‘Adem ile Havva’ heykeline AKP’liler ‘ahlaksız’ dedi.

Kadının memelerini cizmis aslinda ben mi yanlış görüyorum?

Erkek öne dönük olduğu için memesi görünmüyor olabilir.
Her ne kadar cinsiyetleri var gibi de olsa figürler biraz hermafrodit sanki :)
Ama düz mantık direkt seninki doğru, memeleri dolgun çizilen kadındır.

Not: Kurduğum cümleye bak, kendi içinde cinsiyet veriyor. :confused:

tantanis tantanis Buldum :))

Ruh eşi inancı antik dönemlerden günümüze kadar gelen bir çeşit inanış ya da aşkın eş anlamlısı olarak bilinmektedir. Buna dayanaraktan Yunan mitolojisindeki ruh eşi durumu biraz ilginç olmakla beraber, aynı zamanda bu arayışın günümüze pek de değişmeden geldiği bilinmektedir.

Yunan mitolojisinde tanrıların kralı, göklerin hakimi Zeus'un yarattığı insanlar eskiden dört kollu, dört bacaklı, bir kafada iki ayrı yüze sahip, sırtlarından birbirlerine yapışmış şekilde ve her insan çift olarak yaşar şekildeymiş. Bu insanlar çifter çifter mutlu şekilde yaşamlarını sürdürürken, keyiflerine düşkünlükten dolayı tanrıları Zeus'a şükretmeyi unutunca Zeus insanları uyarmış. Kendisini unutan halka krallığına yakışan bir ceza vermek isteyen Zeus, onların huzurunu toplamak için kolları sıvamış. Bakanların gözlerini kör edecek kadar parlak olan bıçağıyla insanları ikiye bölen Zeus (şimşeğiyle ayırdığı da söylenir), onların ruhlarını da ikiye bölmüş. Artık her insandan iki tane varmış, yani birbirinin eşi olmayan ama birbirinin eşi olan parçalar her tarafa dağılmış. Zeus insanları diğer parçalarından ayrı yaşamakla lanetlemiş ve böylelikle ömürleri boyunca ruh eşlerini aramaları için onları cezalandırmış. Aynı zamanda Zeus'un insanlığa hediyesi olarak bilinen ruh eşini arama olayı bu lanetle beraber günümüze kadar gelmiştir. Yunan mitolojisinden gelen ruh eşi efsanesi dünyanın bir ucundaki ruh eşini bulma olasılığıyla, insanları bir arada tutarak bir çeşit düzen sağlamaktadır.

(Alıntı)
ah zeus ahh.kimbilir benim ruh eşimi nereye yolladı.

@_angela_ Harikasın, cok teşekkür ederim. Ben de biraz bakındım sadece Yunan mitolojisinde değil pek çok mitolojide benzer şekilde geçiyormuş hikaye. Islamdaki Ademin kaburga kemiğinden Havanın yaratılmasına da değinmiş, benzerlik falan kurmuş hatta bir site.

Chess Chess Ben elinde elma olanı Adem olarak düşündüm, Havvaya veriyor gibi geldi. Öyle düşününce memeleri dikkatimi çekmedi ama tekrar bakınca söylediğin gibi bir çıkıntı varmış :))

Bu zihniyeti direk jeju adasındaki parka göndermek istiyorum :KK70:
Bunlar bir gecede parka .:KK47: ederler sonrada yakarlar..

Çocuklara tecavüz ediliyorken. Kadınlar öldürülüyorken din ahlaktan bahsetmeyen insanlar, sırf gögüs ucu gözüküyor diye dinimize ahlakımıza ters diye, o totolarını zahmetle kaldırıp eylem yapıyorlar. Vay arkadaş.. Ne kadar ahlaksız bir heykelcikmiş...
Napalım heryere dinazor heykellerimi dikelim.

Hz isa da bizim peygamberimiz resmediliyor heykelleri var onlarada tepki gostersinler madem peygamberlerimizin resmi yapilamaz demisler ya hani..heykelde cok guzel olmus ya bu arada tek bir yuz falan fikir cok iyi

Ben bu heykele bakinca aklima Adem ve Havva gelmiyor. Kim ne yaparsa onun gunahidir.
Adem de Peygamberimiz gibi bir peygamberdi.
Nasil ki Peygamberimizi ve esini resmedemiyorsak diger Peygamberleri de edemeyiz.. Hic dogru bulmuyorum..
Tacizi hakli gören pislikse bunda Islam'in ne sucu var? Ya da Peygamberlerin ne sucu var? Sizi birisi esinizle boyle heykellestirse aa iste bu suyla su dese hosunuza gider miydi? Hem de sormadan?
Adem peygambere sorulsaydi bence istemezdi zaten Peygamber resimleri cizilmez ki tapilmasin diye ya da heykelleri yapilmaz hem de bu şekilde?
Bunun vebali cok büyük diger konularla karistirmayalim lutfen. Her gunah ayri ayri konusulur..

