• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acıll yardım rota vırus aşısı uyarı!!!!

kubosss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
80
1
86
38
Malatya
arkadaslar bırazdan oglumun 2.aylık asısını yaptırmaya gıdıcez fakat nette dolasırken bu yazıya rastladım aranızda bu aşıyı yaptırıp bı sorun yasayan varmı?yada doktoru yapılmamasından yana olanlar varmı? acıl yardımınızı beklıyorum yazıyı sıze aktarıyorum.. Önemli uyarı : Rotavirüs aşısına dikkat!
FDA Rotavirüs aşısı uygulanan bebeklerin ailelerini uyardı

Rotavirüs aşısı yapılan 28 bebeğin aynı gün içinde ölümcül barsak problemleri yaşaması üzerine FDA’den acil nitelikli açıklama geldi.

Rotavirüs aşısı yapılan bebeklerin 28’inde barsaklarda blokaj ve torsiyon gelişti.Bebeklerin tamamı hastane acillerine götürüldü ve tedavi altına alındı.Bebeklerden 12 ‘si anüsten verilen ilaçlarla tedavi edilirken 16 bebek hastaneye yatırıldı ve cerrahi tedaviye alındı.Bebeklerin tedavisinden sonra yapılan açıklamalara göre hiç bir bebek hayatını kaybetmedi.

Rotavirüs nedir?

Rotavirüs bebeklerde ishalle seyreden hastalığa neden bulaşıcı bir virüs hastalığıdır.Bebek ishallerinin önemli bir kısmı Rotavirüs tarafından oluşturulur.

Rotavirüs aşısı rutin uygulamada

FDA tarafından incelen Rotavirüs aşısı , Amerika’da , 2006 yılında onaylanarak kullanıma sunulmuş ve 2007 bebek bağışıklama takvimine alınmıştı.

Aşı , bebeklere , 2. Aydan 6. Aya kadar her iki ayda bir olmak üzere 3 doz halinde yapılıyor.

FDA tarafından yapılan açıklamada,yaşanan bebek problemleri nedeniyle rutin Rotavirüs bağışıklama takviminin değiştirilmeyeceği belirtildi.

FDA tarafından ailelere yapılan uyarı

Rotavirüs aşısı yapılan bebeklerde :

Barsak hareketlerinde değişiklik
Karın ağrısı
Kusma
İshal
Kanlı dışkılama
görüldüğü takdirde,ailelerin,derhal doktorlarıyla iletişim kurmaları istendi.

Aşı uygulamasından haftalar sonra dahi sayılan belirtilerin görülmesi,bebeğin barsaklarının bloke olduğunun göstergesi olabileceğinden,ailelerin tedbirli davranması gerektiği belirtildi.

Gözlemler,Rotavirüs aşısına bağlı barsak problemlerinin,aşının son dozundan haftalar sonra dahi ortaya çıkabildiğini gösteriyor.

Merck’den açıklama geldi

Amerika’da kullanıma sunulan Rotavirüs aşısının (RotaTeq) üreticisi Merck yaşananlarla ilgili olarak :

“ Bebeklerde görülen barsak blokajı durumu,aşı olmamış bebeklerde de görülmektedir ve bu barsak problemleri ,1 yaşına kadar , her 2000 bebekten birinde görülmektedir.

Bu nedenle yaşanan barsak problemlerinin aşıya bağlı olup olmadığı belli değildir “ açıklamasında bulundu.

haziran 27 de bende kızıma yaptıracağım drumuz şiddetle öneriyor ve eğer düzenli olarak götürdüğün bi dr varsa zaten o bebeğini tanıdığından riske atmaz ama dışarıdan alıp yaptıracaksan önce bi bebeğini kontrolden geçir derim sağlıcakla kalın

canım ben ılk dozunu gecen ay kızım 2 aylıkken yaptırdım,hıc bır sıkıntı yasamadım,doktoruna danıs bence,yapılması gerektıgını soylemıstı doktorum pnömokok ve rotovirüsünü beraber yaptı

canım ben ılk dozunu gecen ay kızım 2 aylıkken yaptırdım,hıc bır sıkıntı yasamadım,doktoruna danıs bence,yapılması gerektıgını soylemıstı doktorum pnömokok ve rotovirüsünü beraber yaptı

benım doktorumdan duydugum pnömokok asısı 6.aydan sonra yapılıyor.ıkısını bırlıkte nasıl yaptı.her doktor ayrı bısey soyleyıp yapıyor.artık doktorlara guvenemez oldum ben

arkadasım aklını karıstırmayayım sımdı brosure baktım 2.aydan ıtıbaren yapılabılır dıyor.ozur dılerım yanlıs bılgı ıcın

bizinde 2. ayda verem 5li karma rotavirüs ve pnomökok aşılarını aynı gün yaptı doktorumuz ve rotavirüs aşısını kesinlikle yaptırmam gerektiğini söyledi önümüz yaz bebeğini ishalden kurtamazsın yoksa ve bebeklerde en çok görülen hastalık ishaldir dedi bende vurdurdum hiçte sorun yaşamadım

arkadaslar dun oglumun asılarını yaptırdım dr umuza sordum ınternnete okudugum yazıların dogruluk payı varmıdır dıye asının ıcerıgı degıstı senın okudugun 1994 un yazıları ve vakaları dedı cabuk gıt eczaneden al gel dedı bıde azar ısıttım:sm_confused: sızıde telaslandırdım hıc bır sorun teskıl etmeyen yapılması gereklı bır aşı ımış,,,,,,:teytey::dance::sm_cool:

güzelim yüreğim ağzıma geldi bizde pazartesi yaptıracağız.neyseki aşağıdaki yazını okudum rahatladım :)

slm arkadaşlar benımde oglum 3 aylık bende dun yapdırıdım hem rota hem pnomokok walla aglama nobetleri geldi okadar huysuzda tabiii baska yan etkı goren varmı ??mirmirmirmir

valla arkadaşlar bende 15 gün önce yaptırdım ilk dozu 2.ayında.. şuan 2.5 aylık tam. bebişim günde 2-3 kere kaka yaparken birden sürekli her emzirmeden sonra kaka yapmaya başladı.. normalde emzirip yatırıyodum ama artık her emzirmede kaka yapmaya başladı sürekli uykusu bölünüyodu. doktoru aradım sordum. rotavirüs dışkılama sayısında artış yapabilir, ateş ve kusma yoksa bişi olmaz ama takip edin tekrar konuşalım dedi. şimdi bida aricam.. o ilk haline göre azaldı sanki biraz ama aşı öncesine nazaran hala sık yapıyor. sizin bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyor.

bebeğim 6 aylık. ben yaptırdım ve hiç bir problem yaşamadık.
çoğu kişilerde iyiki yaptırmışsın dedi. bunu yaptırmayıpta çok kötü hastalanıp hastanelerde yatan tanıdıklarım var. çocuklar kiloda alamıyor ve afedersiniz ama sular seller gibi ishal yapıyorlar. felaket bişey.
bence düşünmeden yaptırın bu aşıyı.

merhaba,
benim oğluma da 3 aylıkken ilk doz rota yapıldı. en kötü yan etkisi rotanın şiddetli kusma. biz de maalesef bu yan etkiyi bir hafta kadar yaşadık ama sonra düzene girdi. şimdi 5 aylık oldu ve dün 2. dpzu vuruldu. eli kulağında bekliyorum bakalım yine kusacak mı diye...

Back