• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acınası biriyim :(((

Kızlar eşimden günlük fırçamı aldım yatıyorum. Hala 113 kg olduğum için kızdı. Spora gitmemi yasakladı. Evde 1 haftada daha ii kg verebiliyormuşum öyle dedi. Cumaya kadar beni dinle dediklerimi yap 105 e düşeceksin dedi. İlk önce git eczaneden ödem söktürücü al sonra da şu ödemi suyu atalım vucuttan dedi sen şuan yağdan yakıyorsun bu ancak 95 kg de yapman gereken olay dedi. Senin şuan vucudundaki suyu atman lazım dedi. Spora gitmem hem beni yoruyormuş hemde az egzersiz yapıyormuşum. 1 lt su içecekmişim. Bir tane büyük boy enerji içeceği iki şişe soda ve bir büyük bardak su içeceksin dedi o kadar yeme düzenime aynen devam edecekmişim. 8 saatt spor yapacakmışım. Yarım saatte 1 45 dk koşu bandı dedi ölürmüyüm ki yarın ben :)))
Sabah sekizde başlayıp akşam 10 da bitirecekmişim sporu kızlar kesin ölürüm yazmassam size bilinki öldüm :)
Cumaya kadar 105 olurmuşum sonraki haftada aynı şekilde yaparsam 95 e düşermişim. Bütün sular gidermiş. Yarım saat arayla 45 dk oohaa diycektim korkumdan dinledim sadece diyemedim bişey ... İki hafta sonra spora tekrar başlamalıymışım işte o zaman yağları yakma zamanı geliyormuş o zaman hoca nederse yapmalımışım. İki haftada 95 dedi ya şaka gibi dur bakim yarın uygulayayım dediğini sizden güç alarak ama. 45 dk da bir gelirim yarım saat yazışırız hadi kalk yürü derssiniz bana :)
Canım buraya kadar okudum. Insallah hedefine ulasirsin ancak sunu soylemeliyimki 1 lt su cok az. Bence esin suyla ilgili yanlış bilgilerinden dolayı boyle soyluyor cunku su metobolizmayi hizlandirir. Bu kadar az su icersen kabız olma ihtimalin yuksekki zaten diyette metobolizma hizlansin ve yakilan yaglarin artiklari atilsin diye herkes su icmeye gunde 3 lt su icmeye çalışıyor. Ayrıca vucudundan suyu attin diyelim sadece tartida az goruneceksin biraz sisligin inecek. Asıl verilmesi gereken yaglar. Birde su icmek direk odem yapar diye hic duymadim odemi tuzlu yiyecekler yapar diye biliyorum. 8 saat spor ve yanlizca 1 lt suyla sagligindan olursunki sporla cok terleyeceksin en az 3 lt icmelisin kilona gore. Inanki sağlıktan onemli hicbir sey yok. Bence bir diyetisyen kontrolunde kilo vermen en iyisi ama tabiki en iyisini sen bilirsin. Basarilar hedefine ulasman dileğiyle.

diyet yaparken sakın elma yeme.......meyveler fruktoz yüklüdür ve vücudumuzda yağa dönüşen nadir yapı taşlarından biridir.......meyveyi kes illa vitamin alman gerekiyorsa sebzeye yönel

amerikada ameliyat olacak hastalar çok kilolu ise kısa sürede zayıflamaları için isveç diyeti yaptırırlar........istersen bir bak......sağlıksız gelebilir ama dramatik bir şekilde kilo vermek isteyenler için .........ama 23 günlük diyetten sonra mutlaka ara ver........vücudunu mahvedersin

Bu bilgi için gerçekten çok teşekkürler ama ben dışarıda olduğumda ne yiycem :( spor salonunda mecbur elma yiyorum :(ama artık yemem çok saol canım

Canım buraya kadar okudum. Insallah hedefine ulasirsin ancak sunu soylemeliyimki 1 lt su cok az. Bence esin suyla ilgili yanlış bilgilerinden dolayı boyle soyluyor cunku su metobolizmayi hizlandirir. Bu kadar az su icersen kabız olma ihtimalin yuksekki zaten diyette metobolizma hizlansin ve yakilan yaglarin artiklari atilsin diye herkes su icmeye gunde 3 lt su icmeye çalışıyor. Ayrıca vucudundan suyu attin diyelim sadece tartida az goruneceksin biraz sisligin inecek. Asıl verilmesi gereken yaglar. Birde su icmek direk odem yapar diye hic duymadim odemi tuzlu yiyecekler yapar diye biliyorum. 8 saat spor ve yanlizca 1 lt suyla sagligindan olursunki sporla cok terleyeceksin en az 3 lt icmelisin kilona gore. Inanki sağlıktan onemli hicbir sey yok. Bence bir diyetisyen kontrolunde kilo vermen en iyisi ama tabiki en iyisini sen bilirsin. Basarilar hedefine ulasman dileğiyle.

