• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acıma Acınacak Hale Düşersin Derler Ya

içlerinden bir tanesi pek edepli değildi bu seneki kızlardan . Ya edep sorgulamak haddime düşmez de . Her gece başka bir yerde . Bir iki uyarmak istedim arkadaşı olarak . Sonra ben kötü oldum . Doğru söyleyeni kovdular 9 köyden :(

sen iyiliğini yapmışsın biraz da abartmışsın ama. böyle olma ben de yaptım böyle ama öyle kazık falan yemedim. evlenince başıma bela oldu bu huyum. aman kaynanam kırılmasın aman eşimin sözünden çıkmıyım. aman huzurum bozulmasın diye diye kendimi yıprattım. şimdiyse ipin ucu kaçmış durumda napsam da istediğim gibi olmuyor hiç bişey. sen de önce kendini düşün. bencil ol demiyorum ama sen daha önemlisin bunu unutma.

bende benzer durumları yaşadım. belki bana kızacaksınız şimdi ama artık aile durumuna göre insan seçiyorum sende öyle yap nasıl desem mesela ben,m annem çalışıyor annesi çalışmamışsa karşımdaki kişinin selam selam o kadar-sorumlluluk duygusu için. insan ayıran biri hiç değildim üniversiteki mallar öğretti bana. bir de biriyle arkadaş olup onu sosyalleştiriyosun insan içine sokuyorsun 3 gün sonra seni beğenmiyor. ilkokul arkadaşımın ailesi okumasını istemedi ben gittim ailemle konuştuk ikna ettik. sonra ben ameliyat olup çok kilo almıştım kız benim için o iyi giyinmiyo beni utandırıyo diye arkamdan konuşmuş haspam sen önce babandan utan okutmuyor seni bak gene hatırlayıp sinirlendim

içlerinden bir tanesi pek edepli değildi bu seneki kızlardan . Ya edep sorgulamak haddime düşmez de . Her gece başka bir yerde . Bir iki uyarmak istedim arkadaşı olarak . Sonra ben kötü oldum . Doğru söyleyeni kovdular 9 köyden :(

Canım kötü anlamda değil yanlış algılama sana ne ? Üniversite ortamındasın herkesim yaşantısı farklı senin yapman gereken sana uymuyor ise uzak durmak hepsi bu her gece takılır her erkek ile takılır boş ver. Bu tip kadınlara yani abartanları değil uyarı selam bile verme kötü sen olursun yakın durursan seni de kendine benzetirler benzemem deme sakın ne olduğunu anlamazsın.

Duracağın nokta belli kendin kendini önemse kendine iyi ol bencil ol biraz sende umursamaz ol. Sana sen değiştin derler bırak desinler insanlar seni kullanamadığında bu sözü kullanır.

bu kadar iyi olmayacaksın.
herseye evet-tamam demeyeceksin.
kendinden ödün vermeyeceksin.
iyiler genelde mi kaybeder arkadaş ya ..
bende eskiden çok iyi niyetliydim artık öyle değilim valla anladım ki biraz cadı olmak gerek ..çok merhametli bi insanımdır ama nerde bu duygumun gececegini ayarlıyorum artık ..
dost kazıgı yedimde akıllandım yani sen daha ne duruyorsun ?

:34:

Kırgınım , kızgınım biraz . Sanırım fazla saf olabiliyorum bazen . Annem , babam beni hep ''iyi ol , yardımsever ol '' diyerek büyüttü . El kadar çocukken sınıftaki parası olmayan çocuklara beslenmemi falan verirdim , boyalarımı , hamurlarımı . Biraz daha büyüdüm sevgimi verir oldum insanlara .
Üniversiteye başladığımda Yozgat'ın bir köyünden gelen kızcağız yan dairemde kalıyor . Biraz da çekingen biriydi . Sürekli her gittiğim yere çağırdım . Biz kızlarla balkonda çay içerdik hemen hemen her gün hava iyiyse onlara çağırdım . Makyaj yapmak istedi , kendi malzemelerimi hediye ettim falan filan . Yani her an yanımda götürdüm her yere sıkılmasın yabancılık çekmesin diye . 2 Yıllık okuyordu . 2.senesiydi ve 1 tane bile arkadaşı yoktu . Haziran ayına kadar yanyanaydık . Okul biterken benden 25o lira ev kirasını borç olarak istedi . e verdim son paramdı . Taktı gitti

