• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acilll yardım lütfen :(

kartları çalındı deyip bankadan iptal ettireceksiniz.
bir daha eline kart vermeyeceksiniz.
borçlarınız için kredi yada altınları bozdurmaya eşinle karar vereceksin.
kaynananlada eşin gerektiği gibi konuşup bundan sonraki harcamalarının kendisine ait olduğu düğün borçlarınız dışında hiç bir borca katkı sağlayamayacağınızı söyleyip kararınızın arkasında duracaksınız.
sert durmazsanız bu işin sonu gelmez.

ayrıca evladının evlenmesine razı olan ondan gelecek maddi kaynaklardan mahrum kalacağını da kabul etmiştir. evladının yep yeni bir sorumluluğu oluyor.anneler bunu kabul etmeli.

Mobilya, gelinlik bence de önemli, bu devirde evlenmek başlı başlına masraf, bir çok insanın geçim şartları belliyken kimse hiç bişeye önem vermesin, hiç birşey almasın herkes bi çekyat bi yatak evlensin o zaman? Olmuyo yani öyle, 3 lira fazla olsun iyi bişey olsun diye düşünüyo insan, ha deyince değişmiyor, değiişse bile ilk heyecana, ev kurmaya benzemiyor bir daha, bizzat gözlemlediğiM birşeydir bu, çünkü benimde en çok önem verdiğim konulardır bunlar, düğün borçları kredi kartından mı yapıldı ki? Şimdi düğün borcundan ayrı mı kart borçları var bir de? Öyleyse iki bilezik verince neye yarayacak ki? Çekin bir kredi hem düğün borçları, hem kart borçları kapansın gitsin herkes tek birşeyi öder bari böylelikle, ayrıca kart kendisine ait değil mi? Eşinize neden leke gelsin bu durumda? Neden kredi çekemesin ki ileride?

kesinlikle çok önem verdiğim iki konudur benimde sonuçta uzun sene kullanıyosun onları beğenmediğin bişeyi alma gibi lüksün yok.. eşimin şuan ödediği kendi benle tanışmadan önce çektiği bi kredi var onu bitirdi daha doğrusu kalan borcu kredi kartına çektirdi karttan ödüyor şuan erkek kardeşi adına bi kredi çekilmiş nişan zamanı ama nişanı biz yaptık ben farklı bi şehirde olduğum için onlar araba tutmak için bir de nişan alışverişi için çekmişler ama eşime soruyorum o kadar para nereye gitti bilmiyorum diyor annem tutuyo hep hesapları diyor yani açıkçası eşimin kuaför masrafını bile biz ödedik nişanda... çekilen para nerde bilmiyorum ama o da şuan hala ödeniyo birde eşya borcu var bunların dışında bizim adımıza bi borç yok eşimin 3 kredi kartı var 1 ini biz kullanıyoruz diğer ikisini kaynanam kullanıyor kendi şahsi harcamaları için kullanıyor onları... borçlandıkça karttan çektiriyor yada kendi ev alışverişini yapıyor yada ilk başlarda yazdığım gibi başkalarıyla gezmeye gidiyor onların da yol yemek masraflarını ödüyor bu kadar müsrif bi insan eşimin kartlarını kullandığı için ve çalışmadığı için onların biriktiğini söyledi 2 bilezik verin kapatim onları dedi kendi yaptığı harcamalar için istiyo altını ben evlendim evleneli eşim sıkıntıya girmesin diye kendime özel ne bayramlarda ne başka bişeyde hiçbi harcama yapmadım halada yapmıyorum ama sözde annesi düşünüyo oğlunu... bu yüzden bilezik vermek zoruma gidiyo zaten ben mecbur dilim onun masrafını ödemeye bide borç olarak istiyomuş sanki onların geri gelmeyeceğini bilmiyorum çocuk kandırıyor... biz eşimle ona öneri bile sunduk dedik kredi çekip hepsini kapatalım senin kart borçlarını mağazayı ne kadar borç varsa zaten 15 milyar hepsine yetiyo dedik tek biyere ödeme yaparız yarısını sen yarısını biz öderiz dedik önce kabul etti ama sonra aklına ne geldiyse artık bilmyrm vazgeçti kabul etmedi 2 bilezik verin diye tutturdu

kaynananlada eşin gerektiği gibi konuşup bundan sonraki harcamalarının kendisine ait olduğu düğün borçlarınız dışında hiç bir borca katkı sağlayamayacağınızı söyleyip kararınızın arkasında duracaksınız.