Nedense o hep suyun bende ödem yaptığını iddia ediyor hani su içse yarar olayı bende vücut bulmuş kendisi gıda mühendisi o yüzden hani acaba doğrumu ki diye düşünüyorum. Suya çok karşı hep içme der... Bende suyu o kadar çok severm ki neredeyse günde 3 bucuk 4 lt ye yakın içerim

eşin tamamen seni motive etmek için kötü davranıyor bence, bakmış adam iyi davranınca dikkat etmemişsin şimdide bu yolu deniyor ama işe yaramış sanki. :51:

eşin tamamen seni motive etmek için kötü davranıyor bence, bakmış adam iyi davranınca dikkat etmemişsin şimdide bu yolu deniyor ama işe yaramış sanki. :51:

Sorma canım fazlasıyla işe yaradı. Bundan da şunu anlıyorum ben demekki kendimden çok onu seviyormuşum. Düşünsene kendim için zayıflamaya çalışmadım kılık kıyafetlerin güzellikleri beni cezbetmedi adamın soğukluğu mahvetti. Bu çok fena bir şey kendimi tedavi etmem lazım zayıflarken ve ona bu kadar bağlanmamam lazım...

Sorma canım fazlasıyla işe yaradı. Bundan da şunu anlıyorum ben demekki kendimden çok onu seviyormuşum. Düşünsene kendim için zayıflamaya çalışmadım kılık kıyafetlerin güzellikleri beni cezbetmedi adamın soğukluğu mahvetti. Bu çok fena bir şey kendimi tedavi etmem lazım zayıflarken ve ona bu kadar bağlanmamam lazım...

Canım dün rastladım konuna ve eşinin senin hakkkında söylediklerini okuyunca ilk önce farklı şeyler geldi aklıma ve gerçekten üzüldüm ama gece yatakta aklıma geldi birden:1::1::1::1:
Bence de eşin seni, daha önce her türlü yola başvurup zayıflamaya ikna etmişken senin bir ay sonra pes etmelerinden sonra ancak bu yolla zayıflamaya ikna edebileceğini düşünmüş olmalı ki sanıyorum sen ciddi bir kilo verinceye kadar da sana karşı soğuk tavırlarını tekrar pes etmemen için sürdürecek.

Ama sen de maşallah iyi gidiyorsun, sana bakar belki ben de gaza gelirim umarım,ben açıktım mı dayanamıyorum, iki elmayla nasıl durabiliyorsun ya?

Son düzenleme:
selam konu sahibi ve diğer arkadaşlarım burası çok güzel bir site her durumda birbirine destek olan güzel insanlar var:13:
ben de naçizane yaşadığım kilo değişiminden bahsedeceğim umarım faydalı olur herkes evlendikten sonra kilo alır ben evlendikten sonra zayıfladım çünkü eşimi çok seviyorum ve şöyle dedim kendime madem eşini çok seviyorsun onun yanında güzel bir bayanı taşıma hakkı olduğunu , onunla her türlü etkinliği yapabilmek için fit olmam gerektiğini unutma!!! sağlık da ayrı konu tabi...
neyse gelelim asıl mevzuya başarı öykülerindeki 42 kg zayıflayan güldemirin öyküsünü okudum ve hayatım değişti 80den 60a düştüm çok çok yersem 61 oluyorum o kadar ve 1 yıldır sabitlendi 60-61 arası gelip gidiyorum boyum da 1.70 ve hayatımda çok şey değişti saymakla bitmez ve ablamın düğününde iltifat almaktan yorulmuştum düşün :34: kesinlikle okumanı tavsiye ederim hayat çok güzel umudunu asla kaybetme kolaylıklar dilerim canım :10:

kilo vericem diyekendini hasta etme bence kocanın ilgisi senin sağlığından daha mı değerli sanki
bu sitede 5 günde 5 kiilo diyeti vardı ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama ona bi bakmanı öneririm

Bu bilgi için gerçekten çok teşekkürler ama ben dışarıda olduğumda ne yiycem :( spor salonunda mecbur elma yiyorum :(ama artık yemem çok saol canım

yanına salatalık alabilirsin, benim halam da diyet yaparak aşırı derecede kilo verdi, hem spor yapıyordu hem diyetisyene gidiyordu..40 yaşındaki kadın, çuval gibi pardesüleri giyerken, bi baktık ki 50 kiloya düşmüş..hem de cok kısa zmnda..hep dışarı cıkarken, yanında kibrit kutusu büyüklüğünde peynir,salatalık,domates taşırdı.misafirliğe gittiğinde bile sadece bunları yerdi.çok işe yaradı.ve aynı zamanda bol bol yürüyüş yağlar için..

Canım dün rastladım konuna ve eşinin senin hakkkında söylediklerini okuyunca ilk önce farklı şeyler geldi aklıma ve gerçekten üzüldüm ama gece yatakta aklıma geldi birden:1::1::1::1:
Bence de eşin seni, daha önce her türlü yola başvurup zayıflamaya ikna etmişken senin bir ay sonra pes etmelerinden sonra ancak bu yolla zayıflamaya ikna edebileceğini düşünmüş olmalı ki sanıyorum sen ciddi bir kilo verinceye kadar da sana karşı soğuk tavırlarını tekrar pes etmemen için sürdürecek.

Ama sen de maşallah iyi gidiyorsun, sana bakar belki ben de gaza gelirim umarım,ben açıktım mı dayanamıyorum, iki elmayla nasıl durabiliyorsun ya?

