Yarışma Adana Kebap ve Künefe ile İftar Sofrası

Eslinna

Popüler Üye
Pro Üye
11 Şubat 2022
3.475
8.101
108
Herkese hayırlı Ramazanlar
Ramazan ayına yakışan Ramazan sofrasıyla geldik bu ay
Ramazan ayının bolluk ve bereketi hepimizin sofrasında olsun

Geçelim tariflerime

Adana kebap için malzemeler
1 kg kuzu kıyma ( dana kıyma da olur)
Seviyorsanız kuyruk yağı (ben kullanmadım)
2 tane büyük kapya biber
Tuz
Toz kırmızı biber

Yapılışı
Kapya biberi rondoda çekiyoruz. Kıymaya çektiğimiz kapya biberi,tuzu ve toz biberi ekleyip 15 dk yoğuruyouz ve bir kaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Dinlenen kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, elimizi suyla ıslatıp çöp şişe takıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Fırının en yüksek derecesinde en alt rafında kızarana kadar pişiriyoruz.

Künefe tarifi için malzemeler
300 Gr tel kadayıf
150 Gr tereyağı
200 Gr tuzsuz Antakya peyniri (dil peyniri de olur ben dil peyniri kullandım)
2 yemek kaşığı pekmez

Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Üstüne
Antep fıstığı

Yapılışı
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu sıkıp, altını kısıyoruz ve 15 dakika kaynatıyoruz.
Künefeyi elimizle açıyoruz ve küçük parçalar halinde kesiyoruz.

Eritilmiş ve soğumuş tereyağını kadayıfın üstüne döküp harmanlıyoruz.
Künefe tabağına pekmez ve tereyağı sürüyoruz. ve biraz kadayıf yerleştiriyoruz. Başka bir künefe tabağının altiyla bastırıp kadayıfı sıkıştırıyoruz.
Peyniri ekleyip üstüne tekrar kadayıf koyuyoruz ve yine künefe tabağıyla bastırıyoruz.
Kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz.
Altı piştikten sonra yağlanmış ve pekmez sürülmüş başka bir künefe tabağına ters çeviriyoruz. Altta kalan kısmı yine çevirerek pişiriyoruz. Bu ölçülerle 4 tane küçük künefe tabağı çıktı.
Ocaktan almadan hemen önce soğuk şerbeti döküp, ocağı kapatıyoruz.
Fıstıkla süslüyoruz.

Ve sofram

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım her şey muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Masa yemeklerin harika olmuş canım Ellerine emeğine sağlık. Yarışmada başarılar diliyorum

Ellerine sağlık harikaaa

Gidek gidek gel gidek...
Ellerine sağlık

Vayy Vayy Vayy, bu sofra ne böyle içim açıldı

Tablo gibi masa hiç şaşırmadım Ellerine sağlık tatlımmm ,yarismada bol şanslar

Sen kamera şakası mısın kuzu yaaa bu ne böyle iftar topu mubarek kebapciya gitsem bundan daha güzel sofra gelnezdi yikiliyooorrr muhteşem, eline sağlık eslikuşummm

Elinize emeğinize sağlık çok güzel görünüyor.
Başarılar diliyorum

Sen kamera şakası mısın kuzu yaaa bu ne böyle iftar topu mubarek kebapciya gitsem bundan daha güzel sofra gelnezdi yikiliyooorrr muhteşem, eline sağlık eslikuşummm
Teşekkür ederim canım kirazım çok şükür başarabildim artık çok rahatım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…