+++İşletme sahipleri de gördüğüne dair ifade vermiş. Şimdi ben şunu anlamıyorum tamam ben polis çağırmadım. Çok büyük ihmal bu. Fakat durumun gerçekleştiğine dair mesaj ve şahitler varken nasıl kusurlu olmaz?
Mesaj ve şahitler var diyor. Kanıt değil mi bunlar?Bunun adalet sistemi ile alakası ne ? Bence gayet de düzgün çalışmış adalet sistemi, siz herhangi bir kanıt sunmamissiniz , tutanak tuttursaydiniz siz haklı olurdunuz ve hukuk da sizden yana olurdu , tutanak tutturmayarak hatalı olan sizsiniz
Tekrardan alintiladim yanlış biliyormusum soyle ki aslında doğru ama kucuksehirde olduğumuz için prosedür burda öyleymişAradık ve gelmediler. Karakola gidip şikayette bulunun dediler. Belki şu anda geliyorlardır. Değişmiştir. Ya da bizle uğraşmadılar bilemiyorum
Ayni sey bizim basimiza geldiDeliriyorum buyurun birlikte delirelim.
Ekim ayında park halindeki aracıma bi kız çarptı. Neyse ağladı zırladı tutanak tutmayalım ben hallederim ailem söyle sıkıntılı vs dedi aramızda uzlaşalım dedi. Ben salak da kabul ettim. Ertesi gün oldu araba sanayiye girdi. Kız yan çizdi. Ben sadece dokundurdum. Ne bileyim senin başka masrafı bana yıkmaya calısmadığını emniyet müdürü tanıdık 5 kuruş verme seni dolandırır dedi gibi saçmaladı. Abisi olduğunu söyleyen biri aradı bi araba laf da o saydı bana. Arabam son model olsa tamammıs ama modelsiz bi arabanın 1000 TL hasarı olamazmış. 50 TL anca tutarmış gibi cümleler kurdu. Ben arabayı yaptırdım gittim karakolda şikayetçi oldum. Kızın mesajları arama kayıtları aracın çarpmadan kaynaklı hasar aldığına dair belgelerle faturları teslim ettim. Hem kızdan hem abisinden şikayetçi oldum. Mala zarar verme başlığı altında şikayet kaydı oluşturuldu. Araca çarptığı kafenin kameraları o alanı görmüyormuş. Polisler gidip kafeyle de görüşmüş soruşturma tamamlanmış. Aralık sonundayız.
Bugün eve cumhuriyet Başsavcılığından kağıt geldi. Suça mahal verecek bir durum olmadığından, soyut ifadelerim dışında bir şey olmadığından, kasten zarar verilmediğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş savcı bey.
Şimdi soruyorum ey kadınlar kulübü
Ben sokağa çıksam. Birinizin park halindeki aracına çarpsam. Masrafınızı karşılamasam. Üstüne size saysam sövsem. Bi de adalet karsısında suçsuz çıksam. Ne düşünürsünüz ?
Ben nasıl sakinleşeyim ?
Neden 2 bin ödediniz kamerada suçlu olduğu ispatlanmadimiBizim arabaya yandan motorlu bı adam çarptı, düştü.
Eşim hemen durdu yanına gitti hastaneye götürelim iyi misin diye baya ilgilendi
Bak gece bişey olur ne olur olmaz diye numarasını verdi eşim.
Gece adam aradı motorda 10.000 lira hasar var dedi sen suçlusun dedi.
Eşim tabi şok oldu ama bende hata yok sen çarptım benim arabamda da hasar oldu dedi
Sonra motorlu bey polise gitmiş şikayetçi olmuş mahkemelik olduk.
Kamera kayıtlarına bakıldı motor aradan geçmeye çalışmış.
Sonuç biz 2.000 para ödedik boşu boşuna.
Artık hiçbir şey insanlık namına bile yapılmıyor.
Ne olursa olsun hemen tutanak tutturun,polis çağırın.
Bırakıp gitseniz daha haklı çıkacaksınız o derece.
Mesaj ve şahitler var diyor. Kanıt değil mi bunlar?
Tutanak olmayımca birşey yapmaxlar kamera kayfı yok keşke tutanak tutsaydınızDeliriyorum buyurun birlikte delirelim.
