• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acınası biriyim :(((

Kilo vermek için günde üç litre su içmek gereklidir. Su içmek gerçekten kilo vermekte etkili mi?
Bu sorularla sürekli olarak karşılaşıyorum. İnsanlarda görsel ve yazılı basında kendini uzman olarak tanıtan (aslında kendi iş yerlerinin reklamını yapmak için yüksek miktarlardaki paraları yayıncılara vererek karşımıza gelen) kişilerden devamlı bu konuda yorumlar duyunca insanların kafası karışıyor. Hatta itiraf etmeliyim zaman zaman benim bile şüpheye düştüğüm durumlar olabiliyor. Mantığıma çok saçma gelen bir konuyu, kendi kendime acaba olabilir mi endişemi rahatlatmak için kitapları karıştırıyorum. Ben de bu konudaki düşüncelerimi en iyi bildiğim yoldan yani yazarak sizlerle paylaşmak istedim.
Su içsem kilo yapıyor. Su gerçekten kilo yapar mı? Sorusunun yanıtı hem evet hem de hayır. Şöyle ki su içsem kilo yapıyor lafı bazı insanlar için doğrudur. Tabii ki su kimseye kilo yapmaz ama bazı kişiler aynı yemeği yediği halde aynı hareketleri yaptığı halde yaşamında hiçbir değişiklik yapmadığı halde kilo alabilir. Bazı insanların bünyesinde hastalık düzeyinde ters çalışan bir takım mekanizmalar (insülin direnci, besin allerjisi, glukoz tolerans bozukluğu, vs) nedeniyle kişi her yıl, hayatında ve yeme sisteminde herhangi bir değişiklik olmadığı halde, bir önceki yıla göre ağırlıklarını yüzde 5-10 arasında artabilir. Tabii olarak ta yüksek kilolarda yüzdelik oran aynı olmasına rağmen kilo miktarı da ona göre daha fazla olacaktır.
Bu hastalık durumlarının bazısı tamamen kiloya endekslidir. Yani vücuttaki yağ kitlesi ağırlığı belli bir miktarın üzerine geçtiğinde vücutta aslında bir hastalık yok iken, yağ dokusunda bazı hormonların yeteri kadar kullanılamamasına bağlı olarak hastalık durumu ortaya çıkar. Bu hormonların bazıları da kendi etki doğası itibari ile yağlanmaya neden olur. Bir başka değişle; kendisi aşırı yağlanma nedeniyle kan seviyesi yükselir bu da yağlanma yapar. Aynı tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan misali bir durum ortaya çıkar. Bu aslında ”su içsem yarıyor” diye yakınanların içine düştüğü durumdan başkası değildir.
Burada yapılması gereken öncelikle mevcut durumun tespiti, varsa bir hastalık durumunun ortaya konması ve vücut yağ kitle oranının belirlenmesidir. Eğer kişide ki mevcut hastalık durumu, kişinin sadece normal yağ kitle ağırlığının üzerine çıkmasına bağlı ise zayıflama tedavisine, hastalık durumunu düzeltecek ilaçları ve kilo verdirici ilaçları kullanarak başlanmalıdır. Örneğin kilolu bir hastada altta yatan başka bir neden olmadan ortaya çıkan ”insülin direnci” durumunda, tedaviye hem insülin direncini kıran ilaçlar (Metformin, Glitazonlar) ve kilo verdirici (Sibutramin) ilaç beraber verilmelidir.
Kilo vermek için günde üç litre su içmek gereklidir. Su içmek gerçekten kilo vermekte etkili mi? Veya su kilo verdirir mi? Kesinlikle kocaman bir ”hayır”… Bu maden suyu, sirkeli su vs içinde geçerli. Bir gram bile kaybetme olasılığınız yoktur. Durmadan su içmenin ve ardından tuvalete gitmenin kesinlikle incelmenize bir katkısı bulunmaz. Hatta dolaşım sisteminde hastalığı olanların, yaygın selüliti olanların ise fazla su içmekten dolayı vücudunda ödem yapabileceğini de vurgulamakta fayda var. Aşırı su içmenin sonunda vücudun atmakta zorlandığı su, bünyede tutularak ödemlere dahi neden olabilir.
O zaman ne kadar su içmeliyiz? sorusunu da yanıtlamak lazım. Aslında cevabı çok basit… su içme isteği duyduğunuz zaman içmeniz yeterlidir. Havanın sıcaklığına göre, vücut metabolizmasının hızına göre, psikolojik duruma veya yeme şeklinize göre bu miktar artabilir veya azalabilir. Kimi insanlar günde iki bardak su içerken, kimilerinin tükettiği su miktarı iki litre olabilir.
Sağlıklı ve güzel olmanın, ciltteki ve vücuttaki nemin korunmasının temel koşulu su içmektir. Ama suyun kilo verdiren adeta sihirli bir içecek olduğunu söylemek kesinlikle yanlıştır. Keşke öyle olsa… düşünsenize her gün üç litre su içerek, düzenli olarak kilo kaybetmek ne güzel olurdu. Aynı şey sirkeli su içinde geçerli. Bir bardak sirkeli suyun içerisine bir kaşık margarin koyun ve bir hafta gözlemleyin. Hiç bir şey olmadığını göreceksiniz.
Özet olarak zaman zaman basın organlarında yarım bir bilgi ile sadece dikkat çekerek insan sağlığı üzerinden para kazanma arzusu olan kişilere inanmamak ve prim yaptırmamak gereklidir. Yalnız bunları söylerken işini layıki ile yapan; sadece kitabın girişini ezberleyerek basında konuşanlardan farklı olarak, kitabın ve bilimin özünü sindirip yorumlayan hekim ve diyetisyen arkadaşlarımı tenzih ederim.
İnsanın yaratılışına ve doğasına aykırı bir şey söylenirse lütfen değer vermeyin ve gönlünüz ne kadar su isterse o kadar su için.
Sağlıkla kalın…

