Mobilya, gelinlik bence de önemli, bu devirde evlenmek başlı başlına masraf, bir çok insanın geçim şartları belliyken kimse hiç bişeye önem vermesin, hiç birşey almasın herkes bi çekyat bi yatak evlensin o zaman? Olmuyo yani öyle, 3 lira fazla olsun iyi bişey olsun diye düşünüyo insan, ha deyince değişmiyor, değiişse bile ilk heyecana, ev kurmaya benzemiyor bir daha, bizzat gözlemlediğiM birşeydir bu, çünkü benimde en çok önem verdiğim konulardır bunlar, düğün borçları kredi kartından mı yapıldı ki? Şimdi düğün borcundan ayrı mı kart borçları var bir de? Öyleyse iki bilezik verince neye yarayacak ki? Çekin bir kredi hem düğün borçları, hem kart borçları kapansın gitsin herkes tek birşeyi öder bari böylelikle, ayrıca kart kendisine ait değil mi? Eşinize neden leke gelsin bu durumda? Neden kredi çekemesin ki ileride?
kartları çalındı deyip bankadan iptal ettireceksiniz.
bir daha eline kart vermeyeceksiniz.
borçlarınız için kredi yada altınları bozdurmaya eşinle karar vereceksin.
kaynananlada eşin gerektiği gibi konuşup bundan sonraki harcamalarının kendisine ait olduğu düğün borçlarınız dışında hiç bir borca katkı sağlayamayacağınızı söyleyip kararınızın arkasında duracaksınız.
sert durmazsanız bu işin sonu gelmez.
ayrıca evladının evlenmesine razı olan ondan gelecek maddi kaynaklardan mahrum kalacağını da kabul etmiştir. evladının yep yeni bir sorumluluğu oluyor.anneler bunu kabul etmeli.
kartları çalındı deyip bankadan iptal ettireceksiniz.
bir daha eline kart vermeyeceksiniz.
borçlarınız için kredi yada altınları bozdurmaya eşinle karar vereceksin.
kaynananlada eşin gerektiği gibi konuşup bundan sonraki harcamalarının kendisine ait olduğu düğün borçlarınız dışında hiç bir borca katkı sağlayamayacağınızı söyleyip kararınızın arkasında duracaksınız.
sert durmazsanız bu işin sonu gelmez.
ayrıca evladının evlenmesine razı olan ondan gelecek maddi kaynaklardan mahrum kalacağını da kabul etmiştir. evladının yep yeni bir sorumluluğu oluyor.anneler bunu kabul etmeli.
kesinlikle çok önem verdiğim iki konudur benimde sonuçta uzun sene kullanıyosun onları beğenmediğin bişeyi alma gibi lüksün yok.. eşimin şuan ödediği kendi benle tanışmadan önce çektiği bi kredi var onu bitirdi daha doğrusu kalan borcu kredi kartına çektirdi karttan ödüyor şuan erkek kardeşi adına bi kredi çekilmiş nişan zamanı ama nişanı biz yaptık ben farklı bi şehirde olduğum için onlar araba tutmak için bir de nişan alışverişi için çekmişler ama eşime soruyorum o kadar para nereye gitti bilmiyorum diyor annem tutuyo hep hesapları diyor yani açıkçası eşimin kuaför masrafını bile biz ödedik nişanda... çekilen para nerde bilmiyorum ama o da şuan hala ödeniyo birde eşya borcu var bunların dışında bizim adımıza bi borç yok eşimin 3 kredi kartı var 1 ini biz kullanıyoruz diğer ikisini kaynanam kullanıyor kendi şahsi harcamaları için kullanıyor onları... borçlandıkça karttan çektiriyor yada kendi ev alışverişini yapıyor yada ilk başlarda yazdığım gibi başkalarıyla gezmeye gidiyor onların da yol yemek masraflarını ödüyor bu kadar müsrif bi insan eşimin kartlarını kullandığı için ve çalışmadığı için onların biriktiğini söyledi 2 bilezik verin kapatim onları dedi kendi yaptığı harcamalar için istiyo altını ben evlendim evleneli eşim sıkıntıya girmesin diye kendime özel ne bayramlarda ne başka bişeyde hiçbi harcama yapmadım halada yapmıyorum ama sözde annesi düşünüyo oğlunu... bu yüzden bilezik vermek zoruma gidiyo zaten ben mecbur dilim onun masrafını ödemeye bide borç olarak istiyomuş sanki onların geri gelmeyeceğini bilmiyorum çocuk kandırıyor... biz eşimle ona öneri bile sunduk dedik kredi çekip hepsini kapatalım senin kart borçlarını mağazayı ne kadar borç varsa zaten 15 milyar hepsine yetiyo dedik tek biyere ödeme yaparız yarısını sen yarısını biz öderiz dedik önce kabul etti ama sonra aklına ne geldiyse artık bilmyrm vazgeçti kabul etmedi 2 bilezik verin diye tutturdu
Al 2 bileziği madem tutturdun o kadar, diğer borçlar da bizi ilgilendirmez deyin o zaman, kabul etmeyecektir biliyorum ama kayınvalidenizin ki borç ödemeyi istemek falan değil, bence başka bir planı var. Zaten çalışmıyor, e yine o kartlar kullanılacak e sonra ne olacak çözüm mü bu? Samimi söylüyorum gerçekten de gösteriş meraklısı bir insanmış, ayranı yok içmeye tahtı revalnla gider s...çmaya sen çalışmıyorsun ne diye milleti çekiyorsun ki?
