• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Adana'da tüp bebek doktoru ve merkezi

Cnm bende aynı şekilde transfer oldum çok şükür şuan hamileyim ilaçlarda aynı tarzda ilaçlar kullandım inşallah saglikla gebe kalirsin cnm bence en önemli şey stres ondan uzak ol yeter
Yürüyerek mi ciktin canım sende içimi rahatlattin sağol canın Allah bebeğini bagislasin sana birde birşey daha sorabilirmiyim bir tane epikriz verdiler onda embriyo kakitesi 1×{M-B) yazıyor bu ne demek kalitesi nasıl acaba

Yürüyerek mi ciktin canım sende içimi rahatlattin sağol canın Allah bebeğini bagislasin sana birde birşey daha sorabilirmiyim bir tane epikriz verdiler onda embriyo kakitesi 1×{M-B) yazıyor bu ne demek kalitesi nasıl acaba
Evet cnm yürüyerek çıktım çok şükür ikizlerime hamileyim bilmiyorum cnm dr transfer aşamasında demedimi cnm drun kim bu arada

Mrb arkadaşlar benim kışlada transferim oldu 4 gün önce yanlız transfer sonrası yürüterek çıkardılar transferden hic dinlendirme diler direk taburcu ettiler bu beni strese soktu rutin bir uygulamami burada bu ben diğer merkezlerde sedyeyle yatağa getiriyorlar ve enaz 3 saat yaptırıyorlardı ben çok şaşırdım birde kaç olarak JEL ve folik asit verdiler bir kerelikte lucrin verdiler buda bana çok yetersiz geldi ve moralin çok bozuk
Beni de hemen kaldırdılar. En fazlada bir saat durduk hastanede o da hemşireyi beklediğimiz için hiç yatmanıza gerek yok dediler. Hemen ertesi günde 2 saatlik yolculuk yaptım çok şükür bi sıkıntı olmadı. İçini ferah tut. Bol bol dua et

Mrb arkadaşlar benim kışlada transferim oldu 4 gün önce yanlız transfer sonrası yürüterek çıkardılar transferden hic dinlendirme diler direk taburcu ettiler bu beni strese soktu rutin bir uygulamami burada bu ben diğer merkezlerde sedyeyle yatağa getiriyorlar ve enaz 3 saat yaptırıyorlardı ben çok şaşırdım birde kaç olarak JEL ve folik asit verdiler bir kerelikte lucrin verdiler buda bana çok yetersiz geldi ve moralin çok bozuk
ben de transfer için beklerken yanımdaki bayan dondurulmuş transferi için gelmiş, o da bana sedyeyle geleceksin, o yüzden transfer sonrasnda da bi süre sıkışık kalacaksın ona göre, 2 saat yatacaksın demişti... bende de ohss yüzünden acaip ağrı vardı zaten, idrara sıkışık beklemek de daha korkunç bir acı veriordu. sonra transfer sırası geldi, doktorum sedyeye bile uzanamadığımı görünce hemen kalkıp tuvalete gidebileceksin zaten hemen rahatlayacaksın dedi. gerçekten de işlem bitti, doktorum ve hemşire elimden tutup kaldırdılar yürüyerek tuvalete kadar gittim. odam tam tuvaletin karşısındakiydi. ordan da odaya geçtim. bari ameliyat önlğünü çıkarayım giyinip uzanırım dedim. tam giyindim oturdum ki hemşire geldi yatma yatma aksine hareket daha iyi dolaş sık sık hem artık çıkabilirsiniz siz dedi. çok şükür 4 kasımda doğum yaptım ben de :) tek embriyo transferiydi hatta... ben de öyle çok gergindim kesin tutmayacak millete 3 tsne transfer ediolar anca tutuor, herkes yatıor beni kaldırıp yürüttüler, bir de canım çok acıordı transfer esnasında kendimi çok kasmışım. doktor bu şekilde olmaz ama demişti... bunları üst üste koyup kesin olmadı diordum. yatmanın kanıtlanmış hiçbir faydası olmadığı için artık yatırmıolarmış. benim transferimden bir süre önce geçilmiş bu uygulamaya şubatta olmuştu transferim. ilaç konusunda da ben imom, yumurta geliştiren iğneler ve sonra jel dışında hiçbir ilaç kullanmadım. herkesten duyuordum yok estrofem yok şu bu bi sürü ilaç kullanıolar diye. ihtiyacı olana olduğu kadar ilaç veriorlar ne güzel ki ihtiyacın yokmuş demek ki :) hayırlısı olsun inşallah pozitif sonuç alırsın