Çok saol canım evet yaa bende kendime hayret ediyorum gerçekten allah nazarlardan saklasın iyiyim hihi:) ilk başlarda üzüntüden durabiliyordum canım ama artık duramıyorum. Üzüntüde bir yere kadarmış demekki :)). Bu sabah 5 zeytin domates salatalık kızarmış tost ekmeği ve cevizden küçük yağlı peynir yedim :) öğlen oldu bir şey yemeyi planlamıyorum salatalık domates falan atıştırırım sanırım. Akşama da yoğurt yiycem:) şimdilik planım bu :)

İkinci 40 dk amı da yürüdüm twr vıcık vıcık sauna eşofmanımı da çıkarmıyorum hala yaa 8 saat spor nasıl bitecek bugun ben şimdiden perişan oldum :)))

selam konu sahibi ve diğer arkadaşlarım burası çok güzel bir site her durumda birbirine destek olan güzel insanlar var:13:
ben de naçizane yaşadığım kilo değişiminden bahsedeceğim umarım faydalı olur herkes evlendikten sonra kilo alır ben evlendikten sonra zayıfladım çünkü eşimi çok seviyorum ve şöyle dedim kendime madem eşini çok seviyorsun onun yanında güzel bir bayanı taşıma hakkı olduğunu , onunla her türlü etkinliği yapabilmek için fit olmam gerektiğini unutma!!! sağlık da ayrı konu tabi...
neyse gelelim asıl mevzuya başarı öykülerindeki 42 kg zayıflayan güldemirin öyküsünü okudum ve hayatım değişti 80den 60a düştüm çok çok yersem 61 oluyorum o kadar ve 1 yıldır sabitlendi 60-61 arası gelip gidiyorum boyum da 1.70 ve hayatımda çok şey değişti saymakla bitmez ve ablamın düğününde iltifat almaktan yorulmuştum düşün :34: kesinlikle okumanı tavsiye ederim hayat çok güzel umudunu asla kaybetme kolaylıklar dilerim canım :10:

Evet bende buraya bayıldım bana kaç gündür öyle güzel destek olduki arkadaşlar inan tekrar kendime gelmeye başladım herkezden Allah razı olsun. Maşallah çok güzel kilo vermişsin ay darısı başıma nişan var bizim de ekimde orada benide kimsenin tanıyamayacağı kadar kilo vermiş olsam ne kadar mutlu olurdum. Senin boyun uzunmuş canım ben kısayım senden uzun olsam 60 yeter derdşm ama benim bmi 53 olmamı gerektiriyor ooff çok var daha 53 e iki nsan çıkması lazım vücudumdan

kilo vericem diyekendini hasta etme bence kocanın ilgisi senin sağlığından daha mı değerli sanki
bu sitede 5 günde 5 kiilo diyeti vardı ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama ona bi bakmanı öneririm

Saol canım haklısın daha değerli değil ama 113 kg yim böyle devam ederse dahada artıcam zatn sağlık mağlık kalmayacak bende o yüzden birazcık kasmak istiyorum kendimi şu vücudumdaki suyu attıktan sonra zaten yağ yakabilmek içn otomatik olarak sağlıklı beslenmeye dönmek zorunda kalıcam. Su gitse. 95 kg ye kadar su vermem lazım. Ödem çok bende canım. Allah yardımcım olacaktır hasta olmam inşallah allah yardım eder dualarımı kabul ederrr

yanına salatalık alabilirsin, benim halam da diyet yaparak aşırı derecede kilo verdi, hem spor yapıyordu hem diyetisyene gidiyordu..40 yaşındaki kadın, çuval gibi pardesüleri giyerken, bi baktık ki 50 kiloya düşmüş..hem de cok kısa zmnda..hep dışarı cıkarken, yanında kibrit kutusu büyüklüğünde peynir,salatalık,domates taşırdı.misafirliğe gittiğinde bile sadece bunları yerdi.çok işe yaradı.ve aynı zamanda bol bol yürüyüş yağlar için..

Salatalık olabilir canım peynir çok yağlıymış yeme dedi spor hocam. Salatalık domates çok severim yanımda bol bol onları taşıyayım ben :) halanı tebrik ediyorum canım darısı başımaaa valla bir kg vereyim bütün giysilerimi çöpe atıcam ve alışveriş yapıcam :) yürüyüş çok yapıyorum sabahtan beri 80 dk yürüdüm hemde sauna eşofmanıyla :) 40 ar dakika arayla yürüyorum yarım saat dinleniyorum. Spora gitme cumaya kadar dedi eşim böyle dene dedi bakalım bugun spor yok birde onun yöntemini deneyelim :)

Canım bence esin sana gaz vermek amacıyla öyle yapıyor , moralini bozarsan daha cok kilo alırsın bu sefer stresten alırsın o yüzden zayıflarsın hic moral bozmana gerek yok ama spor salonu sart cünkü orada sağlıklı menüde veriyorlar ne yiyip ne icmeyeceğinide söylüyorlar.