Bence eşiniz kayınvalidenizin elindeki kartları kapattırsın 5 dk. lık bir iş, sonra siz karı koca çekin krediyi beraber ödeyin, kart borcu olsa bile kapatılabiliyor siz borcu yine ödüyorsunuz. Elinde kart olmayınca fütursuzca harcamada yapamayacak, elindekiyle yetinmek zorunda kalacak, sıkışırsınız belki ama böylesi daha kötü, diş göstermeniz şart olmuş kadının amacı borç ödemek değil..
eşinin üzerine annesinde olan ne varsa aldıktan sonra mantıklı.
kararınızı annesinede bildirirsiniz.
eşimle şimdi konuştum ben diyo bidaha kredi çekersem araba yada ev almak için çekerim bi kredi 3 sene sürüyor anneme ben gerekn yardımı yaptım sen kredi çek diyosun ama annem şimdiye kadar ödedi şurda 1 sene kaldı eşyaların parası şimdiden sonra noldu diyo olmadı kredi çekerim kartların borcunu kapatırım geri kalana kendimize ait bişey alırız annemde eşyaları öder diyo benim zoruma gider yüksek bi kredi çekecem onu 3 sene boyunca annem için ödeyecem diyor bizimde kendimize göre masrafımız var diyor... başına saksı mı düştü diye şüphelendim bi ara
bende dedim sen nasıl kredi çekip annen bile olsa bi başkası için onu ödemek zoruna gidiyosa altınlarda bizim hakkımız bizim geleceğimiz onları vermek aynı şekilde benim zoruma gider dedim haa annem şimdiye kdr ödedi beni bağlamaz dersen altınları da karıştırmazsan ben zaten sana kredi çek demem neticede bunun kararını sen vereceksin dedim ama en azından dediğin gibi kartların borçlarını sıfırlayıp onları kapatalım ki bizi tehdit edemesin dedim tamam dedi kredi çekecek sadece kartları kapatcaz gerisine araba alacakmış eğer karar değiştirmezse son fikri bu arkadaşlar sizce bu da uygun mu benim aklıma yattı gibi??
Ben bunu anlamıyorum. İki yetişkin insan evlenip yuva kuracaklarsa herşeylerini kendileri yapmalılar bence. anne babalar güçleri yettiğince ufak tefek katkıda bulunmalı. Kayınvalideniz kaç yaşında bilmiyorum ama onun çalışmasına ve alacağı maaşa güvenilerek evlenmemeliydiniz. Siz de çalışabilirsiniz. Hayat müşterek değil mi? Yazık değil mi o kadına oğlunu belli bir yaşa getirmiş bir de bu saatten sonra borç ödeyecek. Oğlu da ona maaşından vermiş diyorsunuz. Peki o anne onu büyütürken, yetiştirip meslek sahibi yaparken kimin maaşını yedirdi? Diyorsunuz ki baştan kendisi istedi. Hediye olmadığını söylese idi o zaman. Ozaman neler olurdu? Anlayışla karşılar tamam herşeyi eşimle ben yaparım altın da istemem der miydiniz?Kayınvalideniz gösteriş meraklısı ise yaptığı abartı harcamalara eşinizle birlikte kararlı bir şekilde karşı koydunuz mu? Pek ala yaptırmayabilirdiniz. Ama bence bu gösteriş sizin de hoşunuza gitmiş.Kayınvalidem iş beğenmiyor diyorsunuz. Ne gibi işleri beğenmiyor? Ya da siz iş beğenmediğiniz için mi çalışmıyorsunuz?
Şahsen ben elimde altın varken kredi borcuna falan girmezdim. Eşimle hesabımızı yapar altınlarla bir kısım borçları öder kalan kısmı için gerekirse kredi çeker borçlarımı öderdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?