arkadaşlar tercihlerime sizce adalet meslek yüksek okulunu yazmalımıyım?(tercihler daha başlamadı biliyorum:) )ordan hukuk fakültesine geçmek çokmu zor? yardımcı olursanız sevinirim.kafamçokkarıştı
adalet meslek yüksek okulu bildiğim kadarıyla izmir istanbul ve konyada var
sözel 1 puanı ile alan ama meslek lisesi çıkışlılar için avantaj olan bir bölüm
düz lise mezunu isen
şu an sözelden baya bi yüksek puan çekmiş olman gerekiyor
alan dışı tercih yaptığın için ağırlıklı orta öğretim başarı puanın 0.3 ile çarpılacak
geçen sene 287 sözelle almıştı yanlış hatırlamıyorsam
her bölümün kendince zorlukları vardır
kendine güveniyorsan çok çalışırım geçerim diyorsan sen bilirsin
ama geçemesen bile türkiyenin sayılı üniversitelerinde olduğu için önü açık bir bölüm
kpss ile devlet memurluğuna geçebilirsin
adalet yüksek okulu veya herhangi bir önlisans programından mezun olanlar için Dikey Geçiş Sınavı var...mezun olduktan sonraki ilk 5 yıl içerinde, üç kez sınava girme hakkınız var..
sınavda ağırlıklı olarak ; pratik zeka soruları soruluyor .. türkçe ve matematik alanlarında...
öğrenim hayatınızda başarılar dilerim opuyorumnanaktan
bnde bu okula gitmek istiyordum ama tamamen bilinçsizce...dersaneye gitmedim.daha doğrusu göndermediler.ayrıca psikolojik sorunlarım vardı ve olmadı sözel 1 250 cektim.0.3lü puan da 211.kesinlikle olmıcak yani.cook kötüyüm inanın.kafayı yemek üzereyim kimseyle de konusamıyorum.ailem de dersaneye gitmezsin bu sene diyor.sanki olcak mı diyolar.ooff off.neyse basınızı agrıtmıım kızlar..grsz..:sinifsinif:
ailenin böyle demesi beni üzdü gerçekten.arkanda durmaları gerekir neden yollamadılar şaaşırdım sanki olcak mı deyip göndermemk olmaz gönderin belki olack yani siz üzerinize düşeni yapın bence.maddi sorun varsa tabi bilemem..
bnde bu okula gitmek istiyordum ama tamamen bilinçsizce...dersaneye gitmedim.daha doğrusu göndermediler.ayrıca psikolojik sorunlarım vardı ve olmadı sözel 1 250 cektim.0.3lü puan da 211.kesinlikle olmıcak yani.cook kötüyüm inanın.kafayı yemek üzereyim kimseyle de konusamıyorum.ailem de dersaneye gitmezsin bu sene diyor.sanki olcak mı diyolar.ooff off.neyse basınızı agrıtmıım kızlar..grsz..:sinifsinif:
Canım benim daha çok gençsin. Bu kadar çabuk pes etmemelisin. İnan bu söylediklerimi bir 10 yıl sonra daha iyi anlayacaksın. Ailenin maddi gücü olmayabilir. Seni dershaneye gönderemeyebilirler Olsun bu seni yıkmamalı güzelim. Başarısızlıklar insanı başarı yolunda ilerlemen için kamçılamalı. Bu sene kazanmak için bir başlangıç yap. Derslerine iyi çalış Çalışırken programlı davran Sosyal hayatına da önem ver. Ama planlı çalışmayı elden bırakma. Geleceğimiz sizin gibi pırıl pırıl gençlerin elinde olacak. Her şeyi kafana takma Evet harçlara bakıldığında gerçekten okumak para işi olmuş ama olsun. Çaba gösterirsen ve inançlı olursan Allah çalışanlara yardım eder. Gençliğinin kıymetini bil. Herkes belirli dönemlerde bunalır. Önemli olan bu sıkıntıları aşmak, aşamıyorsak da bir uzmandan yardım alarak psikolojimizi düzelttikten sonra eğitim hayatımıza devam etmek gerek. Canım benim sorunsuz yaşam sorunsuz insan olmaz. Yolun açık olsun. İleride seni daha iyi seviyelerde görmek ailenin ve sevdiklerinin hakkı. En önemlisi de senin hakkın. Ülkemizin kendi gayreti ve özverisiyle belirli seviyelere gelmiş insanlara ihtiyacı var. Haydi bakalım daima iyi ve güzel şeyleri düşünerek çalışmaya başla Allah yardımcın olsun. :1hug: a.s. :enbuyukkk:
canım ankaradada var,ank hukuk fakültesinin içerisinde
bence bu bölümü puanınız tutuyorsa muhakkak yazın
geçiş yapamazsanız bile iş olanakları çok yüksek(yargıtay,adliye,danıştay,idare mahkemeleri,anayasa mah.vs..)
ve kesinlikle 2 yıllık diye küçümsemeyin,zaten puanıda 2 yıllıklara göre yüksek..