ayrıca evladının evlenmesine razı olan ondan gelecek maddi kaynaklardan mahrum kalacağını da kabul etmiştir. evladının yep yeni bir sorumluluğu oluyor.anneler bunu kabul etmeli.

eşim diyo ki kaç kere kartların borcunu kapattık kartı iptal etmek için her seferinde duyuyorum ki tekrar kullanmaya başlamış eşimin pasifliği hep ben dün konuştum eşimle dedim sen geçici çözümler sunuyosun annen hala çalışmıyo o 2 bileziği versem bile yetmicek tekrar birikecek borcu sen bunu anlamıyosun bi türlü diyorum ben sana kalıcı çözümler bulmaya çalışıyorum o borç bitmeden biz huzura eremicez diyorum ama boşa konuşuyorm diyorum ya eşim çok pasif ve korkak ödü kopuyo borçları ödeyecek diye evlendiğimden beri annesinin borç takıntısı bitmedi her görüştüğümüzde ki 2 güne 1 görüşürüz bu borçları nasıl ödeyecez bu borçlar nasıl bitecek diye diye eşimi de benide bunalttı evliliğimizi yaşamadık biz daha tatil yapmadık tatile de geçtik evimize bi eşya alamıyoruz alınca kıyamet kopuyo... ben aslında çalışmayı düşünüyorum çalışcam yani ama eşime bilerek söylemiyorum bu işi halletmeden bana güvenmesin annesine de güvenmesin kendine güvensin diye çalışacam demiyorum çok şükür eli ayağı tutuyo çalışıyo niye güvenmiyo kendine anlamyrm... şimdiye kadar hep hesap kitabı annesi yapmş birden bu sorumluluğa girmek bide bekarkende borçlarla uğraşmış annesi kredi çekelim demiş çekmiş falan galiba bu yüzden ama bende bıktım artık

Arkadaşa katılıyorum. Bence de o kartları iptal ettirin, K.valideniz kendi adına kredi kartı alsın. Kendi borçlarınız için hepsinin krediyle ödenmeyeceğini düşünüyorsanız ya da kredi çekmek istemiyorsanız altın , bilezik bozdurup gidip eşinizle sizin borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Eşiniz maaşından borçları ödeyemiyor sanırım. Evde huzursuz mutsuz olacağınıza borçlarınızı ödemiş olursunuz. İleride inşallah daha güzelleri sizin olur, Allah sağlık versin yeterki.

kesinlikle çok önem verdiğim iki konudur benimde sonuçta uzun sene kullanıyosun onları beğenmediğin bişeyi alma gibi lüksün yok.. eşimin şuan ödediği kendi benle tanışmadan önce çektiği bi kredi var onu bitirdi daha doğrusu kalan borcu kredi kartına çektirdi karttan ödüyor şuan erkek kardeşi adına bi kredi çekilmiş nişan zamanı ama nişanı biz yaptık ben farklı bi şehirde olduğum için onlar araba tutmak için bir de nişan alışverişi için çekmişler ama eşime soruyorum o kadar para nereye gitti bilmiyorum diyor annem tutuyo hep hesapları diyor yani açıkçası eşimin kuaför masrafını bile biz ödedik nişanda... çekilen para nerde bilmiyorum ama o da şuan hala ödeniyo birde eşya borcu var bunların dışında bizim adımıza bi borç yok eşimin 3 kredi kartı var 1 ini biz kullanıyoruz diğer ikisini kaynanam kullanıyor kendi şahsi harcamaları için kullanıyor onları... borçlandıkça karttan çektiriyor yada kendi ev alışverişini yapıyor yada ilk başlarda yazdığım gibi başkalarıyla gezmeye gidiyor onların da yol yemek masraflarını ödüyor bu kadar müsrif bi insan eşimin kartlarını kullandığı için ve çalışmadığı için onların biriktiğini söyledi 2 bilezik verin kapatim onları dedi kendi yaptığı harcamalar için istiyo altını ben evlendim evleneli eşim sıkıntıya girmesin diye kendime özel ne bayramlarda ne başka bişeyde hiçbi harcama yapmadım halada yapmıyorum ama sözde annesi düşünüyo oğlunu... bu yüzden bilezik vermek zoruma gidiyo zaten ben mecbur dilim onun masrafını ödemeye bide borç olarak istiyomuş sanki onların geri gelmeyeceğini bilmiyorum çocuk kandırıyor... biz eşimle ona öneri bile sunduk dedik kredi çekip hepsini kapatalım senin kart borçlarını mağazayı ne kadar borç varsa zaten 15 milyar hepsine yetiyo dedik tek biyere ödeme yaparız yarısını sen yarısını biz öderiz dedik önce kabul etti ama sonra aklına ne geldiyse artık bilmyrm vazgeçti kabul etmedi 2 bilezik verin diye tutturdu

