Poğaçalar Açma Resimli

Princess of Rain

♥ ♥ My Little Princess♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
3.749
3
portakal agacina tesekkurler bu tarifi bana kazandirdigi icin.

3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
1 bardak sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı tuz.
1 yaş mayadan (42 gr) biraz az
üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su

Yarım bardak Ilık süt içinde mayayı eritin.asla metal bir kaşıkla karıştırmayın. Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın.
En son ununu koyun. Yumuşak bir hamur olmalı. Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın. Üstüne de yağ sürün . Bırakın mayalansın.
İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun. Sabaha kadar mayalansın. hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun. Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin). Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin.
Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz. limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin. (veya kendi etrafında sarın) Üstüne yumurta+ su karışımını sürün. hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur.

iste acmalarim hihoyyyt

spa0378.jpg

spa0379.jpg

ben degisik sekiller verdim artik sekiller sizin hayal gucunuze kalmis afiyet olsun cokacimcoook

Ellerine sağlık arkadaşım..Açmaya bayılırım ben daha farklı yapıyorum ama güzel diyorsan mutlaka bunu da denemek isterim..MCKs

afiyet olsun sekerler begenmenize sevindim dedigim gibi bu acmanin iyi mayalanmasi lazim mayalanmassa cok sert oluyor ilk denedigimde sert olmustu ama ikincide yani simdi pammuk gibincokacimcoook

X