Diyetisyen Aysen Arıcan'ın tarifi
Yalancı Kızartma (4 kişilik)
Malzemeler
2 Patlıcan
2 Kabak
2 Kırmızı taze biber
2 Çarliston biber
Domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sarımsak
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Yapılışı
Patlıcanların yıkayıp istediğiniz ebatta doğrayın, tuzlu suda bekletin. Kabak ve biberleri de yıkayıp istediğiniz boyda kesin. Patlıcanla birlikte hepsini karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi üzerine gezdirip, elinizle hafif karıştırın, orta ısıda fırında pişirin.
Sosu için:
Domatesi rendeleyin, dövülmüş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu karıştırıp pişirin. Ocağın altını kapayınca sirkeyi ekleyin.
Pişen sebzelerin üzerine sıcak olarak sosunu döküp servis edin. İster sıcak, ister soğuk tüketebilirsiniz.
1 porsiyonu: 1 sebze + 1 yağ değişimi = 75 kalori

HAYDİ KIZLAR BEN BAYILDIM DENEYECEĞİM BELKİ SİZDE YAPARSINIZ DİYE YAZMAK İSTEDİM:)))

canım azmine bayıldım doğrusu .. şimdi geç kaldığın yılların acısını çıkarma zamanın bence .. öle bi zayıfla güzelleş kendine bak ki sen eşini eleştirebilecek konuma gel 8 senedir o hep haklı o hep en zeki en akıllı demissin kendi düşünceni hayalini fikrini zikrini 2. plana atmışsın sanırım artık bi set cek önüne bak onunla ya da onsuz kendini mutlu et ..

70 den 50 ye inen bi arkadasım vardı kıza zayıflama böle güzelsin derdik kız suan topmodel gibi oldu sana bu kıloda kal diyenlere aldırma olman gereken kac kıloysa o kıloya ulaş bi an önce tabi sağlığına da dikkat ederek hareket et .

bu platform o kadar güzel ki herkes sana destek sana duacı senin yanında =)) bunu da unutma canım benim başarılarr
aylar sonra musmutlu güzell tatlı fotolarını bekliyoruz bence her hafta resmini çek ayna karşısında değişimini gözlemle =)
Rabbim yardımcın olsun ...

SIFIR Grubu
Kilo Aldıran gıdalar:
*Baklagiller, fasulyeler, tahıllar ve ekmekler. SIFIR Grubuna kilo aldıran Gluten içeren tahıllardır.
*Süt ürünleri sıfır grupları için ‘tehlike’ grubuna girer

Buğday: Ensülin etkisini engelliyor
Gluten: Metabolizmayı yavaşlatıyor
Mısır: Her ikisi birden yapıyor.
Kurufasulye: Kalori kullanımını azaltıyor.
Mercimek: Metabolizmanın düzenini bozuyor.
Lahana (Bürüksel dahil): Tiroit hormonu oluşumunu engelliyor.
Karnabahar: Tiroit hormonu oluşumunu engelliyor.
Yeşil Hardal: Tiroit Bezi oluşumunu engelliyor.

KİLO Verdiren Gıdalar

Verek (Esmer Su Yosunu): İyot içeriyor ve tiroit hormonu üretimi arttırıyor.
Deniz Ürünleri: İyot içeriyor ve tiroit hormonu üretimi arttırıyor.
İyotlu Tuz: İyot içeriyor ve tiroit hormonu üretimi arttırıyor.
Karaciğer: Metabolizmayı düzenliyor, B vitamini içeriyor
Kırmızı et: Metabolizmayı destekliyor
Ispanak, Brokoli: Metabolizmayı destekliyor.

*Sodyum SIFIR larda yüksek tansiyona ve su tutulmasına neden oluyor.

ETLER:
Şifa Yenilebilir Zararlı
Sığır, Koyun, Kuzu, Tavuk, Hindi, Keklik Kaz eti
Geyik, Dana eti ve Sülün, Ördek ve Jambon
Karaciğer, Yürek Tavşan etleri domuz

DENİZ ÜRÜNELERİ
Şifa Yenilebilir Zararlı
Morine, Kalkan, Turna,Hamsi,Sazan,Yılan, Yayın, Somon(füme)
Ringa,Uskumru,Turna mezgit,Sinarit,Tarak, Havyar,
Alabalık,Sardalye,Tirsi, Levrek,Karides, midye, Ahtapot
Dil, Mersin,Kılıç, Kalamar, Gridilbalığı Ringa (salamura)
Levrek(sarı ve beyaz)

SÜT ÜRÜNLERİ
Şifa Yenilebilir Zararlı
Sıfırlar için Tereyağı, Keçi peyniri, Ayran,Kazein,Dordurma,süt
Yararlı Süt ürünü Mozurella, Soya peyniri Yoğurt, yağlar ve nötrler dışında
Yoktur Beyaz peynir kalan tüm peynirler

YAĞLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Keten Tohumu Balık Yağı Mısır Öz Yağı, Ayçiçeği,
Yağı, susam yağı Pamuk tohumu ve
Zeytin Yağı Yerfıstığı yağı

KABUKLU YEMİŞLER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kabak Çekirdeği Badem, Kestane, fındık Mahun cevizi
Ceviz Çam fıstığı, Susam, Tahin Antep fıstığı

BAKLİYAT
Şifa Yenilebilir Zararlı
Börülce Bakla, Yeşil Fasulye, Kuru Fasulye
Bezelye, Kırmızı Soya fasül Mercimek

TAHILLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Yararlı Arpa, Kızıl Buğday, Mısır Gevreği, Mısır Unu,
Tahıl Pirinç, Esmer Buğday, Yulaf kepeği ve ezmesi,
Yoktur Akdarı, Bulgur, Buğday kepeği

