Canım canını sıkmana değmez hiçbir şekilde. İyi ki vermişsin anahtarı yarım saat sonra tıpış tıpış dönmüş o da eve.Dediğin gibi seni aldatan senden deli gibi nefret eden insan yarım saat sonra eve gelmez. Gelmek istemeyecek olsa illaki gidecek bir yeri vardır. Sen ona karşı gücünü kaybetme, ayılıp bayılmana, ağlamana hiç gerek yok. Beni aldatıyor musun, başka biri mi var diye de düşünme ve ona da bunu sorma bence. Bazı şeyleri sana inat olsun diye yaptıgını düşünüyorum çünkü.Telefonuna kilit koyması gibi. Öyle kısa zamanda çok kilo vereyim diye sağlığından olmana gerek yok. Eşin ne söylerse söylesin kolay kolay seni terk edip gitmeyecek görüldüğü gibi. :) Sen moralini yüksek tut, kendini iyi hissedeceğin sporlar yap, deli gibi de aç kalma. Eşini de çok takma kafana.
Hakikaten doğru spora giderken daha iyiydim. Sporumu yapıyor oradaki insanlarla sohbet ediyordum. Yüzüyor güneşin tadını çıkarıyordum sonra mis gibi spa da kendimi yeniliyordum kızımla gemiye binip mis gibi boğaz havasını koklayarak eve geliyordum. Adam bana spora gitmeyi yasakladığından beri daha feci bunalıma girdim iki gündür farkındaysanız daha melankoliğim... Temiz hava yok evin sıkıcı ortamı. Temizlik yapmak da istemiyorum. Kızım beni yürütüyorsun yoruldum gitmeyelim derdi o bile iki günde bunaldı gidelim artık nolur anne diyor
Evet canım sen spora giderken öyle yarım köfteler falan da yoktu üstelikaksine dışarı çıktıkça kendine geliyordun, sorunları kafandan attıkça iştahın açılıyor daha iyi diyet yapıyordun. Her şey birbiriyle bağlantılı diye düşünüyorum ben, eve kapandığın anda sende bunalıma girdin, sporun da diyetin de Sağlıklı bir diyet yapmak için önce senin daha sağlıklı bir atmosferde olman, bunalımdan kurtulup daha sağlıklı düşünmen lazım
Günaydın arkadaşlar ben aynıyım yazmak dahi istemiyorum artık sanırım depresyonun çırpınma evresini atlattım şimdide öyle yatıp uyuma evresine geçtim. Dün çok geç uyandım öğleden sonra uyudum gece de spor yaptıktan sonra uyudum sanki uyuyunca her şeyi unutuyorum ve daha güzel oluyor gibi.... Eşim aynı yemeğini yiyor ve kardeşime gidiyor uyumak için eve geliyor. Konuşmuyor konuştuğunda ya yemek istiyor yada içecek bir şeyler. Dün akşam birde eve komşunun çocuklarını getirmiş ben zaten kendi çocuğumun sesine tahamül edemiyorum iki çocuk daha evde olunca daha bir beter oldum götür baş edemem kötüyüm dedim. Ramazan günü nedir sendeki bu antipatiklik çocuk onlar iki tabak da onlara koy dedi. Sence ? Dedim. Sonra tabi kendi yemek yedikten sonra gitti çocuklarla ben baş etmek zorunda kaldım.
Az önce tartıldım 112 kg yim 1 kg daha vermişim ama hala sevnemiyorum. Kendimi bu kadar şişirdiğim için kendimden nefret ediyorum....
Mavicim çok üzüldüm canım ama pes etme tekrar çok çalış ve gir sınavlara senin mutlaka başaracağını biliyorum sen çok iyi bir insansın allah her şeyi gönlüne göre verecek biliyorum..
Yeşil tavşan arkadaşım seni çok seviyorum neden polemiğe girdin sanki onlarla banlanma sebebini ise anlayabilmiş değilim hem beni kendileri çağırdılar hemde böyle devam edersen yollarımızı ayırmak zorundayız dediler. Ben ne yapacağımı bilsem zaten burada olmazdım yardım beklediğim için buradayım...
Zeynepcim nasıl olduda benim kilo vermeye niyetim olmadığını düşündün anlayamadım doğrusu kalp kırmak incitmek ne kadar kolay olmuş artık günümüzde... Eşim bana safım her keze kanıp inanıyorsun derdi iyi günlerimizde ben darbe yedikçe akıllanmıyorum zaten...
Nasıl eşim demem ona... Ben evlenirken boşanmak için evlenmedim ki o benim eşim kocam o beni sevmese de ben hala onu seviyorum kalp acısı çok fena flört ederken yada nişanlıyken çok kolay oluyor ayrılıklar yada unutabilmek ama 8 senelik evlilik çiftleri birbirlerine çok yakınlaştırıyor birbirlerine benzemeye başlıyorlar bir bağlılık oluyor bağımlılık sigara gibi belkide. Koparmak o kadar zorki bu bağı. Eşim nasıl bir anda kopara bildi ben anlam veremiyorum.
Destekleriniz yardımlarınız için çok teşekkür ederim bugün bir arkadaşımı çağırdım ona anlatıcam destek istiycem oda ilk eşinden boşanmış bir insan daha sonra kendi ayakları üzerinde durabilmiş harkulade özgüvene sahip harika biri ondan yardım istiycem sanırım onunla konuşmak iyi gelecektir.
