- 22 Eylül 2020
- 420
- 619
- 23
- Konu Sahibi streshanim
-
Hele ben her seyle kavga edıyorum.Butun yasadıklarım gozumun onune gelıyor.Kaşıntı oluo birde şişlik .Acaba duzenlı cınsel hayatı olanlar yaşıyormu bu durumu.Ben boşandım duzenlı cınsellık yok bunun etkısı var mıdır dıye dusunuorum.Beler dusunmuyorum.Aklımdan neler gevıyor.Antideprasanlar bile fayda etmıyor.
eksik dilek dilemeyin yumurtalıklarımı mı aldırayım demıssınız allah korusun ınanın cok daha zor benım dogumdan once regl cok hafıf gecerdı hıc anlamazdım bıle 3 gun surerdı cok az ve agrısız olurdu hamıleyken yumurtalık kistim oldu sag yumurtalıgım alındı yumurtalık alınınca dıgerı alınanın da yerıne 2 kat fazla calısırmıs dengelemek ıcın sımdı o kadar agır agrılı ve yogun gecıyor kı 7 gun suruyor hasta bezı kullanmak zorunda kalıyorum bazı gunler . ve ınanılmaz agrı depresyon halsızlık sinir cok kotuEskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
20 yaş ilerden bildiriyorum. Hala kontrol altına almanın yolunu bulamadım.19 yaştan bildiriyorum sosyal hayatımı etkileyecek kadar oluyor. Kontrol altına nasıl alırız bunu.
Henüz doğum yapmak kısmet olmadı ama düzenli cinsel hayata rağmen ı-ıh.. GeçmiyorBende de düzensiz uyku , kabus görme, 5 dk üşüyüp 5 dk sıcak basması , karın ve bel ağrısı , anksiyete oluyo dayanılmaz derecede , hemen olsam da bitse diye bekliyorum son 2 yıldır böyleyim... odaklanamıyorum uyumak istiyorum . Regl olunca zaten o ayrı bi durum yatalak gibi kalıyorum ağrıdan .
Doğum yapanlarda ya da seks hayatı olanlarda acaba geçiyor mu bu pms ?
Henüz doğum yapmak kısmet olmadı ama düzenli cinsel hayata rağmen ı-ıh.. Geçmiyor
Sen yine iyi kendi başını vurmak istiyorsun. Ben bazen dengesizlikten eşimin kafasını vurmak istiyorum o duvara.eskiden baş ağrısı olmuyodu 28den sonrada o başladı özellikle son günü kafamı duvarlara vurmak istiyorum
Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
Bence cinselliğin de etkisi var
Gerginliğin bir şekilde atılması lazım
Düzenli cinsellik döngünün de düzenli olmasını sağlıyor
Bizim de tüm kavgalarımız bu dönemime denk geliyor. Artık regl olduğumda söylediklerimi ciddiye almıyor gereksiz şeylere takıldığım içinay bende çok kavga ediyorum eşimle niye bana bağırdın deyip kıyameti koparıyorum (aşkım ışığı kapat demiştir sadece diğer odadan)ve 3-4 senedir neredeyse böyle bütün büyük kavgalarımız bu dönemde oluyor şikayet etmedim böyle devam nereye kadar çekecek beni bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?