2.sınıfa geçtim . Bir sınıf arkadaşımla aynı dairede kalıyoruz sadece ikimiziz . O da Denizliden geliyordu . Her haftasonu onu da Ankaraya getirdim . Gezdirdim . Karda kışta Aşti'ye bıraktık babamla 1 sene boyunca onu da . Sonra ne oldu ? Bana yakın bir arkadaşımla ilgili çirkin bir şeyler söyledi , söylediklerimin arkasındayım yüzleştir dedi . Yüzleştirdiğimde beni yalancı çıkardı yok ben demedim dedi .

3.sınıfa geçtim . Bu sefer 4 sınıf arkadaşı ev tuttuk . Yine sınıftan sevdiğimiz bir arkadaşımız yalnızdı tekti diyerek 1 kuruş para almadan odama aldım onu . Kiraya ortak etmedim . Küçücük odada bir de onun eşyalarıyla , dağınıklığıyla uğraştım . Evdeki kızlardan biriyle kavga ettim ve ilk başta fişekleyen o oldu . Çünkü ben evden taşınacaktım ve yerime o geçecek rahat edecekti ... Amaç belliydi.

Arkadaşsızlıktan yapıyorsun demeyin . Benim etrafımda gerçekten Allaha şükür çok fazla sevenim var . Sadece merhamet sanırım bu . Sormak istediğim şey her yıl iyilikten maraz doğdu . Bir kazık yedim . Düşünüyorum sorun bende mi diye ? Şimdi 2.dönem yeni yeni samimi olmaya başladığım bir arkadaşımın yanı boşmuş oraya geçicem . Nasıl davranmalıyım bilemedim ...

bukadar olur yani darbe yedikçe hala devam etmişssin Ama Allah biliyor görüyor sen kendini bozma fakat iyilik yapıcam diyerekde şartlanma acıma para istiosa yok de nebiliyim kendinden taviz verme o nasılsa sende öyle oL... ne çok yakın ol ne uzak aynı evde olucaksın sonuçta mesafe koy diyemem sıkııcı oLur ama sadece arkdas olmak için ol canını verme yani

Gerçekten öyle.
Bize hep iyi olmamız söylendi, iyilik yap denize at denilir. Ama bende yaşadığım süre boyunca öğrendim ki her zaman iyi olmak bişey kazandırmıyor bana.
İnsanlar sadece menfaat peşinde.
Artık yaşadıkların ders olmuştur sana canım, sormana gerek yok aslında, bu yaptıklarını daha az yapacaksın, merhametini herkeze göstermeyeceksin :50:

Vallahi çok haklısınız .
Kazık yiye yiye yiye artık bin defa düşünüyorum 1o lira bile verirken .
Arkadaşlarıma sesim yükselmiyor yazık sevgilimden çıkarıyorum acısını bazen ...
Ahlaki yönlerden karışmak çok doğru değil tabiki banane ama belki de yol göstermek istiyorum . Ankara'da sözlüsü var kızın birde . Okuldayken herkesle her haltı yiyip Ankara'ya döndüğünde haftasonları o çocukla buluşması , kıyafetler , ayakkbılar aldırması , kredi kartı borcunu falan ödetmesi midemi bulandırıyordu

