Adalet sistemine çok sinirliyim a dostlar

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler. Aynen böyle olmuş. Savcılar ciddi olayları bile kapatıyorlar hiç şaşırmadım. Başlığa istinaden çok haklısınız... tutanak tutsaydiniz demişler ama hepimiz insanız. Karşıdaki kişinin duygu sömürülerine kanabiliriz. Bu konuda kendinize kızmayın.

+++

Konu sahibine herkes yüklenmiş tutanak diye. Robot değiliz ki, duygularımız var bazen karşımızdaki kişiye acırız. Mesaj ve şahitlere rağmen gerçekten garip buldum kapatmalarini. Savcıya ulaşmış olabilirler mi? Ben adalete güvenmiyorum hiçbir şekilde. O yüzden aklımdan her olasılık geçer.

Kasko yaptirmismiydiniz?
Eger o an tutanak tutulsaydi karsi rarafin trafik sigortasindan odenirdi.

Mesaj ve şahitler var diyor. Kanıt değil mi bunlar?

Aradık ve gelmediler. Karakola gidip şikayette bulunun dediler. Belki şu anda geliyorlardır. Değişmiştir. Ya da bizle uğraşmadılar bilemiyorum
Tekrardan alintiladim yanlış biliyormusum soyle ki aslında doğru ama kucuksehirde olduğumuz için prosedür burda öyleymiş
buyuksehirlerde ise dediğiniz gibi yaralamali kazaya geliniyormus sizin tutanak tutmanız lazımmış anlaşamaz iseniz geliniyormus ne saçmaymis

Ayni sey bizim basimiza geldi
Park halindeki arabamin Yan aynasi kirdi gecti
Polonya plakali bir tirdi
Bizde biturlu anlasmaya varamadik 400 euroluk hasari 40 euro vererek kapatmak istedi
Bizde polislige sikayette bulunduk
Eve mektup geldi 6ay arastirma sorusturma olacak diye
Hayirlisi bakalim
Bu arada bu olay turkiyede degil avrupanin baskent ulkesinde oluyor
Bakalim adalet burada nekadar isliyo,

Neden 2 bin ödediniz kamerada suçlu olduğu ispatlanmadimi

Merhaba. Birçok kez bu soruyu sorduğunuz için bildiğim kadarıyla yanıt vermek istedim. Eğer kazada ölüm ve yaralanma gibi bir durum yoksa(varsa tutanak olayı polisin işi oluyor artık), maddi hasarların sigorta tarafından karşılanabilmesi için kazadan sonra kazaya karışan iki tarafın tutanak tutması şarttır. Şart işte, sorgulanmaya açık bir şey değildir bu.
Kaldı ki konu sahibi; kaza yerindeki kafeye kamera incelemesi için gidildiğinden ancak kaza anının görüntüsü olmadığı için somut bir delil elde edilemediği için sürecin devam edemediğinden bahsetmişti diye anımsıyorum.
Mesajların ve şahitlerin olması iki kişinin o an o kazaya karıştığını gösterir, evet. Ancak bunlar, o kazada hangi tarafın ne derece ihlali olduğu ve araçtaki hasarın tamamının o kazada oluşup oluşmadığı hakkında kesin bir yargıya varılacak kanıtlar değildir.
Konu sahibi iyi niyetinin kurbanı olmuş. Eğer elinde kaza tespit tutanağı ve kazadan sonra araçlar yerinden oynatılmadan çekilen fotoğraflar olsaydı eminim hakkını alırdı.
Tekrar konu sahibine geçmiş olsun diyorum.

Tutanak olmayımca birşey yapmaxlar kamera kayfı yok keşke tutanak tutsaydınız

Çok teşekkürler şimdi daha net oldu benim için.

Neden 2 bin ödediniz kamerada suçlu olduğu ispatlanmadimi
İspatlandı.
Kamera da görünüyor herşey.
Vallahi bizde anlamadık ama baya uzun da sürdü bende biraz unuttum açıkcasi ama 10 bin kadar hasar çıktı eminim biz 2 bin civarı ödedik.

Şahit nerede var ? Konuda şahit olduğundan bahsedilmiyor , tam tersi kamera çekmemis kazayı , orayı görmüyor demiş.
WhatsApp mesajları tabi ki kanıt sayılmıyor henüz , keşke sayılsa ancak konu sahibinin durumu ile adalete kizmasi saçma , kendisi başta şikayetçi olmamis

