adeti. 1. 2. 3. günü inanilmaz siddetli agrim oluyor her ay 7 8 e yakin agri kesici aliyorum. Caylar karna sicak su falan fayda etmiyor dayanamiyorum agriya. Adet takvimi tuttugum icin dikkat ettim erkek arkadasimla büyük kavgalari ve en sonunda ayriligi adetten bir iki gün önce etmisimnasil bir illetse ayda toplamda iki hafta falan huzur var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?