Ben bu heykele bakinca aklima Adem ve Havva gelmiyor. Kim ne yaparsa onun gunahidir.
Nasil ki Peygamberimizi ve esini resmedemiyorsak diger Peygamberleri de edemeyiz.. Hic dogru bulmuyorum..
Tacizi hakli gören pislikse bunda Islam'in ne sucu var? Ya da Peygamberlerin ne sucu var? Sizi birisi esinizle boyle heykellestirse aa iste bu suyla su dese hosunuza gider miydi? Hem de sormadan?
Adem peygambere sorulsaydi bence istemezdi zaten Peygamber resimleri cizilmez ki tapilmasin diye ya da heykelleri yapilmaz hem de bu şekilde?
Bunun vebali cok büyük diger konularla karistirmayalim lutfen. Her gunah ayri ayri konusulur..

islamdaki heykel yasağının da yanlış anlaşıldığını düşünüyorum, putperestlik günah elbette, ama heykel yapmak neden günah olsun ki.
bu fikirler yüzünden, sanatçı yetiştiremiyoruz işte.
yine de Bursa halkının büyük çoğunluğu sizin gibi düşündüğü için rahatsız oluyorlar biliyorum, bu yüzden de çelişkideyim, inatla toplumu rahatsız eden heykeller yapılmalı mı, yoksa yapılmamalı mı diyerek.

islamdaki heykel yasağının da yanlış anlaşıldığını düşünüyorum, putperestlik günah elbette, ama heykel yapmak neden günah olsun ki.
bu fikirler yüzünden, sanatçı yetiştiremiyoruz işte.
yine de Bursa halkının büyük çoğunluğu sizin gibi düşündüğü için rahatsız oluyorlar biliyorum, bu yüzden de çelişkideyim, inatla toplumu rahatsız eden heykeller yapılmalı mı, yoksa yapılmamalı mı diyerek.

Heykeli sanat olarak yapmak zaten yasak degil. Farkindaysaniz Peygamberlerin resim ve heykelleri yapilmazmis ki tapilmasin diye ve de tapilan heykeller de yikilmis demistim.
Bir musluman kendini iyi bir heykeltras olarak duyurabilir. Fakat eger bu yetenegini dinini assagilayip, yaptigi seyin put yerine gecebilecegini bildigi halde yaparsa bunun da vebali buyuktur..
Islam sanati sever. Peygambelerin cogu da sanatciydi zaten..

Heykeli sanat olarak yapmak zaten yasak degil. Farkindaysaniz Peygamberlerin resim ve heykelleri yapilmazmis ki tapilmasin diye ve de tapilan heykeller de yikilmis demistim.
Bir musluman kendini iyi bir heykeltras olarak duyurabilir. Fakat eger bu yetenegini dinini assagilayip, yaptigi seyin put yerine gecebilecegini bildigi halde yaparsa bunun da vebali buyuktur..
Islam sanati sever. Peygambelerin cogu da sanatciydi zaten..

tamam anladım sizi, heykelin tamamen günah olduğunu savunanlar da var, o yüzden öyle bir yorum yazmıştım.

Dini ve ahlaki değerlere uymayan bir sürü şey varken ,heykelle uğraşmak gereksiz olmuş.Önce tepki gösterilmesi gereken nette gereksiz yerde ortaya çıkan reklamlar,tv dizileri ,programları varken .:cool:

Ya haberi okumadim ama. Bizim ülkemizde her alanda 45 yas üstü göbekli biyikli adamlar uzman sanki. Her yerdeler.( babam da biyikli ve göbeklidir) sorun: Genc bir kesim göreyim. Farkli tipler göreyim. Herkes kendi isiyle ugrassa..
Desem ki bu bu isi biliyor da konusuyor. Üniversiteden prof. Falan gelse evet ahlak bozar cünkü ...
Ya da hayir bozmaz cünkü dese....

Hz Adem ile Havvanin heykelinin olmasi nasıl bir curettir. Müslüman olarak kabul edilebilir birsey değil bu asla !
Ayrica taştan ,insan hayvan yapmayı bir sanat olarak görmüyorum.