Banada arkadan çarpıp kaçtı kadının biri. Baya geldi güm diye çarptı,ben arabadan indim,bişey yok bişey yok diyip aracından bile inmeden bastı gitti.
Çarptığı yerde kamera kaydı buldum,rica ettim verdiler sağolsunlar. Karakola gittim,anlattım durumu plaka okunmuyor bundan birşey yapmayız biz ama isterseniz savcılığa suç duyurusunda bulunun,büyütüp plakayı bulabilirler dedi.
Neyse çıktım karakoldan eve gidiyorum aynı yerde arabayı gördüm,plakadan emin değildim ama başı aynıydı,bekledim ve bingo bana çarpan kadın tek bacağı komple sargılı şekilde arabaya biniyordu. Sizi savcılığa verdim,kamera kayıtları var elimde ya gelin tutanak tutalım yada savcıyla uğraşırsınız dedim,ben çarpmadım dedi.
Plakası da elimde olunca karakoldaki polise gidip anlattım durumu. Adamda aramış aracın sahibini,kadının eşi/sevgilisi artık ne olduğunu bilmiyorum,beni aradı. Başta dik dik konuştu,bende sinirlendim kapatın telefonu savcılığa verdim zaten,eşinize de söyledim ben gelin tutanak tutalım diye ,ben carpmadım dedi geciştirdi eşiniz deyince adamın sesi solugu kesildi. Kadın hem çarpıp kaçıyor,hem eşine söylemiyor haliyle son olayı da anlatmamış tabi uzlaşmak için gittiğimi vs. Beni aramayın artık ben uğraşıcam vs diye söylendim telefonu kapattim. Yarım saat gecmeden arayip özür diledi,askermiş adam ,davanızı geri çekin lütfen vs dedi. Dedim peki niye uğraştırdınız beni bu kadar,değdi mi,sırf eşinizin umursamazliğına sinir olup uğraştım,yine olsa yine uğraşırım,tutanak tutalim gereği yapılsın düşünürüz. O hanımefendiye de söyleyin o bacakta trafiğe çıkıp insanların malına canına kastetmesin.
Geldi paşa paşa tutanağı tuttuk ,bende bir süre sonra şikayetimi geri cektim savcılıktan.
Gerçekten insanlara ne oluyor ben anlamıyorum.
Carptıysan dur,bir gecmis olsun iyimisiniz de yani,sonra kaskon,sigortan var yapılıyor zaten, kacmak neyin nesi.

Konuda geçmiyor. Üyelere verdiği cevaplarda gördüm, şahitler ve mesajlar var diye yazmış..O yüzden yazdım. Galiba fazla empati yaptım konu sahibiyle. Ben de bu tür şeylerde insanlara acırım hemen...Ancak yukarıda A Aslindasinirlibiridegilim in yanıtını görünce herşey daha net oldu benim için.

Var şahitler. Yalnız değildim arkadaşlarım vardı. Kafede olayı görenler oldu. İşletme sahipleri net gördüler ve hepsi ifade verdiler.

Ben konuyu kendi içimde kapattım, burda da bilgi veren yardımcı olan geçmiş olsun dileklerini esirgemeyen herkese çok tşkler.

adalet sistemi yok zaten orda hemfikiriz ama burada hata sizin tutanak tutmalıydınız, kimseye güven olmuyor bu zamanda.
İyi niyetinizin kurbanı olmuşsunuz.

Konuya fikir bildiremiycem. Zaten arkadaşlar herşeyi soylemiş. Ama son zamanlarda Turkiyedeki suçlarin, hatta cinayetlerin bile suçsuz goruldugu, adaletin sağlanamadiği ortada. haberleri okurken sinirleniyorum nasil serbest kaldi o adam diye. Ben Azerbaycanliyim. Burda durum tamamen farkli. Mesela otobusde bir erkek bir bayani taciz etse o erkeyi hem arabadaki erkekler linç eder, hem de polis. Daha yeni olayi diyorum. bir genc erkek kendi pahali arabasindan vidyo çekerek ' fakirler, gezin işte oyle sokakta' gibi cumleler kullanip vidyo çekmişdi. O laflarina gore bile hemen polis yakaladi ve emniyetde ozur vidyosu çekerek paylaşdi. Başkasini soyleyim taksi surucusu taksiye binen hanimi çay içmeye davet ediyor. bu davetine gore polis yakaladi ve hem cezasini verdi hem de yine ozur vidyosuyla elaleme rezil etti. Yani haddi aşan biri varsa hemen polis onu rezil rusva eder. Para cezasindansa en iyi ceza bu. Yani haddinizi bilin tum ulkeye rezil ederim gibi bir taktik uyguluyor. Ve en onemlisi her hastanenin polisj var. Doktora karşi haddi aşarsan hemen suç başlatilir. Yoksa kimin haddine doktorun kafasini yarip rahat dolaşmak. Tabi doktora saygisizlik diz boyu ama vurma, yaralama, hakaret suçlarinin karşiliği muhakkak verilir. Azerbaycanda her tarafli adalet var mi? Hayir. Malesef bizlerde de paranin açtigi çok kapi var. Hakkini bulamamiş çok insan var. Yine de kiyasla daha iyi gibi. Turkiyede ama kanitli cinayetleri olan katiller bile elini kolunu sallayip geziyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…