SEBZELER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Enginar, Yerelması, Brokoli, Kuşkonmaz, Avokado, Çin Lahanası, Kırmızılâhana,
Hindiba, Sarımsak, Pırasa, Havuç, Kereviz, Frenk Beyaz lahana, Bürüksel Lahanası,
Ispanak, Bamya, Soğan, Maydanozu, Marul, Salatalık, Patlıcan, Kültür Mantarı, Patates,
Bayırturpu, Biber, Maydanoz, Yeşil Soğan, Lima fasulyesi, Mısır, Karnabahar, Kırmızı Biber,
Şalgam, Deniz Yosunu, Domates, Balkabağı, turp, Yunan Zeytin, Siyah Zeytin
İsviçre Pazısı, Kırmızı ve yeşil Zencefil, Yeşil Zeytin
Biber, Tatlı patates

MEYVELER
Şifa Yenilebilir Zararlı
İncir (yaş kuru), Elma, Kaysı, Muz, Kiraz, Böğürtlen,
Erik(her türü), kivi, Şeftali, Armut, Nektar, Hindistan Cevizi
Ananas, Armut, Trabzon Hurması, Kavun,
Greyfurt, Limon, Yabanmersini Portakal
Kuşüzümü, Üzüm, Ahududu, Revent
Karpuz, Ananas, Mango, Mürver Mandalina
Eriği, Altunbaş Kavunu
• Bu meyvelerden yapılan içecekler de aynı değerdedir. Elma, portakal ve lahana suyu sakıncalıdır

ÇAYLAR VE MEYVE SULARI
Şifa Yenilebilir Zararlı
Ananas ve Erik suyu, soda ve maden suyu Greyfurt, hvuç, salatalık, kaysı, nar ve papaya suları, üzüm suyu, limonlu domates suyu, yararlı sebze suları, yeşil çay Portakal, Elma ve Elma suyu, Lahana suyu, Siyah çay. Kahve ve İçine soda katılmış meşrubatlar

A GRUBU
KİLO ALDIRAN GIDALAR:
*Her türlü eti diyetinizden çıkarın. A Grubuna kilo aldıran et, süt ürünleri ve Kuru Fasulyedir.
*Buğday çok zararlı değil ama çok tüketildiğinde dokularda asidik etki yapıyor.

Et: Az sindirilebiliyor, yağ olarak depolanıyor
Ve sindirim toksinlerini arttırıyor
Buğday: Ensülin etkisini engelliyor
Kalori kullanımını azaltıyor.
Süt Ürünleri: Beslenme mekanizmasını bozuyor, engelliyor.
Fasulye: Sindirim sistemine zarar veriyor,
Metabolizma hızını yavaşlatıyor,
Hazmı geciktiriyor.

KİLO VERDİREN GIDALAR

Bitkisel Yağlar: Sindirimin etki gücünü arttırıp hızlandırıyor
Vücutta sıvı birikmesini engelliyor.
Soya Ürünleri: Metabolizmayı hızlandırıyor
Ve sindirime kabiliyetini arttırıyor
Sebzeler: Metabolizmayı destekliyor, bağırsak harekelerini hızlandırıyor.
Ananas: Kalori kullanımını arttırıyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor
Ve çok ekmek tüketmekten doğan asid birikimini izale ediyor.
ETLER:
Şifa Yenilebilir Zararlı
A Grubu İçin
Şifa olan
Et türü
Yoktur Tavuk
Hindi
Oğlak (*)
Kuzu(*) Sığır, Dana, Koyun, Yaban, Ördek, kaz, Keklik, Bıldırcın, Tavşan ve Yaban hayvanları eti, Ciğer
(*) Oğlak ve kuzu eti de zararlıdır fakat bol yeşillikle yenilse zararı aza indirilebilir

DENİZ ÜRÜNELERİ
Şifa Yenilebilir Zararlı
Sazan, morina, uskumru,
Turna, Kızıl Levrek Tatlı su
Levreği, Çelikbaş, Som,
Alabalık, Sardalye, Hani balığı
Tuna, Turna Balığı
Çamuka, Köpekbalığı,
Levrek, Mersin Balığı
Kılıçbalığı Hamsi, yayınbalığı, istiridye, Yılanbalığı, Dilbalığı, Barlam, Füme Somon, Tirsi, Kalamar, Karides, Dil balığı, Istakoz, Ringa, Mezgit, Midye
SÜT ÜRÜNLERİ
Şifa Yenilebilir Zararlı
Soya Sütü
Soya peyniri Keçi Sütü, Keçi Peyniri, Kefir, Mozurelle, Yoğurt, Beyaz Peyniri Süt, Amerikan Peyniri, Renki peynirler, Tereyağı, Yayık ayranı, Çıdar, Gravyer, Edam,
Permesan, Goudu ve İsviçre Peyniri
YAĞLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Zeytin Yağı
Keten Tohumu Yağı, Balık Yağı Mısır Öz Yağı, Ayçiçeği, Pamuk tohumu ve Yerfıstığı yağı, Susam yağı
KABUKLU YEMİŞLER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kabak Çekirdeği
Yer fıstığı Badem, Ceviz, Kestane, Fındık, Çam fıstığı, Susam, Tahin, Haşhaş tohumu, Ayçiçeği çekirdeği Mahun cevizi
Antep Fıstığı
BAKLİYAT
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kırmızı ve Yeşil Mercimek
Yeşil Fasulye, Börülce, Soya fasulyesi (kırmızı) Bakla, Nohut
Bezelye Kuru Fasulye, Lima Fasulyesi

TAHILLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Esmer Buğday, Horoz İbiği Tohumu Arpa, Akdarı, pirinç,
Mısır Gevreği, Yulaf kepeği, Mısır Unu, Nişasta
Bulgur, Buğday kepeği
Kaplıca (Topbaş) Buğdayı
SEBZELER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Enginar, Yerelması, Pancar yaprağı, Havuç, Brokoli, Hindiba, Sarımsak, Pırasa, Ispanak, Bamya, Soğan,
Bayırturpu, Balkabağı, Maydanoz, Şalgam, Pazısı,
Bayır turpu, istiridye mantarı
Kuşkonmaz, Avokado, Kereviz, Frenk Maydanozu, Marul, Salatalık, Yeşil Soğan, Lima fasulyesi, Domates, Balkabağı, Turp, Zencefil, Yeşil Zeytin, Taze hardal, Deniz yosunu, Karnabahar, Mısır,
Çin Lahanası, Kırmızılâhana,
Beyaz lahana, Patlıcan, Kültür Mantarı, Patates, Karnabahar, domates, Yeşil Biber, Kırmızı Biber, Yunan Zeytini, Siyah Zeytin
MEYVELER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kaysı, böğürtlen,Yabanmersini, kiraz,İncir (taze ve kuru), Ananas, Greyfurt, Limon, Erik (her türlüsü) Kuru üzüm Elma, Armut, Cennet Meyvesi, nar, Çilek, karpuz, Şeftali, Altanbaş Kavunu, Üzüm, Kuşüzümü, misket limon, ahududu, kivi Muz, mango,
Hindistancevizi
Portakal, Mandalina
Kantalop kavunu
BAHARATLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Arpa maltı, Soya Sosu, Sarımsak, Zencefil, Hardal Yenibahar, Anason, Fesleğen, Defne Yaprağı, Badem Esansı, Bergamot, Kakule, Keçiboynuzu, Frenk Maydanozu, tarçın, Karanfil, Kişniş, Kimyon, Köri, Dereotu, Nane, Hardal (kuru), Biberiye, Safran, Hindistancevizi, Kekik, Vanilya, Zerdeçal, Mercanköşk, Tatlı ve ekşi turşular Kapari, Elma Sirkesi, Üzüm Sirkesi, Balzamik Sirke, Karabiber, Kırmızı Biber, (toz yaprak, pul), Keklik Üzümü, Ketçap, mayonez, krışık baharatlar
ÇAYLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kahve, Yeşil Çay, Sarısabır, Dulavratotu, papatya, Zencefil, Ginseng, Akdiken, Kediotu, Binbirdelikotu, Kuşburnu, Öksürükotu, Kara Hindiba, Şerbetçiotu, Mürver, Meyan kökü, Nane, Sinameki, Maydanoz, Ihlamur, Ahududu, Çobançantası, Civanperçemi, kekik, huş, Mısır püskülü, Arnavut Biberi,
B GRUBU (kendine özgü, göçebe)
KİLO ALDIRAN GIDALAR:
*Mercimek, Esmer Buğday, Bulgur, Susam, Yerfıstığı ve Tavuk etinden uzak durun.
*Meyan kökünü içmeyi ihmal etmeyin (eğer şeker hastası değilseniz)

Mercimek: Metabolizmayı engelliyor, besin alımını bozuyor
Buğday: Alınan besinlerin yakılması yerine yağ olarak depolanmasına yol açıyor. Sindirimi engelliyor.
Mısır: Ensülin verimliğini engelliyor. Metabolizma hızını kesiyor ve hipoglisemi yapıyor
Yerfıstığı: Karaciğer fonksiyonunun bozuyor, metabolizma verimliliğini engelliyor.
Susam ve Tahin: Metabolizmayı engelliyor, hipoglisemiye neden oluyor.
Tavuk eti: Kanı ağdalaştırıyor. Besin alımını engelliyor ve tansiyon ve kolesterol yapıyor

