Adalet sistemine çok sinirliyim a dostlar

İnanılır gibi değil. İnsan düşündükçe çıldırır Çok geçmiş olsun arkadaşım. Ben artık şöyle yorumluyorum olacağı varsa oluyor çıkacağı varsa çıkıyor. Başka hiçbir mantıklı açıklaması yok çünkü.

Ben aracı görmedim bile. Bir gürültüyle döndüm ki aracımın öne doğru hareket ettiğini gördüm. O tarafa koştuğumda bi kız geldi yürüyerek, ileri parketmiş. Dışardan da bi şey yok gibi. Böyle olacağı aklımın ucundan geçmedi ama yine de tutanak tutalım dedim ne olur ne olmaz. Kız da ağlayınca yaşı da küçüktü üzüldüm bi an. Ha şimdi aynaya kuş konsa polis çağırıp tutanak tutarım ama bilmiyorum nutkum mu tutuldu. Ama diyorum ya kız yaptığını inkar etmiyor. İşletme sahipleri olayı gördüklerine dair ifade veriyor. Fakat sonuç bu. Burda tek sorun benim tutanak tutmamam olmamalı diyorum ben de.

Bana vurup kaçtığını sadece plakayla ıspat edemezdim ki. Plakayı almıştım. Neyse ki kaçamadı yakaladım :)

İyi sizi suçlu çıkarmamis

Babamın eski kırığı bana iftirada bulunarak kanıtsız şeysiz şikayette bulundu elimde tüm kanıtlar olmasına rağmen alakam olmadığına dair hakime dinlemeledi bile beni 10 ay hapis verdi düşünün Türkiye’de adalet diye bir şey yok

Bu devirde nasil birinin goz yasina kanacak kadar saf olabiliyorsunuz inanmiyorum, hem de turkiyede.
Aninda polisi arar tutanak hazirlatirim.

Öncelikle adalet sistemimizin bir sürü sorunu olsada size gerektiğinden daha fazla bile yardımcı olunmuş. Zira sizin olayınız ceza ile ilgili bir durum değilki maddi hasarlı trafik kazası. Mala zarar verme suçunun oluşması için o kızın sizin arabanıza bile isteye çarpması yani kasten zarar verme niyeti ile hareket etmesi gerekiyordu. Öyle olmadığı ortada ama iyi niyet gösterilip ifadeler alınmış, görüntü taraması yapılmış. Şüphe bırakılmamış kasıt olmadığı konusunda. Ve olayın ceza hukuku kapsamında olmadığına karar verilmiş. Siz bununla ilgili hukuk mahkemesinde tazminat davası açabilirsiniz. Ama usule uygun hareket etmediğiniz için baya zorlanırsınız ispat konusunda. Kendi ihmalinizi ve iş bilmezliğinizin faturasını neden görevini yapan bir savcıya kestiniz anlamadım. Burada hatalı davranan sizsiniz en azından size adil davranan adalet sistemi değil.

Herkes sadece kendi cani yandiginda adaleti sorguladigi icin bu haldeyiz ama konumuz bu degil neyse, hatalisiniz zaten herkes yazmis, gerekeni yapmamissiniz, acima yetime... demisler

Hata kimde ?
Tabi ki sizde
Haliyle maddi manevi her türlü cezada size kesilmiş

Merhabalar
Çok geçmiş olsun. İyi niyetinize kurban gitmişsiniz. Yeri geliyor hepimiz adalet sistemini eleştiriyoruz ancak bu konuda maalesef olması gereken olmuş... sizin söylediğiniz hasarın tamamına karşı tarafın sebep olduğunun somut bir kanıtı yok. Evet belki mesajlardan ikinizin de aynı kazaya karıştığını kanıtlayabilirsiniz ama tüm hasarın o an o kişi tarafından verildiğini göstermez bu. Kaldı ki kamera kayıtları için cafe ile de görüşülmüş. Kamera o tarafı çekseydi, açılırdı belki dava. Ama şu aşamada niçin size inansınlar ve dava açsınlar ki? burada işlemeyen tek bir sistem görüyorum, o da kaza tutanağının olmaması ve kaza anından hemen sonra hiç kıpırdatmadan iki aracın fotoğrafının çekilmemiş olması... bu da ne yazık ki sadece sizin ihmaliniz. Kasko ve sigorta bu günler için var. Böyle bir durumla karşılaşan hiçkimse karşı tarafın ağlamalarına veya ben öderim beyanlarına inanmamalı ve acilen tutanak/fotoğraf ile olayın kanıtlamalı.