U umut_20114 tam emin değilim ama kısaltmadan şu geldi aklıma, bizim transfer gününe 5 embriyomuz kalmıştı. 1 tanesi 5. gün blasttı. o transfer edildi sadece yaştan dolayı ve ilk deneme olması nedeniyle. kalan 4 tane de donduruldu ve onlar da 5. gün morula blastmış yani blasttan önceki evredelermiş. blast olması iyi bir şey olarak söylenior hep ama kalite bir numaralı gösterge değil sonucn pozitif olması için. ben arayan embriyologu çok sıkıştırmıştım her aramasında, bana bu kalite sınıflandırması mikroskobik inceleme sonucu varılan sonuçlar ve dışarıdan iyi görünen embriyonun içinden ne çıkacağı belli olmadığı gibi bazen embriyo sayısı çok az oluyor örneğin tek embriyo kalmış ve iyi değil sonuçta transfer ediliyor ve gebelik elde ediliyor yani kalitesi
çok iyi olmayan bir embriyonun da içinden ne çıkacağı sürpriz oluyor demişti. çok takılma yani embriyo kalitesine. ama çok merak ediyorsan sana verdikleri taburcu kağıdı benzeri kağıtta irtbat numarası var arayıp ordan sorabilrisin kafandakileri... hemşireler yardımcı olurlar

U umut_20114 tam emin değilim ama kısaltmadan şu geldi aklıma, bizim transfer gününe 5 embriyomuz kalmıştı. 1 tanesi 5. gün blasttı. o transfer edildi sadece yaştan dolayı ve ilk deneme olması nedeniyle. kalan 4 tane de donduruldu ve onlar da 5. gün morula blastmış yani blasttan önceki evredelermiş. blast olması iyi bir şey olarak söylenior hep ama kalite bir numaralı gösterge değil sonucn pozitif olması için. ben arayan embriyologu çok sıkıştırmıştım her aramasında, bana bu kalite sınıflandırması mikroskobik inceleme sonucu varılan sonuçlar ve dışarıdan iyi görünen embriyonun içinden ne çıkacağı belli olmadığı gibi bazen embriyo sayısı çok az oluyor örneğin tek embriyo kalmış ve iyi değil sonuçta transfer ediliyor ve gebelik elde ediliyor yani kalitesi
çok iyi olmayan bir embriyonun da içinden ne çıkacağı sürpriz oluyor demişti. çok takılma yani embriyo kalitesine. ama çok merak ediyorsan sana verdikleri taburcu kağıdı benzeri kağıtta irtbat numarası var arayıp ordan sorabilrisin kafandakileri... hemşireler yardımcı olurlar
Canım çok sağol küçücük bebeğinde varmış o yoğunluk yorgunlugunun içinde bana cevap yazmissin hakkini helal et bebeğini Allah sana bagislasin evt dediğin gibi birde çok sikisiktim çok kastim kendimi birde oradan stres yaptım ama içimi rahatlattin çok sağol canim

@hayat_gun canım okudum ama bi türlü cevap yazamadım snaa. inanın en son ne zaman girdim ne anlattım kime ne anlattım hatırlayamıorm artık. yenidoğan sarılığı yüzünden bebeğim iki gün yoğun bakımda kaldı kuvezde. orada biberona alıştı çok zor geçti cumadan bugüne kadar zaman. yeni yeni alışıor yeniden memeye. zaten uyku düzenimiz falan yok henüz...
hakkında hayırlısı olsun. aslında o zaman sana her konu için şunu demiştim. esra hanıma güveniorsan her konuda kendini teslim edebileceksen devam et yoksa istanbulda gideceğin doktora da güvenebilseceksen git diye. keşke baştan teslim olup tavsiyesini dinleseydin. bana da rahim düzeltilmesi için şart değil ama tavsiyem olman yönünde, zorla bi gebelik elde edip de düşük veya erken doğum riskini göze almamış olursun demişti. hiç düşünmeden oldum. belki de olmasam da bir şey olmayacaktı ama tedbir olmuş oldu. her şey olacağına varır. artık pişmanlık duymak zamanı değil bundsn sonrasını düşüneceksin. ilk aşama miyomun alınması. tabii ki doğal gebeliğinde de soruna yol açacaktır. öncelikle bunu çöz. sonra her şey olacağına varır. belki doğal yoldan sağlıklı bir gebelik elde edeceksşn. şans yüzden ne bilmiyorum ama, belki birkaç sene bi birikim yaparsınız. belki dondurup transferini sonraya bırakırsınız. her şeye çare eninde sonunds bulunuor. aynı dönem transfer olduğumuz bir kız vardı. pgt ile hamile kalan. eski konulardan bulup müsait olduğumda göndereim sana, detaylı ultrason zamanında bebeğin beyninde 3 farklı anomali çıktı. bayrama denk geldi haftalarca beklemek zorunds kaldı. aldırdı sonra da... yani o zamana kadar pgt kesin çözüm sanıordum ben. o yüzden artık hayırlısını dile. eminim sonunda sen de dileğine kavuşacaksın. bir mucize de seni bulacak :)
Merhaba canım in rahim düzeltilmesi mi yapıldı ? Lütfen cevap

Back