KİLO VERDİREN GIDALAR

Yeşil Sebzeler: Sindirimin etki gücünü arttırıyor.
Kırmızı Et: Metabolizmanın sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor.
Yumurta: Metabolizmanın verimli çalışmasına yardımcı oluyor.
Düşük Yağlı Süt Ürünleri: Metabolizmanın verimli çalışmasını sağlıyor.
ETLER:
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kuzu eti, Koyun eti, tavşan eti, Geyik eti Sığır Eti, Bofalo eti, Dana eti, ciğer, Sülün eti, Hindi eti Tavuk eti, Ördek eti, kaz eti, jambon, Yürek, Keklik eti, bıldırcın eti
DENİZ ÜRÜNELERİ
Şifa Yenilebilir Zararlı
Dilbalığı, Deniz Alabalığı, Uskumru, Mezgit, barlam (br tür mezgit),Hani Balığı, Mersin balığı, Tirisi Sardalye
Tuna, Ringa, Deniztarağı,
Alabalık, tatlı Si levreği, Gümüş balığı (çamuka), Kalamar, , kılıç Balığı, Köpekbalığı Hamsi, İstiridye, Yılanbalığı, Kerevides, Istakoz, Füme Somon, Karides, Levrak, Midye
SÜT ÜRÜNLERİ
Şifa Yenilebilir Zararlı
Beyaz peynir, Süzme peynir, Keçi Peyniri, Keçi Sütü, Yağsız Süt, Yoğurt, Kefir, Mozzarella, Tereyağı, Yayık ayranı, Yağlı süt, Brie (Fransız) Peyniri, Kazein, Çedar, Gouda Permesan, Gravyer peyniri, İsviçre peyniri Soya sütü ve peyniri, Amerikan Peyniri,
Dondurma,
şerit peynir,
mavi peynir
YAĞLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Zeytin Yağı
Balık Yağı, keten tohumu yağı Mısır, Ayçiçeği, Pamuk tohumu, Yerfıstığı ve Susam yağı
KABUKLU YEMİŞLER
Şifa Yenilebilir Zararlı
B grubuna yararlı kuru yemiş yoktur. Yerfıstığı, Susam ve Ayçiçeği çekirdeği lektinleri tam zarar Badem,
Ceviz,
Kestane,
Mahun cevizi, Antep Fıstığı,
Yerfıstığı, Fındık, haşhaş, tahin, kabak çekirdeği, susam, Ayçiçeği

BAKLİYAT
Şifa Yenilebilir Zararlı
Lima Fasulyesi, Kırmızı Soya Fasulyesi, Kuru Fasulye Bakla, Yeşil Fasulye, Bezelye Mercimek (Yeşil, Krmızı, sarı), Börülce

TAHILLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Akdarı, Yulaf kepeği, Yulaf Ezmesi, Pirinç, Kızıl (kaplıca) buğdayı Mısır unu
Mısır Nişastası Arpa, horozibiği çiçeği tohumu, Esmer Buğday, Mısır Gevreği, Çavdar bulgur, Buğday kepeği, Buğday, yabani Pirinç, Kuskus
SEBZELER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Pancar ve yaprağı, Havuç, Brokoli, Beyaz ve Kırmızı Lahana, Bürüksel lahanası, Karnabahar, Patlıcan, Lima Fasulyesi, Yabani havuç, Taze hardal, Maydanoz, dolmalık biber, yeşil ve Kırmızıbiber, Patates
Kuşkonmaz, Kereviz, Hindiba, Salatalık, Yeşil Soğan, Sarımsak, Zencefil, Bayır turpu, Parasa, bamya, Pazı, ıspanak, Soğan, Patates, Şalgam, eniz yosunu
Enginar, Yerelması, avokado, yeşil üzüm, ananas, kırmızı erik, kara erik, yeşil erik, kırmızı üzüm papaya, Domates.
MEYVELER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Üzüm papaya, ananas Elma, kaysı kiraz, havuç, Greyfurt, Portakal, erik Sakıncalı sayılabilecek meyve yoktur
BAHARATLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kırmızı biber, köri, zencefil, Maydanoz, Anason, fesleğen, defneyaprağı, bergamot, kakule, karanfil, kişniş, kimyon, kapari, keçiboynuzu, mercan köşk, tarhun, vanilya, biberiye, safran, tuz, soya sosu, sirke (her türlüsü) karabiber, pul biber melas, zerdeçal, kekik, demir hindi, şeker Yenibahar, Tarçın, badem Esansı, Toz karabiber
ÇAYLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Yeşil Çay, Zencefil, meyankökü, ginseng, mayadanoz, nane, ahududu çayı, adaçayı, kuşburnu, Dulavratotu, Kedi nanesi, Papatya, Kuşu Otu, Akdiken Mürver, Dut, Çilek yaprağı mine çiçeği Kekik Huş ağacı civanperçemi, Mısır püskülü, Öksürükotu, Şerbetçiotu, Ihlamur, Sığırkuyruğu, Sarı Sabır Kızıl yonca, Ravent, Sinameki, Çobançantası

AB GRUBU
*(hassas sindirim sistemi) Gerilime karşı en doğru yanıtı verir… En fazla bin, bin beş yüz yıllık bir geçmişi vardır

KİLO ALDIRAN GIDALAR: (* Tavuk etinden uzak durun. Çekirdeklerden uzak durun
Et: Az sindirilebiliyor, yağ olarak depolanıyor. (Tavuk eti ve Dana eti özellikle)
Fasulye: Ensülin verimliliğini engelliyor, metabolizmayı yavaşlatıyor, hipoglisemi….
Mısır: Ensülin verimliğini engelliyor.
Çekirdekler: Hipogilisemiye neden oluyor.
Esemer buğday/Buğday : Hipogilisemiye neden oluyor, ensülin etkisini azıltıyor, metabolizmanın
hızını yavaşlatıyor.

