kışla başkenti arayıp hasta kabule bağlanırsanız bütün ayrıntısıyla bilgi verirler ödemeyle ilgili. başlangıöta ilaç için para hazırlayın. ne doz kullanacağınuz belli olmuyor o yüzden ilaç için hazırlıklı olun derim. çünkü ben günde 75lik iğne kullanırken yanlış hatırlamıyorsam arkadaşım benimkinin 4 katı dozda kullanıyordu. raporla 13 tanesini ödemişti devlet ve ve bneim elimde 2 kutu artmıştı. ama arkadaşım fazla fazla devlet desteksiz fiyattan almak zorunda kaldı raporu olmasına rağmen. bir de önünüze gelen eczaneden almayın ilacınızı. ben bilmiyordum her zaman gittiğim eczNeye getirtmiştim ikinci aşılamada tanıdığımıza getirttik aşırı fiyat farkı vardı.
bunlar biraz şans ama aşılamayı da deneyin derim. biz de tüp bebek isteğiyle gitmiştik. esra hanım önce iki aşılama yapalım raporlu negatif sonuç alırsak en azından tüp bebekte de raporunuz olur dedi. benim ikinci aşılamada çok fazla yumurtam olduğu için aşılama iptal edildi. ilaçlara devam ettim ve yumurtalar toplandı tüp bebeği o ay yapmış olduk. ve aşılama raporum olduğu için ilaçları raporlu almış oldum. aynı zamanda aşılamam iptal olup tüp bebeğe geçtiğimiz için başkent buna rescue ivf diyor. hastane bize yanlış hatırlamıoyrsam bin lira kadar da indirim yaptı.
iki embriyo soranlar da olmuş biz de çok ısrar ettik. ben de 30 yaşındaydım transfer döneminde. esra hanım kesinlikle kabul etmedi ve tek embriyo transfer edildi. ilk denemede de hamile kaldım. şimdi iyi ki böyle yapmış ikiz olsa naparmışız diyorum. ama sonuç negatif olsa eminim ki iki embriyo transfer edilse böyle olmazdı derdim... 3. denemede ve tam hatırlamıorm ama 35 yaş üzerine çift embriyo transfer ediliyor sanırım.
başlıktaki sessizliğin nedeniyse ilk sayfadaki ilk yoruma bakarsanız neredeyse herkes burdan mutlu sonla ayrılmış oldu :) darısı sizlere olsun. bence adanada gidilecek en iyi tüp bebek merkezi başkent. bize de doktor yakınlarımız bu şekilde önerdiği için gitmiştik. özel merkezlerdeki gibi güvensizlik ortamı olmuyor en basitinden. doktorlar sizi kazanç kaynağı değil, sorunu çözülecek insan olarak görüyorlar.