• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet öncesi sendrom

streshanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
713
1.514
113
Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(

Ben de yaş ilerledikçe geçer yada azalır sanıyordum ama gerçekten 30dan sonra arttı bu saçma sapan heyheyler😑 Çok ciddi sancının yanında beni de asıl zorlayan ruh halindeki dengesizlikler😐 Zaten normalde de çok huzurlu sakin bir yapım yok böyle iyice çekilmez bi tip oluyorum😑

Bende uyku bozukluğu da çok oluyor bu dönem. Ya uyuyamıyorum ya çok uyuyorum.
Sene kaç olmuş tıp bu hallerimize nasıl çözüm bulamadı inanılır gibi değil. Karın ağrıları ağrı kesicilerle geçiyor bir şekilde ama psikolojik dengesizliği nasıl çözebiliriz bilmiyorum :(

Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
Hele ben her seyle kavga edıyorum.Butun yasadıklarım gozumun onune gelıyor.Kaşıntı oluo birde şişlik .Acaba duzenlı cınsel hayatı olanlar yaşıyormu bu durumu.Ben boşandım duzenlı cınsellık yok bunun etkısı var mıdır dıye dusunuorum.Beler dusunmuyorum.Aklımdan neler gevıyor.Antideprasanlar bile fayda etmıyor.

Papatya içiorum bazen rezene ama yok yani.Bide yuruyus ıyı gelıyor.Aklımda tonlarca dusunce.Butun yasadıgım olumsuzluklar ard arda onumde.Aglıorum ağlıorum.

Bunun adı ney tıpta ne denıyor bılmıorum .

2 dogum yapmis biri olarak bildiriyorum dogum yapip yapmamakla ilgili degil bence. Beni ilk 2 gun agri olarak mahvediyor 😕 suan lohusa olduğumdan adet olmadim henuz, nasil mutluyum. Komple rahmimi aldirasim geliyo bu agrilardan dolayi. Nasilsa baska çocuk düşünmüyorum. O derece cok fazla agri yapıyor, tum yasantimi etkiliyor.

Papatya içiorum bazen rezene ama yok yani.Bide yuruyus ıyı gelıyor.Aklımda tonlarca dusunce.Butun yasadıgım olumsuzluklar ard arda onumde.Aglıorum ağlıorum.
Saat 5 oldu uyumak yerine düşünüp düşünüp ağlıyorum. Hormonlarım beni nasıl bu kadar ele geçiriyor diye kendime kızıyorum. Dedigin gibi antidepresan da işe yaramıyor.

Saat 5 oldu uyumak yerine düşünüp düşünüp ağlıyorum. Hormonlarım beni nasıl bu kadar ele geçiriyor diye kendime kızıyorum. Dedigin gibi antidepresan da işe yaramıyor.
Tek problemin pre-mens dönemde olmanız olduğuna emin misiniz?
Bugününde herhangi bir gün olduğunu düşünün. Gebelik ihtimaliniz, tedaviniz vs yoksa bir süre takip etmeyin gününü.
bir kadın doğum uzmanı işe görüşün. Belki hormonal farklı bir durum vardır.
Gerçekten sadece pre-menste olmanızla alakalıysa düzenli spor yapın.(mümkünse açık hava)
Şikayetlerinizin yarıdan fazlası azalacaktır.

Tek problemin pre-mens dönemde olmanız olduğuna emin misiniz?
Bugününde herhangi bir gün olduğunu düşünün. Gebelik ihtimaliniz, tedaviniz vs yoksa bir süre takip etmeyin gününü.
bir kadın doğum uzmanı işe görüşün. Belki hormonal farklı bir durum vardır.
Gerçekten sadece pre-menste olmanızla alakalıysa düzenli spor yapın.(mümkünse açık hava)
Şikayetlerinizin yarıdan fazlası azalacaktır.
Her ay aynı dönemde oluyor genelde. Her seyi daha hassas yaşıyorum. Çok daha fazla düşünüp takiyorum. O yüzden pms olduğunu düşünüyorum. Düzenli spor iyi gelebilir dediğiniz gibi. Deneyeceğim. Teşekkürler.

Evening primrose kapsülü içebilirsiniz.
Herby markanın girly tea var onu da araştırın
Bir de doğum kontrol hapları iyi geliyor pms falan kalmıyor.
Doğumdan sonra benim ayın 7 günü pms, 10 günü adet olmaya başladı. Hayatım kabus gibi.

40 yaşıma geldim ve adet öncesi ağır uyku atakları başladı.. sanki ağır uyku ilaçları alırcasına yatağa kendimi zor attığım ve bir kaç gün halsiz düştüğüm regl öncesi sendrom başladı.. yaşla beraber herşey değişiyormuş meğer:(

Psikiyatri ye gidin

Back