Kırgınım , kızgınım biraz . Sanırım fazla saf olabiliyorum bazen . Annem , babam beni hep ''iyi ol , yardımsever ol '' diyerek büyüttü . El kadar çocukken sınıftaki parası olmayan çocuklara beslenmemi falan verirdim , boyalarımı , hamurlarımı . Biraz daha büyüdüm sevgimi verir oldum insanlara .
Üniversiteye başladığımda Yozgat'ın bir köyünden gelen kızcağız yan dairemde kalıyor . Biraz da çekingen biriydi . Sürekli her gittiğim yere çağırdım . Biz kızlarla balkonda çay içerdik hemen hemen her gün hava iyiyse onlara çağırdım . Makyaj yapmak istedi , kendi malzemelerimi hediye ettim falan filan . Yani her an yanımda götürdüm her yere sıkılmasın yabancılık çekmesin diye . 2 Yıllık okuyordu . 2.senesiydi ve 1 tane bile arkadaşı yoktu . Haziran ayına kadar yanyanaydık . Okul biterken benden 25o lira ev kirasını borç olarak istedi . e verdim son paramdı . Taktı gitti

2.sınıfa geçtim . Bir sınıf arkadaşımla aynı dairede kalıyoruz sadece ikimiziz . O da Denizliden geliyordu . Her haftasonu onu da Ankaraya getirdim . Gezdirdim . Karda kışta Aşti'ye bıraktık babamla 1 sene boyunca onu da . Sonra ne oldu ? Bana yakın bir arkadaşımla ilgili çirkin bir şeyler söyledi , söylediklerimin arkasındayım yüzleştir dedi . Yüzleştirdiğimde beni yalancı çıkardı yok ben demedim dedi .

3.sınıfa geçtim . Bu sefer 4 sınıf arkadaşı ev tuttuk . Yine sınıftan sevdiğimiz bir arkadaşımız yalnızdı tekti diyerek 1 kuruş para almadan odama aldım onu . Kiraya ortak etmedim . Küçücük odada bir de onun eşyalarıyla , dağınıklığıyla uğraştım . Evdeki kızlardan biriyle kavga ettim ve ilk başta fişekleyen o oldu . Çünkü ben evden taşınacaktım ve yerime o geçecek rahat edecekti ... Amaç belliydi.

Arkadaşsızlıktan yapıyorsun demeyin . Benim etrafımda gerçekten Allaha şükür çok fazla sevenim var . Sadece merhamet sanırım bu . Sormak istediğim şey her yıl iyilikten maraz doğdu . Bir kazık yedim . Düşünüyorum sorun bende mi diye ? Şimdi 2.dönem yeni yeni samimi olmaya başladığım bir arkadaşımın yanı boşmuş oraya geçicem . Nasıl davranmalıyım bilemedim ...

Sorun sende değil arkadaşım sorun insanlığın anlamını algılayamamış insancıklarda.

Değil mi . Sadece iyi niyetimi anlayamayan kötü insanlar çıktı karşıma ve beni çok üzdüler :(
Hep böyle olmaz değil mi ?

bende senin gibi kazık yiye yiye tecrübelendim. çok kötü birşey. malesef artık bana her güleryüz gösterene acaba bu ne yapcak diyorum. insanlara koşulsuzca güvendiğim günleri özledim.. çünkü artık herşey bencil. hemde çok.. sen kendini bozma. ne demiş atalar sen doğru dur eğri belasını bulur:34:

benim cocuklardan birimi yaziyor diye düsünmeden edemedim
o kadar iyi ol iyi ol dedinkiiiii iste böyle oldukk diyorlarrrrr:1::1:

Ay canım benim yaa o kadar temiz kalplisin, iyi niyetlisin ki senden çok az kaldı. Yani benim karşıma çıksan arkadaşım olsan seni hiç üzmezdim valla :) İyi niyetini böyle kötüye kullanmazdım..

Yapman gereken hemen güvenme insanlara, yani ben de kazık yiye yiye öğrendim artık yüzüme gülen birisi acaba bendne ne isteyecek, ne kopartacak, arkamdan ne işler çeviriyor diye korkmaya başladım. İnsanlar öyle bi olmuş ki Allah'ın güler yüzü bile paralı, çıkarcı olmuş..