Son düzenleme:
Türkiyede Adalet yok bu bir gercek .

Ama üzgünüm polis cagirmadiginiz için kanitiniz yok ama yine de bir avukat ile görüsun.

Gecmis olsun Allah a havale edin.

araç tamiratı masrafınızın karşılanması için savcılık şikayeti yapılmaz, savcılığın takipsizlik kararı yerinde olmuş zaten dava açılması halinde de mahkeme beraat kararı verirdi çünkü mala zarar verme suçunun yasal unsurları oluşmamış zira KASTEN aracınıza zarar verilmemiş, mala zarar verme kasten işlenebilen bir suç. Karşı tarafla önceye dayalı bir husumet yok, kız arabayı bilerek, kasten çarpmamış ne bekliyordunuz ki. Ayrıca ceza mahkemelerinin, savcılığın kıza tamirat ücretini ödetme gibi bir fonksiyonu da yok. Hukuk mahkemelerinde dava açmalıydınız.
Sizin olayda kabahat yargı sisteminde değil sizin ciddi anlamda hukuki bilgi eksiğiniz, tecrübesizliğiniz var

Geçmiş olsun, ağırlıklı olarak trafik kazası dosyaları ile ilgilenen bir avukatım. Bir müvekkilim park halindeki aracının içerisinde otururken sigortası olmayan ve alkollü bir araba kendisinin aracına çarpıp kaçmıştı. Haliyle tutanak tutulamadı. Neyse ki müvekkil derhal olay yerine polis çağırmış, polis sıcağı sıcağına buldu kaçan şahsi, sanayide kendi aracını yaptırıyormuş akıllı. Polis şahsı bulunca derhal tutanak tutuldu. Müvekkilin aracındaki hasarı kendi kaskosu ödedim. Hiç bir şekilde karşı taraf ödemede bulunmadı. Şimdi de araçta meydana gelen değer kaybı için dava açtım, beklemedeyim ama bir hukuk insanı olarak benimde en ufak umudum yok maalesef. Eğer tutanak tutmadı iseniz maalesef yapacağınız hiç bir şey yok. Belki polise gittiğinizde çarpan aracın plakasını söyleyip çarpıp kaçtı şeklinde ifade verseydiniz ona göre bir tutanak tutulurdu ve en azından güvence hesabından ödeme talep edebilirdiniz. Şu an için yapılacak bir şey görünmüyor... Geçmiş olsun tekrardan

Yaralı yoksa trafik gelmiyor diye bisey yok aradınız ve gelmediler mi yoksa bu varsayımla aramadiniz mi polisi

Adalet sisteminde bir sorun goremedim boyle kandirilmissiniz banane aglasin sizlasin tutanaksiz goruntusuz sizin ifadenizle ne yapabilirler

Merhaba Türkiye

Bizim arabaya yandan motorlu bı adam çarptı, düştü.
Eşim hemen durdu yanına gitti hastaneye götürelim iyi misin diye baya ilgilendi
Bak gece bişey olur ne olur olmaz diye numarasını verdi eşim.
Gece adam aradı motorda 10.000 lira hasar var dedi sen suçlusun dedi.
Eşim tabi şok oldu ama bende hata yok sen çarptım benim arabamda da hasar oldu dedi
Sonra motorlu bey polise gitmiş şikayetçi olmuş mahkemelik olduk.
Kamera kayıtlarına bakıldı motor aradan geçmeye çalışmış.
Sonuç biz 2.000 para ödedik boşu boşuna.
Artık hiçbir şey insanlık namına bile yapılmıyor.
Ne olursa olsun hemen tutanak tutturun,polis çağırın.
Bırakıp gitseniz daha haklı çıkacaksınız o derece.

Aradık ve gelmediler. Karakola gidip şikayette bulunun dediler. Belki şu anda geliyorlardır. Değişmiştir. Ya da bizle uğraşmadılar bilemiyorum
Değişen bisey yok aslında bölgeye intikal etmek zorundalar kolay kolay polis memuru da keyfi davranamaz
155 (112) aradığınızda hemen bolgeye ekip yönlendirilir kimse laf işitmek istemez amirinden oyle gelmeme durumları olamaz
Cok şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…