Bilgece, burada biraz daha farklı bir durum var. Adam ve Eve olarak hemen hemen her kültüre ait figürler bunlar. Yani Hz. Havva anamız ile Hz. Adem babamız olarak düşünme mevzuyu. Bu kavramlar senelerce resmedilmiş, taşlara oyulmuş.
Hani demişsin ya "Ben bu heykele bakinca aklima Adem ve Havva gelmiyor" ... Benim de gördüğüm o olmuyor.

Şu açıdan hemfikiriz ama, Müslümanların çoğunluk olduğu ya da öyle olduğu düşünülen bir yere getirip de bu heykeli "Adem ile Havva" adıyla dikersen olmaz en olmadı yerleşik halka sorulması lazım basit bir anketle. Ama o kadar acayip cümleler ile bir saldırı çabası var ki heykel için ve heykel üzerinden ilgili belediyeye haberde, bu aşağılamadır bilmem nedir. Ya sen o heykelin önüne geçip de Adem ile Havva bu filan diye bağırmasan kimse fark etmeyecek bile... Ne bu galeyana getirme çabası?
Çolak ve beraberindeki kalabalığın bu tepkisi - yaklaşımı bu açıdan çok ilkel ve samimi değil.
Zaten Çolak'ın tepkisine karşı Bozbey'in konuyu ele aldığı yer de ayrı bi saptırma çabası. Ne alaka buradan konuyu cinsel istismara bağlamak? Zaten bu ülkede birilerinin canı yanmaya görsün, laf sokmak adına hemen siyasi malzeme yapılır.

Haberde söz edilen iki insanın da birbirleri ile iletişimleri önüne partizanlıkları geçmiş.
Biri alır din üzerine basar diğerini ahlaksızlıkla itham eder, biri alır sanat üzerine basar cinsel istismardan vurmaya çalışır.
Bu yüzden benim için, iki taraf da haksız.
Garibim heykel, aralarında en masumu...

Bilgece, burada biraz daha farklı bir durum var. Adam ve Eve olarak hemen hemen her kültüre ait figürler bunlar. Yani Hz. Havva anamız ile Hz. Adem babamız olarak düşünme mevzuyu. Bu kavramlar senelerce resmedilmiş, taşlara oyulmuş.
Hani demişsin ya "Ben bu heykele bakinca aklima Adem ve Havva gelmiyor" ... Benim de gördüğüm o olmuyor.

Şu açıdan hemfikiriz ama, Müslümanların çoğunluk olduğu ya da öyle olduğu düşünülen bir yere getirip de bu heykeli "Adem ile Havva" adıyla dikersen olmaz en olmadı yerleşik halka sorulması lazım basit bir anketle. Ama o kadar acayip cümleler ile bir saldırı çabası var ki heykel için ve heykel üzerinden ilgili belediyeye haberde, bu aşağılamadır bilmem nedir. Ya sen o heykelin önüne geçip de Adem ile Havva bu filan diye bağırmasan kimse fark etmeyecek bile... Ne bu galeyana getirme çabası?
Çolak ve beraberindeki kalabalığın bu tepkisi - yaklaşımı bu açıdan çok ilkel ve samimi değil.
Zaten Çolak'ın tepkisine karşı Bozbey'in konuyu ele aldığı yer de ayrı bi saptırma çabası. Ne alaka buradan konuyu cinsel istismara bağlamak? Zaten bu ülkede birilerinin canı yanmaya görsün, laf sokmak adına hemen siyasi malzeme yapılır.

Haberde söz edilen iki insanın da birbirleri ile iletişimleri önüne partizanlıkları geçmiş.
Biri alır din üzerine basar diğerini ahlaksızlıkla itham eder, biri alır sanat üzerine basar cinsel istismardan vurmaya çalışır.
Bu yüzden benim için, iki taraf da haksız.
Garibim heykel, aralarında en masumu...

Iste buna kesinlikle katiliyorum :
"Haberde söz edilen iki insanın da birbirleri ile iletişimleri önüne partizanlıkları geçmiş."

Yorumlarda da partizanlik var. Keske oyle olmasa..
Heykel meselesine gelince de. Geçmişten bu yana yapilan hep yanlıştı. Yanlisi devam ettirmek daha buyuk yanlis...

Iste buna kesinlikle katiliyorum :
"Haberde söz edilen iki insanın da birbirleri ile iletişimleri önüne partizanlıkları geçmiş."