KİLO VERDİREN GIDALAR

Sebzeler: Sindirimin etki gücünü arttırıyor.
Ananas: Sindirime yardımcı oluyor, barsak hareketlerini hızlandırıyor.
Deniz ürünleri: Metabolizmayı destekliyor.
Süt Ürünleri: Ensülin üretimini destekliyor.
Kelp (deniz yosunu): Ensülin üretimini destekler
ETLER:
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kuzu eti, Koyun eti, tavşan eti, hindi eti ciğer, Sülün eti, Hindi eti Tavuk ve Sığır eti, Bofalo, Ördek eti, Kaz eti, Bıldırcın eti, Geyik eti, Dana eti, Sülün eti (bazı AB’lerde)
DENİZ ÜRÜNELERİ
Şifa Yenilebilir Zararlı
Tuna, uskumru, Turna tirsi, Barlam, Levrek, Hani (Lüfer) Balığı, Barlam, Turna balığı, Mersin balığı, Sinarit, Sardalye, Morina, Maymun Balığı, Som balığı
Ringa, Deniztarağı,
Alabalık, Tatlı su levreği, Gümüş balığı (çamuka), Alabalık, Midye, Havyar, Kalamar, Kılıçbalığı, Turna Balığı,Kılıç Balığı, Köpekbalığı, Yayın Balığı Hamsi, İstiridye, Yılanbalığı, Kerevides, Istakoz, Füme Somon, Karides, Levrek, Mezgit, Somon, Dil balığı
SÜT ÜRÜNLERİ
Şifa Yenilebilir Zararlı
Keçi peyniri, keçi sütü, kefir, süzme peynir, yoğurt, Mozzarella, beyaz peynir, Süt, kazein, peynir suyu, edam, çedar, gouda, gravyer peynirler, soya peyniri, İsviçre peyniri. Amerikan Peyniri,
Dondurma, tereyağı,
Şerit peynir, Mavi peynir, karışık süt, yayık ayranı
YAĞLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Zeytin Yağı
Balık Yağı, Keten tohumu yağı, yerfıstığı yağı Mısır, Ayçiçeği, Pamuk tohumu, ve Susam yağı
KABUKLU YEMİŞLER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kestane, Ceviz, yerfıstığı, yerfıstığı ezmesi Badem, Mahun Cevizi
Amerikan Ceviz, Çam Fıstığı,

Fındık, kabak çekirdeği, susam, tahin, ayçiçeği çekirdeği, Antep fıstığı

BAKLİYAT
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kırmızı Soya Fasulyesi, Yeşil Mercimek Yeşil fasulye, Kırmızı
Mercimek, bezelye Bakla, kuru fasulye, lima fasulyesi, Börülce

TAHILLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Akdarı ve ekmeği, Yulaf kepeği, Yulaf Ezmesi, Pirinç, Kızıl (kaplıca) buğdayı, çavdar ekmeği, ezekiel ekmeği Arpa, Mısır Unu ve nişastası, Bulgur, yarma, Buğday kepeği, gulutensiz ekmek, durum buğdayı, kepekli buğday, karışık tahıl ekmeği Esmer buğday, mısır gevreği, mısır çreği
SEBZELER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Pancar ve yaprağı, Havuç, Brokoli, salatalık, lahana, tofu, deniz yosunu, Karnabahar, Patlıcan, Taze hardal, maydanoz, Yabani Havuç ve patates
Kuşkonmaz, Kereviz, Hindiba, Salatalık, Çin lahanası,Yeşil Soğan, Sarımsak, Zencefil, Havuç, Bamya, Pırasa, Ispanak, Soğan, Patates, Şalgam, eniz yosunu, balkabak,pazı,domates
Enginar, Yerelması, Mısır, siyah ve Yşil zeytin, Biber (her türü) turp, , ananas, kırmızı erik, kara erik, yeşil erik, kırmızı üzüm papaya, Domates.
MEYVELER
Şifa Yenilebilir Zararlı
Kiraz, üzüm, erik, (her türü), greyfurt, limon, kivi, incir Elma, kaysı, böğürten, yaban mersini, kuş üzümü, murma, papaya, karpuz, kavun, nektar, şeftali, armut,ahududu, çilek, mandalina, hint inciri Muz, cennet meyvesi, Hindistan cevizi, nar, portakal, mango.

BAHARATLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Köri, zencefil, Maydanoz, sarımsak,bayır turpu, mayonez, hardal, salatasosu Fesleğen, defneyaprağı, bergamot, kakule, karanfil, kişniş, kimyon, dereotu, keçiboynuzu, Frenk soğanı ve maydanozu, nane, mercan köşk, tarhun, vanilya, biberiye, safran, tuz, soya sosu, toz karabiber, melas, zerdeçal, kekik, demir hindi, kekik, tarçın, zerdeçal, şeker Yenibahar, badem, anason, kapari, tane karabiber, kırmızıbiber, pul biber, sirke (her türü), turşular

ÇAYLAR
Şifa Yenilebilir Zararlı
Yeşil Çay, Zencefil, meyankökü, ginseng, dulavratotu, adaçayı, kuşburnu, çilek yaprağı çayı, ak diken çayı Nane çayı, kuşburnu, adaçayı, kara hindiba, kekik, mine çiçeği, civan perçemi, Arnavut biberi, mürver, ahu dudu yaprağı Sarı sabır çayı, öksürük otu, mısır püskülü, ıhlamur, kızıl yonca, binameki, sığırkuyruğu çayı

umarım faydası olur kızlar çok önemli bilgiler

Back