Adet Geciktirme Sıkıntısı Kafam Karıştı

yuvarlanan asi bir panda

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2018
8.062
21.007
278
Benim haftasonu adet olmamam gerek ve dönemim cumartesi başlıyor. Primolut - N aldım ve ilk hapı içtim. Doktorun 1 - 2 gün sonra adetin başlar demesine güvendim açıkçası. Baktım internette 3. - 4. gün oldum diyenler varmış. Gün olarak daha fazla oldum diyenler de. Böyle olursa ben bir sonraki hafta yine sorun yaşarım çünkü yine adet olmamam gerekiyordu. Hata mı ettim acaba bu ilacı içerek? Kafam karıştı biraz. Devam etmesem adet günüme ya da bana zararı olur mu acaba bir hapın?

Şu kadarını söyleyeyim, adet döngüsü yüzme öğrenmenizden / antremanınızdan daha önemli :)

2 saatlik dersi (10saatlik paket ödeme yaptığınızı varsayıyorum) dersi aldığınız yerle görüşüp ertelemeye çalışın. Birçok kadın bu şekilde ayda 1 hafta katılmıyordu ben antreman yaptığım zamanlar.

belki kendiliginden olmazsın belli mi olur

İnşallah olmam..

Haklısınız aslında heves etmiştim o yüzden ilk derse gelmesi üzücü oldu. Tekrar yapılmıyormuş.

Sorunuzu tam anlamadım. Ama o hapı bende kullandım balayıma denk geliyordu reglim.

Reglimden 2 gün önce başladım.
Günde 2 tane içtim.
İlacı 6 gün kullandım.
Daha bırakmamıştım ilacı regli oldum.
Günde 3 tane kullanmam gerektiğini okumuştum ama ben zarar verir diye günde 2 tane aldım. Sanırım o yüzden ilacı bırakmadan oldum.
Bir sonraki reglim de tam 60 gün sonra oldu.
Hatta hamilelikten bile şüphelendim ama ilaç yüzünden 2 ay ertelemiş.

Sorum regl başlama tarihinin değişmesi ile ilgiliydi. Doktorun dediğine göre 1 2 gün içinde ve normal düzende(4 gün) olacaktım. Sizin gibi farklı yorumlar okudum. Günü değişen, uzayanlar vs. varmış. Benim bir sonraki hafta sonu da adet olmamam gerekiyordu. O sebeple kafam karıştı.

Sizi yeterli bilgilendirmiş miydi doktorunuz? Daha önce de düzensizliğiniz olur muydu? Bu ilaç tek hapta da ertelemeye sebep olur mu acaba?

Bu ilacı yeni kullandım, sabah öğle akşam yemekten sonra olmak üzere günde 3 tane alıyordum. Bıraktıktan 2 gün sonra regl oldum, dolayısıyla tarihim değişti. Normalde 10 Eylül'de olması gerekiyordu eski döngüme göre, olmadı. Yani döngü tarihleri değişiyor evet. Yoğunlukta ise bir değişiklik yoktu

Anladım. Teşekkür ederim cevabınız için.

Doktora gitmeden kullandım acil olduğu için sadece telefonda danıştım. Herkeste farklı etki gösterir demişti.
Benim hiç düzensizliğim olmadı hep günü gününe olurum. Genelde çok ağrılı olurdu 60. Gün olduğumda hiç ağrım olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…