Ama dediğiniz gibi eşime ( zayıfladıktan sonra şayet bana derseki sen zayıfla diye yapmıştım) nasıl güvenebilicem bilmiyorum. Hoş diyeceğini de sanmıyorum. Eğer öyle bir amacı olsaydı azıcık da olsa duygusallık belirtisi gösterirdi o enerjiyi kesinlikle alamıyorum ondan.
canım günaydın meraklandırdın bizi:) neyse ki iyisin,şükür. senin anlattıkları dinlerken aklıma ne geldi bir film izlemiştim tam olarak hatırlamıyorum kadın dolu dizgin bir hatundu yani bizim gibi tombik, neyse sevgilisi bunu terk ediyordu ..sonra kadın sevgilisinin onu kilolu olduğu için terk ettiğini düşünüyordu hele de adamı genç bi kızla görünce sinirden tamamen incecik kalıyordu,tabi öncesinde ağır depresyon çikolata cips falan filan ...filmin sonunda meğer adam onu o genç kız için ya da kilolu diye terk etmemiş...kendisiyle ilgili problemleri olduğu için trk etmiş ama komik bir filmdi .kadını çabalarını görsen saç baş o biçim değişiyor,bir küstah oluyor anlatamam ... canım sen beni dinlemiyorsun sade bir türk kahvesi yap çık balkona bahçeye bir derin nefes al,kapa gözlerini bu sefer daha derin nefes al ver kahvenin kokusunu hisset mutlu et kendini azcık bakem hadi gariiiiii
Hala da yemeğini senden bekliyor ama evinde bile uyumuyor, yani sana muhtaç olmasam yanımda durmazdım der gibi değil mi? O kadar iyi niyetlisin ki. Sen o kilo alsa bunları yapar mıydın, düşün. Ailen hakkında kararı sadece sen verebilirsin. Sert diyet yapma, en önemlisi bu.
Canım hiç üzülme azimli ol kendini kaybetme yenemek için sık dişini bak nasıl zayıflayacaksın tabi sporuda ihmal etme bende kilo vermeden önce 100 kiloydum ama şimdi 70 oldum tabi 1 yılda AZİMLİ OL :)
Ay ne güzel maşallah valla darısı başıma :)
Ya bu arada benim insülin direncim var dr ilaç vermiştii kullaanmıyorum beni hasta ediyor demiştim ya bu sabah almaya başladım gene sabah beri tualetteyim feci yaptı beni gene yaa ne yapsamki kullanmasammıkı çok özür dileyerek ishal yapıyor bu ilaç mideme kramplar sokuyor ne ypıcamki
Tatlım o zaman arada bir kullan derim :) ama kullanmamazlık yapma çünkü durmadan tuvalette olunca o da kilo verdirir
Ay ne güzel maşallah valla darısı başıma :)
Ya bu arada benim insülin direncim var dr ilaç vermiştii kullaanmıyorum beni hasta ediyor demiştim ya bu sabah almaya başladım gene sabah beri tualetteyim feci yaptı beni gene yaa ne yapsamki kullanmasammıkı çok özür dileyerek ishal yapıyor bu ilaç mideme kramplar sokuyor ne ypıcamki
Canım ilacı aç karnına alma yemekten sonra al, mide bulantını hafifletir belki. Benimde insülim direncim var ilaç kullanıyorum, insanı biraz mahfediyor sonuna kadar haklısın. Ama biraz sabret bünyen ilaca alışınca daha iyi olucaktır diye düşünüyorum. Bugün kendine gelip dışarı çıkmanda çok mutlu etti beni.Bırakmak yok hiç bir şekilde
Kahvaltıdan yarım saat önce iç demişti dr. Bende öyle yaptım. Akşam alayımmı bilemedim. Bünyemi çok alıştırmak istemiyorum ishal işime geldi :) ama spor da yapınca minareller den kaybediyorum sanırım. Limonlu soda işe yarar herhalde. Su tutarmıki soda ?
Sen böyle söyleyince aklıma geldi bundan 20 - 25 gün önce işten ayrılmayı planlıyordu morali çok bozuktu sonra ailem geldi ve sürekli ailemle ilgilendim yok kışa hazırlık için mantı yapalım yok reçel yapalım falan onu evde yalnız bırakıyordum eve geldiğimde bir karış surat neyin var hayatım dediğimde beni ihmal ediyorsun dedi ( sadece iki güncük) özür dilerim hayatım ama bir gün daha kaldı şunu yapıcaz sonra sadece sana aitim dedim. Farkındamısın bilmiyorum iş yeri ile alakalı radikal kararlar alıyorum ve senin umrunda değil ayrı dünyalarda yaşıyoruz dedi. Buda onu tetiklemiş olabilir diye düşünüyorum şimdi. Belki o 3-4 günlük süre zarfında benden de uzaklaştı
Soda su tutar ancak günde bir taneden bi şey olmaz diye düşünüyorum. Direkt limonlu soda yerine, sade sodanın içine bir dilim limon atıp içmen daha sağlıklı olabilir. Nasıl içiyorsun sodayı? İlacı yavaş yavaş alabilirsin aslında, sabah akşam yarım yarımla başlayıp daha sonra artırabilirsin. Ben öyle başlamıştım.
Limonlu sodayı severim canım günde bir tane de su tutarmıki ? Ben su vermeye çalışıyorum bde tutmasın sular :) evet doktor da bana yarım yarım başla demişti yarım aldım aslında. Bir hafta yarım yarım sonra tam yarım sonrada tam tam şeklinde
Günde bir taneyi diyetlerde bile veriyorlar diye biliyorum canım ama yine de kesin konuşmayayım. Meyveli sodalarda asit miktarı daha fazla diye biliyorum o yüzden sade sodayı bir söyleyeyim dedim. Ben sade soda içemezdim çünkü ama içine limon atmaya başlayınca tadı rahatsız etmemeye başladı. İlaca da öyle başlamak daha iyi, inşallah geçer mide bulantıların falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?