Al 2 bileziği madem tutturdun o kadar, diğer borçlar da bizi ilgilendirmez deyin o zaman, kabul etmeyecektir biliyorum ama kayınvalidenizin ki borç ödemeyi istemek falan değil, bence başka bir planı var. Zaten çalışmıyor, e yine o kartlar kullanılacak e sonra ne olacak çözüm mü bu? Samimi söylüyorum gerçekten de gösteriş meraklısı bir insanmış, ayranı yok içmeye tahtı revalnla gider s...çmaya sen çalışmıyorsun ne diye milleti çekiyorsun ki?

Bence eşiniz kayınvalidenizin elindeki kartları kapattırsın 5 dk. lık bir iş, sonra siz karı koca çekin krediyi beraber ödeyin, kart borcu olsa bile kapatılabiliyor siz borcu yine ödüyorsunuz. Elinde kart olmayınca fütursuzca harcamada yapamayacak, elindekiyle yetinmek zorunda kalacak, sıkışırsınız belki ama böylesi daha kötü, diş göstermeniz şart olmuş kadının amacı borç ödemek değil.. :ssz:

Al 2 bileziği madem tutturdun o kadar, diğer borçlar da bizi ilgilendirmez deyin o zaman, kabul etmeyecektir biliyorum ama kayınvalidenizin ki borç ödemeyi istemek falan değil, bence başka bir planı var. Zaten çalışmıyor, e yine o kartlar kullanılacak e sonra ne olacak çözüm mü bu? Samimi söylüyorum gerçekten de gösteriş meraklısı bir insanmış, ayranı yok içmeye tahtı revalnla gider s...çmaya sen çalışmıyorsun ne diye milleti çekiyorsun ki?

Bence eşiniz kayınvalidenizin elindeki kartları kapattırsın 5 dk. lık bir iş, sonra siz karı koca çekin krediyi beraber ödeyin, kart borcu olsa bile kapatılabiliyor siz borcu yine ödüyorsunuz. Elinde kart olmayınca fütursuzca harcamada yapamayacak, elindekiyle yetinmek zorunda kalacak, sıkışırsınız belki ama böylesi daha kötü, diş göstermeniz şart olmuş kadının amacı borç ödemek değil.. :ssz:

bende eşimle pazarlık yapıyorum açıkçası kaynanamla aynı evde diliz ama çok yakınız uzak biyere taşınmak için diretiyorum taşındığımızda ilk işim işe girmek olacak bu hafta ev bakmaya ikna ettim bakacağımız yere yakın bir de iş bulursam en azından kaynanam gece yarıları oğlunu çağırıp aklına giremez haa telefonla da halleder ama bu kadar etkili olmaz en azından çok istiyorum taşınmayı nerdeyse 2 3 aydır eşime diyorum huzurum yok burda mutlu dilim taşınalım diyorum daha yeni ikna oldu o da anladı arada kalınca annesinin gölgesi altında yaşadığımızı öyle bi aile ki herkes birbirinin maaşını biliyor ne kadar fatura kime ne kadar geldiğini biliyor eşim yok mesela oturup eşimin masraflarını tartışıyorlar yada başka birinin özel hayat denen hiçbişe yok biyere gidiyoruz nereye gittiniz diye hesap vememiz bekleniyor ben çok sinir olurm böyle şeylere bu yüzden taşınmak istiyorum eşim benim çalışmamı istiyo taşınmadan çalışmam diyorum önce bana huzurumu vereceksin diyorum inşallah hayırlısı olur ama sizin ve diğer arkadaşların dediği gibi kartları iptal etme fikri aklıma çok yattı eşime söylicem bunu bakalım ne dicek.. umarım bu konuda da pasiflik yapmaz

eğer eşin pasif kalırsa hiç çalışacağım deme.

senin kararlı durman önemli. altınlarıda git bir bankada hesap açtır koy kasaya sensiz kimse dokunamasın.