Dr Bilgin SİLAN. İç Hastalıkları Uzmanı. Egepol Hastanesi. Obezite ve Sağlıklı Beslenme Polikliniği

e tatlım günün nasıldı eşinin tavırları nasıldı neler yaptın bi özet geç :)

e tatlım günün nasıldı eşinin tavırları nasıldı neler yaptın bi özet geç :)

7 saat spor yaptim vicik cigim bir saatim kaldı daha onuda şimdi yapıcam tavırları aynı canım yüzüme bakmadı yemeğini yedi kardeşimin yanına çıktı sonra geldi sucuklu tost istedi yaptım götürdüm şimdi diyorum gel duşa giricem gir sen gelemem şimdi diyor sanırım başka birisi var hayatında cep telefonu hep elinde onsuz hiç bir yere gitmiyor ve saklıyor hep

7 saat spor yaptim vicik cigim bir saatim kaldı daha onuda şimdi yapıcam tavırları aynı canım yüzüme bakmadı yemeğini yedi kardeşimin yanına çıktı sonra geldi sucuklu tost istedi yaptım götürdüm şimdi diyorum gel duşa giricem gir sen gelemem şimdi diyor sanırım başka birisi var hayatında cep telefonu hep elinde onsuz hiç bir yere gitmiyor ve saklıyor hep
canım gel bakıyım sen burası sana neler yapmıs :47: :47: iyice karamsar olmusun sen aile sırlarını acıklama burda senin artık takıldıgın bir topik var bak biz sana kol kanat olduk bu topikta bir daha takılmıcaksın

kimsenin arkadaşın aile hayatına karışmak yada onu üzmek gibi bir niyeti yok eminim burda onun sıkıntısını kendi yazdıkları doğrultusunda paylaştı herkes..neticede çoğumuzun yaşadığı şeyler aslında biz yinede isterse destek olmaya manevi olarak hazırız..

Bu arada 7 saat spor nasıl yaptın dikkat et canım fazla olmuş sanki...

canım gel bakıyım sen burası sana neler yapmıs :47: :47: iyice karamsar olmusun sen aile sırlarını acıklama burda senin artık takıldıgın bir topik var bak biz sana kol kanat olduk bu topikta bir daha takılmıcaksın

Canım motivasyonumu arttırıyor arkadaşlar onlar sayesinde gülebiliyorum ve daha sıkı tutunuyorum dietime hem pozitif moral ii geliyor. Bu adamla yoksa bunalımlara giricem

kimsenin arkadaşın aile hayatına karışmak yada onu üzmek gibi bir niyeti yok eminim burda onun sıkıntısını kendi yazdıkları doğrultusunda paylaştı herkes..neticede çoğumuzun yaşadığı şeyler aslında biz yinede isterse destek olmaya manevi olarak hazırız..