Şarkı diyor ya her yüze güleni dost bilme diye aynen öyle.. GÜVENME

2.si İNANMA ve ACIMA..Yani sana gelip derdim var diyene ağlayana çaktırmadan yardım isteyene lütfen inanma, acıma hemen yardım etme.. Bekle bakalım öyle mi. Bir bahane bul çık işin içinden...Onlar kötüyse malesef sen daha kötü olacaksın ha yanlız kalırım diye de korkma valla böyle olunca, cazgır olunca daha değerli oluyorsun :))

bende öyleydim taki bunları görene kadar...ben 16 yaşındayım senden küçüğüm :D
ben 1-2 sene öncesine kadar sürekli arkadaşlarımla biyere gittiğimde yemeklerini filan öderdim bu hep gittiğimizde böyle olurdu.ben tabii saf saf hep ödüyorum herşeyi.sonradan veririz diyolar ama sadece lafta kalıyodu tabikii.biyere giderken filan hep benide çağırırlardı.sende gel sende gel diye.tabi bende safım inanıyodum çok iyi arkadaslarım var filan diyodum.

bi gün arkadaslarımla yemek yemeye gittik sıra bekliyoruz siparişleri alıp ödeme yapmak için.ben arkadaydım öndekiler de demedimi 'hadi gel öde sen alışkınsın safımm benimm' (alaylı bi sesle) çokk sinirim bozulmuştu o zaman.cevaplarını yapıştırmıştım.iyide oldu.sonra düşündüm ve ne kadar saf biri oldugumu ve paramı kullandıklarını farkettim artık.

cebimde harçlığım olmazdı annemden borçç alırdım ödemek için.ne kadar safmışım ya.hiç farketmemişim bile.
ama Allahtan o kız öyle dedi de jeton geçde olsa düştü.

artık anladımki insanlara ne kadar iyi davranırsan o kadar salak durumuna düşüyosun.herkese belli bi mesafe gerekir bence.ben ödüyosam o da ödüycek sanki benim durumum iyi mi?o benden üstünmü?

ya kusura bakma senin konunla hiç alakası yok ama 'SAF'kelimesini duyunca yazmadan duramadım

Nasıl mı davranacaksın...
Kendini iyiliğe şartlandırmayacaksın.
Çok güvenmeyecek hemen inanmayacaksın.
Evvela tanımaya çalışarak başlayacaksın işe.
Fazlaca kaptırıp özelini paylaşmayacaksın.
Temiz kalplisin arkadaşım.Kötü niyet barındırmıyorsun içinde.
Onlar gibi olsaydın hiç üzülmezdin bile iyiliklerinin boşa çıkmasına.
Umarım bundan kelli temiz kalpli insanlarla karşılaşırsın.
Rabbim cümlemizi art niyetli insanlardan korusun..

Harikasin ya

Son zamanlarda duyduyum en anlamli cumleler

Hele kendini iyilige sartlandirmayacaksin

Tam benlik syaende farkettim sagolasin

Bu sefer de bir şeytan çıkacak ortaya :)
İyilik yap yap yap saf gibi benim babam Sabancı sanki :D Etkiketi sökülmemiş kıyafetlerimi bile hediye ettim ne safım :D
Hele içlerinden bitanesi çok kıskanırdı beni şu edepsiz dediğim :D . Benden baya kısa ( boyum 1.70 ) ve kilolu ( ben 57 kiloyum ) . Sürekli zayıfsın da popon çok büyük falan derdi :D
Ben saçlarımı bir dönem pembeye boyattım tam tarzıma da uydu herkes bayıldı okulda . Bi baktım gitmiş pembeye boyatmış . İnsanlar dalga geçince 3 gün bana kapris yapmıştı seni beğendiler beni beğenmediler diye :D ...
Hey haat o dengesiz için de ne kadar tehlikeye atmıştım kendimi sınavlarda

Back
X