Açılmam var erken doğum riski

Ipeklisi

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2024
262
146
18
Selam kızlar 31+3 günlük hamileyim bugun kontrole gittiğimde çok üzücü şeyler söyledi doktor.Bebeğin karın çevresi 35 haftalık ile uyumluymuş iri bir bebekmiş ardından alttan muayene etti ve 1 cm açılmam olduğunu söyledi hemen yatış verdi erken doğum riskin var dedi ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum.Ardından özele gittik bugün tekrar oradaki doktorda herşey normal görünüyor bebeğin 10 gün ilerde gidiyor dedi alttan muayene etmedi rahim uyarılmasın diye nst te normal çıktı şaştık kaldık napsak diye başına böyle birşey gelen oldu mu

Geçmiş olsun, sağlıkla vaktinde kavuş bebeğine.
Ufaktan açılma başlar ama bir anda doğum gerçekleşmez. Kendini takip edeceksin artık nişan geldi mi su geldi mi?

Su gelirse acil hızlıca hastaneye gitmen gerekiyor buna sızıntı olması dahil.
Nişan gelse de doğum uzun sürer ondan korkma
Ciğerleri gelişti ise sakin ol korkacak bir şey yok
Sancılar gelir gider stres yapmamalısın
Doğum sancısı kesilmiyor sıklığı azalarak şiddeti artıyor. Adet sancısının ×50 katı falan bir ağrı hissetmemek mümkün değil. Bebeğin hareketlerini mutlaka takip et artık bu haftalarda yavaşlar ama illa gene de hareket ederler. Baktın yavaşlama var hemen git bir baktır huylandığın an. Ağırlık kaldırma temizlik vs, muhtemelen kendini zorladın açıldı ama 1 cm çok anlam ifade etmiyor. Rahim ağzı kısalmış incelmiş ve yumuşamış mı madem kontrol etti?
Beni taaaaa 38. Haftaya kadar çatı muayenesi etmedi niye bu kadar erken muayene etti ki?
Bebek döndü mü başını kanala girip sen baskısını hissedersin penguen gibi yürütür sanki kabızlık hissi verir itekler orada baskı oluşur. Yukarıda mı bebek bunlar önemli detaylar

İnanın bende anlamadım çatı muayenesinden sonra canım çok yandı zaten neden alttan muayene etti onu bile anlamadım bilinçsiz bir doktora denk geldim diyelim halbuki ne ağrım ne sancım nede başka bir şikayetim vardı çok güzel bir hamilelik geçiriyordum taki düne kadar bebeğin önde dedi sonra alttan baktı açılman var dedi sonra çatı muayenesi etti ve yatış verdi şaşırdım kaldım inşallah çatı muayenesi ile daha fazla açılmamıştır

Rahim ağzın kısalmış dedi gösterdi bak dedi silinmiş resmen dedi

Benim açlık çok düşük tokluk 140 150 lerde açlığım 60 larda çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…