Yorumlarda da partizanlik var. Keske oyle olmasa..
Heykel meselesine gelince de. Geçmişten bu yana yapilan hep yanlıştı. Yanlisi devam ettirmek daha buyuk yanlis...

İşte senin benim inancımıza göre öyle evet, Peygamberler resmedilmez ve resmedilmesi kabul edilemez.

Ama adamlar İslam inancı ile yapmıyor, adı onun Adam ile Eve ve evrensel bir figür, atıyorum çiçek ile böcek adında tasvir edilen ilk insanlar gibi, nasıl anlatılabilir ki... Evrensel İsa figürü gibi...
Doğru demiyorum, İslami karşılıkları ile görmüyorum, onlar kendi hikayelerindeki karşılıklarını resmediyorlar.

Ha dersen ki "Charlie Hebdo olayını da İslami karşılığı ile görme o zaman", ona diyecek lafım olmaz, başlı başına saldırı amaçlı olduğu, hassas noktaya bilinçli basıldığı bariz, apayrı bir konu o.

Nasıl anlatayım bilemedim inan ama anladın beni galiba.

İşte senin benim inancımıza göre öyle evet, Peygamberler resmedilmez ve resmedilmesi kabul edilemez.

Ama adamlar İslam inancı ile yapmıyor, adı onun Adam ile Eve ve evrensel bir figür, atıyorum çiçek ile böcek adında tasvir edilen ilk insanlar gibi, nasıl anlatılabilir ki... Evrensel İsa figürü gibi...
Doğru demiyorum, İslami karşılıkları ile görmüyorum, onlar kendi hikayelerindeki karşılıklarını resmediyorlar.

Ha dersen ki "Charlie Hebdo olayını da İslami karşılığı ile görme o zaman", ona diyecek lafım olmaz, başlı başına saldırı amaçlı olduğu, hassas noktaya bilinçli basıldığı bariz, apayrı bir konu o.

Nasıl anlatayım bilemedim inan ama anladın beni galiba.
Anladim tabiki de. Fakat dedigimiz gibi Islam inancina gore yapmiyorlar, onların inanci bu. Onlarin inanci buysa bizim inancimizda onlarin inancindan figürlerin isi ne? Ben bunu anlayamiyorum sadece..
Yoksa seni anladim canim :KK66:

Anladim tabiki de. Fakat dedigimiz gibi Islam inancina gore yapmiyorlar, onların inanci bu. Onlarin inanci buysa bizim inancimizda onlarin inancindan figürlerin isi ne? Ben bunu anlayamiyorum sadece..
Yoksa seni anladim canim :KK66:

Süs olarak görme var bir de, tıpkı nazar boncuğu gibi, onun koruyuculuğuna inanmak ile süs olarak kullanmak farklı şeyler ya.
Yoksa Hz. İbrahim'e koç indirilmesinin tasvir edildiği "Abraham" tabloları da vardır, hatta bizimkilerden bazıları bunları almış minyatür olarak resmetmiş, zannedersem süs maksatlı.
Her insan bunu bir görmüyor, şehri süsleme amaçlı oraya iliştiriyor belki haberi bile yok Başkanın, o gözle görmediğinden... Bence en güzeli peyzaj ve süsleme işleri için seçenekleri belirleyip halka sormak. O bölgede çoğunluk, şehri gezmeye çıktığında neyi görmek istiyorsa, oranın süsü de o olmalı.

Bizim buralarda da varsa yoksa portakal heykeli diksinler :)))

Süs olarak görme var bir de, tıpkı nazar boncuğu gibi, onun koruyuculuğuna inanmak ile süs olarak kullanmak farklı şeyler ya.
Yoksa Hz. İbrahim'e koç indirilmesinin tasvir edildiği "Abraham" tabloları da vardır, hatta bizimkilerden bazıları bunları almış minyatür olarak resmetmiş, zannedersem süs maksatlı.
Her insan bunu bir görmüyor, şehri süsleme amaçlı oraya iliştiriyor belki haberi bile yok Başkanın, o gözle görmediğinden... Bence en güzeli peyzaj ve süsleme işleri için seçenekleri belirleyip halka sormak. O bölgede çoğunluk, şehri gezmeye çıktığında neyi görmek istiyorsa, oranın süsü de o olmalı.

Nü kadın heykellerinide unutma :)

Ben heykellere resimlere asla karsi degilim sadece degerlerime zarar vermedigi surece..
Evet oranin halkina sorulsa bence de daha mantikli..

X