Çok saol canım destkleriniz beni motive ediyor

canım iki gündür okuyorum
her ne kadarda kendin için vermen gereksede
insan eşine güzel görünmek istiyor bende 5 ayda 10 kilo verdim
spor yada keskin diyetler yapmadım tek yaptığım emziriyorum diye iyice abartmaya başlamıştım ona dur dedim
yemegimide yedim gerektiğinde böregimide yedim
hatta burda bir diyet gurubuyla beraber zayıflıyorduk orda arkadaşlar çiğköfte yiye yiye zayıfladın diye dalga geçiyorlardı
tek yaptığım şey aburçubur hiç bir şey yemedim
çok sevdiğim cips i bile 5 ayda 5 kere anca yemişimdir oda tadımlık cola çikolata 10 kilo verdikten sonra tadımlık şeklinde yiyorum şimdi daha vermem gereken kilolarım var ama yavaş yavaş çok hızlı verirsen o hızlada geri alırsın aç kalarak kilo verirsin ama sağlığından olursun canım eşin seni gaza getirmek içinmi yapıyor bilmiyorum ama sana zarar verdiğinin farkına varsa iyi olcak bir elmayla diyet yapılmaz sağlığından olursun su içme ne demek canım 8 saat spordan sonra atığın ter böreklerine zarar verirsin
diyetisyene git demiyecem zaten insan kendine neyin kilo yaptığını biliyor onları kessen zaten gidiyor kilolar

canım ya hayatında biri olsa niye bu kadar ilgilensin seninle hem çıkıp kardeşinde mi konuşacak telle. at bunları kafandan. ayrıca bi arkadaş bu topiğe yazma falan demiş çocuk işi mi bu burda arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz senin topik benim topik mi var hangi kafadasınız

hayır bi de takılmayacaksın diyor karşında çocuk mu var arkadaşım. belli bir yaşın üstünde arkadaşımız bu şekilde yöneltilmeye ihtiyacı yok

masallahhhhhh 8 saat yaptın yanıı bugn toplammm Allah saglıkk ve gucc versınnn tabı 8 sat gnde fazla ama yemene dıkkat edersen yanı dıkkat derken spor yaptıkcada vıtamınlı seyler yapkı ayakta durasın ve dınlenerek ara vererek yapman ıyı olmusss sevındım senın adınaa :))))) ayrıcaa esınn sırff sen bırakma spırunu dıee hala yuz vermıyor. farkettıysen bıkac gundur 113 kılo oldugunu ogrenınce tam yumusuyorken dırekk azarlamaya basladı ve daha da sıkı bır programa sıktı daha sert davranıo cnku o yuz verdıkce sen sporunu ve dıyetını tam ypamıosun sanıyor ayrıca hayatında baska bırı olsa senınle bole ugrasman ve bıran once zayıflaman ıcınde caba sarfetmez bence hıcc dusunme o senı catlatmaya calısıyor emın oll. hayatnda baska kadın olan erkekler karısındakı buyuk degısıklerı bıle fartketmez vee onemsemez bılee anladnmı ama esın arastırıyor ve sen de odem var ve bundan krtulman ıcn sana bı program verıor o yzden utfen baska kadn meselesı unut bunun ıcn bosuna kendını harap edıosun vlla :(

pardonda hanımefendı bız sızın topıgınıze gelıp bırılerıne SANA BURDA NE YAPMISLAR KARAMSAR OLMUSSUN BURAYA GELME BIDAHA BIZM TOPIGE GEL BIZ SANA SAHIP CIKARIZ (sankı bız hıc burda sahıp ckmıormusz gıbı) laflar etsek ne olur? ayagınızı denk alın lutfen hakaret edıosunuz bıze eger bızmde sabrımızı tasırırsanız agzınızın payını alırsınız!

Son düzenleme:
Back