Ekim ayında park halindeki aracıma bi kız çarptı. Neyse ağladı zırladı tutanak tutmayalım ben hallederim ailem söyle sıkıntılı vs dedi aramızda uzlaşalım dedi. Ben salak da kabul ettim. Ertesi gün oldu araba sanayiye girdi. Kız yan çizdi. Ben sadece dokundurdum. Ne bileyim senin başka masrafı bana yıkmaya calısmadığını emniyet müdürü tanıdık 5 kuruş verme seni dolandırır dedi gibi saçmaladı. Abisi olduğunu söyleyen biri aradı bi araba laf da o saydı bana. Arabam son model olsa tamammıs ama modelsiz bi arabanın 1000 TL hasarı olamazmış. 50 TL anca tutarmış gibi cümleler kurdu. Ben arabayı yaptırdım gittim karakolda şikayetçi oldum. Kızın mesajları arama kayıtları aracın çarpmadan kaynaklı hasar aldığına dair belgelerle faturları teslim ettim. Hem kızdan hem abisinden şikayetçi oldum. Mala zarar verme başlığı altında şikayet kaydı oluşturuldu. Araca çarptığı kafenin kameraları o alanı görmüyormuş. Polisler gidip kafeyle de görüşmüş soruşturma tamamlanmış. Aralık sonundayız.
Bugün eve cumhuriyet Başsavcılığından kağıt geldi. Suça mahal verecek bir durum olmadığından, soyut ifadelerim dışında bir şey olmadığından, kasten zarar verilmediğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş savcı bey.
Şimdi soruyorum ey kadınlar kulübü
Ben sokağa çıksam. Birinizin park halindeki aracına çarpsam. Masrafınızı karşılamasam. Üstüne size saysam sövsem. Bi de adalet karsısında suçsuz çıksam. Ne düşünürsünüz ?
Ben nasıl sakinleşeyim ?
Çok teşekkürler şimdi daha net oldu benim için.Merhaba. Birçok kez bu soruyu sorduğunuz için bildiğim kadarıyla yanıt vermek istedim. Eğer kazada ölüm ve yaralanma gibi bir durum yoksa(varsa tutanak olayı polisin işi oluyor artık), maddi hasarların sigorta tarafından karşılanabilmesi için kazadan sonra kazaya karışan iki tarafın tutanak tutması şarttır. Şart işte, sorgulanmaya açık bir şey değildir bu.
Kaldı ki konu sahibi; kaza yerindeki kafeye kamera incelemesi için gidildiğinden ancak kaza anının görüntüsü olmadığı için somut bir delil elde edilemediği için sürecin devam edemediğinden bahsetmişti diye anımsıyorum.
Mesajların ve şahitlerin olması iki kişinin o an o kazaya karıştığını gösterir, evet. Ancak bunlar, o kazada hangi tarafın ne derece ihlali olduğu ve araçtaki hasarın tamamının o kazada oluşup oluşmadığı hakkında kesin bir yargıya varılacak kanıtlar değildir.
Konu sahibi iyi niyetinin kurbanı olmuş. Eğer elinde kaza tespit tutanağı ve kazadan sonra araçlar yerinden oynatılmadan çekilen fotoğraflar olsaydı eminim hakkını alırdı.
Tekrar konu sahibine geçmiş olsun diyorum.
İspatlandı.Neden 2 bin ödediniz kamerada suçlu olduğu ispatlanmadimi
Şahit nerede var ? Konuda şahit olduğundan bahsedilmiyor , tam tersi kamera çekmemis kazayı , orayı görmüyor demiş.Mesaj ve şahitler var diyor. Kanıt değil mi bunlar?
Konuda geçmiyor. Üyelere verdiği cevaplarda gördüm, şahitler ve mesajlar var diye yazmış..O yüzden yazdım. Galiba fazla empati yaptım konu sahibiyle. Ben de bu tür şeylerde insanlara acırım hemen...Ancak yukarıda A Aslindasinirlibiridegilim in yanıtını görünce herşey daha net oldu benim için.Şahit nerede var ? Konuda şahit olduğundan bahsedilmiyor , tam tersi kamera çekmemis kazayı , orayı görmüyor demiş.
WhatsApp mesajları tabi ki kanıt sayılmıyor henüz , keşke sayılsa ancak konu sahibinin durumu ile adalete kizmasi saçma , kendisi başta şikayetçi olmamis
Var şahitler. Yalnız değildim arkadaşlarım vardı. Kafede olayı görenler oldu. İşletme sahipleri net gördüler ve hepsi ifade verdiler.Şahit nerede var ? Konuda şahit olduğundan bahsedilmiyor , tam tersi kamera çekmemis kazayı , orayı görmüyor demiş.
WhatsApp mesajları tabi ki kanıt sayılmıyor henüz , keşke sayılsa ancak konu sahibinin durumu ile adalete kizmasi saçma , kendisi başta şikayetçi olmamis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?