altınlar benim hakkım kimseye vermiyorum de.

evine alınanla ilgili de kimseye konuşma hakkı verme.

eşimle şimdi konuştum ben diyo bidaha kredi çekersem araba yada ev almak için çekerim bi kredi 3 sene sürüyor anneme ben gerekn yardımı yaptım sen kredi çek diyosun ama annem şimdiye kadar ödedi şurda 1 sene kaldı eşyaların parası şimdiden sonra noldu diyo olmadı kredi çekerim kartların borcunu kapatırım geri kalana kendimize ait bişey alırız annemde eşyaları öder diyo benim zoruma gider yüksek bi kredi çekecem onu 3 sene boyunca annem için ödeyecem diyor bizimde kendimize göre masrafımız var diyor... başına saksı mı düştü diye şüphelendim bi ara :1:
bende dedim sen nasıl kredi çekip annen bile olsa bi başkası için onu ödemek zoruna gidiyosa altınlarda bizim hakkımız bizim geleceğimiz onları vermek aynı şekilde benim zoruma gider dedim haa annem şimdiye kdr ödedi beni bağlamaz dersen altınları da karıştırmazsan ben zaten sana kredi çek demem neticede bunun kararını sen vereceksin dedim ama en azından dediğin gibi kartların borçlarını sıfırlayıp onları kapatalım ki bizi tehdit edemesin dedim tamam dedi kredi çekecek sadece kartları kapatcaz gerisine araba alacakmış eğer karar değiştirmezse son fikri bu arkadaşlar sizce bu da uygun mu benim aklıma yattı gibi??

eşinin üzerine annesinde olan ne varsa aldıktan sonra mantıklı.

kararınızı annesinede bildirirsiniz.

eşinin üzerine annesinde olan ne varsa aldıktan sonra mantıklı.

kararınızı annesinede bildirirsiniz.

aynen bende onu dedim eğer kartları sıfırlayacaksak onları kapattırcaz harcamadığımız bi kartı sürekli ödemek saçma dedim annen kendi kartını kullancak zaten bitane kart ona yeter dedim tamam dedi bakalım inş karar değiştirmez :26:

eşimle şimdi konuştum ben diyo bidaha kredi çekersem araba yada ev almak için çekerim bi kredi 3 sene sürüyor anneme ben gerekn yardımı yaptım sen kredi çek diyosun ama annem şimdiye kadar ödedi şurda 1 sene kaldı eşyaların parası şimdiden sonra noldu diyo olmadı kredi çekerim kartların borcunu kapatırım geri kalana kendimize ait bişey alırız annemde eşyaları öder diyo benim zoruma gider yüksek bi kredi çekecem onu 3 sene boyunca annem için ödeyecem diyor bizimde kendimize göre masrafımız var diyor... başına saksı mı düştü diye şüphelendim bi ara :1:
bende dedim sen nasıl kredi çekip annen bile olsa bi başkası için onu ödemek zoruna gidiyosa altınlarda bizim hakkımız bizim geleceğimiz onları vermek aynı şekilde benim zoruma gider dedim haa annem şimdiye kdr ödedi beni bağlamaz dersen altınları da karıştırmazsan ben zaten sana kredi çek demem neticede bunun kararını sen vereceksin dedim ama en azından dediğin gibi kartların borçlarını sıfırlayıp onları kapatalım ki bizi tehdit edemesin dedim tamam dedi kredi çekecek sadece kartları kapatcaz gerisine araba alacakmış eğer karar değiştirmezse son fikri bu arkadaşlar sizce bu da uygun mu benim aklıma yattı gibi??

Canım ben tam olarak anlayamadım? Kredi çekip araba alacaksınız ufak bir kısımla da annesinin borcunu mu kapatıcak? Düğün borcunun da çoğu bitti 1 sene kaldı onu da o ödesin mi diyorsunuz? Peki siz böyle yaparken ya pürüz çıkarırsa madem araba alacak para buldunuz önce borcunuzu ödeseydiniz, ödemiyorum satın arabayı ödeyin falan gibi, boğazına bıçak dayayıp ödetemeyeceğinize göre?

eşim öyle diyo canım en azından kendimize ait bi malımız olur sıkışırsak onu satarız diyo altınları bozdurursak yerine alamayız ama borcu mecbur ödüyosun diyo hiç dilse altınlar da durur bu şekilde diyo annem ödeyemezse arabayı satar öderiz diyo ufff kafam çok karıştı :17:

Ben bunu anlamıyorum. İki yetişkin insan evlenip yuva kuracaklarsa herşeylerini kendileri yapmalılar bence. anne babalar güçleri yettiğince ufak tefek katkıda bulunmalı. Kayınvalideniz kaç yaşında bilmiyorum ama onun çalışmasına ve alacağı maaşa güvenilerek evlenmemeliydiniz. Siz de çalışabilirsiniz. Hayat müşterek değil mi? Yazık değil mi o kadına oğlunu belli bir yaşa getirmiş bir de bu saatten sonra borç ödeyecek. Oğlu da ona maaşından vermiş diyorsunuz. Peki o anne onu büyütürken, yetiştirip meslek sahibi yaparken kimin maaşını yedirdi? Diyorsunuz ki baştan kendisi istedi. Hediye olmadığını söylese idi o zaman. Ozaman neler olurdu? Anlayışla karşılar tamam herşeyi eşimle ben yaparım altın da istemem der miydiniz?Kayınvalideniz gösteriş meraklısı ise yaptığı abartı harcamalara eşinizle birlikte kararlı bir şekilde karşı koydunuz mu? Pek ala yaptırmayabilirdiniz. Ama bence bu gösteriş sizin de hoşunuza gitmiş.Kayınvalidem iş beğenmiyor diyorsunuz. Ne gibi işleri beğenmiyor? Ya da siz iş beğenmediğiniz için mi çalışmıyorsunuz?
Şahsen ben elimde altın varken kredi borcuna falan girmezdim. Eşimle hesabımızı yapar altınlarla bir kısım borçları öder kalan kısmı için gerekirse kredi çeker borçlarımı öderdim.

bilmediğiniz konularda yargısız infaz yapmayın!! ben evlenirken 1 sene içinde evlenmek istedim ailemde bi senede olsun yada 1 seneden fazla dedik sırf onlara yardımcı olabilmek için herşeyi onlara bırakmayalım diye eşimde anneside 5 ay sonra istediler biz hazırlığımızı bitiremeyiz dedik annem yok dedi kaynaNAM benim memleketime gelmişti sırf düğün günü almak için eşime telefon açtı seninki onaylamıyor 5 ayı dedi telefonu ben aldım eşime anlattım durumu biliyosun 5 ay çok erken dedim hazırlıklarımızı tamamlayamayız dedim eşim ikna etti beni kaynanamla birlikte!! kaynanam eksik ne varsa beraber alırız dedi...nişan alışverişinde ben bilerek beğenmiyormuş gibi yaptım fazla bişey aldırmamak için yok dedim güzel değil dedim almayalım dedim biçok şeyi benim sayemde almayarak döndük ve eve geldiğimizde kaynanam hiç unutmuyorum anneme şikayet ediyo beni "senin kızın bişey beğenmiyor şuna bak hiçbişe almadık beğendiği şeylere bak kaynanası hiçbişe almadı dicekler" dedi....... annemde masraf yaptırmamak için aldırmadı dedi kaynanama....... daha sonra nasıl set istiyosun dedi ben kendi memleketimdeyken bende set alma anne sevmiyorum zaten masraf yapma dedim kaynanam da o zaman ince bi kolye alim dedi istersen onu da alma dedim ısrar etti bişey takmadan olur mu dedi iyi dedim sen bilirsin ben sadece mobilya ve gelinliğim konusunda söz sahibi oldum anlicağınız onun aldıklarına hayır dememişsiniz diyerek beni tanıyomuş da sanki yaşadıklarımı biliyomuş gibi konuşmayın... ben zaten eşime anneni ortada bırakalım demiyorum tam tersi yardımcı olalım ama altınlar dokunmadan olalım dedim başka bi çare bulalım dedim ve biçok çarede bulduk ama kabul etmedi..........

bu tabiki bizim ustumuze dusmez ama ben senin yerinde olsam o altinlara asla dokundurtmam.sende sakın ama sakın altınlarını elletme.ve kv ile muhattap olma ne pislik bi kadin bu ya!! borclarini felanda odemeyin kendi odesin pislik kadin

kredi çekmek yerine çaışıp sizin maaşınızla borçlarınızı ödeseniz. kv tek maaşıyla ödeyebiliyosa sizde ödeyebilirsiniz. kredi çekip birde faiz ödememiş oluşunuz boşuna.

Back